TYPOLOGIES

CIRCUITE EXOTICE AMERICA DE SUD

+ 1
DIFFICULTY

17 zile

MIN. AGE

1 Persoana

790 + 2890 USD Euro

6 ţări într-o singură incursiune

Incursiune în AMERICA DE SUD

PERU – BOLIVIA – CHILE ARGENTINA – URUGUAY – BRAZILIA

Lima – Cusco – Aguas Callentes – Machu Picchu – Andahuaylillas – Raqchi – Puno – Titicaca – Copacabana – Insula Soarelui – La Paz – Santiago de Chile – Valparaiso – Vina Del Mar – Buenos Aires – Montevideo – Iguassu – Rio de Janeiro

 

O invitaţie de nerefuzat într-o incursiune extraordinară în exotica America de Sud, care va începe cu experienţa de cunoaştere „andină”, unică, păşind pe urmele enigmaticei civilizaţii Tiahuanaco, descoperind comorile incredibile lăsate de civilizaţia Imperiului Inca, ajungând până la “Oraşul pierdut al incaşilor”, Machu Picchu, pe lacul sacru Titicaca, până la spectaculoasa aşezare a oraşului La Paz din Bolivia. Incursiunea va continua cu oraşul care păstrează încă amintirea imperiului colonial spaniol, Santiago de Chile, cu aşezările învecinate, Valparaiso şi Vina del Mar, adevărate bijuterii intrate în Patrimoniul Mondial UNESCO. Veţi pătrunde însoţiţi de acordurile tangoului argentinian “Caminito” în Buenos Aires, veţi fi vrăjiţi de minunile naturale ale cascadelor Iguassu şi veţi termina incursiunea în cea mai frumoasă metropolă din lume, Rio de Janeiro, străjuită de una dintre cele şapte minuni ale lumii moderne, statuia lui Iisus de pe Muntele Corcovado.

Perioada:  07.1023.10.2020

TARIF:  790 EURO + 2890 USD /  loc în cameră dublă; Supliment single: 790 USD

(tarif valabil pentru un grup minim de 15 turişti, pt. 10-14 turişti, tariful se va majora cu 90 usd/pers.)

HARTA

PROGRAM

Ziua 1 / 07.10.2020: Bucureşti – Amsterdam – Lima

Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 05:00 (în fața ghişeului de îmbarcare al companiei KLM). Plecare spre Amsterdam cu compania KLM, zbor KL 1372 (07:00 / 08:55) de unde se va pleca spre Lima cu zborul KL 743 (12:35 / 18:05). Sosire în Lima, capitala şi cel mai mare oraş din Peru, important centru comercial, financiar, industrial şi cultural al ţării care se întinde pe malurile râurilor Lurin, Chillon şi Ramac, în partea de vest a ţării, aproape de portul Xallao de la Oceanul Pacific. Transfer şi cazare la Hotel Inkary Luxury 4* (sau similar 4*).

Ziua 2 / 08.10.2020: Lima

Mic dejun. Ziua de astăzi este dedicată explorării oraşului Lima, supranumit “oraşul regilor”, fondat de Francisco Pizzaro în anul 1535, metropolă care s-a extins pe zone largi de deşert şi pe numeroase văi, fiind considerat oraşul cu cel mai mare teritoriu deşertic, după Cairo. Tur panoramic de oraş care va începe cu Centrul Istoric în care vom vedea: Piaţa Mare, Plaza de Armas, intrată în Patrimoniul Mondial UNESCO, cu Palatul Guvernului, Primăria, Palatul Arhiepiscopal, Piaţa San Martin şi Biserica San Francisco, renovată după numeroase catastrofe naturale. Turul va continua în Lima modernă cu cartierele rezidenţiale şi comerciale, cu San Isidoro - Parcul Olivar, Miraflores - Parcul Central şi Parcul Iubirii, care are un mic amfiteatru şi un bun punct de belvedere către ocean. După-amiază vom vizita Catedrala din Lima și opţional, se va putea vizita în continuare Muzeul Larco, care adăpostește o importantă colecţie de artă precolumbiană. Misiunea pe care și-a propus-o muzeul este de a-i încuraja pe vizitatori să descopere, să înțeleagă și să aprecieze Peru antic. Seara, opţional, cină cu muzică şi dansuri tradiţionale la Restaurantul La Dama Juana (sau similar). Cazare la Hotel Inkary Luxury 4* (sau similar 4*).

Ziua 3 / 09.10.2020: Lima – Cusco

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru plecarea spre Cusco. După sosire vom face un tur panoramic al centrului Imperiului Incaș, prilej cu care vom admira frumoasele clădiri coloniale din Piaţa Mare, Catedrala şi Templul Soarelui numit Korikancha. În continuarea zilei ne vom deplasa în afara oraşului pentru a vedea complexele arhitectonice Inca: Fortul Puca Pucara, Kenko, un templu incaș cunoscut pentru altarul de sacrificii, un masiv bloc de piatră sculptat în forme misterioase, Tambomachay, baia incaşilor, precum şi impresionanta Fortăreaţă Sacsayhuaman, construcţie aşezată strategic pe o colină, pentru a proteja oraşul, în prezent şi un frumos loc de belvedere. Cazare la Hotel Ramada Costa del Sol 4* (sau similar 4*).

Ziua 4 / 10.10.2020: Cusco – Aguas Callentes – Machu Picchu – Cusco

Mic dejun matinal. Transfer la gară pentru plecarea într-o călătorie de aprox. 3 ore cu trenul spre faimoasa cetate Machu Picchu, cunoscută sub denumirea de “Oraşul Pierdut al Incaşilor”. Călătoria este un adevărat spectacol în sine. Vom lăsa în urmă Valea Cusco, vom coborî în Valea Sacră traversând în continuare peisajele sălbatice ale înaltei Văi Urubamba printre abisuri spectaculoase pline de vegetaţie. Vom ajunge până la staţia Aguas Callentes, după care deplasarea va continua pe un drum şerpuit de 30 minute cu microbuze speciale, până la incredibila aşezare de la Machu Picchu. Oraşul în stâncă al incaşilor este considerat o minune arhitecturală şi o sursă permanentă de mistere şi ipoteze, care şi în prezent reprezintă una dintre marile atracţii şi curiozităţi ale planetei, declarată oficial una dintre cele “7 minuni ale lumii moderne”. Extraordinarele ruine precolumbiene ale “Oraşului Pierdut al Incaşilor”, care se întind pe o suprafaţă de 18 km² şi care reprezintă construcţiile terasate de odinioară legate între ele prin aprox. 3.000 de trepte sunt situate într-o zonă muntoasă, între două vârfuri, la circa 80 km nord-vest de Cusco. Vom face un tur ghidat al cetăţii, prilej cu care vom vizita Piaţa Principală, Turnul Circular, Ceasul Solar, Camerele Regale, Templul celor Trei Ferestre etc. Dejun în timpul vizitelor. Întoarcere la Cusco cu trenul, transfer şi cazare la Hotel Ramada Costa del Sol 4* (sau similar 4*).

Ziua 5 / 11.10.2020: Cusco – Andahuaylillas – Raqchi – Puno

Mic dejun. Dimineaţa devreme, plecare spre Puno, localitate aflată pe malul lacului Titicaca. Pe parcursul călătoriei care ne va purta peste piscuri şi văi situate la altitudini de peste 4.300 m, vom vizita biserica San Pedro de Andahuaylillas, cunoscută şi sub numele de Capela Sixtină a Americii, datorită superbului plafon decorat cu aur. Vom trece prin Pasul La Raya, punctul cel mai înalt din Anzi care face legătura între Cusco şi Puno, pe parcurs făcând o oprire la Raqchi, unde vom vizita un sanctuar Inca, o construcţie spectaculoasă dedicată marelui zeu Inca Wiracocha, construcţie dominată de un mare perete central, a cărei bază din piatră este o mostră de fină arhitectură Inca. Traseul spre Puno va trece prin orăşelul Pucara, în care vom descoperi alte “urme” ale incaşilor. Dejun inclus pe traseu. Cazare în Puno la Hotel Sonesta 4* (sau similar 4*).

Ziua 6 / 12.10.2020: Puno – Titicaca – Copacabana – Insula Soarelui – La Paz

Mic dejun matinal. Croazieră pe lacul sacru Titicaca, singurul lac navigabil aflat la cea mai mare altitudine din lume, pentru a admira insulele plutitoare populate de tribul Uros Indians. Aceste străvechi aşezări ale locuitorilor lacului, cunoscuţi şi sub denumirea de “tribul apei”, sunt în realitate insule artificiale, construite dintr-o specie de trestie numită “totora”, din care aceştia îşi confecţionează atât casele, cât şi bărcile. După ce vom părăsi legendarul lac, ne vom îndrepta către frontiera cu Bolivia şi, după îndeplinirea formalităţilor de trecere a frontierei dintre Peru şi Bolivia, ne vom continua traseul prin nemărginitele întinderi ale platoului bolivian străjuit de vârfurile maiestuoase ale Anzilor Cordilieri. Pe parcurs vom vizita Copacabana, localitatea de la care a fost “împrumutat” numele celei mai renumite plaje din Rio de Janeiro, localitate care în afara faptului că se află situată într-o frumoasă zonă geografică este şi un important centru de pelerinaj religios, unde se păstrează vie cultura strămoşilor Aymaras. Statuia Fecioarei din Copacabana este icoana cea mai venerată din întreaga America de Sud. Pauză pentru dejun. Opţional, deplasare cu barca cu motor pentru vizitarea Insulei Soarelui, situată la o oră distanţă de Copacabana, cea mai mare din întregul arhipelag. Pe insulă se află numeroase vestigii arheologice precum Templul Pilkokaina, Scara Sfântă şi Labirintul Chicana. Vom continua călătoria spre La Paz, capitala guvernamentală a Boliviei, “cel mai înalt oraş din lume”, fiind situat la o altitudine de 3.660 m. Oraşul a fost fondat în anul 1548 de către spaniolul Alonso de Mendoza, primul nume dat oraşului fiind “La Ciudad de Nuestra Senora de La Paz”, pentru a celebra sfârşitul Războiului Civil din Peru. Cazare la Hotel Camino Real 5* (sau similar 5*).

Ziua 7 / 13.10.2020: La Paz

Mic dejun. Astăzi vom face o scurtă incursiune în partea sudică a oraşului, în Valea Lunii, unde vom întâlni un peisaj similar cu cel de pe lună, format în decursul timpului prin eroziune. Valea Lunii a fost descoperită de către celebrul astronaut Neil Armstrong, primul om care a pus piciorul pe Lună şi care, aflat în vizită în La Paz, a fost impresionat de asemănarea peisajului cu cel selenar. Vom continua cu vizitarea capitalei aflate la cea mai mare altitudine, adăpostită în peisajul de o frumuseţe dramatică al munţilor între care se remarcă Masivul Illimani, acoperit permanent de zăpadă. Vom vizita centrul oraşului, unde vom admira Piaţa Murillo în care se găsește Palatul Guvernului şi Palatul Prezidenţial, vom vizita biserica Sf. Francisc şi Calle de la Brujas cunoscută sub denumirea de “Târgul vrăjitoarelor”. Transfer pentru cazare la Hotel Camino Real 5* (sau similar 5*).

Ziua 8 / 14.10.2020: La Paz – Santiago de Chile

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul spre Santiago de Chile. Întâlnire cu ghidul local pentru turul panoramic al capitalei Santiago de Chile, aflată pe malul râului Mapocho, la poalele vulcanului Tupungato, înalt de 6.570 m. Oraşul păstrează amintirea imperiului colonial spaniol, fapt evident mai ales în centrul oraşului. Turul de oraş va include Palatul Prezidenţial, Piaţa Armelor cu Catedrala şi vechea clădire a Poştei, Muzeul Naţional de Istorie şi Casa Colonial, fosta reşedinţă a guvernatorului în perioada colonială. Vom putea admira oraşul de pe dealul Cerro San Cristobal, aflat în Parcul Metropolitano. Turul va continua cu deplasarea către una dintre cele mai exclusiviste zone ale capitalei, Providencia, unde vom găsi o mulţime de magazine şi restaurante. Transfer pentru cazare la Hotel NH Ciudat de Santiago 4* (sau similar 4*).

Ziua 9 / 15.10.2020: Santiago de Chile – Valparaiso – Vina del Mar – Santiago de Chile

Mic dejun. Plecare spre pitorescul oraş Valparaiso, bogat în arhitectura autohtonă, sursă de inspiraţie pentru artişti şi poeţi, declarat Patrimoniu Mondial UNESCO. Oraşul, situat la o distanţă de 120 km faţă de Santiago de Chile, este unul dintre cele mai importante porturi ale ţării, supranumit şi “San Francisco al Americii de Sud” datorită faptului că este clădit pe pantele Anzilor, cu faţa la Pacific. În timpul turului panoramic în Valparaiso, vom admira clădirile viu colorate, Piaţa Sotomayor şi Clădirea Parlamentului. În continuarea zilei ne vom îndrepta spre oraşul învecinat, Vina del Mar, “oraşul grădină”, cu plaje desprinse parcă din paradis, fiind astfel cea mai importantă staţiune din Chile şi una dintre principalele staţiuni din America de Sud. Tur panoramic al “bijuteriei” de la Oceanul Pacific care se află la o distanţă de numai 9 km nord-vest de Valparaiso, care oferă toate facilităţile pentru vizitatori, inclusiv un cazino, fapt pentru care este cunoscută şi sub denumirea de “Capitala Turismului Chilian“. Întoarcere pentru cazare în Santiago de Chile la Hotel NH Ciudat de Santiago 4* (sau similar 4*).

Ziua 10 / 16.10.2020: Santiago de Chile – Buenos Aires

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul spre Buenos Aires. Tur panoramic în Buenos Aires, capitala Argentinei, care va începe cu cartierele Palermo şi Recoleta, caracterizate de bulevarde mari, grădini imense, locuinţe şi clădiri luxoase. În cartierul Palermo se află cel mai mare parc din Buenos Aires, Parcul 3 Februarie întins pe o suprafaţă de 3 km2, care îmbină armonios lacuri, sculpturi şi monumente. Ne vom îndrepta apoi spre cartierul La Racoleta, care demonstrează că Buenos Aires este “Parisul Americii Latine”, cartier în care se află şi cimitirul unde este înmormântată celebra Evita Peron. Turul va continua cu Teatrul Colon, inaugurat în anul 1908 şi Bulevardul 9 Iulie, unul dintre cele mai mari bulevarde din lume. Vom vedea apoi Plaza de Mayo, locul desfăşurării celor mai importante evenimente ale istoriei argentiniene, Primăria Cabildo, Catedrala Metropolitană în adiacenţa căreia se află şi casa arhiepiscopului de Buenos Aires, Clădirea Guvernului “Casa Rosada”, Sediul Congresului Naţional, o clădire spectaculoasă cu o suprafaţă de 9.000 m², realizată de către arhitectul Victor Meano. Vom vizita în continuare cartierele Montserrat, San Nicolas, San Telmo, cu clădiri albe cu balcoane din fier forjat şi La Boca, cartier italian cu faimoasa stradă care a dat numele celebrului tango Caminito, inspirat din viaţa cartierului. Seara, opţional, cină cu spectacol de tango argentinian la un restaurant cu specific. Cazare la Hotel Dazzler Maipu 4* (sau similar 4*).

Ziua 11 / 17.10.2020: Buenos Aires – Montevideo – Buenos Aires

Mic dejun. Zi liberă la dispoziţie sau, opţional, excursie de o zi la Montevideo. Transfer în port pentru îmbarcare pe ferry-boat-ul spre Montevideo. Tur panoramic al capitalei Uruguay-ului, numită şi “Elveţia Sud-Americii”, care va include partea veche a oraşului, Piaţa Constituţiei cu Catedrala Matriz, cea mai veche clădire publică din oraş, Paetonal Sarandi, stradă pitorească colonială cu diverse magazine de suveniruri şi restaurante, Teatrul Solis, Piaţa Independenţei cu Monumentul Artigas (Erou Naţional), Mausoleul, principala stradă comercială 18 Iulie, Clădirea Congresului, Meadow, faimoasa grădină de trandafiri şi Monumentul Diligenței. Vom urca apoi pe dealul Montevideo pentru a admira o frumoasă privelişte panoramică a Golfului Montevideo şi pentru a vedea fostul Fort Colonial. Turul panoramic va continua cu Parcul Bătăliei, Obeliscul, Monumentul Vagonului, stadionul de fotbal, unde s-a organizat primul campionat de fotbal în anul 1930, zona rezidenţială Carrasco’s şi cu trecerea în revistă a plajelor ce “înlănţuie” oraşul. Întoarcere la Buenos Aires pentru cazare la Hotel Dazzler Maipu 4* (sau similar 4*).

Ziua 12 / 18.10.2020: Buenos Aires – Iguassu

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul spre Iguassu, oraş situat la graniţa cu Argentina şi Paraguay, renumit datorită cascadelor spectaculoase. Cascadele Iguassu şi-au primit numele din limba băştinaşilor Guarani, denumire care se poate traduce prin “apă mare”. Mare este însă un cuvânt mic pentru a descrie grandoarea acestor cascade care te fac să te simţi insignifiant în comparaţie cu forţa pe care o degajă. Iguassu reprezintă în fapt o serie de 275 de cascade care se întind pe o distanţă de aprox. 3 km şi care, într-o perioadă normală din an, au debitul de 1.800 de m3 de apă pe secundă. Volumul de apă al cascadei depăşeşte în medie 10 milioane de litri pe secundă, iar în anumite perioade din sezonul ploios, Iguassu este cea mai mare cascadă din lume din punct de vedere al debitului de apă, fiind întrecută doar la media anuală de cascada Niagara. Deoarece este într-adevăr o minune a naturii, în anul 1986 UNESCO a adăugat întreaga zonă a cascadelor pe lista Patrimoniului Natural Mondial. Vom vizita partea argentiniană a cataractelor, care combină întreaga esenţă a Parcului Naţional Iguassu, atât prin spectacolul de neegalat al cascadelor San Martin şi Gargata do Diablo, în traducere Gâtlejul Diavolului, cea mai înaltă parte a cascadei, cât şi prin aventura în sine a traseului. Accesul dinspre partea argentiniană este facilitat de trenul ecologic al pădurii tropicale, care ne va duce la diferite pasarele. Dintre toate cascadele Iguassu, La Gargata do Diablo este cea mai impresionantă şi de marcă graniţă dintre Argentina şi Brazilia. Opţional, zbor de agrement cu elicopterul, pentru o vedere panoramică unică asupra cascadei Iguassu, prilej de a admira de sus atât partea braziliană, cât şi partea argentiniană a cascadei. Vom traversa apoi graniţa în Brazilia, pentru cazare la Hotel Vivaz Cataratas Resort 4* (sau similar 4*).

Ziua 13 / 19.10.2020: Iguassu – Rio de Janeiro

Mic dejun. Dimineaţa vom vizita partea braziliană a cataractelor, intrând în Parcul Naţional, înscris şi el în Patrimoniul Natural Mondial UNESCO, străbătând un drum spectaculos de aprox. 1 km, prin pădurea tropicală, pe cărări şi poduri printre cascade, până vom ajunge în punctul cel mai apropiat de marea cădere de apă. Pentru a evita efortul şi întoarcerea pe acelaşi drum, vom reveni la drumul principal folosind un lift special amenajat pentru acest lucru. În continuarea zilei vom fi transferaţi la aeroport pentru zborul spre Rio de Janeiro. Cazare la Hotel Porto Bay Rio Internacional 4* (sau similar 4*).

Ziua 14 / 20.10.2020: Rio de Janeiro

Mic dejun. Tur panoramic al celei mai frumoase metropole din lume, prilej cu care vom admira Golful Guanabara, Palatul Guanabara, reşedinţa guvernatorului statului, centrul şi cartierul de afaceri, Parcul Flamenco, Catedrala San Sebastian, Biserica Candelaria, Arcul Lapa, Biblioteca Naţională, Teatrul Municipal, Muzeul de Artă, Maracana, cel mai mare stadion de pe glob, Sambadrome, locul de desfăşurare al Carnavalului de la Rio şi renumitele plaje Ipanema, Vidigal, Leblon şi Copacabana. In continuarea zilei vom lua telecabina din Praia Vermelha către Muntele Urca. Telecabina va face o primă oprire la Morro da Urca, unde este un minunat punct de belvedere către Golful Botafogo, iar cea de-a doua, la o altitudine de 400 m deasupra nivelului mării, în vârful dealului Sugar Loaf, denumit astfel datorită asemănării cu o căpăţână de sfeclă de zahăr, de unde vom avea o altă privelişte asupra oraşului şi a Golfului Guanabara, văzute din unghiuri diferite. Cazare la Hotel Porto Bay Rio Internacional 4* (sau similar 4*).

Ziua 15 / 21.10.2020: Rio de Janeiro – Amsterdam

Mic dejun. Zi liberă la dispoziţie sau excursie opţională de ½ zi pentru a vizita Muntele Corcovado. Ascensiunea pe Muntele Corcovado va începe printr-o plimbare cu un trenuleţ special prin pădurea tropicală Tijuca, de-a lungul lacului Rodrigo de Freitas, după care vom urca 220 trepte către simbolul incontestabil al oraşului, renumita statuie a Mântuitorului Iisus Hristos. Monumentul a fost recent selecţionat ca făcând parte din cele “7 minuni ale lumii moderne”. Statuia este cea mai mare dintre statuile realizate în stil Art Deco şi în acelaşi timp a 5-a ca dimensiune din întreaga lume, reprezentându-l pe Hristos, cu cei 30,5 m înălţime (cea mai mare statuie se găseşte în Lima, cu o înălţime de 37 m). De pe platforma situată la o altitudine de 710 metri deasupra nivelului mării, vom admira priveliştile spectaculoase pe care le oferă Rio de Janeiro, oraşul Niteroi care se află vis-a-vis, dincolo de Golful Guanabara, Dealul Sugar Loaf, Laguna Rodrigo de Freitas, Oceanul Atlantic şi plajele din sudul oraşului. Transfer la aeroport pentru plecarea spre Amsterdam cu compania KLM, zbor KL 706 (20:50 / 12:15).

Ziua 16 / 22.10.2020: Amsterdam – Bucureşti

Sosire la Amsterdam la ora 12:15, de unde se va pleca spre Bucureşti cu zborul KL 1379 (20:45 / 00:30).

Ziua 17 / 23.10.2020: Bucureşti

Sosire la Bucureşti la ora 00:30.


  FORMULAR DE COMANDA

  Nume si prenume:*

  Email:*

  Telefon:*

  Denumire Circuit:*

  Mesaj: