TYPOLOGIES

CIRCUITE AVION AMERICA CENTRALA

+ 2
DIFFICULTY

8 zile

MIN. AGE

1 Persoana

990 Euro

1 Martie la New York

1 Martie lin coboară, Pe aripi de primăvară, Şi vă duce în zbor, ușor până la:

New York

Vă invităm să petreceţi Ziua Mărţişorului, sărbătoarea tradiţională românească care celebrează sosirea primăverii în una dintre cele mai populare destinaţii din lume, la New York. În nici-un alt oraş nu veţi găsiţi mai multă cultură, arhitectură, gastronomie, distracţie şi strălucire într-un perimetru limitat de câteva străzi. Pentru că New York-ul este una dintre capitalele lumii ca destinaţie de cumpărături, oferind atât ultimele modele în materie de modă cât şi modele retro, vă sugerăm să nu rataţi o vizită la Saks de pe Fifth Avenue sau la Macy's de pe Herald Square, cel mai mare magazin din lume, vestit pentru scările rulante din lemn care sunt funcţionale şi astăzi. Nu rataţi nici Lord and Taylor, Bloomingdales sau Bergdorf Goodman, dar nu evitaţi şi incursiunile în Soho şi Greenwich Village pentru a găsi magazinele cu oferte. Vă aşteptăm să petreceţi în oraşul supranumit Big Apple datorită imaginii generale că fiecare poate muşca din el rămânând cu un gust excelent!

TARIF:  990 EURO / loc în cameră dublă; Supliment single: 490 EURO

(tarif valabil pentru un grup minim de 15 turişti; pt. 10-14 turiști, tariful se va majora cu 110 euro/pers)

HARTA

PROGRAM

Ziua 1 / 01.03.2020: Bucureşti – Amsterdam – New York

Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 04:00 (în fața ghişeului de îmbarcare al companiei KLM). Plecare spre Amsterdam cu compania KLM, zbor KL 1372 (06:00 / 08:05), de unde vom pleca spre New York cu zborul KL 641 (13:25 / 15:45). Odată sosiți la New York, vom fi transferați pentru cazare la hotel.

Ziua 2 / 02.03.2020: New York

Mic dejun. Zi dedicată New York-ului, cunoscut şi sub denumirea de The Big Apple, metropola cu cea mai mare densitate de locuitori din Statele Unite, care are peste 19,2 milioane de rezidenţi pe o arie de 830 km². Tur panoramic de oraş care va include cele mai reprezentative obiective turistice ale New Yorkului, printre care Empire State Building, cea mai înaltă clădire din New York, Times Square, unul dintre locurile în care ne vom convinge că oraşul parcă nu doarme niciodată, un loc plin de viaţă, cunoscut pentru reclamele imense dar şi pentru numeroasele teatre şi cinematografe de pe Broadway, celebra arenă Madison Square Garden, Greenwich Village, cartierul boem al artiştilor americani, emblematicul Central Park, Clădirea Flatiron, una dintre primele clădiri din lume în care s-a folosit oţelul deschizându-se astfel era zgârie-norilor, vestitul Rockefeller Center care găzduieşte 19 clădiri comerciale, Radio City Music Hall, unde au loc concerte şi spectacole celebre, centrul financiar Wall Street, New York Public Library, impresionanta bibliotecă publică a oraşului, Carnegie Hall, prima mare sală de concerte din New York, Sediul Naţiunilor Unite, Bryant Park, unde au loc celebre prezentări de modă primăvara şi toamna și unde vara se pot viziona gratuit filme clasice, Union Square, locul obişnuit al oratorilor locali, Lincoln Center, complex dedicat diferitelor arte interpretative, Chelsea şi Districtul Garment. După-amiază veţi putea face împreună cu însoțitorul de grup o incursiune pietonală prin două cartiere faimoase ale Manhattanului, prilej de a descoperi Greenwich Village, fosta zonă verde de la periferia oraşului, unde au trăit sau au creat cunoscuţi scriitori şi artişti din New York, astăzi un cartier boem cunoscut pentru multiculturalitate şi SoHo, fostul cartier industrial în care astăzi îşi au atelierele mulţi dintre artiştii newyorkezi. Arta şi arhitectura au transformat radical aceste foste cartiere industriale, un exemplu elocvent în acest sens fiind faptul că în anii ’60, SoHo (South of Huston) era ameninţat cu demolarea, dar datorită arhitecturii în fontă a clădirilor, acesta a fost salvat. Cazare în New York.

Ziua 3 / 03.03.2020: New York

Mic dejun. Pentru că ne-am făcut o imagine de ansamblu asupra New Yorkului, vom putea opta pentru o vizită într-unul dintre faimoasele muzee ale oraşului, precum Muzeul Metropolitan de Artă, Muzeul de Artă Modernă - MoMA, Muzeul Guggenheim sau Muzeul de Artă Naturală. După-amiază, veţi avea apoi timp liber pentru cumpărături la Macy’s, cel mai mare magazin din lume vestit pentru scările rulante din lemn care sunt funcţionale şi astăzi, sau la Century 21, cel mai bun magazin cu haine de designer la reducere, pentru că New York-ul este recunoscut ca fiind una dintre cele mai bune destinaţii pentru cumpărături. Chiar dacă nu veţi cumpăra nimic, veţi putea admira produsele din vitrinele frumos decorate, ceea ce în acest oraş este o activitate în sine. Cazare în New York.

Ziua 4 / 04.03.2020: New York – Washington D.C. – New York

Mic dejun. Timp liber sau excursie opţională în capitala Statelor Unite, Washinghton D.C., oraş creat iniţial de arhitectul francez Pierre L`Enfant în anul 1791, cu o arhitectură deosebită, cu clădiri impunătoare și spații largi ce dau o imagine grandioasă capitalei. Washington reprezintă locul în care au fost luate cele mai importante decizii din istoria modernă a țării și cel în care președinții americani și Congresul american își desfășoară activitatea. Oraşul este elegant, cu parcuri verzi, străzi largi aliniate de copaci şi foarte puţini zgârie-nori, având mai mult un aer european decât imaginea unei metropole americane. Vom face un tur panoramic care va cuprinde cele mai importante obiective turistice, culturale şi politice: Clădirea Capitoliului, situată pe colina numită Capitol Hill, Clădirea FBI, Triunghiul Federal, Elipsa, Clădirea Arhivelor Naţionale, Muzeul Smithsonian, Casa Albă, locul unde se află reședința și biroul președintelui SUA, Memorialul Jefferson, Monumentul George Washington, Embassy Row şi Cimitirul Arlington. Întoarcere pentru cazare în New York.

Ziua 5 / 05.03.2020: New York – Boston – New York

Mic dejun. Timp liber sau excursie opţională la Boston, oraş care acum aprox. 400 de ani se înfiinţa ca o capitală a primei colonii de puritani veniţi din Anglia în Massachusetts Bay, devenind peste ani cel mai mare oraş şi capitala statului Massachusetts. Bostonul este supranumit şi leagănul Americii moderne, în special datorită faptului că aici se găsesc cele mai prestigioase universităţi din lume dar şi cele mai moderne clădiri care împânzesc oraşul de la un capăt la celălalt. Se spune că Bostonul este unul dintre cele mai frumoase oraşe din State, unul dintre oraşele în care oricine şi-ar dori să trăiască. Vom face un tur panoramic de oraş care va include zona istorică a oraşului cu Freedom Trail, poteca de cărămidă roşie de aprox. 4 km, care străbate cartierele oraşului legate de istoria Revoluției Americane, Harvard, cea mai veche universitate din SUA, Piața Copley și grădinile publice Boston Common, vechiul cartier Beacon Hill construit în stil englezesc, Back Bay, un alt cunoscut cartier construit în stil victorian, Trinity Church, una dintre cele mai frumoase catedrale din SUA, Old State House, fostul sediu al Adunării legislative din Massachusetts, Quincy Market, simbolul oraşului Boston, care în sec. al XIX-lea era una dintre cele mai mari piețe din SUA, Cambridge Common, parcul în care se plimbau studenții de la Harvard și Fanueil Hall, locul de întâlnire al luptătorilor pentru Independența de sub dominația Coroanei Britanice precum Samuel Adams şi James Otis. Întoarcere pentru cazare în New York.

Ziua 6 / 06.03.2020: New York

Mic dejun. Împreună cu însoţitorul de grup, în această dimineață vom putea traversa cu ferry-boat-ul pentru a vedea îndeaproape cel mai cunoscut reper al New York-ului, Statuia Libertăţii situată pe Insula Ellis. Aceasta a fost amplasată în anul 1886 la intrarea în portul de pe insulă cu scopul de a transmite călătorilor sosiți salutul de bun venit pe pământ american. Statuia este un cadou al Franței făcut Statelor Unite ale Americii cu ocazia aniversării a 100 de ani de la câștigarea independenței și inaugurată de președintele Grover Cleveland la 28 octombrie 1886. Veţi avea apoi timp liber pentru activități individuale. Seara veţi putea admira reclamele luminoase din Times Square, vă veţi putea bucura de fantastica panoramă a oraşului, cu toate luminile sale strălucitoare, de la ultimul etaj al clădirii Empire State Building sau din Rockefeller Center. De asemenea, veţi putea participa la unul dintre numeroasele spectacole de pe Broadway (preţul biletelor variază în funcţie de spectacol). Cazare în New York.

Ziua 7 / 07.03.2020: New York – Paris

Mic dejun. Timp liber pentru activități individuale și ultimele cumpărături până la transferul către aeroportul de unde vom pleca spre Paris cu compania Air France, zbor AF 007 (18:40 / 08:00).

Ziua 8 / 08.03.2020: Paris – Bucureşti

Sosire la Paris la ora 08:00 de unde vom pleca spre Bucureşti cu compania Air France, zbor AF 1888 (09:40/ 13:35).


  FORMULAR DE COMANDA

  Nume si prenume:*

  Email:*

  Telefon:*

  Denumire Circuit:*

  Mesaj: