TYPOLOGIES

CIRCUITE EXOTICE AFRICA

+ 2
DIFFICULTY

15 zile

MIN. AGE

1 Persoana

3840 Euro

Africa de Sud si Namibia

Johannesburg – Soweto – Pretoria – Mpumalanga Parcul Naţional Kruger – Hazyview Canionul Blyde River – Windhoek – Solitaire Sossusvlei – Sesriem – Walvis Bay Swakopmund – Damaraland – Cape Cross – Skeleton Coast Twyfelfontein – Parcul Naţional Etosha

 

Vă invităm într-o călătorie inedită prin două dintre cele mai frumoase țări din Africa Australă: Africa de Sud şi Namibia, prilej de a afla amănunte din istoria tumultoasă a acestei părţi a lumii, de a admira priveliştile care păstrează nealterat ritmul naturii şi de a “urmări” sălbăticiunile de aici. Farmecul Africii de Sud este dat deopotrivă de prezentul african prin revelarea trecutului său, de mirodeniile exotice, de peisajele diverse cu plaje de nisip alb scăldate de apele turcoaz ale Oceanului Indian, cu lanţuri muntoase impunătoare, cu peşteri impresionante, cu trecători care oferă imagini spectaculoase, cu dune halucinante, cu Parcul Kruger care este cel mai căutat parc pentru safari şi cu spectaculosul Canion Blyde River. Supranumită “ţara îngerilor”, Namibia vă va încânta cu frumuseţea sa, fiind un loc al contrastelor, cu dunele de nisip roşu din Deşertul Namib, cu savana şi munţii stâncoşi din Platoul Central, cu plajele superbe de pe coasta Atlanticului, cu arta rupestră din Twyfelfontein şi cu cele mai diverse animale sălbatice care trăiesc în marele Parc Naţional Etosha. Aceste ţări ale Africii Australe, unde natura este la ea acasă, emană o puternică forţă magnetică asupra multor turişti din întreaga lume, din care sperăm să faceţi şi dvs. parte şi să trăiţi această experienţă!

Perioada:  16.09 – 30.09.2020

TARIF:  3480 EURO / loc în cameră dublă; Supliment single:  590 EURO

(tarif valabil pentru un grup minim de 15 turiști; pt. 10-14 turiști, tariful se va recalcula)

HARTA

PROGRAM

Ziua 1 / 16.09.2020: București – Zurich – Johannesburg

Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 14:00 (în faţa ghişeului de îmbarcare al companiei Swiss Airliness). Plecare spre Zurich cu compania Swiss Airliness, zbor LX 1885 (16:00 / 17:25), de unde se va pleca spre Johannesburg cu zborul LX 288 (22:40 / 09:10).

Ziua 2 / 17.09.2020: Johannesburg

La ora 09:10 vom sosi în Johannesburg, cea mai importantă poartă internaţională spre Africa de Sud, un oraş vibrant, plin de dinamism, care a cunoscut un avânt impresionant de-a lungul timpului. Întâlnire cu ghidul local, cu care vom face un tur panoramic al oraşului, prilej de a descoperi frumuseţile celui mai mare oraş sud-african, un oraş al contrastelor, în care opulența şi sărăcia lucie şochează de cele mai multe ori. Vom vedea printre altele Curtea Magistraţilor şi Carlton Centre, cea mai înaltă clădire din Africa, comparată deseori cu Empire State Building din New York, după care vom ajunge în Sandton, unde vom vedea Piața Nelson Mandela. Cazare în Johannesburg.

Ziua 3 / 18.09.2020: Johannesburg – Soweto – Pretoria – Johannesburg

Mic dejun. Plecare spre Soweto, oraş construit în anii 1950 pentru muncitorii navetişti negri de a căror muncă în acea perioadă depindea foarte mult Johannesburgul. În prezent aici locuiesc peste două milioane de oameni, cea mai mare concentraţie urbană neagră de pe continent, fiind locul care a dat lumii numeroase personalităţi marcante, precum Nelson Mandela şi Desmond Tutu, doi dintre laureaţii Premiului Nobel pentru pace. Dacă în trecut Soweto a fost oraşul-simbol al rezistenţei africanilor contra regimului de apartheid, în prezent oraşul este recunoscut pentru amestecul său de culturi şi limbi vorbite. Vom face un tur panoramic al oraşului care va include Piaţa Libertăţii, Muzeul Hector Pieterson, Biserica Regina Mundi, Casa lui Nelson Mandela şi cel mai mare stadion din Africa, Soccer City, care a găzduit finala Cupei Mondiale de Fotbal din 2010, supranumit “Calabash”, adică un vas de gătit folosit în bucătăria africană. În continuarea zilei ne vom îndrepta spre Pretoria, capitala administrativă, unde vom face un tur panoramic de oraş ce va include Piaţa Bisericii, dominată de statuia lui Paul Kruger, care a fost preşedintele ţării între anii 1883 - 1890, Casa Memorială Paul Kruger, Primăria, Opera şi clădirile unionale. Pretoria este binecunoscută şi datorită numeroşilor arbori jacaranda care înfrumuseţează străzile, fiind numit din acest motiv “Oraşul Jacaranda”. Spre seară ne vom întoarce la Johannesburg unde ne vom caza.

Ziua 4 / 19.09.2020: Johannesburg – Mpumalanga – Parcul Naţional Kruger – Hazyview

Mic dejun. Plecare spre celebrul Parc Naţional Kruger, unul dintre cele mai cunoscute din lume, cu o suprafaţă de peste 2 mil. de hectare, traversat de peste 2.400 km de drumuri, declarat Parc Naţional încă din anul 1898 de către preşedintele Kruger. Acesta adăposteşte aproximativ 148 de specii de mamifere, 500 de specii de păsări, 120 de mii de specii de reptile şi 60 de mii de tipuri de insecte. Pe parcursul drumului ne vom opri în Mpumalanga, localitate situată în partea de est a Africii de Sud, în Transvaalul de est, provincia fiind cunoscută ca “locul unde soarele răsare”, o zonă incredibil de frumoasă, datorită faptului că este una dintre cele mai diverse din punct de vedere geografic. Ziua va continua cu un prim safari în Parcul Naţional Kruger. Cină şi cazare în zona Parcului Kruger.

Ziua 5 / 20.09.2020: Hazyview – Parcul Naţional Kruger – Hazyview

Mic dejun. Experienţa acestei zile de safari în Parcul Naţional Kruger ne va da posibilitatea de a “gusta” Africa în forma sa pură. Ne vom îmbarca în vehicule 4x4, jeep-uri decapotabile, special concepute pentru safari, pentru a vedea animalele în habitatul lor şi în funcţie de cât de norocoşi suntem, vom putea vedea “big five”, în traducere “marele cinci”: elefanţi, rinoceri, bivoli, lei şi leoparzi. Pe tot parcursul acestui safari vom fi însoţiţi de ghizi calificaţi. Dacă vom asculta liniştea sălbăticiei şi vom privi cum soarele înveleşte natura cu razele lui, nu ne vom mai mira că animalele se simt atât de bine aici. Cină şi cazare în zona Parcului Kruger.

Ziua 6 / 21.09.2020: Hazyview – Ruta Panoramei – Blyde River Canion – Johannesburg – Windhoek

Mic dejun. În această zi vom parcurge Ruta Panoramei, de-a lungul Canionului Blyde River, care face parte din uluitorul masiv muntos Drakensberg. Vom face opriri la God’s Window, în traducere “Fereastra lui Dumnezeu”, datorită extraordinarei panorame, la Bourkes Luck Pot Holes (Puţurile Norocoase ale lui Burke), cavităţi cilindrice adânci, săpate de râurile Blyde şi Treur şi la Three Rondavels, de unde vom avea o imagine asupra canionului care ne va tăia respiraţia, cu chei gigantice care se întind pe o lungime de aprox. 26 km. De multe ori pare greu de imaginat cum natura a putut crea, în timp, aceste peisaje bizare. Asemenea minunăţii ale naturii sunt atât de perfecte, încât ai putea crede că au fost prelucrate de mâna omului, cu un ciocănel şi o daltă, pentru a arăta atât de simetric şi armonios. După-amiază vom ajunge la aeroportul din Johannesburg de unde vom pleca spre Windhoek, unde ne vom caza.

Ziua 7 / 22.09.2020: Windhoek (Namibia)

Mic dejun. Zi dedicată descoperirii capitalei Namibiei, oraş cu un farmec aparte datorită amestecului său armonios dintre cultura africană şi cea europeană, centru cosmopolit, care insuflă în general o ambianţă relaxantă şi deschisă. Situat la o altitudine de 1.700 m, adăpostit de munţi la sud şi est, oraşul a fost întemeiat în anul 1840 de către Jonker Afrikaner, lângă surse termale, de unde şi numele date de triburile locale, “Ai-Gams” şi “Otjomuise”, care în traducere înseamnă “un loc cu aburi”. Distrus ulterior în timpul războiului, aşezarea a fost refăcută în anul 1890, atunci când o colonie germană a pus piatra de temelie la vechea cetate. Întâlnire cu ghidul local, alături de care vom face turul panoramic al oraşului, prilej de a descoperi “inima Namibiei”, cu influenţe germane vizibile încă în arhitectura oraşului. Vom putea admira clădirile vechi din centrul oraşului, precum Catedrala, Parlamentul, fortul vechi ridicat de către căpitanul german Curt von François şi vom vizita muzeul din interiorul acestuia, care reconstituie lupta pentru independenţa ţării. În continuarea zilei vom trece prin cartierul Katutura, care contrastează cu restul oraşului “nemţesc”, unde vom “simţi” Africa, cu vânzători ambulanţi în haine colorate, cu tarabe la fel de colorate de tot felul de mărfuri etc. Cazare în Windhoek.

Ziua 8 / 23.09.2020: Windhoek – Solitaire

Mic dejun. În această zi ne vom îndrepta spre faimosul Parc Naţional Namib Naukluft, care cuprinde o parte din deşertul Namib, considerat a fi cel mai vechi deşert din lume, precum şi lanţul muntos Naukluft. Cu suprafaţa de aprox. 50.000 km², parcul este cel mai mare din Africa şi al patrulea cel mai mare din lume. Cea mai cunoscută zonă a parcului şi principala atracţie turistică este Sossusvlei, o mare întindere argiloasă, înconjurată de imense dune roşii, situată în preajma depresiunilor Dead Vlei şi Hidden Vlei. Dunele de nisip sunt spectaculoase, unele putând atinge înălţimea de 300 m, fiind cele mai mari din lume, întinzându-se pe o distanţă de mai bine de 60 km. Acestea s-au format în timpul a milioane de ani, ca urmare a depunerii de nisip în Oceanul Atlantic de către Râul Orange. Nisipul a fost ulterior mutat spre nord de către curentul Benguela şi în final preluat de vânt şi readus pe uscat, natura creând aceste forme şi dimensiuni impresionante. În această mare de nisip, pantele dunelor se îmbină armonios, formând un model stelar, de aceea sunt des supranumite “stelele deşertului”. Cină şi cazare în zona Solitaire.

Ziua 9 / 24.09.2020: Solitaire – Sossusvlei – Sesriem – Solitaire

Mic dejun la pachet. Plecare spre Sossusvlei pentru a vizita faimoasele dune de nisip, cărora razele soarelui le conferă culori puternice, într-o continuă schimbare, ocazie minunată pentru fotografii inedite. Vom ajunge la Duna 45, care ne așteaptă să o străbatem pe jos, până la Dead Vlei, care în traducere înseamnă mlaștină moartă, o zonă secetoasă cu pământ argilos aproape întotdeauna uscat. Numai după ploi abundente, care cad în medie o dată la 10 ani, depresiunea se umple cu apă și pentru că stratul de argilă permite cu greu orice infiltrație, un lac turcoaz rămâne la suprafață pentru ceva timp, iar acest spectacol atrage o mulțime de turiști. Ne vom îndrepta apoi spre Canionul Sesriem, a doua atracție turistică importantă din Parcul Național Namib Naukluft. Format acum 2 milioane de ani de către Râul Tsauchab, care și-a croit drum printre rocile sedimentare, acest defileu îngust are aprox. 1 km lungime și 30 m adâncime. O mulțime de peșteri și formațiuni de rocă ciudate au fost sculptate de râu, iar de-a lungul canionului vom putea observa, în funcție de mărimea rocilor și a sedimentelor care au fost depuse, în ce perioade de timp râul a avut o forță puternică și când au fost ani la rând de secetă, râul neavând aproape deloc putere. Apa umple canionul aproape în fiecare an, dar fluxul nu este de obicei suficient de puternic pentru a împinge apa până la Sossusvlei, aflat la aprox. 60 km distanță. O varietate uimitoare de animale sălbatice s-a adaptat să trăiască în acest loc, inclusiv specii rare, precum șopârlele care pun ambele piciorușe din față jos atunci când merg, gândăcelul “toktokkie” care se apleacă pentru a rula picăturile de rouă pe corpul său, iar noaptea se pot auzi strigătele bufniței-vultur cu pete și urletele îndepărtate ale șacalului. Cină şi cazare în zona Solitaire.

Ziua 10 / 25.09.2020: Solitaire – Walvis Bay – Swakopmund

Mic dejun. Plecare spre Swakopmund, oraş-port aflat în partea de vest a ţării, ridicat în punctul de vărsare a râului Swakop în Oceanul Atlantic. Pe parcursul drumului ne vom opri pentru dejun în orăşelul Walvis Bay, unde oceanul formează o pitorească lagună, mereu animată de nenumărate păsări marine, pelicani şi flamingo. Această zonă umedă este una dintre cele mai importante din sudul Africii, fiind locul de iernare pentru mii de păsări migratoare. Walvis Bay a fost descoperit de către Bartolomeo Diaz, celebrul navigator şi explorator portughez, încă din anul 1487, dar a fost înfiinţat abia în anul 1793 de către colonia olandeză, 2 ani mai târziu fiind anexat Marii Britanii. Ulterior oraşul a devenit, la fel ca întreaga zonă care se termină cu Capul Bunei Speranţe, parte a Uniunii Africa de Sud, până când fostul preşedinte F.W. de Klerk a înapoiat acest port Namibiei. După-amiază vom ajunge în Swakopmund, oraş fondat de către coloniştii germani, servind ca port principal pentru teritoriile din Africa de sud-vest. În prezent oraşul a devenit staţiune balneo-climaterică, iar arhitectura sa păstrează încă stilul colonial german din anii ’90, reuşind să creeze un sentiment de atemporalitate, cu străduţele sale pline de palmieri, promenade pe litoral, restaurante, cafenele, galerii de artă şi muzee. Vom putea admira câteva dintre construcţiile tipice, precum Altes Gefangnis, fosta închisoare şi Wormannhaus, casă construită în anul 1906, astăzi găzduind biblioteca publică. Cazare în Swakopmund.

Ziua 11 / 26.09.2020: Swakopmund – Damaraland – Cape Cross – Skeleton Coast – Twyfelfontein

Mic dejun. Traseul zilei ne va purta prin Damaraland, una dintre cele mai sălbatice zone ale Namibiei, pentru a ajunge la Cape Cross, o zonă protejată care adăposteşte cea mai mare colonie de foci din lume, unde vom fi impresionaţi de miile de foci care lenevesc pe plajă sau se joacă în apă, profitând de bancurile bogate de peşti aduse de curentul rece Benguela. Deşi zona este în principal cunoscută pentru focile de mare, Cape Cross are o istorie lungă, care începe din anul 1485, atunci când exploratorul portughez Diego Cão, primul european care a pus piciorul în Namibia, a ridicat o cruce pe malul oceanului în cinstea regelui portughez Joao II. Între Deșertul Namibiei și Oceanul Atlantic se află Skeleton Coast – Coasta Scheletelor sau Coasta Iadului, denumire dată de marinarii portughezi. Este vorba de un țărm plin de epave eșuate ce au fost trase la mal de către curenții reci ai Oceanului Atlantic. Mare parte din an datorită curentului rece al Benguelei acestea sunt învăluite de o ceață densă, numită de localnici “cassimbo”, care a contribuit la un număr mare de naufragii. Există povești care relatează cum supraviețuitori ai acestor naufragii au reușit să ajungă la mal, dar au devenit ulterior victime sigure ale foamei, de aceea nu este de mirare că sinistrul peisaj a devenit subiectul unor filme de groază. Vom străbate o parte a Coastei Scheletelor în drumul spre Twyfelfontein unde se află situl arheologic cu gravuri preistorice în rocă, care face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO. Pe parcursul drumului vom putea admira din depărtare Muntele Brandberg, cel mai înalt munte din Namibia, unde s-au descoperit peste 1.000 de adăposturi şi mai mult de 45.000 de picturi pe stâncă, cea mai faimoasă pictură fiind White Lady, în traducere “femeia albă”. Odată ajunși la Twyfelfontein, vom vizita alături de ghidul local situl care conține peste 2.500 de petroglife, cele mai multe dintre acestea fiind bine conservate, reprezentând rinoceri, elefanţi, struţi şi girafe, dar şi picturi rupestre ce ilustrează figuri umane. Obiectele excavate datează de la sfârşitul Epocii de Piatră şi dezvăluie o imagine de ansamblu despre metodele de vânătoare, structura socială şi ceremoniile rituale ale triburilor indigene de peste 2.000 de ani. Cină şi cazare în zona Twyfelfontein.

Ziua 12 / 27.09.2020: Twyfelfontein – Parcul Naţional Etosha

Mic dejun. Dimineaţa vom vizita un sat al tribului semi-nomad Himba, unde vom vedea femeile cunoscute în lume datorită faptului că îşi acoperă pielea, părul împletit şi hainele cu un amestec roşu, format din ocru, unt şi păr de capră, care îndeplineşte nu numai o funcţie estetică, ci şi una socială, oferind de asemenea, protecţie împotriva radiaţiilor solare şi înţepăturilor de insecte. În continuarea zilei ne vom îndrepta către Parcul Naţional Etosha, care ocupă o suprafaţă de aprox. 23.000 km², reprezentând una dintre cele mai frumoase şi mai importante rezervaţii din sudul Africii, bucurându-se de o mare diversitate a vieţii sălbatice: 114 specii de mamifere, 340 specii de păsări, 110 specii de reptile, 16 specii de amfibieni. Formaţiunea reprezentativă a zonei este Etosha Pan, care are forma unei tigăi, formaţiune rezultată în urma evaporării apei din lacul cândva alimentat de Râul Kunene şi formată în prezent din depuneri de săruri, nisip şi argilă. De aici şi denumirea parcului, care în traducere înseamnă “marele loc alb”. În zonele limitrofe ale Etosha Pan se găsesc izvoare perene, care atrag numeroase animale sălbatice şi păsări. Cină şi cazare în zona Parcului Național Etosha.

Ziua 13 / 28.09.2020: Parcul Naţional Etosha

Mic dejun. Experienţa acestei zile de safari în Parcul Naţional Etosha, unul dintre cele mai cunoscute din lume, declarat Parc Naţional încă din anul 1907 când Namibia era colonie germană, ne va da posibilitatea de a “gusta” Africa în forma sa pură. În funcţie de cât de norocoşi suntem, vom putea vedea elefanţi, rinoceri negri, specie aflată pe cale de dispariţie, lei care se camuflează în culoarea aurie a pajiştilor, bivoli, girafe care se ridică deasupra vegetaţiei uscate şi chiar leoparzi. Cină şi cazare în zona Parcului Național Etosha.

Ziua 14 / 29.09.2020: Parcul Naţional Etosha – Windhoek

Mic dejun. În această dimineață ne vom întoarce în Windhoek, trecând pe parcursul drumului prin Otjiwarongo și Okahandja, unde vom vizita o piață de artizanat locală. Cină şi cazare în Windhoek.

Ziua 15 / 30.09.2020: Windhoek – Frankfurt – Bucureşti

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru plecarea spre Frankfurt cu compania Lufthansa, zbor LH 5435 (08:20 / 18:50), de unde se va pleca spre București cu zborul LH 1422 (20:30 / 23:50).


  FORMULAR DE COMANDA

  Nume si prenume:*

  Email:*

  Telefon:*

  Denumire Circuit:*

  Mesaj: