TYPOLOGIES

CIRCUITE EXOTICE AMERICA DE NORD

+ 2
DIFFICULTY

14 zile

MIN. AGE

1 Persoana

1440 + 2590 Usd Euro

Canada munților stâncoși si Aurora Boreală in Yellowknife

Vancouver – Yellowknife – Calgary – Banff – Lake Louise –

Canionul Johnston – Jasper

Sunteţi invitaţi să participați la o nouă “poveste de iarnă” cu care Dal Travel v-a obișnuit, care va începe cu Yellowknife, capitala lumii de Nord a Luminilor, cea mai bună locație din lume pentru vizionarea fenomenului despre care veți afirma ca “v-a luminat” viața. Va fi WOW pentru că niciun loc de pe Pământ nu se mândrește cu “întunericul întunecat” al acestei zone în luna februarie, de obicei luna cea mai rece și cea mai clară, astfel încât în fiecare seară, când năstrușnica și nemaipomenita Auroră apare, veți avea senzația că o puteți atinge. Sălbăticia nordului canadian, unul dintre cele mai căutate locuri din lume atunci când luminile nordului își pun pantofii de dans, va fi scena incredibilă pentru noi, spectatorii celui mai râvnit spectacol de lumină al Mamei Natură. Veți descoperi în continuare pitorescul vestului canadian, străbătând teritoriul pe care se înalţă maiestuoşii Munţi Stâncoşi acoperiți cu zăpadă strălucitoare, veţi fi vrăjiți de magia tărâmurilor înghețate ale parcurilor naţionale, unde cascadele înghețate oferă imagini spectaculoase și lacurile s-au transformat în adevărate patinuare. Vă veți întoarce cu amintiri de neuitat și fotografii demne de National Geographic!

Perioada:  13.02 – 26.02.2020

TARIF:  1440 EURO + 2590 USD / loc în cameră dublă / Supliment single: 780 USD

(tarif valabil pentru un grup minim de 10 turişti)

HARTA

PROGRAM

Ziua 1 / 13.02.2020: Bucureşti – Amsterdam – Vancouver

Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 04:00 (în faţa ghişeului de îmbarcare al companiei KLM). Plecare spre Amsterdam cu zborul companiei KLM, KL 1372 (06:00 / 08:00) de unde se va pleca spre Vancouver cu zborul KL 681 (13:00 / 13:55). După sosirea în cel de-al treilea cel mai mare oraş al Canadei transfer pentru cazare la hotel.

Ziua 2 / 14.02.2020: Vancouver

Mic dejun. Zi dedicată descoperirii Vancouverului, un oraş tânăr cu o istorie cu puţin peste 100 de ani, care oferă un caleidoscop de atracţii. Desemnat de mai multe ori drept oraşul cu cel mai bun nivel de trai din lume şi în acelaşi timp unul dintre cele mai curate oraşe ale mapamondului, Vancouver a atras de-a lungul timpului atât europeni dar şi asiatici, în speciali chinezi. Oraş multicultural de o largă diversitate etnică şi lingvistică, cu un ritm de viaţă alert, Vancouverul este astfel poziţionat încât să se poată evada cu uşurinţă în mijlocul naturii la doar numai câteva minute de mers cu maşina, dispunând în acelaşi timp de cel mai mare parc urban de pe continentul american. De toate acestea ne vom putea convinge în timpul turului panoramic de oraș care va include Universitatea British Columbia, cu o tradiţie de peste un secol, Robson Street, a 22-a cea mai scumpă stradă din lume, renumită pentru multitudinea de organizaţii non-profit care îşi au sediul aici, Gastown-ul, inima vechiului oraş, un mix perfect de boutique-uri, cafenele, galerii şi clădiri din sec. al XIX-lea, Gas Street pe care vom face o scurtă plimbare, Chinatown, Podul Lions, unul dintre cele mai frumoase poduri din zonă, care face legătura cu Parcul Stanley şi Prospect Point, locul de panoramă din Parcul Stanley. Vom face o oprire la cele 8 Totem Pole, din Parcul Stanley, minunate exemple ale artei aborigene, transmisă din generaţii în generaţii, ca o modalitate de conservare a patrimoniului nativ şi de a onora ritualurile tribale, după care ne vom îndrepta spre Insula Granville, o oază urbană renumită pentru piaţa de alimente proaspete, zonele de shopping, numeroasele galerii de artă şi restaurante. Vom vedea apoi cea mai veche atracție a orașului, Podul Capilano suspendat la 76 m deasupra albiei canionului omonim. Cazare în Vancouver.

Ziua 3 / 15.02.2020: Vancouver – Yellowknife

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru plecarea cu compania Air Canada, zbor AC 8833 (12:30 / 15:33) spre Yellowknife, un oraș din nord-vestul Canadei, capitala Teritoriilor nord-vestului canadian, situat la aprox. 512 km sud de Cercul Arctic, la vărsarea râului Yellowknife în lacul glaciar The Great Slave Lake. Numele orașului, provine de la întâlnirea, care a avut loc lângă gura unui râu de pe Lacul The Great Slave, a exploratorului Samuel Hearne, cu indigenii care foloseau cuțite cu lamă de cupru. Transfer pentru cazare la hotel. După cină ne vom echipa corespunzător pentru a porni la vânătoarea Aurorei Boreale, dansul eclectic de culori care oferă un spectacol uluitor, în momentul în care particule încărcate ale vântului solar intră în coliziune cu cele ale atmosferei terestre. Mulţi dintre cei care s-au angajat în descifrarea tainelor lumii au căutat să afle cum se formează Aurora Boreală, însă nu tot atât de mulţi s-au aflat în apropierea adevărului precum Edmond Halley, primul care a făcut legătura între Aurora Boreală şi câmpul magnetic al Pământului. Ne vom îndrepta spre Aurora Village, locul de unde se observă fenomenul Aurorei cel mai bine, situat la o distanță de aprox. 30 minute de Yellowknife. Vom fi întâmpinaţi cu băuturi calde în corturi încălzite, special amenajate. Întoarce în Yellowknife, pentru cazare.

Ziua 4 / 16.02.2020: Yellowknife

Mic dejun. Dimineața vom avea timp liber pentru relaxare și activități individuale. În jurul prânzului, vom porni însoţiţi de ghidul local într-un tur panoramic al orașului, care va include downtown-ul și câteva stopuri la Ansamblu Legislativ al Teritoriilor de nord vest și în centrul vechi, prilej de a descoperi câte ceva despre istoria și cultura Yellowknife. Fondat în anul 1934, orașul își are originile în exploatarea aurului și a fost desemnat capitală teritorială în anul 1967, devenind în timp un hub cultural, economic și al serviciilor guvernamentale pentru teritoriu. Primii locuitori din Yellowknife au numit regiunea Somba K'e care în traducere înseamnă locul unde se află banii. Acest oraș vibrant a atras de atunci o populație diversă, tânără, cu sete de aventuri în sălbăticie, viață de noapte plină de viață și experiențe memorabile de călătorie arctică. Dacă condițiile meteo vor permite, ne vom îndrepta spre Great Slave Lake, pe faimosul drum de gheață. Întoarce la hotel pentru relaxare. După cină, vom pleca spre Aurora Village pentru încă o „vânătoare a jocurilor de lumini ale Aurorei Boreale. Luminile Nordului îşi pot face apariţia pe neașteptate, însă pentru a ne bucura din plin de simfonia culorilor, ne vom aventura împreună cu ghidul local în împrejurimile sălbatice acoperite de zăpadă, de unde cu puţin noroc vom putea admira magia Aurorei Boreale. Vom fi întâmpinaţi cu băuturi calde în corturi încălzite, special amenajate. Întoarce în Yellowknife, pentru cazare.

Ziua 5 / 17.02.2020: Yellowknife

Mic dejun. În prima parte a zilei vom avea timp liber pentru relaxare și activități individuale. În jurul prânzului, vom fi transferați la Aurora Village unde vom avea dejunul inclus și vom putea experimenta diverse activități în aer liber, precum giganticul tobogan de zăpadă, plimbări cu săniile trase de simpaticii câini husky, plimbări cu snowmobile sau cu tradiționalii bocanci de zăpadă, în uluitoarea natură canadiană. Ne vom întoarce apoi la hotel pentru odihnă și relaxare. Pe seară, după cină, vom porni într-o nouă căutare a Aurorei Boreale. Ne vom îndepărta de luminile orașului mergand spre Aurora Village și dacă vom fi norocoși vom putea admira și fotografia încă o dată dansul pe cer al luminilor verzi, roșii și mov. Întoarcere în Yellowknife, pentru cazare.

Ziua 6 / 18.02.2020: Yellowknife – Calgary

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul spre Calgary, orașul contrastelor, cu zgârie-nori și cowboy. Odată ajunși vom pleca într-un tur panoramic al orașului care va include principalele atracții ale metropolei canadiene. Vom vedea Fortul Calgary și Parcul Heritage, ce amintesc de vestul salbatic, Satul Olimpic, Calgary Tower (acces opțional pe puntea de observație), zona de shopping Eau Claire Market, cartierul chinezesc, districtul financiar și Parcul Stampede, locul unde se desfășoară concursul anual de rodeo, dar și diverse festivaluri și expoziții. Cazare în Calgary.

Ziua 7 / 19.02.2020: Calgary – Banff

Mic dejun. Plecare spre bijuteria Stâncoşilor, Parcul Naţional Banff, cu izvoare termale, canioane adânci, gheţari spectaculoşi şi 6641 km2 de pădure, regiune declarată Patrimoniu Mondial Natural UNESCO încă din 1985. Munții Stâncoși Canadieni sunt iarna mai spectaculoși decât în oricare alt anotimp, dezvăluindu-și peisajele într-o lumină nouă, strălucitoare, de la albastrul irizant al râurilor înghețate, la lumina fantomatică a Aurorei Boreale. Și cu un acoperământ alb de zăpadă, iarna parcă nu e nicaieri în altă parte mai iconică ca aici, cu vârfurile impunătoare ale munţilor, cu gheţari, lacuri, cascade şi peşteri de o frumuseţe năucitoare. Vom face un tur al parcului, prilej cu care vom vedea oraşul Banff, locul de naştere a sistemului de parcuri şi rezervaţii naturale din Canada, The Hoodos, formaţiunile stâncoase sub formă de ace, Surprise Corner, punctul de belvedere spre celebrul Hotel Fairmont Banff Springs, Lacurile Vermillon, Cascadele Bow River, Tunnel Mountain Drive şi Lacul Minewanka. În funcție de condițiile meteo, opțional vă veţi putea bucura de o călătorie cu gondola în Munţii Sulphur, de unde veţi avea posibilitatea de a admira o panoramă spectaculoasă. Cină și cazare în Banff.

Ziua 8 / 20.02.2020: Banff – Lake Louise – Canionul Johnston – Banff

Mic dejun. În prima parte a zilei ne vom deplasa spre Lacul Louise, înconjurat de gheţari şi munţi semeţi, un peisaj desprins parcă dintr-o carte poştală. Nimic nu poate egala imaginea uimitoare a Lacului Louise înghețat, care privește semeț Ghețarul Victoria, motiv pentru care a fost trecut în top 10 al celor mai frumoase patinuare naturale din lume. Dejun. În continuarea zilei ne vom îndrepta spre Canionul Johnston, una dintre cele mai populare atracții din Parcul Național Banff care are o rețea de pasarele de oțel încorporate în pereții canionului, care ne vor permite să mergem de-a lungul acestei catedrale de gheață, cu imagini uluitoare spre defileu. Alături de un ghid local vom putea rătăci printr-o peșteră naturală, să privim în jos căderile de apă și să ne îndreptăm spre un turn strălucitor de gheață care se ridică la 30 m deasupra capului noastru. Punctul culminant va fi imaginea stâlpilor gigantici de gheață, pe care adesea sunt văzuți alpiniștii escaladându-i. Această plimbare pe gheață, prin habitatul faunei sălbatice, va continua până la o punte superioară de unde vom vedea cascade superbe de gheață. Acest tur este recunoscut ca o experiență care poate fi încadrată la o dată în viață, ce poate fi trăită doar în Canada. Spre seară, veți putea avea opțional încă o experiență, caldă de data aceasta, facând o vizită la izvoarele fierbinți din Banff. Cazare în Banff.

Ziua 9 / 21.02.2020: Banff – Jasper

Mic dejun. Plecare spre Parcul Național Jasper, care are și renumele că ar deține una dintre cele mai mari zone cu cerul senin, făcând astfel să fie un alt loc perfect pentru a urmări jocul Luminilor Nordului. Latitudinea la care este situat, ferit de orice urmă de poluare, crează condiții prielnice pentru a găsi locurile ideale de unde se poate vedea mistica Auroră Boreală. Itinerarul zilei ne va purta de-a lungul drumului Icefields Parkway, ce ne va conduce spre lacuri glaciare, păduri virgine, cascade şi râuri tumultuoase, pe scurt autostrada cu cele mai frumoase peisaje din lume, care trece pe lângă unii dintre cei mai înalţi munţi din Canada şi pe lângă cei mai interesanţi gheţari. Vom ajunge la Gheţarul Athabasca unde vom face un tur pe cel mai mare câmp de gheaţă din Stâncoşii Canadieni, Icefield Columbia. Ne vom îmbarca în vehicule speciale numite Ice Explorer (Snowcoach), din care vom putea explora suprafaţa gheţarului Athabasca admirând astfel aceste minuni îngheţate, relicve impunătoare din perioada glaciară. În continuarea zilei vom ajunge în Jasper unde ne vom caza. Timp liber pentru a explora fermecătorul oraș montan.

Ziua 10 / 22.02.2020: Jasper

Mic dejun. Un alt punct culminant al acestei povești de iarnă, va fi în această zi când vom experimenta o fermecătoare plimbare cu sania trasă de câini husky. Vom fi transferați timp de o oră și jumătate pe un traseu pitoresc către Valemount, în Columbia Britanică, unde ne vor aștepta simpaticele animale. Vom călători în sănii trase de echipe de câini conduse de cei care îi îngrijesc și-i cunosc foarte bine, prin frumusețea liniștită și netulburată a iernii, aventurându-ne adânc în peisajul Munților Stâncoși, unde ne vom bucura de aerul curat de munte și de panoramele frumoase care ne vor înconjura, de un dejun cald pe traseu, gătit la foc de tabără, acompaniat de cidru de mere fierbinte și plăcinte de casă. După-amiază ne vom întoarce la Jasper unde ne vom caza.

Ziua 11 / 23.02.2020: Jasper – Banff

Mic dejun. Dimineața vom părăsi Jasperul pentru a ne întoarce la Banff. După-amiază timp liber, prilej de a colinda numeroasele magazine cu suveniruri din Banff, după care, ce poate fi mai minunat decât să stăm seara în fața unui foc cu o pătură de stele deasupra capului, admirându-le dansul. Cazare în Banff.

Ziua 12 / 24.02.2020: Banff – Calgary – Vancouver

Mic dejun. Plecare spre aeroportul din Calgary de unde vom pleca spre Vancouver. După sosire, transfer pentru cazare la hotel în Vancouver. Timp liber pentru activități individuale și ultimele cumpărături.

Ziua 13 / 25.02.2020: Vancouver – Paris

Mic dejun. Timp liber până la transferul către aeroportul din Vancouver pentru plecarea spre Paris cu zborul companiei Air France, zbor AF 379 (13:25 / 08:15).

Ziua 14 / 26.02.2020: Paris – Bucureşti

Sosire la Paris la ora 08:15, de unde vom pleca spre Bucureşti cu zborul AF 1588 (12:55 / 16:50).


  FORMULAR DE COMANDA

  Nume si prenume:*

  Email:*

  Telefon:*

  Denumire Circuit:*

  Mesaj: