TYPOLOGIES

CIRCUITE AVION AUSTRIA

+ 1
DIFFICULTY

8 zile

MIN. AGE

1 Persoana

790 Euro

Austria si Slovenia

Viena Heiligenkreutz Mayerling – Hinterbruhl – Baden – Semmering – Graz – Hallstatt Bad Ischl St. Wolfgang St. Gilgen Salzburg – Villach – Kranjska Gora – Lacul Bled – Ljubljana – Peștera Postojna – Piran – Portoroz Trieste

Există locuri unde de fiecare dată așteptările celor care sunt călăuziți de dorința întâlnirii cu sublimul revelațiilor culturale și naturale sunt depășite de noi fascinații irezistibile. Un astfel de loc este ținutul Alpilor de argint și al lacurilor de smarald, întins pe suprafața a două țări vecine: Austria și Slovenia. Acest teritoriu moștenește gloria unui trecut măreț, imperial și oferă o diversitate geografică, estetică și culturală, devenită reper universal. Tema principală a circuitului pe care-l propunem prin Austria și Slovenia, este „povestea” Alpilor Orientali, cuprinsă între grandoarea naturii și conștiința valorilor unei mari civilizații. Începutul „poveștii” este dedicat Vienei, citadela artelor și arhitecturii și a vecinătăților ei. Alternanța escapadelor prin sate, stațiuni de munte și lacuri alpine se va desfășura în etape pasionante, delimitate de vizitele în marile centre culturale, precum Graz, Salzburg, Ljubljana și Trieste. Revelația circuitului se va dovedi a fi Slovenia, o țară a cărei dimensiune mică este invers proporțională cu grandoarea munților și prestanța orașelor cu un patrimoniu cultural remarcabil.

Perioada:  07.0614.06.2020

TARIF:  790 EURO / loc în cameră dublă; Supliment single: 240 EURO

(tarif valabil pentru un grup minim de 25 turişti; pt. 20-24 turişti, tariful se va majora cu 50 euro/pers.)

HARTA

PROGRAM

Ziua 1 / 07.06.2020: Bucureşti – Viena

Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 09:00 (în faţa ghişeului de îmbarcare al companiei Austrian Airlines). Plecare spre Viena cu compania Austrian Airlines, zbor OS 790 (11:05 / 11:45). Odată sosiţi în Viena, vom face un tur panoramic de oraș care va include Sediul ONU, Prater, Turnul Dunării, Centrul Internațional de Congrese al Austriei, Ringul Vienez cu Ministerul de Război, Universitatea de Arte Frumoase, Muzeul de Istorie a Artei, Muzeul de Istorie a Naturii, Opera de Stat, Parlamentul, Primăria, Universitatea, Burgtheater, Biserica Votivă, Bursa Vieneză și Palatul Hofburg, fosta reședință de iarnă a familiei imperiale de Habsburg, în prezent, sediul oficial al președintelui republicii și complex de muzee renumite în lume. Vom continua apoi cu un tur pietonal în centrul istoric, prilej cu care vom vedea: Catedrala Sf. Ștefan, Monumentul Ciumei, Biserica Sf. Petru, Palatul Hofburg și Piața Maria Tereza. După-amiază, timp liber pentru cumpărături pe celebra Mariahilferstrasse, una dintre cele mai cunoscute străzi comerciale din Europa sau pentru vizitarea Palatului Schonbrunn, reședința imperială de vară. Cazare în Viena.

Ziua 2 / 08.06.2020: Viena – Heiligenkreutz – Mayerling – Hinterbruhl – Baden – Viena (130 km)

Mic dejun. Timp liber pentru vizite și activități individuale sau excursie opțională în împrejurimile Vienei. Vă veți îndrepta spre pădurea vieneză unde vă veți opri pentru vizitarea Mănăstirii Heiligenkreutz, cea mai veche mănăstire cisterciană din lume locuită continuu, fondată în anul 1133, care adăpostește mormântul ultimului membru al dinastiei Babenberg. În continuare ne vom îndrepta spre Mayerling, fost domeniu imperial de vânătoare, locul unde moștenitorul tronului Austriei, Prințul Rudolf, s-a sinucis în anul 1886 împreună cu iubita sa Maria Vetsera, în vârstă de numai 17 ani. Lăsând în urmă legenda de la Mayerling, vom face un popas în localitatea vecină, Hinterbruhl, unde în anul 1912, s-a format, printr-o explozie într-o mină de ipsos, un imens lac subteran, care a devenit după aceea un punct de atracție turistică, fiind cel mai mare lac subteran din Europa. Vom vizita Seegrotte-Hinterbruhl, coridoarele și galeriile grotei, urmată de o romantică plimbare cu barca pe lacul cu apa foarte limpede. Ne vom îndrepta apoi spre orașul imperial Baden, de o frumusețe atemporală, renumit pentru apele sale sulfuroase, dar și pentru clădirile considerate capodopere de arhitectură. Întoarcere la Viena pentru cazare.

Ziua 3 / 09.06.2020: Viena – Semmering – Graz (230 km)

Mic dejun. În prima parte a zilei ne vom deplasa spre Landul Austria Inferioară îndreptându-ne spre munți. Traseul nostru rutier va însoți Calea ferată Semmering, terminată în anul 1854, care este o minunăție a tehnicii, cu mari viaducte și tuneluri, fiind încă cea mai importantă rută feroviară nord-sud și monument UNESCO. După o scurtă vizită în stațiunea Semmering, altădată locul preferat de vienezii bogați pentru vacanțele de vară, vom putea vizita Lurgrotte, cea mai mare peșteră din Austria, unde, pe un traseu de o oră, vom descoperi spectaculoasele elemente carstice iluminate. Ne vom îndrepta apoi spre Graz, al cărui centru istoric este inclus integral în Patrimoniul Mondial UNESCO, unde vom face un tur pietonal pentru a admira locurile și monumentele reprezentative. Influența renașterii italiene i-a conferit acestui oraș elegant, capitală a Landului Steiermark, o atmosferă mediteraneeană, în care coexistă fațadele rococo, bisericile de marmură, strălucitoarele palate renascentiste și baroce și edificiile futuriste ale timpurilor moderne. Vom descoperi Domkirche, cu Mausoleul împăratului Ferdinand al II-lea, Hauptplatz, cu Primăria, Landhaus - sediul Parlamentului local, Arsenalul, Schlossberg, cu două turnuri medievale și structurile avangardiste Murinsel și Kunsthaus. Cazare în Graz.

Ziua 4 / 10.06.2020: Graz – Hallstatt – Bad Ischl – St. Wolfgang – St. Gilgen – Salzburg (310 km)

Mic dejun. Plecare spre Districtul Lacurilor Salzkammergut, o regiune de vacanță care se întinde pe teritoriul a trei landuri, al cărei nume provine de la domeniile de exploatare a sării aflate mult timp sub monopol strict de stat. Creste de munte cu vârfuri precum acele, salba scânteietoare de lacuri turcoaz, văi împădurite, populate de ciute, toate acestea compun tabloul Austriei luxuriante. Salzkammergut a fost închis curioșilor secole la rând și a devenit accesibil numai după ce împăratul Franz Iosef a dezvoltat stațiunea Bad Ischl. Vom face o primă oprire la Hallstatt, o localitate care pare agățată de pantele masivului Dachstain, pe malul lacului cu același nume. Itinerarul zilei ne va purta spre Bad Ischl, cea mai renumită stațiune din Salzkammergut, unde Franz Iosef și-a stabilit reședința de vară, în locul unde și-a cunoscut viitoarea soție, Elisabeta de Bavaria. Aici vom face popasul principal al zilei, prilej pentru a vizita Kaiservilla, conacul imperial. Următoarea oprire va fi la St. Wolfgang, unul dintre satele Austriei cele mai iubite de amatorii de fotografii. Ne vom putea deplasa opțional cu un vaporaș la St. Gilgen, în trecut, avanpostul răsăritean al teritoriului arhiepiscopilor de Salzburg, aflat la capătul nordic al lui Wolfgangsee. De aici, autocarul ne va prelua pentru a pleca spre Salzburg, unde ne vom caza.

Ziua 5 / 11.06.2020: Salzburg – Villach – Kranjska Gora (230 km)

Ziua 6 / 12.06.2020: Kranjska Gora – Lacul Bled – Ljubljana (110 km)

Mic dejun. În prima parte a zilei ne vom îndrepta spre Lacul Bled, imaginea emblematică a Sloveniei. În inima lacului glaciar Bled se află o insulă în formă de lacrimă, singura insulă naturală din Slovenia, provenită din topirea fostului gheţar Bohinj. Împrumutând denumirea lacului de care e înconjurată, Insula Bled este una dintre cele mai frumoase atracţii ale regiunii. Peticul de pământ insular abundă în vegetaţie, până și clădirile de aici fiind inundate de o floră luxuriantă în luna iunie. Pe mica insulă îmbrățișată de ape, este o bisericuță la care vom putea ajunge doar cu bărci cu vâsle. Tradiţia bărcilor Pletna datează din anul 1590 şi se spune că luntraşii sunt oameni mândri, a căror profesie e respectată şi se transmite din generaţie în generaţie. Ne vom îndrepta apoi spre Ljubljana, capitala Sloveniei, unde vom face un tur pietonal de-a lungul râului Ljublanica care străbate zona istorică. Pe traseu vom vedea cum își etalează frumusețea Podul Triplu, capodopera arhitectului Jože Plečnik, Biserica Franciscană, creația aceluiași arhitect, Podul Dragonului, Catedrala barocă Sv. Nikolaja, Primăria și Castelul medieval, vechi de 900 de ani, aflat pe cea mai înaltă colină a orașului (vizită opțională). Cazare în Ljubljana.

Ziua 7 / 13.06.2020: Ljubljana – Peștera Postojna – Piran – Portoroz (160 km)

Ziua 8 / 14.06.2020: Portoroz – Trieste – Aeroportul Marco Polo / Veneția – Frankfurt – Bucureşti

Mic dejun. Plecare spre orașul italian Trieste, rareori cuprins în circuitele turistice, dar extrem de important oraș strategic de-a lungul timpului. Principal port al Imperiului Habsburgic preț de secole, orașul este construit pe o fâșie de coastă, în mijlocul unui ținut rural stâncos. Vom ajunge în Piazza dell'Unita d'Italia la țărmul Mării Adriatice, care este împrejmuită de fațade grandioase, locul de unde vom continua traseul ascendent spre monumentele dispuse în terase. Vom vedea în acest tur pietonal Palazzo Comunale, Piazza della Borsa, ruinele lui Teatro Romano și Cattedrale di San Giusto, cu celebrul mozaic de aur, din sec. al XII-lea, din spatele altarului. Ne vom îndrepta, apoi spre aeroportul Marco Polo, de lângă Veneția, pentru plecare spre Frankfurt cu compania Luthansa, zbor LH 1481 (16:45 / 18:10), de unde vom pleca apoi spre Bucureşti cu zborul LH 1422 (20:30 / 23:50).


  FORMULAR DE COMANDA

  Nume si prenume:*

  Email:*

  Telefon:*

  Denumire Circuit:*

  Mesaj: