TYPOLOGIES

CIRCUITE EXOTICE AMERICA DE SUD

+ 2
DIFFICULTY

15 zile

MIN. AGE

1 Persoana

540 + 2490 USD Euro

Argentina & Țara de Foc – Uruguay – Brazilia

Buenos Aires – Ushuaia – Parcul Naţional Tierra del Fuego – Canalul Beagle – El Calafate – Montevideo – Iguassu – Rio de Janeiro

 

Vă invităm într-un periplu Sud American, în care veți fi atinși de magia tango-ului argentinian din Buenos Aires, veți admira Strâmtoarea Magellan, veți atinge capătul lumii în legendara Țară de Foc, veți poposi în El Calafate, capitala ghețarilor de unde veți pleca spre cel mai faimos ghețar al planetei, Perito Moreno, veți avea ocazia să descoperiți Montevideo, cunoscut ca Elveţia Sud-Americii, veți fi suprinși de minunile naturale ale cascadelor Iguassu, ca în final să vizitați pe ritmuri de samba cea mai frumoasă metropolă din lume, Rio de Janeiro, străjuită de una dintre cele şapte minuni ale lumii moderne, statuia lui Iisus de pe muntele Corcovado.

Perioada:  07.03 – 21.03.2020

TARIF:  540 EURO + 2490 USD / loc în camera dublă; Supliment single: 650 USD

(tarif valabil pentru un grup minim de 15 turiști; pt. 10-14 turiști, tariful se va majora cu 230 usd/pers.)

HARTA

PROGRAM

Ziua 1 / 07.03.2020: București – Amsterdam – Buenos Aires

Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 11:50 (în faţa ghişeului de îmbarcare al companiei KLM). Plecare spre Amsterdam cu zborul companiei KLM, KL 1374 (13:55 / 15:55), de unde se va pleca spre Buenos Aires cu zborul KL 701 (20:55 / 06:45).

Ziua 2 / 08.03.2020: Buenos Aires

Sosire la ora 06:45 la Buenos Aires, capitala şi cel mai mare oraş din Argentina, care este în acelaşi timp a doua cea mai mare zonă metropolitană din America de Sud, după Sao Paulo, localizat pe malul vestic al estuarului Rio de la Plata, pe coasta de sud-est a continentului Sud-American. Tur panoramic în Buenos Aires, capitala Argentinei, care va începe cu cartierele Palermo şi Recoleta, caracterizate de bulevarde mari, grădini imense, locuinţe şi clădiri luxoase. În cartierul Palermo se află cel mai mare parc din Buenos Aires, Parcul 3 Februarie întins pe o suprafaţă de 3 km2, care îmbină armonios lacuri, sculpturi şi monumente. Ne vom îndrepta apoi spre cartierul La Racoleta, care demonstrează că Buenos Aires este Parisul Americii Latine, cartier în care se află şi cimitirul unde este înmormântată celebra Evita Peron. Turul va continua cu Teatrul Colon, inaugurat în anul 1908 şi Bulevardul 9 Iulie, unul dintre cele mai mari bulevarde din lume. Vom vedea apoi Plaza de Mayo, locul desfăşurării celor mai importante evenimente ale istoriei argentiniene, Primăria Cabildo, Catedrala Metropolitană în adiacenţa căreia se află şi casa arhiepiscopului de Buenos Aires, Clădirea Guvernului Casa Rosada, Sediul Congresului Naţional, o clădire spectaculoasă cu o suprafaţă de 9.000 m2, realizată de către arhitectul Victor Meano. Vom vizita în continuare cartierele Montserrat, San Nicolas, San Telmo, cu clădiri albe cu balcoane din fier forjat şi La Boca, cartier italian cu faimoasa stradă care a dat numele celebrului tango Caminito, inspirat din viaţa cartierului. Cazare la Hotel Dazzler Maipu 4* (sau similar 4*).

Ziua 3 / 09.03.2020: Buenos Aires – Delta del Tigre – Buenos Aires

Mic dejun. În această zi vom avea ocazia de a ne bucura de o incursiune de o jumătate de zi în Delta del Tigre, unde vom afla mai multe amănunte legate de cultura localnicilor. De asemenea, vom admira arhitectura unică a caselor elegante construite pe insulițele sale, inclusiv casa-muzeu a președintelui Sarmiento și ne vom delecta cu peisajul celor 3 brațe ale râului Parana, pe care vom naviga. După-amiază, timp liber pentru exploarea individuală a metropolei. Cazare la Hotel Dazzler Maipu 4* (sau similar 4*).

Ziua 4 / 10.03.2020: Buenos Aires – Ushuaia / Țara De Foc

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru plecarea spre Ushuaia cu compania Aerolineas Argentinas, zbor AR 1894 (10:25 / 14:00). Denumirea Ushuaia provine din limbajul indienilor yámanas și înseamnă golf care pătrunde spre vest. Puține așezări din lume pot egala priveliștile incredibil de frumoase ale orașului către ghețurile bătute de vânturi de pe Canalul Beagle, către vârfurile glaciare ale lui Montres Martial și niciuna nu poate egala poziția la antipozi, unde drumurile lumii se sfârșesc și unde începe, într-un fel, frontiera Antarcticii. Ushuaia este așadar supranumită țara de la capătul lumii, fiind punctul de plecare spre Parcul Naţional Tierra del Fuego, Canalul Beagle și croazierele către Antarctica. Cină şi cazare la Hotel Altos Ushuaia 3* (sau similar 3*).

Ziua 5 / 11.03.2020: Ushuaia – Parcul Naţional Tierra del Fuego – Canalul Beagle – Ushuaia

Mic dejun. În prima parte a zilei vom vizita Parcul Naţional al Ţinutului de Foc (Tierra del Fuego), unicul parc naţional din Argentina situat pe coasta oceanului, înfiinţat în anul 1960, care are o suprafaţă impunătoare de 63.000 de hectare, din care însă doar o mică parte este deschisă publicului pentru camping şi excursii pe munte, restul parcului fiind închis publicului, pentru scopuri ştiinţifice. Vieţuitoarele sălbatice din Parcul Naţional Tierra del Fuego sunt foarte variate şi uşor de depistat, parcul adăpostind aproximativ 90 specii de păsări, printre care Albatrosul cu sprâncene negre, condori, vânătorii de stridii, Gâsca de munte, Rața de iezer, Rayadito şi ciocănitori. Printre mamiferele cele mai obişnuite pot fi observate vidra, castorul şi vulpea argintie. Castorii, animale introduse în acest areal în secolul trecut s-au adaptat bine, iar construcţiile lor de baraje pe care le vom putea vedea, sunt adevărate minuni inginereşti. Vom avea prilejul de a vedea Golful Ensenada, Lacul Roca şi Golful Lapatania. Vom face apoi o călătorie palpitantă cu trenul de la capătul lumii, tren care pe vremuri transporta muncitorii la exploatările forestiere din zonă, care a fost recondiţionat şi care astăzi oferă turiştilor o călătorie captivantă printre minunile naturale ale parcului. Dejun în timpul vizitelor. În continuarea zilei, dacă condiţiile meteo permit, vom putea face opţional, o croazieră pe Canalul Beagle, situat în sudul extrem al Americii de Sud, o strâmtoare care separă cea mai mare insulă a Arhipelagului Ţara de Foc, de celelalte insuliţe ale arhipelagului. Canalul cu o lungime de 240 km, în care cea mai îngustă porţiune ajunge la 5 km, a fost numit după vasul HMS Beagle cu care Charles Darwin a străbătut aceste locuri în timpul expediţiei Căpitanului Fitzroy. Peisajul care ni se va înfăţişa în continuare este format din Muzeul Maritim, fosta închisoare şi Muzeul Capătul Lumii, Munţii Olivia şi Cinco Hermanos, fermele Fique şi Tunnel şi Râul Encajonado. Vom naviga în jurul Insulei de los Lobos, ocazie cu care vom putea observa habitatul natural al mamiferelor marine. Croaziera va continua spre farul denumit Ends of the World’s şi spre Insula Păsărilor, unde vom putea admira cormorani, albatroşi şi alte specii de păsări marine. Întoarcere în Ushuaia pentru cazare la Hotel Altos Ushuaia 3* (sau similar 3*).

Ziua 6 / 12.03.2020: Ushuaia – El Calafate

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru plecarea spre El Calafate cu compania Aerolineas Argentinas, zbor AR 1871 (11:45 / 13:05). Oraşul vă va cuceri cu pitorescul său, fiind punctul de plecare spre grandiosul Parc Naţional Los Glaciares, aflat pe ţărmul imensului lac Argentino. Cazare la Hotel Kau Yatun 4* (sau similar 4*).

Ziua 7 / 13.03.2020: El Calafate

Mic dejun. Dimineaţa ne vom îndrepta spre cel mai faimos gheţar al planetei: Gheţarul Perito Moreno, unul din cei 48 de gheţari care fac parte din Sistemul Glaciar al Sudului Patagonian, ce se află în Parcul Naţional Los Glaciares. Presiunea enormă a tonelor de zăpadă comprimă gheaţa deja existentă, conferindu-i o distinctă tentă albăstruie. O dată la câţiva ani, gheţarul blochează ca un dop Lacul Argentino, izolând complet braţul Branzo Rico al lacului, moment în care nivelul apei de pe Branzo Rico poate creşte cu până la 30 m, până când presiunea face gheţarul să cedeze, lăsând să curgă apa amestecată cu gheaţă, pământ şi resturi de piatră. Ultima oară acest fenomen s-a petrecut în anul 2004. Vom sosi în punctul principal de vizualizare al acestei fantastice formaţiuni glaciare, veche de peste 500 de ani, cu pereţi de gheaţă înalţi de 90 m şi o lăţime de 4 km, Perito Moreno fiind astăzi printre puţinii gheţari din lume în continuă creştere. Vom avea posibilitatea de a-i admira măreţia copleşitoare de pe ţărm, iar pentru cei care doresc, există opţional, posibilitatea de a naviga până în apropierea gheţarului. Întoarcere în El Calafate pentru cazare la Hotel Kau Yatun 4* (sau similar 4*).

Ziua 8 / 14.03.2020: El Calafate – Buenos Aires

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru plecarea spre Buenos Aires cu compania Aerolineas Argentinas, zbor AR 1847 (14:30 / 17:25). Transfer pentru cazare la Hotel Dazzler Maipu 4* (sau similar 4*). Seara, opţional, cină cu spectacol de tango argentinian la restaurantul La Ventana.

Ziua 9 / 15.03.2020: Buenos Aires – Montevideo – Buenos Aires

Mic dejun. Timp liber la dispoziţie sau opţional, excursie de o zi la Montevideo. Transfer în port pentru îmbarcare pe ferry-boat-ul spre Montevideo. Tur panoramic al capitalei Uruguay-ului, numită şi Elveţia Sud-Americii, care va include partea veche a oraşului, Piaţa Constituţiei cu Catedrala Matriz, cea mai veche clădire publică din oraş, Paetonal Sarandi, stradă pitorească colonială cu diverse magazine de suveniruri şi restaurante, Teatrul Solis, Piaţa Independenţei cu Monumentul Artigas (Erou Naţional), Mausoleul, principala stradă comercială 18 Iulie, Clădirea Congresului, Meadow, faimoasa grădină de trandafiri şi Monumentul Diligenței. Vom urca apoi pe dealul Montevideo pentru a admira o frumoasă privelişte panoramică a golfului Montevideo şi pentru a vedea fostul Fort Colonial. Turul panoramic va continua cu Parcul Bătăliei, Obeliscul, Monumentul Vagonului, stadionul de fotbal, unde s-a organizat primul campionat de fotbal în anul 1930, zona rezidenţială Carrasco’s şi cu trecerea în revistă a plajelor ce înlănţuie oraşul. Întoarcere la Buenos Aires pentru cazare la Hotel Dazzler Maipu 4* (sau similar 4*).

Ziua 10 / 16.03.2020: Buenos Aires – Iguassu Falls

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul companiei Argentina Aerolineas, AR 1730 (11:30 / 13:20) spre Iguassu, oraş situat la graniţa cu Argentina şi Paraguay, renumit datorită cascadelor spectaculoase. Cascadele Iguassu şi-au primit numele din limba băştinaşilor Guarani, denumire ce se poate traduce prin apă mare. Mare este însă un cuvânt mic pentru a descrie grandoarea acestor cascade care vă vor face să vă simţiţi insignifianţi în comparaţie cu forţa pe care o degajă. Iguassu este o serie de 275 de cascade ce se întinde pe o distanţă de aproape 3 km şi care, într-o perioadă normală din an, are debitul de 1800 de metri cubi de apă pe secundă. Volumul de apă al cascadei depăşeşte în medie 10 milioane de litri pe secundă, iar în anumite perioade din sezonul ploios Iguassu devine cea mai mare cascadă din lume, ca debit de apă fiind întrecută doar la media anuală de cascada Niagara. Este într-adevăr o minune a naturii şi de aceea în anul 1986 UNESCO a adăugat întreaga zonă a cascadelor pe lista Patrimoniului Mondial. După sosirea la Iguassu vom vizita partea braziliană a cataractelor, intrând în Parcul Naţional, înscris şi el în Patrimoniul Natural Mondial UNESCO, străbătând un drum spectaculos de aprox. 1 km, prin pădurea tropicală, pe cărări şi poduri printre cascade, până vom ajunge în punctul cel mai apropiat de marea cădere de apă. Pentru a evita efortul şi întoarcerea pe acelaşi drum, vom reveni la drumul principal folosind un lift special amenajat pentru acest lucru. Transfer pentru cazare la Hotel Recanto Cataratas Thermas Resort and Convention 4* (sau similar 4*).

Ziua 11 / 17.03.2020: Iguassu Falls

Mic dejun. În această zi vom vizita partea argentiniană a cataractelor, care combină întreaga esenţă a Parcului Naţional Iguassu, atât prin spectacolul de neegalat al cascadelor San Martin şi Gargata do Diablo, în traducere Gâtlejul Diavolului, cea mai înaltă parte a cascadei, cât şi prin aventura în sine a traseului. Accesul dinspre partea argentiniană este facilitat de trenul ecologic al pădurii tropicale, care ne va duce la diferite pasarele. Dintre toate cascadele Iguassu, La Gargata do Diablo este cea mai impresionantă şi demarcă graniţă dintre Argentina şi Brazilia. Doritorii vor putea efectua la fața locului un zbor de agrement cu elicopterul pentru o vedere panoramică unică asupra cascadei Iguassu, prilej de a admira de sus atât partea braziliană, cât şi partea argentiniană a cascadei. Dejun la un restaurant local. Cazare la Hotel Recanto Cataratas Thermas Resort and Convention 4* (sau similar 4*).

Ziua 12 / 18.03.2020: Iguassu Falls – Rio de Janeiro

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul companiei Latam Airlines Group, LA 3186 (10:00 / 12:00), spre Rio de Janeiro. Sosire în metropola situată între plajele Atlanticului și munte, în Golful Guanabara, care nu contenește să fascineze turiștii de pretutindeni prin frumusețea sa, a plajelor, monumentelor și atracțiilor sale turistice. Tur panoramic al celei mai frumoase metropole din lume, prilej cu care vom admira Golful Guanabara, Palatul Guanabara, reşedinţa guvernatorului statului, centrul şi cartierul de afaceri, Parcul Flamenco, Catedrala San Sebastian, Biserica Candelaria, Mănăstirea Sao Bento, Arcul Lapa, Biblioteca Naţională, Teatrul Municipal, Muzeul de Artă, Maracana, cel mai mare stadion de pe glob, Sambadrome, locul de desfăşurare al Carnavalului de la Rio şi renumitele plaje Ipanema, Vidigal, Leblon şi Copacabana. Transfer pentru cazare la Hotel Windsor Excelsior Copacabana 4* (sau similar 4*).

Ziua 13 / 19.03.2020: Rio de Janeiro

Mic dejun. În prima parte a zilei vom face o incursiune pe Muntele Corcovado. Ascensiunea pe Muntele Corcovado va începe printr-o plimbare cu un trenuleţ special prin pădurea tropicală Tijuca, de-a lungul lacului Rodrigo de Freitas, după care vom urca 220 trepte către simbolul incontestabil al oraşului, renumita statuie a Mântuitorului Iisus Hristos. Monumentul a fost recent selecţionat ca făcând parte din cele 7 minuni ale lumii moderne. Statuia este cea mai mare dintre statuile realizate în stil Art Deco şi în acelaşi timp a 5-a ca dimensiune din întreaga lume cu cei 30,5 m înălţime, reprezentându-l pe Isus. De pe platforma situată la o altitudine de 710 metri deasupra nivelului mării, vom admira priveliştile spectaculoase pe care le oferă Rio de Janeiro, oraşul Niteroi care se află vis-a-vis, dincolo de Golful Guanabara, Dealul Sugar Loaf, Laguna Rodrigo de Freitas, Oceanul Atlantic şi plajele din sudul oraşului. După-amiază vom lua telecabina din Praia Vermelha către Muntele Urca. Telecabina va face o primă oprire la Morro da Urca, unde este un minunat punct de belvedere către Golful Botafogo, iar cea de-a doua, la o altitudine de 400 m deasupra nivelului mării, în vârful dealului Sugar Loaf, denumit astfel datorită asemănării cu o căpăţână de sfeclă de zahăr, de unde vom avea o altă privelişte asupra oraşului şi a Golfului Guanabara, văzute din unghiuri diferite. Cazare la Hotel Windsor Excelsior Copacabana 4* (sau similar 4*).

Ziua 14 / 20.03.2020: Rio de Janeiro – Paris

Mic dejun. Dimineața, timp liber pentru plimbări şi ultimele cumpărături. Transfer la aeroport pentru zborul companiei Air France spre Paris, AF 443 (16:30 / 07:35).

Ziua 15 / 21.03.2020: Paris – București

Sosire la Paris la ora 07:35, de unde se va pleca spre Bucureşti cu zborul AF 1888 (09:40 / 13:35).


  FORMULAR DE COMANDA

  Nume si prenume:*

  Email:*

  Telefon:*

  Denumire Circuit:*

  Mesaj: