TYPOLOGIES

CIRCUITE EXOTICE AMERICA DE SUD

+ 2
DIFFICULTY

15 zile

MIN. AGE

1 Persoana

890 + 2570 USD Euro

Brazilia cu Amazonia | Argentina – Uruguay

Sao Paulo – Manaus – Amazon – Brasilia – Salvador de Bahia –  Rio de Janeiro – Iguassu Falls – Buenos Aires – Montevideo

 

Vă invităm într-un periplu sud american, prilej de a descoperi o serie de superlative mondiale, precum spectaculoasele cascade Iguassu și minunile naturale ale bazinului Amazon, cel mai mare fluviu în raport cu debitul apei curgătoare ce dispune de cel mai mare bazin hidrografic. Veți avea ocazia să ajungeți în Sao Paulo, cel mai mare oraş ca mărime din America de Sud, să vizitați Brasilia, cea mai modernă capitală din lume, să descoperiți fosta capitală a Braziliei Coloniale, Salvador de Bahia, “orașul cu cea mai mare influență africană”, să explorați în ritmuri de samba, cea mai frumoasă metropolă din lume, Rio de Janeiro, care este străjuită de una dintre cele şapte minuni ale lumii moderne, statuia lui Iisus de pe muntele Corcovado și să vă lăsați învăluiți de acordurile tangoului argentinian “Caminito” în Buenos Aires, de unde veți putea vizita în final și Montevideo, cunoscut ca “Elveţia Sud-Americii”.

Perioada:  07.1121.11.2020

TARIF:  890 EURO + 2570 USD / loc în cameră dublă; Supliment single: 650 USD

\(tarif valabil pentru un grup minim de 15 turişti; pt. 10-14 turişti, tariful se va majora cu 230 usd / pers.)

HARTA

PROGRAM

Ziua 1 / 07.11.2020: Bucureşti – Londra – Sao Paulo

Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 14:15 (în faţa ghişeului de îmbarcare al companiei British Airways). Plecare spre Londra cu compania British Airways, zbor BA 887 (16:15 / 17:45), de unde se va pleca spre Sao Paulo cu zborul BA 247 (21:15 / 06:15).

Ziua 2 / 08.11.2020: Sao Paulo

După sosirea la Sao Paulo, cel mai mare oraş ca mărime din America de Sud şi al treilea din lume, având o populaţie de peste 10 milioane de locuitori ne vom întâlni cu reprezentantul local pentru un tur panoramic al oraşului, care va include cartierul rezidenţial Higienópolis al comunităţii evreieşti, Parcul Ibiraquera – proiectat de celebrul arhitect Oscar Niemeyer, Institutul Bandeirantes, Universitatea, Catedrala, Praca da Republica, Praca Roosevelt, cartierul Bairro cu decorațiuni tipic japoneze, Avenida Paulista – principala arteră comercială a oraşului, străjuită de zgârie nori, locul de reşedinţă al foştilor baroni ai cafelei, astăzi centrul economic şi financiar al Braziliei. În continuarea zilei vom urca pe Dealul Morumbi pentru o vedere panoramică de excepţie asupra oraşului. Dejun în timpul vizitelor. Transfer la hotel pentru cazare la Hotel Blue Tree Premium Paulista 4* (sau similar 4*).

Ziua 3 / 09.11.2020: Sao Paulo – Manaus – Amazon

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru plecarea spre Manaus cu zborul companiei Gol Vrg Linhas Aereas, G3 1642 (11:25 / 14:15). După sosire, transfer la debarcaderul situat pe malul celui mai mare afluent al Amazonului, Rio Negro, pentru a ne îmbarca pe vasul cu care vom traversa fluviul în apropierea punctului de confluenţă a celor doi mari afluenţi ai Amazonului, respectiv Rio Negro și Solimoes, cunoscut sub denumirea de „întâlnirea apelor”. Cină şi cazare la Amazon Ecopark Lodge 4* (sau similar 4*). Seara vom face o plimbare cu barca, prilej cu care vom observa aligatorii amazonieni.

Ziua 4 / 10.11.2020: Amazon

Mic dejun. Zi dedicată explorării junglei amazoniene. Vom avea ocazia de a observa o mare varietate de păsări şi animale în habitatul lor natural, o floră diversă întâlnită în cea mai mare rezervaţie naturală din lume; tot de aici vom putea vedea şi magica Cruce a Sudului. Dejun în timpul vizitelor. După-amiază vom vizita o comunitate mică de “Caboclos”, băştinaşii regiunii amazoniene, după care vom avea ocazia să observăm şi chiar să pescuim peşti piranha! Cină şi cazare la Amazon Ecopark Lodge 4* (sau similar 4*).

Ziua 5 / 11.11.2020: Amazon – Manaus – Brasilia

Mic dejun. Dimineaţa vom vizita Jungla Maimuţelor, denumită astfel datorită maimuţelor salvate de către Agenţia Guvernamentală de Mediu din Brazilia din zone care au fost arse sau inundate. Toate maimuţele au beneficiat de tratament veterinar şi timp pentru a se obişnui cu noul lor habitat, înainte de a fi lăsate libere în sălbăticie. Transfer la aeroportul din Manaus pentru zborul companiei Gol Vrg Linhas Aereas, G3 1727 (16:15 / 20:10) spre Brasilia, capitala Braziliei, centrul metropolitan al Districtului Federal. Brasilia este singurul oraş-capitală din întreaga lume construit în întregime în sec. al XX-lea şi clasificat de UNESCO ca Patrimoniu Cultural al Umanităţii. Cazare la Hotel Windsor Brasilia 4* (sau similar 4*).

Ziua 6 / 12.11.2020: Brasilia – Salvador de Bahia

Mic dejun. Tur panoramic al Brasiliei, cea mai modernă capitală din lume, care va include Piaţa celor Trei Puteri, cu reprezentativele clădiri oficiale ale Braziliei moderne, toate concepute într-un stil futurist, de către faimosul arhitect Oscar Nyemeyer, în timpul preşedinţiei lui Juscelino Kubitschek, precum Catedrala şi Palatul Alvorada. Turul va continua cu Biserica Our Lady of Fatima, Sanctuarul St. John Bosco, Memorialul JK (intrarea nu este inclusă), Turnul Televiziunii, Bulevardul Minitries, Palatul Itamaraty, Palatul Jaburu, podul JK şi cartierul ambasadelor. Transfer la aeroport pentru zborul companiei Gol Vrg Linhas Aereas, G3 1974 (21:05 / 23:00) spre Salvador de Bahia, fosta capitală a Braziliei Coloniale. Cazare la Hotel Quality Sao Salvador 4* (sau similar 4*).

Ziua 7 / 13.11.2020: Salvador de Bahia

Mic dejun. Salvador de Bahia îşi păstrează frumuseţea din vremea colonizării portugheze, fiind considerat bijuteria ţării. Centrul istoric al oraşului, care face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO, este un muzeu viu, cu arhitectură din secolele XVII-XVIII şi biserici aurite. Mai mult, Salvador este recunoscut pentru numeroasele festivaluri de artă, iar descendenţii sclavilor africani încă organizează ceremoniile mistice Candomblé, dedicate zeilor Africii. Însoțiți de un ghid local vom face un tur panoramic și pietonal al orașului, care va include clădirile în stil colonial, Farul Barra, Biserica San Francisco, Biserica Carmo, Largo do Pelourinho, unde sclavii erau biciuiţi în perioada colonială, Biserica Santo Antonio de Barra, Piaţa şi Biserica Vitoria, Muzeul Carlos Costa Pinto, Piaţa Dois de Julho, Piaţa Se, Fortul Sao Pedro, Palatul Aclamacao, Piața Piedade, Teatrul şi Piaţa Castro Alves. Opţional, spectacol cu cină inclusă, care prezintă elementele folclorice afro-braziliene ale țării, Salvador de Bahia fiind descris ca “orașul cu cea mai mare influență africană”, precum și demonstrații de capoeira. Cazare la Hotel Quality Sao Salvador 4* (sau similar 4*).

Ziua 8 / 14.11.2020: Salvador de Bahia – Rio de Janeiro

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul companiei Gol Vrg Linhas Aereas, G3 2029 (11:10 / 13:20) spre Rio de Janeiro. Tur panoramic al celei mai frumoase metropole din lume, care va include Golful Guanabara, Parcul Flamenco, centrul şi cartierul de afaceri, Catedrala San Sebastian, Candelaria, Mănăstirea Sao Bento, Piața Praca XV, Palatul Imperial, Arcul Lapa, Teatrul Municipal, Biblioteca Naţională, Muzeul de Artă, Sambadrome – locul de desfăşurare al Carnavalului de la Rio, Maracana – cel mai mare stadion de pe glob, Palatul Guanabara (reşedinţa guvernatorului statului) şi plajele Ipanema, Vidigal, Leblon şi Copacabana. Cazare la Hotel Windsor Excelsior Copacabana 4* (sau similar 4*).

Ziua 9 / 15.11.2020: Rio de Janeiro

Mic dejun. Excursie de o zi, cu dejun inclus, pentru a vizita Corcovado Mountain şi Sugar Loaf. Ascensiunea pe Corcovado va începe printr-o plimbare cu un trenuleţ special prin pădurea tropicală Tijuca, către simbolul incontestabil al oraşului, renumita statuie a Mântuitorului Iisus Hristos. Monumentul a fost recent selecţionat ca făcând parte dintre cele 7 minuni ale lumii moderne. De pe platforma situată la 710 m deasupra nivelului mării, se poate admira priveliştea spectaculoasă pe care o oferă Rio de Janeiro, oraşul Niteroi care se află vis-a-vis, dincolo de Golful Guanabara, Dealul Sugar Loaf, Laguna Rodrigo de Freitas, Oceanul Atlantic şi plajele din sudul oraşului. După-amiază veţi lua telecabina din Praia Vermelha către Muntele Urca; telecabina va face prima oprire la Morro da Urca, unde este un punct de belvedere către Golful Botafogo şi a doua, la o altitudine de 400 m deasupra nivelului mării în vârful dealului Sugar Loaf, denumit astfel datorită asemănării cu o căpăţână de sfeclă de zahăr, de unde veţi avea o altă privelişte minunată asupra oraşului şi a Golfului Guanabara. Cazare la Hotel Windsor Excelsior Copacabana 4* (sau similar 4*).

Ziua 10 / 16.11.2020: Rio de Janeiro – Iguassu

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul companiei Gol Vrg Linhas Aereas, G3 2001 (09:30 / 11:50) spre Iguassu, oraş situat la graniţa cu Argentina şi Paraguay, renumit datorită cascadelor spectaculoase. Cascadele Iguassu şi-au primit numele din limba băştinaşilor Guarani, denumire ce se poate traduce prin “apă mare”. Mare este însă un cuvânt mic pentru a descrie grandoarea acestor cascade care te fac să te simţi insignifiant în comparaţie cu forţa pe care o degajă. Iguassu este de fapt o serie de 275 de cascade ce se întinde pe o distanţă de aproape 3 km şi care, într-o perioadă normală din an, are debitul de 1800 m3 de apă pe secundă. Volumul de apă al cascadei depăşeşte în medie 10 milioane de litri pe secundă, iar în anumite perioade din sezonul ploios, Iguassu devine cea mai mare cascadă din lume, ca debit de apă, fiind întrecută doar la media anuală de Cascada Niagara. Este într-adevăr o minune a naturii şi de aceea în anul 1986 UNESCO a adăugat întreaga zonă a cascadelor pe lista Patrimoniului Mondial. În continuarea zilei vom vizita partea braziliană a cataractelor, intrând în Parcul Naţional (UNESCO), străbătând un drum spectaculos de aproximativ 1 km, prin pădurea tropicală, pe cărări şi poduri printre cascade, până vom ajunge în punctul cel mai apropiat de marea cădere de apă. Vom reveni cu liftul la drumul principal, pentru a evita efortul şi întoarcerea pe acelaşi drum. Transfer pentru cazare la Hotel Recanto Cataratas 4* (sau similar 4*).

Ziua 11 / 17.11.2020: Iguassu Falls

Mic dejun. În această zi vom participa la o excursie de o zi în partea argentiniană a cataractelor, care combină întreaga esenţă a Parcului Naţional Iguassu, atât prin spectacolul de neegalat al Cascadelor San Martin şi Gargata do Diablo (Gâtlejul Diavolului), cea mai înaltă parte a cascadei, cât şi prin aventura în sine a traseului, deoarece accesul către cascade din partea argentiniană este facilitat de trenuleţul ecologic al pădurii tropicale, care duce vizitatorii până la diferite pasarele. Dintre toate cascadele Iguassu, La Gargata del Diablo este cea mai impresionantă şi demarcă graniţă dintre Argentina şi Brazilia. Opţional, zbor de agrement cu elicopterul, pentru o vedere panoramică unică atât asupra părţii braziliene, cât şi a celei argentiniene ale cascadei Iguassu. Cazare la Hotel Recanto Cataratas 4* (sau similar 4*).

Ziua 12 / 18.11.2020: Iguassu Falls – Buenos Aires

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul companiei Aerolineas Argentinas, AR 1721 (12:55/ 14:50) spre Buenos Aires, capitala şi cel mai mare oraş din Argentina, fiind în acelaşi timp a doua cea mai mare zonă metropolitană din America de Sud, după Sao Paulo, localizat pe malul vestic al estuarului Rio de la Plata, pe coasta de sud-est a continentului Sud-American. Tur panoramic de oraş, care va începe cu cartierele Palermo şi Recoleta, caracterizate de bulevarde mari, grădini imense, locuinţe şi clădiri luxoase. În cartierul Palermo se află cel mai mare parc din Buenos Aires, Parcul 3 Februarie, care se întinde pe o suprafaţă de 3 km2 și care îmbină armonios lacuri, sculpturi şi monumente. Ne vom îndrepta apoi spre cartierul La Racoleta, care demonstrează că Buenos Aires este “Parisul Americii Latine”, cartier în care se află şi cimitirul unde este înmormântată celebra Evita Peron. Turul va continua cu Teatrul Colon, inaugurat în anul 1908 şi Bulevardul 9 Iulie, unul dintre cele mai mari bulevarde din lume. Vom vedea apoi Plaza de Mayo, locul desfăşurării celor mai importante evenimente ale istoriei argentiniene, Primăria – Cabildo, locul unde a fost iniţiată mişcarea de independenţă, Catedrala Metropolitană în adiacenţa căreia se află şi reşedinţa arhiepiscopului de Buenos Aires, Clădirea Guvernului “Casa Rosada”, Sediul Congresului Naţional, o clădire spectaculoasă cu o suprafaţă de 9.000 m2, realizată de către arhitectul Victor Meano. Vom vizita în continuare cartierele Montserrat, San Telmo, cu clădiri albe cu balcoane din fier forjat şi cartierul La Boca, cartier italian cu faimoasa stradă care a dat numele celebrului tango Caminito, inspirat din viaţa cartierului. Cazare la Hotel Dazzler Maipu 4* (sau similar 4*). Seara, opţional, cină cu spectacol de tango argentinian la restaurantul “La Ventana”.

Ziua 13 / 19.11.2020: Buenos Aires – Montevideo – Buenos Aires

Mic dejun. Zi liberă la dispoziţie sau opţional, excursie de o zi la Montevideo. Transfer în port pentru îmbarcare pe ferry-boat-ul spre Montevideo. Tur panoramic al capitalei Uruguay-ului, numită şi “Elveţia Sud-Americii”, care va include partea veche a oraşului, Piaţa Constituţiei cu Catedrala Matriz, cea mai veche clădire publică din oraş, Paetonal Sarandi, stradă pitorească colonială cu diverse magazine de suveniruri şi restaurante, Teatrul Solis, Piaţa Independenţei cu Monumentul Artigas (Erou Naţional), Mausoleul, principala stradă comercială 18 Iulie, Clădirea Congresului, Meadow, faimoasa grădină de trandafiri şi Monumentul Diligenței. Vom urca apoi pe dealul Montevideo pentru a admira o frumoasă privelişte panoramică a Golfului Montevideo şi pentru a vedea fostul Fort Colonial. Turul panoramic va continua cu Parcul Bătăliei, Obeliscul, Monumentul Vagonului, stadionul de fotbal, unde s-a organizat primul campionat mondial de fotbal în anul 1930, zona rezidenţială Carrasco’s şi cu trecerea în revistă a plajelor ce “înlănţuie” oraşul. Întoarcere la Buenos Aires pentru cazare la Hotel Dazzler Maipu 4* (sau similar 4*).

Ziua 14 / 20.11.2020: Buenos Aires – Londra

Mic dejun. Dimineaţa, timp liber în Buenos Aires pentru activităţi individuale şi ultimele cumpărături. Transfer la aeroport pentru plecarea spre Londra cu compania British Airways, zbor BA 244 (14:15 / 06:35).

Ziua 15 / 21.11.2020: Londra – Bucureşti

Sosire la Londra la ora 06:35, de unde se va pleca spre Bucureşti cu zborul BA 886 (10:00 / 15:20).


  FORMULAR DE COMANDA

  Nume si prenume:*

  Email:*

  Telefon:*

  Denumire Circuit:*

  Mesaj: