TYPOLOGIES

CIRCUITE AVION FRANTA

DIFFICULTY

7 zile

MIN. AGE

1 Persoana

840 Euro

Alsacia si Lorena

„Un colţ” de Germanie în nord-estul Franţei

Alsacia si Lorena

Strasbourg – Riquewihr – Colmar – Freiburg – Eguisheim – Mulhouse – Gerardmer – Epinal – Nancy – Metz – Luxembourg – Heidelberg

 

“Un colţ” de Germanie din nord-estul Franţei vă aşteaptă să-l descoperiţi! Ţinuturile Alsaciei şi Lorenei care împărtăşesc un peisaj comun, cu păduri dese, cu văi străbătute de ape cristaline, cu podgorii care se întind cât vezi cu ochii, cu vestigii din evul mediu, au o istorie şi o identitate culturală unice în Franţa. Veţi vedea unele dintre cele mai frumoase oraşe ale Franţei, precum Strasbourg, Colmar, Nancy sau Metz, veţi parcurge o parte din celebrul traseu cunoscut ca Drumul Vinului, veţi trece prin aşezări pitoreşti în care căsuţele văruite în alb sunt înveselite de o mulţime de flori la ferestre, veţi percepe atmosfera veche a frumoaselor sate tradiţionale împrăştiate pe coline, veţi admira catedralele masive construite în stil gotic, vă veţi putea bucura de bucate specifice acestor locuri, evident un amestec între bucătăria germană şi cea franceză, acompaniate cu un vin pe măsură şi veţi avea ocazia să cunoaşteţi o parte din obiceiurile şi datinile locuitorilor, despre care Napoleon spunea că “vorbesc germană, dar se luptă cu săbiile în franceză”.

Perioada:  20.08 – 26.08.2020

TARIF:  840 EURO / loc în cameră dublă; Supliment single: 290 EURO

(tarif valabil pentru un grup minim de 25 turişti; pt. 20-24 turişti, tariful se va majora cu 50 euro/pers.)

HARTA

PROGRAM

Ziua 1 / 20.08.2020: Bucureşti – Frankfurt – Strasbourg (230 km)

Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 04:00 (în faţa ghişeului de îmbarcare al companiei Lufthansa). Plecare spre Frankfurt cu compania Lufthansa, zbor LH 1423 (06:00 / 07:30). Odată sosiţi în Frankfurt vom pleca spre Strasbourg, capitala regiunii Alsacia, unde vom începe turul oraşului însoţiţi de ghidul local. Strasbourg este cel care face legătura între populaţia germană şi cea franceză, împletind atât obiceiuri, cât şi arhitectură, bucurându-se de privilegiul de a fi gazdă a sediului Parlamentului European. De-a lungul timpului, pe aici s-au perindat diferite civilizaţii, în prezent simţindu-se îmbinarea șarmului franţuzesc cu rigoarea germană. Însoţiţi de ghidul local vom face un tur panoramic de oraş, prilej cu care vom vedea Piaţa Principală Kleber, care poartă numele generalului Jean-Baptiste Kleber, căruia i s-a ridicat o statuie amplasată în centrul pieţei, Piaţa Gutenberg care poartă numele faimosului Gutenberg, cel care a descoperit principiul tipografiei cu litere mobile, a cărui statuie dăinuie în piaţă încă din anul 1840, cartierul Mica Franţă, o altă bijuterie a oraşului, înscris pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, de un pitoresc aparte dat de străduţele sale întortocheate, cu frumoase case ale căror pervazuri sunt împodobite cu flori, cartier format pe canalele râului l’Ille şi nu în ultimul rând, celebra Catedrală Notre Dame din Oraşul Vechi, o delicată şi uriaşă minune după cum afirma Victor Hugo, a cărei construcţie a început în anul 1176 şi a durat până în anul 1439, când a fost finalizat turnul său de 142 m înălţime, unic prin inegalabila dantelărie în piatră. Se spune că de pe platforma catedralei, Goethe, admira adesea apusul soarelui şi panorama impresionantă a oraşului, a Munţilor Vosgi şi a Pădurii Negre. Vom admira în continuare Casa Kammerzel din Piaţa Catedralei, o frumoasă casă din lemn a cărei faţadă are 75 de ferestre împodobite cu diferite sculpturi, după care vom străbate străduţele pietonale din jurul catedralei care alcătuiesc aşa-numitul careu de aur. Cazare în Strasbourg.

Ziua 2 / 21.08.2020: Strasbourg – Riquewihr – Colmar (100 km)

Mic dejun. Dimineaţa vom pleca spre Colmar, Veneţia Franţei, străbătând celebrul Drum al Vinului, zona celebrelor vinuri produse din cele 5 soiuri nobile, printre cele mai cunoscute fiind Rieslingul extrasec, vinul dulce Vendages Tardives, Pinot Noir şi Cremant d’Alsace, un spumos făcut dintr-un amestec de vinuri. Pe traseu ne vom opri în localitatea Riquewihr, bătrâna doamnă a vinului din Alsacia, unde vom participa la o degustare de vinuri, prilej cu care vom afla povestea vinurilor locale. Înconjurat de dealuri cu viţă de vie şi cu ziduri fortificate, oraşul pitoresc şi romantic în acelaşi timp, impresionează prin arhitectura deosebită, cu case vechi construite în sec. XVI şi XVII. Cu unul sau două etaje, casele au câte o parte ieşită în afară pentru mai multă lumină şi o mai bună vedere asupra străzii, au obloane colorate şi restaurante sau magazine de suveniruri la parter, iar în subsol au pivniţe pentru depozitarea vinurilor. Timp liber pentru vizite individuale, recomandarea noastră fiind şi o vizită în magazinul Feerie de Noel, unde asemenea magazinului din Rothenburg (Germania), vă veţi simţi din nou copii în casa lui Moş Crăciun. Itinerarul zilei ne va purta prin frumoase aşezări rurale cu vechi case de lemn, văruite în alb şi cu flori vesele la ferestre, prilej de a admira de-a lungul drumului şi castele vechi, cel mai important fiind Chateau d’Haut-Koeningsbourg, construit în sec. al XV-lea, în vârful unei înălţimi montane din Munţii Vosgi (vizitarea opţională). După-amiază vom ajunge în Colmar, capitala regiunii viticole Alsacia, celebră datorită căsuţelor din lemn acoperite cu ţiglă colorată, tipice zonei şi a încrengăturii de mici canale care intersectează străduţele pitoreşti din cartierul Petite Venise (Mica Veneţie) şi de faptul că fiecare colţ de stradă, casă, piaţetă sau pasaj sunt inundate de flori. Atmosfera sa autentic medievală, cu clădiri bine conservate, cu centrul vechi plin de flori şi de turişti, cu construcţii în stil dominican, gotic şi renascentist, cu bisericile St. Martin şi cea Dominicană, încadrează oraşul în categoria Ville d’Art et d’ Histoire. Cazare în Colmar.

Ziua 3 / 22.08.2020: Colmar – Freiburg – Colmar (115 km)

Mic dejun. Timp liber pentru plimbări individuale sau excursie opţională de o jumătate de zi în Freiburg, un frumos orăşel medieval din Germania, situat la doar 78 km distanţă de Colmar, un vechi centru universitar situat între Pădurea Neagră şi podgoriile Rinului, unde se află, de asemenea, şi una dintre cele mai pitoreşti pieţe în aer liber din Germania. Oraşul se află pe Drumul Vinului Baden şi Drumul verde - Route Verte, un drum turistic care face legătura între Munţii Vosges, din Alsacia, cu Pădurea Neagră. Freiburg este recunoscut pentru micile industrii precum cea a sticlei şi a ceasurilor şi nu în ultimul rând pentru câteva preparate culinare fără pereche, faimoase fiind celebrele prăjituri cu cireşe. Freiburgul este considerat şi cel mai cald oraş din Germania, renumit pentru Bächle, micile şuvoaie de apă ce izvorăsc prin tot oraşul şi care curg de-a lungul străzilor şi aleilor. Orăşelul este de asemenea renumit pentru catedrala sa, un exemplu minunat de artă gotică târzie. După-amiază, întoarcere în Colmar unde vom avea timp liber la dispoziţie pentru plimbări şi vizite individuale. Se poate vizita Muzeul Unterlinden, Basilica St. Martin sau Muzeul Bartoldi, dedicat celebrului sculptor care a realizat Statuia Libertăţii din New York. Mai mult decât atât, pentru că traficul este interzis în partea veche a oraşului, vă veţi putea plimba în voie pe lângă superbele clădiri ale vechiului Colmar. Cazare în Colmar.

Ziua 4 / 23.08.2020: Colmar – Eguisheim – Mulhouse – Gerardmer – Epinal (170 km)

Mic dejun. Plecare spre Eguisheim, poate una dintre cele mai frumoase localităţi ale Franţei în jurul căreia se pare ca s-au cultivat primele podgorii din Alsacia şi unde un anume conte Eberhart a construit un castel fortificat în sec. al VIII-lea. Treptat, în locul fortificaţiilor circulare au apărut străzi cu locuinţe, iar în jurul pieţei centrale se mai pot zări şi astăzi porţiuni din zidurile vechiului castel. După o scurtă oprire ne vom îndrepta spre Mulhouse, oraş care este faimos datorită muzeelor dedicate automobilului, Cite de l’Automobile şi căii ferate, Cite du Train, Muzeului Alsacian, Muzeului de Arte Frumoase şi Muzeului de Arheologie. Odată ajunşi vom face un scurt tur pietonal, în timpul căruia vom admira Teatrul Municipal, Place de la Reunion, considerată inima oraşului, cu faţadele caselor viu colorate, Catedrala Saint Etienne, mecca culturii din inima orașului, Hotel de Ville, vechea primărie, o construcție în stil renascentist ce datează din anul 1552, în interiorul căreia vom vizita muzeul de istorie. Vom intra în Catedrala din Mulhouse, cea mai înaltă biserică protestantă din Franța, cu detalii extrem de frumoase, cu vitralii care au aparținut bisericii originale din sec. al XII-lea, considerate adevărate comori medievale ale Mulhouse-ului. Vom pleca apoi spre Gerardmer, numită şi Perla Munţilor Vosgi, situată în inima Europei, la câteva sute de km distanţă de Belgia şi de Luxembourg, în apropiere de Germania şi de Elveţia. Nu numai oraşele, ci şi relieful, apele şi pădurile Lorenei merită văzute, aşa că vom lua drumul Vosgilor, nişte munţi rotunjiţi cu o formă tocită de timp, numiţi baloane, completată de păduri dese de foioase şi conifere, adăpostiţi astăzi într-un Parc Natural Regional. Satele şi orăşelele liniştite, şoseaua excelentă care şerpuieşte calmă prin aerul înmiresmat al pădurilor şi ambarcaţiunile de pe lacuri, creează o atmosferă plăcută de tihnă şi relaxare. Văile acoperite cu iarbă deasă, Râul Vologne, limpede şi strălucitor, şirul de cascade Le Saut des Cuves din apropierea staţiunii Gerardmer, situată în apropierea unui lac pitoresc pe lângă care cresc narcise galbene, ne vor încânta fără îndoială. Cazare în Epinal.

Ziua 5 / 24.08.2020: Epinal – Nancy (85 km)

Mic dejun. Dimineaţa ne vom deplasa spre Nancy, unul dintre cele mai rafinate şi atractive centre urbane, faimos pentru arhitectura Art Nouveau, un oraş romantic, cu un stil arhitectonic şi obiceiuri culinare proprii. Cel mai frumos şi impresionant loc din Nancy este Piaţa Stanislas, cel mai elocvent exemplu din trecutul cultural al acestui oraş, motiv pentru care a fost înscrisă pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Vom descoperi cele 3 aspecte ale oraşului: cel medieval, dat de aleile şi turnurile din jurul Palatului ducal Charles II, unde au fost construite în memoria Ioanei D’Arc, porţi de aur şi fântâna în stil rococo, ceea ce pune în evidenţă al doilea aspect şi cel modern, din partea nouă a oraşului. Timp liber pentru a explora capitala regiunii Lorena. Cazare în Nancy.

Ziua 6 / 25.08.2020: Nancy – Metz – Luxembourg – Metz (265 km)

Mic dejun. Plecare spre Metz, situat la confluența fluviilor Seille şi Moselle, oraş cu un bogat trecut istoric, care a funcţionat ca republică până la alipirea sa la regatul Franţei în anul 1552. Oraşul a fost la origine o cetate celtă, cucerit apoi de romani, călcat de huni, a devenit la un moment dat capitala Austriei, a aparţinut Reichului german şi a fost capitala provinciei Lorena. Metz-ul are astfel o arhitectură urbană spectaculoasă, cu edificii în stil renascentist, baroc şi romano-germanic care aparţin mai multor perioade. Personalităţi precum poetul francez Paul Verlaine s-au născut la Metz, iar celebrul scriitor Francois Rabelais a locuit la Metz între anii 1545 şi 1547. Însoţiţi de ghidul local vom face un tur panoramic de oraş, prilej cu care vom admira câteva obiective impresionante, precum Opéra - Théatre de Metz, cea mai veche catedrală din Franţa, cu cele mai mari vitralii din lume, realizate de Chagall, Catedrala gotică Saint-Étienne (Sfântul Ştefan) cunoscută şi sub denumirea de „Lanterna Bunului Dumnezeu şi Place des Armes, piaţă acoperită, aflată vis-a-vis de catedrală. După-amiază, opţional, excursie în Luxembourg, capitala Marelui Ducat al Luxembourg-ului, una dintre cele trei capitale ale Uniunii Europene, un oraş de poveste, ca un muzeu în aer liber. Construit în jurul fostului castel Luxembourg, în care noul şi vechiul oraş se leagă printr-un pod impresionant, Luxembourgul este un oraş cu parcuri frumoase, cu clădiri vechi, a cărui emblemă este fără îndoială Catedrala Notre-Dame construită între anii 1613-1621, care combină elemente gotice, renascentiste şi baroce şi care adăposteşte cavoul familiei regale. Veţi vedea Palatul Ducal, reşedinţa Marelui Duce de Luxemburg şi a familiei acestuia, Place d’Armes, piaţa mare din centrul oraşului, dominată de Palatul Municipal, Piaţa Constituţiei, unde se află din anul 1923 statuia aurită Gëlle Fra, simbolul libertăţii şi independenţei Marelui Ducat, Cazematele Bock, un adevărat labirint de încăperi, coridoare şi scări subterane, care au avut un rol important în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, când au adăpostit aprox. 35.000 de luxemburghezi şi Cornische, de unde veţi putea admira oraşul vechi, cunoscută drept „cel mai frumos balcon din Europa. Cazare în Metz.

Ziua 7 / 26.08.2020: Metz – Heidelberg – Frankfurt – Bucureşti (315 km)

Mic dejun. În prima parte a zilei vom părăsi Metzul îndreptându-ne către Heidelberg, oraş înnobilat cu un farmec aparte, unde vom vedea impresionanta construcţie renascentistă ce găzduieşte cea mai veche universitate, care datează din anul 1386. Vom admira de asemenea construcţia Bisericii Sfântului Duh, edificiu construit în stil gotic târziu şi Podul vechi, un alt simbol al oraşului, după care vom pleca spre Frankfurt. În jurul orei 17:30, transfer la aeroportul din Frankfurt pentru plecarea spre Bucureşti cu compania Lufthansa, zbor LH 1422 (20:20 / 23:35).


  FORMULAR DE COMANDA

  Nume si prenume:*

  Email:*

  Telefon:*

  Denumire Circuit:*

  Mesaj: