DIFFICULTY

12 zile

MIN. AGE

1 Persoana

2580 Euro

Africa de Sud - Paste in emisfera sudica

Cape Town – Capul Bunei Sperante – Gradina botanica Kirstenbosch – Stellenbosch – Johannesburg – Soweto – Safari in Parcul Kruger
Perioada: 14.04 – 25.04.2020 (9 nopti)
Vizitati cele mai mari orase ale Africii de Sud pentru a descoperi un adevarat mozaic etnic si cultural – motivul pentru care Africa de Sud este cunoscuta drept “Tara curcubeului”. Bucurati-va de frumuseti naturale fara egal: faleze abrupte, zone floristice unice in lume, maiestuoase lanturi muntoase si plaje pitoresti scaldate in soare. Admirati numeroase specii de animale intr-unul din cele mai mari Parcuri Nationale din lume. Savurati specialitatile bucatariei sud-africane si degustati vinuri rafinate intr-o podgorie renumita. Excursia in Africa de Sud va fi cu siguranta o experienta de neuitat!

PRET/persoana: 2580 EURO
(loc in camera dubla, taxe incluse)
Supliment camera single: 325 EURO

ORAR INFORMATIV ZBORURI INTERNATIONALE (ore locale):
14.04: Bucuresti 21:35 – Istanbul 23:00 durata zborului: 1h 35min
15.04: Istanbul 01:55 – Cape Town 12:00 durata zborului: 11h 10min
24.04: Johannesburg 18:10 – Istanbul 05:00 durata zborului: 9h 50min
25.04: Istanbul 07:10 – Bucuresti 08:30 durata zborului: 1h 20min

HARTA

PROGRAM

Ziua 1 (14.04): BUCURESTI – ISTANBUL – CAPE TOWN

Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul international Otopeni la ora 19:30 pentru imbarcare pe cursa TURKISH AIRLINES cu destinatia Istanbul. Decolare din Bucuresti la ora 21:35, sosire in Istanbul la ora locala 23:00. Decolare din Istanbul spre Cape Town la ora 01:55

Ziua 2 (15.04): SOSIRE IN CAPE TOWN

Aterizare in Cape Town la ora locala 12:00. Transfer si cazare la hotel Park Inn by Radisson Cape Town Foreshore 4* sau similar. Pentru restul zilei vom avea timp liber pentru odihna. Cape Town este un oras ca niciunul altul, situat intre munte si ocean, cu un parc national in centrul sau. Numit si „orasul mama”, Cape Town este cel mai vechi oras din Africa de Sud, fiind deosebit de atractiv pentru turisti datorita istoriei fascinante, culturii interesante si frumusetii naturale. Promenada Victoria & Alfred, una din principalele atractii ale orasului, ofera vizitatorilor o experienta unica de shopping si plimbare.

Ziua 3 (16.04): TUR DE ORAS CAPE TOWN, ASCENSIUNE PE TABLE MOUNTAIN SI GRADINA BOTANICA KIRSTENBOSCH

Mic dejun la hotel. Ziua de azi este dedicata vizitei cosmopolitului oras Cape Town. Vom face o ascensiune cu telecabina pe Table Mountain, masivul de granit si calcar ce domina orasul. De la altitudinea de 1086 putem admira o panorama spectaculoasa (acest obiectiv este accesibil in functie de conditiile meteo). Continuam cu turul panoramic al centrului istoric al orasului si al zonei „Company Gardens” unde putem admira cateva dintre cladirile de referinta: Cladirea Parlamentului si Biblioteca Nationala construite in stilul clasic colonial, Catedrala St. George, Primaria si Castelul Bunei Sperante. De asemenea, vom vizita cartierul etnic Malay sau Bo-Kaap situat pe colinele Signal Hill, atractia sa principala fiind casele sale luminoase si colorate. Turul se va incheia cu vizitarea Gradinii Botanice Kirstenbosch, pentru a admira unele dintre cele mai frumoase si rare plante din lume. Aceasta este una dintre cele mai frumoase gradini botanice din lume, fiind inclusa in Patrimoniul UNESCO in 2004. In interiorul gradinii putem admira o varietate incredibila de specii de plante, printre care si floarea nationala a Africii de Sud, Protea. Ordinea vizitelor se poate modifica in functie de trafic si de conditiile meteo. Intoarcere si cazare la hotel in Cape Town.

Ziua 4 (17.04): TURUL PENINSULEI CAPE (140 km)

Mic dejun. Ziua este dedicata ”turului peninsulei”, excursie de o zi ce va ofera posibilitatea de a ajunge la Cape Point – considerat de renumitul navigator Francis Drake drept „cel mai frumos promontoriu din lume”. Vom calatori de-a lungul coastei Atlanticului, via Sea Point, Clifton si Camps Bay catre oraselul Hout Bay. Aici ne vom bucura de peisajul oferit de munti si ocean, dar mai ales de o calatorie cu barca spre Seal Island pentru a admira numeroasele colonii de foci ingramadindu-se pe stancile golase, precum si nenumaratele specii de pasari. Din Hout Bay, vom calatori pe soseaua Chapman’s Peak, cea mai spectaculoasa sosea de coasta din lume. Lunga de 9 km, cu 114 curbe, soseaua taie coasta stancoasa a Varfului Chapman si ofera privelisti superbe. Vom servi dejunul la un restaurant local in Simon’s Town, dupa care vom vizita faimoasa colonie de pinguini africani de pe Plaja Boulders. Urmatoarea oprire din program este la Capul Bunei Sperante, unde vom putea vedea vechiul far si noul far, cel mai luminos din lume. Intoarcere si cazare la hotel in Cape Town.

Ziua 5 (18.04): EXCURSIE OPTIONALA LA HERMANUS

Mic dejun. Azi va propunem o excursie optionala la Hermanus – cel mai bun loc pentru observarea balenelor; aici vom face o croaziera pe mare pentru a observa minunatele mamifere marine. Cei ce nu doresc sa participe la excursia optionala, se pot relaxa la hotel sau pot face vizite pe cont propriu in care pot descoperi zonele de promenada ale orasului sau pot merge la cumparaturi, aceasta fiind o oportunitate pentru achizitionarea de suveniruri si produse traditionale africane.

Ziua 6 (19.04): ZONA VITICOLA CAPE WINELANDS (160 km)

Mic dejun. Azi vom face o incursiune in faimoasa lume a vinurilor sud-africane. Vinurile din Africa de Sud sunt recunoscute la nivel mondial pentru calitatea deosebita, iar districtul Stellenbosch este cea mai cunoscuta regiune viticola din zona Cape Winelands, de aici provenind unele din cele mai rafinate vinuri. Va invitam sa aflati o parte din secretele producatorilor locali si de asemenea sa degustati mai multe tipuri de vin. Ne vom opri in Franschhoek, in apropierea Muntelui Drakenstein; in centrul orasului se afla un memorial dedicat primilor locuitori ai zonei care au pus bazele culturilor viticole. Ne vom opri pentru o prima degustare de vinuri si de asemenea vom servi masa de pranz. Continuam cu o vizita in Stellenbosch, al doilea oras ca vechime din Africa de Sud. In 1679, Simon van der Stel si-a dat seama ca aceasta vale fertila situata pe malul raului Eerste este locul ideal pentru cultivarea vitei de vie. Aici vom face o a doua degustare de vinuri, dupa care ne vom intoarce in Cape Town.

Ziua 7 (20.04): CAPE TOWN – JOHANNESBURG (zbor) – SOWETO

Mic dejun. Transfer la aeroportul din Cape Town unde ne vom imbarca pe zborul intern cu destinatia Johannesburg. Sosire in Johannesburg si transfer la hotel Park Inn by Radisson 4* sau similar pentru depozitarea bagajelor. A doua jumatate a zilei este dedicata turului orasului Soweto, construit in anii 50 la sud de Johannesburg pentru muncitorii navetisti de culoare. Daca in trecut Soweto a fost orasul-simbol al rezistentei africanilor contra regimului de apartheid, in prezent orasul este recunoscut pentru amestecul sau de culturi si limbi vorbite. Vom vizita Muzeul dedicat lui Hector Pieterson si vom face o oprire la casa lui Nelson Mandela, a carei vizita este optionala. Turul va include vizita si altor repere ale orasului: Biserica Regina Mundi si Piata Libertatii. In incheiere, vom vedea cel mai mare stadion din Africa, „Soccer City”; cu o capacitate de 95.000 persoane, stadionul a fost construit pentru Campionatul Mondial din 2010. Transfer la hotel si cazare.

Ziua 8 (21.04): JOHANNESBURG – PARCUL KRUGER (400 km)

Dupa micul dejun, transfer cu autocarul spre Parcul Kruger. Fara indoiala, cel mai renumit parc pentru safari din Africa de Sud, Parcul National Kruger ofera vizitatorilor sai o experienta unica de a explora frumusetea faunei si florei sale. Cu o suprafata de 20.000 km2 , Parcul Kruger este unul din cele mai mari de pe continentul african. Sosire si cazare la Rio Vista Lodge 4* sau similar. Vom servi cina la hotel.

Ziua 9 (22.04): PANORAMA ROUTE (480 km)

Mic dejun la hotel. Azi vom calatori pe Panorama Route, una din cele mai frumoase magistrale din Africa de Sud. Vom avea ocazia sa admiram Canionul Blyde River, al doilea ca marime din Africa si al treilea din lume. Canionul incepe din orasul Graskop si include Bourke’s Luck Potholes (Puturile Norocoase ale lui Burke) – denumite astfel dupa numele cautatorului de aur, Tom Burke. La God’s Window vom descoperi una dintre cele mai frumoase privelisti din lume. Calatoria va fi una lunga, dar spectaculoasa, de neuitat. Intoarcere la hotel, cina si cazare.

Ziua 10 (23.04): SAFARI IN PARCUL KRUGER

Plecare dimineata devreme spre poarta de intrare in Parcul Kruger (mic dejun la pachet). Dimineata devreme si dupa-amiaza sunt cele mai bune momente de surprindere a animalelor. Astfel, pe parcursul zilei ne vom bucura de doua sesiuni de safari: una dimineata pentru a urmari indeaproape trezirea animalelor si alta dupa-amiza. Intre cele doua reprize de safari, vom opri la un restaurant din parc unde veti putea servi masa de pranz. Rundele de safari se realizeaza in vehicule 4x4 (Jeep Safari). Parcul National Kruger se numara printre cele mai mari rezervatii naturale de pe glob, atragand numerosi turisti deoarece aici se pot observa in salbaticie faimoasele „Big Five”, cele cinci mamifere de talie mare ale Africii: elefantul, rinocerul, leul, leopardul si bivolul african. Durata excursiei este de aproximativ 9 ore. Intoarcere si cazare la hotel. Vom servi cina la hotel.

Ziua 11 (24.04): PARCUL KRUGER – JOHANNESBURG (400 km). ZBOR JOHANNESBURG – ISTANBUL

Mic dejun la hotel. Transfer cu autocarul la aeroportul din Johannesburg pentru imbarcare pe zborul companiei Turkish Airlines spre Istanbul cu decolare la ora 18:10.

Ziua 12 (25.04): ISTANBUL – BUCURESTI

Aterizare in Istanbul la ora locala 05:00 si decolare spre Bucuresti la 07:10. Aterizare pe aeroportul Otopeni la ora 08:30


  FORMULAR DE COMANDA

  Nume si prenume:*

  Email:*

  Telefon:*

  Denumire Circuit:*

  Mesaj: