TYPOLOGIES

CIRCUITE EXOTICE AMERICA DE NORD

+ 3
DIFFICULTY

10 zile

MIN. AGE

1 Persoana

875 + 980 USD Euro

Canada de Est

Montreal – Quebec – Sainte-Anne de Beaupre – Ottawa

Kingston – Toronto Niagara

O invitaţie într-o vacanţă de neuitat, în timpul căreia veţi pătrunde în Canada, a doua țară ca mărime din lume, care vă aşteaptă să-i exploraţi oraşele moderne, zonele pline de încărcătură istorică, o ţară impresionantă prin varietatea de culturi adunate aici. Veți descoperi partea engleză vizitând Toronto și Ottawa pentru ca mai apoi să o comparați cu cea franceză, în Montreal și Quebec. Sorbiți o cafea cu lapte și gustați dintr-un croissant pufos într-un bistro în Montreal, sau încercați un poutine în Quebec, descoperind astfel diversitatea culinară pe care o oferă Canada. Vă veţi bucura de spectacolul inegalabil al faimoasei cascade Niagara sau a mai puțin cunoscutei cascade Montmorency, de liniştea lacurilor din zona Kingston, dar şi de oraşele în care şarmul străvechi se îmbină cu aspectul “new-age”, lăsând să se întrevadă spiritul de pionierat al unei culturi tinere.

Perioada:  29.05 – 07.06.2020

TARIF:  875 EURO + 980 USD / loc în cameră dublă; Supliment single: 680 USD

(tarif valabil pt. un grup minim de 25 turiști; pt. 20 – 24 turiști, tariful se va majora cu 150 euro/pers.)

HARTA

PROGRAM

Ziua 1 / 29.05.2020: Bucureşti – Londra – Montreal

Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 06:00 (în faţa ghişeului de îmbarcare al companiei British Airways). Plecare spre Londra cu compania British Airways, zbor BA 885 (08:00 / 09:30), de unde se va pleca spre Montreal cu zborul BA 095 (17:40 / 19:50). Sosire în Montreal, cel mai mare oraş din Provincia Quebec, situat la confluența cursurilor de apă Sfântul Laurenţiu şi Ottawa, pe Insula Montreal şi pe alte 74 de insule precum Insula Maicilor, Ile-Bizard, Ile-Ste-Helene și Ile-Notre-Dame. Transfer la hotel pentru cazare.

Ziua 2 / 30.05.2020: Montreal

Mic dejun. Zi dedicată Montrealului, oraș sofisticat, avangardist, care este cea de-a treia mare aglomerare urbană din lumea vorbitoare de limbă franceză, după Paris și Kinshasa. Împreună cu ghidul local vom porni în turul panoramic de oraș, în timpul căruia vom observa contrastul între orașul vechi, cu străduțe înguste și orașul modern, cu clădiri impresionante. Vom vedea Piața Jacques Cartier, după care vom intra în Biserica Notre Dame, construită în anul 1829 în stil neogotic, cunoscută și sub denumirea de “capela nunților”, aici căsătorindu-se în anul 1994 și Celine Dion. Ne vom îndrepta apoi spre Mount Royal, zona rezidențială cu un frumos parc cu numeroase puncte de belvedere de unde vom putea admira frumoasa panoramă a orașului după care vom vizita Oratoriul St. Joseph, cu dimensiuni impresionabile, care are al doilea dom ca mărime din lume după cel al Basilicii San Pietro din Vatican. Turul panoramic va continua cu Universitatea McGill, Stadionul Olimpic și vechiul port. Vom “explora” apoi Underground City, orașul subteran realizat în scopul protejării împotriva temperaturilor scăzute care se înregistrează iarna, cu peste 32 kilometri de tuneluri care găzduiesc centre comerciale, hoteluri, bănci, chiar și muzee. Cazare în Montreal.

Ziua 3 / 31.05.2020: Montreal – Quebec

Mic dejun. Plecare spre Quebec, fondat în anul 1608 de Samuel de Champlain, unul dintre cele mai vechi oraşe din America de Nord, reşedinţa administrativă a provinciei cu acelaşi nume, care îşi datorează numele etnicilor Algonquin care îl numeau Kebec, în traducere, “locul unde râul se îngustează”. Quebecul, este un oraș romantic care a știut cum să conserve cultura francofonă și spiritul european, devenind astfel unul dintre cele mai îndrăgite orașe din Canada. Rivalitatea dintre englezii și francezii din America de Nord a dus la un război care a durat șapte ani, astfel încat, ocupat de către englezi în anul 1759, Quebecul a reușit să obțină totuși dreptul de a folosi și proteja limba și cultura franceză. Așezat pe un promontoriu, pe malul râului Saint Lawrence, cel dintâi așezământ francez de pe continentul nord-american, Quebecul, considerat a fi inima Canadei franceze, este un oraș istoric, de un șarm aparte, inclus pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Vom face un tur pietonal în orașul vechi cu ziduri fortificate, singurele din America de Nord, unde vom vedea simbolul Quebecului, Chateau Frontenac, clădirea Parlamentului, Cartierul Latin, Catedrala Notre Dame de Quebec, Primăria, Place D’Armes și Palatul Regal. Cazare în Quebec.

Ziua 4 / 01.06.2020: Quebec – Sainte-Anne de Beaupre – Quebec

Mic dejun. Deplasare spre Cascada Montmorency, care se află la o distanță de 12 km față de oraşul Quebec, renumită pentru faptul că este cu 30 de metri mai înaltă decât Cascada Niagara. În continuare ne vom îndrepta spre oraşul Sainte-Anne de Beaupre, situat pe malurile râului St. Lavren, la numai 40 km nord-est de orașul Quebec, cunoscut pentru Basilica Sainte-Anne de Beaupre, un loc de pelerinaj pentru aproximativ o jumătate de milion de vizitatori în fiecare an. Vom vizita faimoasa basilica unde vom admira mozaicurile, vitraliile colorate, sculpturile și picturile fine ale artiștilor europeni și canadieni. După-amiază, pe drumul de înoarcere la Quebec vom putea vizita Muzeul Albert Gilles (intrarea se va plăti la fața locului), după care ne vom întoarce pentru cazare în Quebec.

Ziua 5 / 02.06.2020: Quebec – Ottawa

Ziua 6 / 03.06.2020: Ottawa

Mic dejun. În această zi vom vizita Clădirea Parlamentului din Ottawa, o construcţie magnifică şi în acelaşi timp un bun exemplu de arhitectură neogotică. Vom avea şansa de a vedea cele mai interesante camere aşa cum sunt Biblioteca Parlamentului, Camera Senatului sau cea a Comunelor. Vom putea asista în continuare la schimbarea gărzii în faţa clădirii, aceasta fiind considerată una dintre cele mai frumoase schimbări de gardă din lume, care rivalizează cu cea din Londra. Ne vom îndrepta apoi către Centrul Regal Canadian al Ofițerilor din Poliția Călare, imaginea acestora în uniforma roșie fiind un simbol al Canadei, celebru ca și frunza de arțar. Vom vizita școala de echitație de aici, vom face un tur al grajdurilor, prilej de a admira frumoasele exemplare cabaline. Întoarcere la hotel pentru cazare.

Ziua 7 / 04.06.2020: Ottawa – Kingston – Toronto

Mic dejun. În prima parte a zilei vom pleca spre Kingston, vechea capitală a Canadei, unde vom face o croazieră în zona cunoscută drept cele 1000 de insule, cu peisaje incredibile și case de vis. În continuarea zilei vom pleca spre Toronto care se află pe malul nordic al râului Ontario, cel mai mare oraș din Canada, al cincilea cel mai mare oraș din America de Nord, o forță dominantă în afaceri și economie, considerat a fi centrul cultural al Canadei anglofone. Întâlnire cu ghidul local alături de care vom porni într-un tur panoramic al metropolei cosmopolite cu cea mai densă populație din Canada, care va include Cartierul Financiar, Strada Yonge, Forest Hill, Chinatown, Piața St. Lawrence, Primăria Veche și Nouă, Clădirea Parlamentului, Universitatea, precum și CN Tower - turnul televiziunii, unul dintre cele mai înalte turnuri din lume, cu o înălțime de 553 m. Cazare în Toronto.

Ziua 8 / 05.06.2020: Toronto – Niagara – Toronto

Mic dejun. Plecare spre Cascada Niagara, considerată de mulți o minune naturală, care ne va impresiona prin forța sa datorită căderii de apă de la 53 m înălţime și prin debitul său impresionant, care ajunge în timpul verii, la 2800 m3/sec. Opțional, plimbare cu vaporașul care vă va duce până aproape de inima cascadei, prilej cu care veți trăi o experiență inedită trecând “pe sub cascadă”, simțind astfel mai mult grandoarea Niagarei. Vom avea apoi timp liber pentru plimbări individuale, pentru cumpărături sau opțional, veți putea urca în Skylon Tower pentru o vedere panoramică asupra cascadei. Întoarcere la Toronto pentru cazare.

Ziua 9 / 06.06.2020: Toronto – Londra

Mic dejun. Dimineața vom avea timp liber pentru activități individuale şi ultimele cumpărături, cu observația că eliberarea camerelor se face la ora 12:00. Transfer la aeroport pentru plecarea spre Londra cu compania British Airways, zbor BA 092 (18:40 / 06:40).

Ziua 10 / 07.06.2020: Londra – Bucureşti

Sosire la Londra la ora 06:40, de unde vom pleca spre Bucureşti cu zborul BA 886 (11:35 / 17:00).


  FORMULAR DE COMANDA

  Nume si prenume:*

  Email:*

  Telefon:*

  Denumire Circuit:*

  Mesaj: