DIFFICULTY

14 zile

MIN. AGE

1 Persoana

2890 Euro

Canada & SUA

Aventura nord-americana
Toronto – Niagara – Ottawa – Montreal – Quebec – Boston – New York – Philadelphia – Washington
Plecari: 12.06, 10.07.2020 (14 zile/12 nopti)
_________________________________
De ce acest circuit ? Pentru ca este interesant si complet in egala masura, impletind in chip armonios istoria unui batran
Quebec cu multiculturalitatea uriasului Toronto, frumuseatea inegalabila a Bostonului, cu « nebunia » greu de descris in
cuvinte a New Yorkului, frumusetile naturale de care nu duce lipsa Canada cu cladirile emblematice ale celei mai importante capitale din lume, Washington.
Nu in ultimul rand, Canada ofera o inlesnire de calatorie pentru cetatenii romani : desfiintarea vizelor turistice!
Vacanta placuta!

PRET/persoana: 2890EURO (loc in camera dubla, taxe incluse)
Supliment camera single: 880 EURO; Reducere copil 6-10 ani in camera cu ambii parinti: 220 EURO
Camere 3 ocupanti (un pat dublu si un pat suplimentar): reducere 50 EURO a treia persoana

ORAR INFORMATIV DE ZBOR (ore locale):
Plecare 12.06.2020
12.06: Bucuresti 07:00 – Amsterdam 08:55 durata zborului: 2h55min
12.06: Amsterdam 10:55 – Toronto 12:45 durata zborului: 7h50min
24.06: Washington 18:05 – Paris 07:35 (25.06) durata zborului: 7h30min
25.06: Paris 15:15 – Bucuresti 19:10 durata zborului: 2h55min
Plecare 10.07.2020
10.07: Bucuresti 07:55 – Londra (Heathrow) 09:30 durata zborului: 3h35min
10.07: Londra (Heathrow) 13:05 – Toronto 15:55 durata zborului: 7h50min
22.07: Washington 18:30 – Londra (Heathrow) 06:55 (23.07) durata zborului: 7h25min
23.07: Londra (Heathrow) 08:15 – Bucuresti 13:35 durata zborului: 3h20min

HARTA

PROGRAM

CANADA & SUA Aventura nord-americana

Ziua 1: BUCURESTI – TORONTO (prin Amsterdam sau Londra, in functie de data plecarii)

Intalnire la Aeroportul International Henri Coanda (Otopeni) cu insotitorul de grup dimineata, cu 2 ore inaintea decolarii (a se vedea orarul de zbor pentru fiecare dintre plecari); decolare spre Toronto, cu compania aeriana AIR FRANCE KLM via Amsterdam (grupul din 12.06) sau BRITISH AIRWAYS via Londra (grupul din 10.07). Sosire la Toronto in cursul dupa amiezii. Transfer la hotel 3* si cazare. Seara este rezervata pentru o scurta intalnire informativa cu ghidul si pentru odihna, in vederea acomodarii cu noul fus orar.

Ziua 2: TORONTO & CASCADA NIAGARA

Mic dejun. Dimineata ne vom intalni cu ghidul local si impreuna vom vizita – in cadrul unui tur panoramic de oras – cele mai importante atractii ale capitalei economice a statului canadian: Rogers Center, CN Tower, cladirile Parlamentului provinciei Ontario, Queen’s Park. Dupa efectuarea turului de oras ne vom indrepta catre Cascada Niagara si vom admira de aproape aceasta uimitoare minune naturala. Seara ne intoarcem in Toronto, nu inainte de a cumpara un souvenir de la magazinele aflate in apropierea cascadei.

Ziua 3: TORONTO – OTTAWA (450 km)

Mic dejun. Vom urma tarmul Lacului Ontario catre orasul colonial Kingston, spre estuarul fluviului St. Laurence. Ne vom relaxa intr-o croaziera de o ora in arhipelagul celor 1000 de Insule. Intorsi pe tarm, ne vom indrepta catre capitala tarii, Ottawa, renumita pentru bulevardele largi, cladirile impunatoare si gradinile publice cu lalele multicolore. Tur de oras panoramic in care vom admira Cladirea Parlamentului, zona ambasadelor si resedinta Guvernatorului Canadei. Cazare in Ottawa, hotel 3*

Ziua 4: OTTAWA – MONTREAL (212 km)

Mic dejun. Vizitarea Muzeului Civilizatiilor. Parasim Ottawa si intram in provincia francofona Quebec. Ne continuam drumul catre Montreal unde cazarea este prevazuta la un hotel de 3*. Seara, optional, tur Monreal by night. Se viziteaza: orasul olimpic Montreal (unde s-a desfasurat olimpiada) si Montreal Biodome; vom urca apoi cu autocarul pe Muntele Regal (Mont Royal) pentru a admira de la inaltime luminile orasului. Vom strabate zona rezinentiala si vom face o oprire in piata Jacques Cartier, in centrul vechi al orasului, cea mai populara si animata piata turistica (cu magazine, restaurante si spectacole in aer liber). Vom traversa raul Sf. Laurentiu pentru a admira panorama orasului. Turul se va incheia cu o oprire in piata Operei si a Teatrului National.

Ziua 5: MONTREAL – QUEBEC CITY (250 km)

Mic dejun. In cursul diminetii, avem prevazut un tur de oras care ne va arata contrastul intre orasul vechi, cu stradute inguste si orasul modern cu cladiri impresionante. Ne deplasam apoi catre Quebec City, cel dintai asezamant francez de pe continentul Nord American. Seara va propunem o cina (optionala) intr-unul dintre bistrourile romantice ale orasului. Cazare in Quebec City la hotel 3*, unde vom ramane pentru urmatoarele doua nopti.

Ziua 6: QUEBEC CITY

Mic dejun, urmat de un tur de oras cu ghid local. Quebec este un oras incantator, istoric, cu un sarm european aparte. Vom vedea Cartierul Latin, parcul istoric Battlesfield - scena unor confruntari care au schimbat destinul Americii de Nord – Basilica, Citadela si Palatul Regal (exterior). Apoi vom face o excursie spre nord, la Cote de Beaupre. Vom ajunge la altarul St Anne de Beaupre, primul loc de pelerinaj din America de Nord, si la impresionanta Cascada Montmorency (83m)

Ziua 7: QUEBEC – BOSTON (640 km)

Mic dejun. Traseul excursiei va urma linia stancoasa a tarmului catre sud, iar drumul spre Boston va cuprinde si o oprire intr-unul dintre satele pitoresti de coasta cum ar fi Kennebunkport. Aici vom avea ocazia sa vedem viata obisnuita, de zi cu zi, a locuitorilor din Noua Anglie. Vom trece de Portsmouth, singurul oras aflat pe coasta din zona New Hampshire. Vom ajunge seara la Boston, oras important al Statelor Unite ale Americii, statul Massachusetts. Cazare hotel 3* in zona Boston.

Ziua 8: BOSTON

Boston este unul dintre cele mai vechi si mai frumoase orase ale Americii. Vom vizita cu ghidul, printre altele: Trinity Church, cea mai veche catedrala din Boston, parcul si gradinile publice Boston Common si Beacon Hill - un cartier vechi in sil englezesc. Dupa amiaza este libera pentru o plimbare relaxanta intr-una din gradinile publice ale orasului sau pentru vizitarea Muzeului US Constitution. Alternativ, va propunem o o vizita optionala la Muzeul Vrajitoarelor din Salem, Universitatea Harvard si o croaziera relaxanta pe Raul Charles.

Ziua 9: BOSTON – NEW YORK (360 km)

Mic dejun. Plecare spre Big Apple. In cursul dupa amiezii, dupa ce ne vom caza la un hotel de 3* situat in MANHATTAN, avem prevazut un tur panoramic de oras in cadrul caruia vom vizita cele mai importante atractii ale metropolei: Times Square, Greenwich Village, Central Park, Fifth Avenue, Rockefeller Center, Central Park, Lincoln Center (Metropolitan Opera), Soho, Zona Zero (fosta zona a Gemenilor).

Ziua 10: NEW YORK

Mic dejun. Timp liber pentru cumparaturi si vizite individuale in acest minunat oras. Seara, optional, tur de noapte al orasului New York, incluzand : traversare cu ferry boat la Staten Islands pentru a vedea luminile orasului, vizita si oprire in Brooklyn pentru a admira Manhattan-ul de Est, cartierul boem Soho, Greenwich Village, faimoasa piata Times Square, vizita in cartierul cluburilor de noapte si cele mai atractive locatii ale vietii de noapte din New York. Pret informativ: 65 USD / persoana, minim 25 platitori. Cazare in New York la hotel 3*.

Ziua 11: NEW YORK – PHILADELPHIA - ATLANTIC CITY (optional) - WASHINGTON, DC (490 km)

Mic dejun. Plecare spre Philadelphia, oras istoric in care s-au scris si adoptat doua documente de importanta majora: Declaratia de Independenta si Constitutia Statelor Unite. Vom face un tur de oras in care vom vizita Parcul Independentei, vom vedea Liberty Bell, clopotul urias de 943 kg, simbol istoric al independentei, aflat in turla cladirii Independence Hall. In continuare, optional, se poate face o mica abatere de la traseu pentru a vizita Atlantic City, considerat Las Vegasul Coastei de Est. Seara vom ajunge la Washington. Cazarea este prevazuta la un hotel de 3*.

Ziua 12: WASHINGTON

Mic dejun. Astazi vom vizita capitala celui mai important stat al lumii, cu cele mai cunoscute obiective turistice, culturale si politice. Turul de oras dureaza cca 4 ore, timp in care vom vizita: Capitoliul, Memorialul Lincoln, Casa Alba - panorama, Cimitirul Memorial Arligton (mormintele familiei Kennedy), Curtea Suprema, Cladirea FBI – panorama. Dupa amiaza timp liber. Cazare Washington. Seara, tur de noapte al orasului Washington pentru a admira superbele monumente ale orasului, invaluite intr-o multitudine de lumini si culori. Se viziteaza: memorialul Jefferson, memorialul celui de-al II-lea razboi mondial, memorialul Washington (exterior), gara centrala Union Station, cartierul chinezesc, centrul cultural Kennedy cu salile de spectacole si opera, oraselul George Town si cele mai atractive locatii ale vietii de noapte. Timp liber pentru plimbare pe faleza raului Potomac, in George Town. Pret informativ: 60 USD / persoana, minim 25 platitori.

Ziua 13: WASHINGTON – PARIS sau LONDRA (in functie de data de plecare)

Mic dejun. Timp liber pana la ora locala 12:00, cand vom elibera camerele. Transfer la aeroport pentru imbarcare pe cursa transatlantica

Ziua 14: PARIS sau LONDRA – BUCURESTI

Schimbarea cursei la Paris (grup cu plecare in 12.06), respectiv la Londra (grup cu plecare in 10.07); sosirea pe Aeroportul Otopeni este prevazuta in cursul dupa amiezii.


  FORMULAR DE COMANDA

  Nume si prenume:*

  Email:*

  Telefon:*

  Denumire Circuit:*

  Mesaj: