TYPOLOGIES

CIRCUITE AVION MAREA BRITANIE

+ 2
DIFFICULTY

12 zile

MIN. AGE

1 Persoana

1460 Euro

Anglia – Țara Galilor – Scoția – Irlanda – Irlanda de Nord

Londra – Stonehenge – Bath – Bristol – Cardiff – Wexford – Cork – Ring of Kerry – Killarney – Cashel – Dublin – Newgrange – Belfast – Stranraer – Glasgow – Castelul Culzean – Edinburgh – Roslin – Durham – York – Lincoln – Stratford upon Avon – Oxford – Windsor

 

Insulele Britanice: lumea anglo-saxonă, atât de conservatoare și atât de diversă, cu o istorie amplă și tumultoasă, cu tradiții, cutume, dar și oameni inventivi de la care avem revoluția industrială, mașina cu aburi, dar și fotbalul, legea gravitației, kiltul, ora exactă, whisky-ul, într-un cuvânt leagănul unei civilizații care a jucat un mare rol în evoluția întregii omeniri. O invitație pentru o călătorie prin istorie, începând cu epoca neoliticului, căreia îi aparțin situl de la Stonehenge și necropola de la Newgrange, o călătorie în care veți fi însoțiți de povestiri istorice și legende ale castelelor, o călătorie încărcată de peisaje fermecătoare și de tradiții, o călătorie care atrage deopotrivă prin ospitalitatea și căldura locuitorilor ei.

Perioada:  24.07 – 04.08.2020

TARIF:  1460 EURO / loc în cameră dublă; Supliment single: 580 EURO

(tarif valabil pt. un grup minim de 30 turiști; pt. 25-29 turiști, tariful se va majora cu 70 euro/pers.)

 

IMPORTANT:

Deoarece în Marea Britanie plăţile trebuie făcute în moneda naţională, GBP (lire), TARIFUL ESTE CALCULAT PE BAZA URMĂTORULUI CURS: 1 GBP = 1,15 EURO; eventualele modificări de curs se vor aplica la momentul ultimei plăti şi vor putea afecta tariful final în ambele sensuri

HARTA

PROGRAM

Ziua 1 / 24.07.2020: Bucureşti – Londra – Stonehenge – Bath – Bristol – Cardiff

Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 06:15 (în fața ghișeului de îmbarcare al companiei British Airways). Plecare spre Londra cu compania British Airways, zbor BA 885 (07:55 / 09:30). Odată ajunși la Londra, circuitul nostru va începe în forță, deoarece vom pleca spre Stonehenge, cel mai important sit preistoric al Marii Britanii, pentru vizitarea monumentalului complex megalitic, care și astăzi reprezintă un mister. Traseul va continua spre elegantul oraș georgian Bath, înscris în Patrimoniul Cultural Mondial UNESCO, vestita stațiune balneară din Marea Britanie, veche așezare romană, o bijuterie arhitecturală desăvârșită, foarte bine conservată. Tur de oraș cu vizitarea Băilor Romane. Plecare spre Cardiff, capitala Țării Galilor cu trecere prin Bristol, vechi port la Atlantic, pentru a admira podul metalic și primul vas cu elice, capodopere inginerești ale lui Isambard Brunel. Cazare la Hotel Holiday Inn Cardiff City Centre 3* (sau similar 3*).

Ziua 2 / 25.07.2020: Cardiff – ferry-boat spre Irlanda – Wexford

Mic dejun. Însoțiți de ghidul local, vom face turul panoramic al orașului Cardiff, capitala Țării Galilor si vom vizita Castelul din Cardiff, ale cărui fundații datează de 2.000 de ani. În continuarea zilei vom tranzita o pitorească zonă rurală a Țării Galilor în drumul spre portul din care ne vom îmbarca pe ferry-boat, pentru a traversa Canalul George, de la Pembroke la Rosslare, în Irlanda. Ne vom îndrepta apoi spre Wexford, piatra de temelie a Irlandei de est, oraș cu o istorie bogată, cu plaje cu nisip auriu și castele de poveste. Cazare la Hotel Talbot Wexford 4* (sau similar 4*).

Ziua 3 / 26.07.2020: Wexford – Cork – Ring of Kerry – Killarney

Mic dejun. Plecare spre Cork, al doilea oraș ca mărime al Irlandei, după Dublin, nominalizat în anul 2010 de Lonely Planet în lista Top 10 destinații de călătorie, locul din care, în anul 1912, Titanicul a părăsit Europa pentru a se îndrepta către Statele Unite, de unde și-a urmat destinul. Vom face o vizită la cel mai cunoscut producător de whisky din Irlanda și anume fabrica Jameson. Vom putea vedea și înțelege procesul de producție al acestei licori numite de celți apa vieții și nu în ultimul rând vom degusta whisky-ul produs aici având astfel posibilitatea de a compara gustul acestuia cu cel al competitorilor săi: scoțienii și americanii. Scurtă oprire în fermecătorul oraș Cork. Călătoria va continua spre Ring of Kerry, cel mai frumos drum panoramic din Europa, cu o lungime de 170 km, care înconjoară Peninsula Iveragh, adăpostind un parc național cu peste 10.000 de hectare, caracterizat printr-o vegetație de tip mediteranean, cu palmieri și iasomie, rododendroni și fuchsia. Frumusețea acestei peninsule este dată de panoramele superbe asupra coastei Atlanticului, munților, mlaștinilor și lacurilor din acest ținut. Într-un astfel de cadru natural, pe malul Lacului Muckross, unul dintre cele 3 lacuri ale Parcului Național Killarney renumite la nivel mondial pentru splendoarea lor, vom vizita (dacă timpul permite), Muckross House, construcție ridicată în anul 1843 de către arhitectul scoțian William Burn, în stil Tudor, conac care în anul 1861 a găzduit-o și pe Regina Victoria. În continuare ne vom îndrepta către Killarney, unde vom face un scurt tur panoramic în timpul căruia vom vedea Catedrala Sf. Maria și Mănăstirea Franciscană. Cazare la Hotel Killarney Dromhall 4* (sau similar 4*).

Ziua 4 / 27.07.2020: Killarney – Cashel – Dublin

Mic dejun. Plecare spre nord, trecând prin Munții Wicklow, care oferă priveliști de vis, pentru a ajunge la faimoasa Mănăstire Rock of Cashel, una dintre cele mai vechi mănăstiri-fortăreață din Irlanda, construită direct pe stâncă, fostă reședință a regilor Munster înainte de venirea normanzilor, locul unde în sec. al V-lea Sf. Patrick - protectorul de azi al Irlandei, l-a creștinat pe rege. În continuarea zilei ne vom îndrepta spre Dublin, capitala Irlandei, unde însoțiți de un ghid local, care ne va face un scurt istoric al capitalei irlandeze, vom face un tur panoramic care va include principalele monumente ale orașului, precum Catedrala St. Patrick, Colegiul Trinity, unde se află celebra Carte din Kells, Biblioteca Chester Beatty, O’Connell Street și Monumentul Mileniului, Catedrala Bisericii lui Hristos etc. Timp liber pentru cumpărături și bineînțeles pentru degustarea berii irlandeze Guinness. Vom putea petrece, opțional, o seară într-un PUB irlandez tipic, unde ne vom bucura de o cină acompaniată de muzică tradițională, dans și multă veselie, sărbătorind astfel șederea într-o țară în care ospitalitatea este politică națională. Cazare la Hotel Harcourt 3* (sau similar 3*).

Ziua 5 / 28.07.2020: Dublin – Newgrange – Belfast

Mic dejun. Itinerariul zilei va continua spre Belfast, capitala Irlandei de Nord, traversând Râul Boyne, acolo unde la 1 iulie 1690 a avut loc marea bătălie dintre catolicii conduși de Regele James și protestanții conduși de William de Orania, bătălie considerată momentul declanșator al luptelor care nu s-au terminat până în zilele noastre, între catolici și protestanți. Dacă timpul permite vom opri la centrul de vizitare al celui mai vechi monument megalitic din Insulele Britanice și anume situl arheologic de la Newgrange, locul celei mai vechi și vestite necropole din epoca neoliticului, cu o vârstă de peste 5.000 de ani, mai vechi decât Stonehenge sau Marea Piramidă a lui Keops din Egipt. Odată ajunși în Belfast, ne vom întâlni cu ghidul local, alături de care vom face un tur panoramic al capitalei Irlandei de Nord care se întinde pe malul stâng al râului Lagan, oraș care a fost până nu demult teatrul confruntărilor religioase între protestanți și catolici, dar și locul de naștere al Titanicului. Vom avea prilejul să vedem Donegall Square, Primăria, Turnul cu ceas, Universitatea, șantierul naval cu cele mai mari macarale din lume, Royal Avenue, Parlamentul, Catedrala etc. Cazare la Hotel Clayton Belfast 3* (sau similar 3*).

Ziua 6 / 29.07.2020: Belfast – Stranraer – Glasgow – Castelul Culzean – Edinburgh

Mic dejun. În această zi ne vom îmbarca pe ferry-boat-ul cu care vom traversa în Scoția, la Stranraer. Ne vom îndrepta apoi spre Glasgow, însă pe parcurs vom vizita opțional magnificul Castel Culzean, construit pe vârful unei stânci, una dintre cele mai mari realizări ale arhitectului scoțian, Robert Adam. În semn de recunoaștere din partea poporului scoțian, un apartament de la etajul castelului a fost dat în proprietate pe viață generalului Eisenhower. Alături de o colecție de picturi, arme, mobilier și porțelanuri, există și o mică colecție-muzeu care comemorează realizările lui Eisenhower. Ajunși în Glasgow, considerat a fi cel mai popular oraș scoțian, vom face un tur panoramic care va include partea medievală cu Universitatea și Catedrala din sec. al XII-lea, singura catedrală medievală scoțiană care a scăpat de distrugere în timpul lui Henric al VIII-lea și centrul nou, unde vom vedea George Square, Royal Exchange și Primăria. Ne vom deplasa apoi spre Edinburgh, unde ne vom caza la Hotel Marriott Edinburgh 4* (sau similar 4*).

Ziua 7 / 30.07.2020: Edinburgh

Mic dejun. Zi dedicată vizitării capitalei Scoției, Edinburgh, una dintre cele mai frumoase așezări din lume. Dimineața vom face un tur pietonal însoțiți de ghidul local, alături de care vom vizita partea veche a orașului, în care se află Castelul Edinburgh, situat pe locul unei vechi fortărețe din sec. al V-lea, unde vom putea admira bijuteriile coroanei scoțiene și Stone of Destiny, în traducere Piatra Destinului, pe care erau încoronați regii scoțieni. În continuare vom ajunge în New Town, partea nouă a orașului situată la nord de Princess Street, un exemplu de planificare urbană din sec. al XVIII-lea, în contrast cu haosul medieval al orașului vechi. Această juxtapunere arhitecturală care intrigă, nu este egalată de nici un alt oraș european. La est de New Town, Calton Hill este o excrescență vulcanică, de unde vom avea o priveliște superbă asupra orașului. În vârful acestui deal se află Observatorul, cu un dom în stil grecesc, Monumentul Național, o copie neterminată a Panteonului din Atena, Monumentul Nelson și Monumentul Burns. După-amiază timp liber pentru cumpărături sau pentru explorarea în continuare a orașului. Se poate face o plimbare pe Princess Street, inima orașului, una dintre cele mai agitate străzi din Europa sau se poate vizita Parlamentul, astăzi sediul judecătoriei, Biserica High Kirk of St. Giles, situata pe mila regală, care are un turn sub formă de coroană, cu superba Capelă Thistle sau Palatul Holyroodhouse, reședința oficială a Majestății Sale Regina, atunci când se află în Scoția. În strânsă legătură cu Maria Stuart, regina scoțienilor, cunoscută prin tragicul său sfârșit, Holyroodhouse oferă fascinante imagini din trecutul său glorios. Tot aici se află Arthur’s Seat, în traducere Tronul lui Arthur, sub forma unei stânci aflate în spatele Palatului Regal Holyroodhouse. Opțional, seară scoțiană cu cină. Ne vom bucura de muzică tradițională, cimpoi și dansuri, antren, kilt și haggis, preparat tradițional scoțian, însoțit neapărat de un pahar de whisky. Cazare la Hotel Marriott Edinburgh 4* (sau similar 4*).

Ziua 8 / 31.07.2020: Edinburgh – Roslin – Durham – York – Lincoln

Mic dejun. Dimineața vom părăsi Edinburghul îndreptându-ne spre satul Roslin pentru vizitarea Capelei Rosslyn. În interiorul Capelei vom descoperi extraordinare sculpturi în piatră, o fascinantă biblie în piatră. În ultima vreme a devenit foarte cunoscută grație cărții lui Dan Brown Codul lui Da Vinci, care dezvoltă ideea și credința potrivit căreia aici s-ar afla Sfântul Graal. Vom pleca apoi spre York, cu un scurt popas în Durham, orășel universitar care păstrează și astăzi un aer scolastic, aproape medieval. Măreața catedrală în stil romanic este una dintre cele mai frumoase din Europa, iar Capela celor Nouă Altare este locul de odihnă al Sf. Cuthbert Focul Nordului. Odată ajunși în York, oraș cu ziduri romane, străzi medievale, cu un pitoresc turn normand, vom vizita clădirea impozantă a Catedralei York Minster, cea mai mare din țară, un amestec de stil clasic, normand, saxon și englezesc, care creează senzația că plutește deasupra orașului. Catedrala a fost construită timp de 250 de ani ca un act de rugăciune al celor mai practici oameni din lume. Intreținerea catedralei costă 5 lire pe minut. Vă veți putea plimba pe celebra Shambles, vechea stradă a măcelarilor, în prezent una dintre cele mai vizitate străzi datorită magazinelor, restaurantelor și cafenelelor de calitate și care în anul 2010 a primit premiul pentru Cea mai pitorească stradă din Marea Britanie sau posibilitate de vizitare a Centrului Jorvik Viking, unde vizitatorii coboară într-un beci construit sub un nou centru comercial și merg cu transportoare electrice printr-un tunel al timpului, ajungând într-un sat viking din sec. al X-lea, având toate imaginile, sunetele și mirosurile corespunzătoare. În continuarea zilei ne vom deplasa spre Lincoln pentru cazare la Hotel Holiday Inn Express Lincoln Centre 3*+ (sau similar 3*+)

Ziua 9 / 01.08.2020: Lincoln – Stradford upon Avon – Oxford – Londra

Mic dejun. După ce la prima oră vom putea admira măreața catedrală din Lincoln, traseul zilei ne va purta spre orașul natal a lui Shakespeare, Stradford-upon-Avon, orășel pitoresc cu case pe jumătate din lemn, care reușește să păstreze încă atmosfera de pe vremea Marelui Will. Vom vizita Casa Memorială, locul în care s-a născut Shakespeare și Trinity Church, unde se află mormântul celebrului scriitor. În continuarea zilei, ne vom deplasa spre Oxford pentru vizitarea celui mai vechi centru universitar, numit și orașul turlelor visătoare (opțional, intrare la un colegiu: Merton College, grandiosul Christ Church, University College, All Souls etc.). Plecare spre Londra, unde ne vom caza la Hotel DoubleTree by Hilton London – Docklands Riverside 4* (sau similar 4*).

Ziua 10 / 02.08.2020: Londra

Mic dejun. Însoțiți de ghidul local, vom porni într-un tur panoramic de o jumătate de zi, care va include principalele obiective turistice ale Londrei: Parlamentul, Big Ben, London Eye, Catedrala Westminster Abbey, Tower Bridge, Tower of London, Piccadilly Circus, Catedrala St. Paul, Palatul Buckingham, Trafalgar Square, Hyde Park, St. James Park, Covent Garden etc. După-amiază, timp liber pentru activități si vizite individuale (British Museum, National Gallery, Galeriile Tate, Madame Tussauds, Soho, plimbare cu vaporașul pe Tamisa etc.). Optional visită la observatorul astronomic de la Greenwich. Cazare la Hotel DoubleTree by Hilton London – Docklands Riverside 4* (sau similar 4*).

Ziua 11 / 03.08.2020: Londra – Windsor – aeroport Londra – Bucureşti

Mic dejun. Dimineața vom face o excursie la Windsor pentru a vizita castelul, reședința familiei regale britanice timp de peste 900 de ani, cel mai mare castel din Anglia și cea mai mare fortăreață locuită din lume, care încântă cu Apartamentele Regale, folosite și astăzi pentru cazarea delegațiilor oficiale și a șefilor de stat, în care veți putea admira opere de artă din colecția regală care include picturi de Rubens, Rembrandt, Canaletto, Gainsborough și celebrul portret al lui Charles I realizat de Sir Anthony Van Dyck. Veți fi încântați și de Capela St. George, un exemplu de arhitectură gotică, în interiorul căreia se află înmormântați Henry al VIII-lea și soția sa Jane Seymour, precum și Charles I. Timp liber în fermecătorul orășel construit în jurul castelului. Transfer la aeroportul din Londra pentru zborul spre București cu compania British Airways, zbor BA 884 (18:55 / 00:10).

Ziua 12 / 04.08.2020: Bucureşti

Sosire la București la ora 00:10.


  FORMULAR DE COMANDA

  Nume si prenume:*

  Email:*

  Telefon:*

  Denumire Circuit:*

  Mesaj: