TYPOLOGIES

CIRCUITE AVION FRANTA

+ 1
DIFFICULTY

8 zile

MIN. AGE

1 Persoana

1270 Euro

Castelele Franței

Paris – Vendome – Abbaye de Fontevraud – Montsoreau – Angeres – Saumur – Castelul d’Usse – Chinon – Laroche-Ploquin – Villandry – Azay le Rideau – Blois – Amboise – Montresor – Chaumont sur Loire – Chambord – Chenonceau – Tours – Chartres

Pasionați de romanele lui Alexandre Dumas? Ați savurat aventura, intrigile și viața flamboaiantă din Cei trei mușchetari, După 20 de ani sau Regina Margot? Asta înseamnă că nu puteți rata o călătorie în rafinata Franță, mai exact pe Valea Loarei, unde castelele sunt asemenea cărților bune: găseşti întotdeauna în ele plăceri noi și încântări nebănuite. Vă așteaptă dimineți cu miros de flori, zile cu gust de café au lait și istorii despre cavalerism, iubiri interzise și trădări neașteptate! Parisul ne va introduce în atmosfera boemă a Franței, unde istoria, cultura și arhitectura se îmbină perfect pentru a te prinde într-o vrajă plină de mister, suspans și un quelque chose indefinibil! Apoi scena va fi ocupată de orășelele pitorești și castele de pe Valea Loarei, a căror selecție nu a fost deloc o misiune ușoară, dacă ne gândim că sunt 300 la număr! Zborul cu balonul, noaptea petrecută în castel și plimbările romantice cu barca pe Sena, Loara sau pe Cher, vor completa aventura. Vă veți bucura de fiecare secundă petrecută în acest ținut de basm al Franței, veți adora să-i explorați gusturile, licorile, grădinile, istoria și legendele care o fac să fie una dintre cele mai celebre regiuni ale lumii!

Perioada:  19.05 – 25.05.2020

TARIF:  1270 EURO / loc în cameră dublă; Supliment single: 260 EURO

(tarif valabil pentru un grup minim de 20 turişti; pt. 15-19 turiști, tariful se va majora cu 90 euro/pers)

HARTA

PROGRAM

Ziua 1 / 19.05.2020: Bucureşti – Paris

Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 10:00 (în fața ghişeului de îmbarcare al companiei Air France). Plecare spre Paris cu compania Air France, zbor AF 9409 (12:10 / 14:20). Parisul are printre cele mai multe locuri cunoscute de vizitat, clădirile fiind impresionante, parcă pline de secrete și de istorie. Vom porni într-un tur panoramic de oraș care va include Ile de la Cite, Muzeul Louvre, palat regal timp de 800 de ani, Palais Royal, unde a murit Richelieu și unde și-a petrecut o parte din copilărie regele Ludovic al XIV-lea, Comedie Francaise, Rue Royal, strada luxoasă care deschide o perspectivă impresionantă spre Eglise de la Madeleine, care evocă un templu grecesc cu imensele sale coloane corintice și masivele porți de bronz și spre Place de la Concorde, dominată de Obeliscul din Luxor, Opera Garnier, Cartierul Latin cu faimoasa Universitate Sorbonne, Pantheonul, necropolă a marilor oameni ai Franței, Champ de Mars, dominat de silueta Turnului Eiffel, simbol al Parisului, Domul Invalizilor care adăpostește Muzeul de Arme și mormântul lui Napoleon și Arcul de Triumf, locul de unde pornesc în formă de stea cele douăsprezece bulevarde. Seara, vă puteți lăsa purtați pe apele Senei într-o plimbare relaxanta cu bateaux mouches pentru o vedere panoramică de excepție. Cazare în Paris la Hotel Auteuil Tour Eiffel 4* (sau similar 4*).

Ziua 2 / 20.05.2020: Paris – Vendome – Abbaye de Fontevraud – Montsoreau – Angeres

Mic dejun. Plecare spre superba regiune a văii Loarei, cu peste 300 de palate, dintre care 60 fac parte din Patrimoniul Mondial UNESCO. Acesta a fost locul de joacă al marilor regi ai vremii care au construit pe în această vale pitorească castele renascentiste cu arhitectură impresionantă, fortărețe medievale austere sau conace de poveste, așezate de o parte și de alta a faimosului râu, care mai de care mai semețe și parcă defilând pentru un concurs de frumusețe. Începând cu epoca de aur a lui Francisc I, în sec. al XV-lea și al XVI-lea, aceste castele au fost reconstruite care mai de care mai impunătoare, după care a urmat perioada expansionistă a Franței, în care s-a creat un Imperiu, pe unde soarele nu apunea nicioadată, iar bogățiile aduse de prin lumea întreagă, curgeau în valuri, unde altundeva decât în castele de pe Valea Loarei. Câteva sute de ani mai târziu, aceste castele s-au păstrat, au fost fortificate și restaurate, aducând aminte de perioada de aur a Franței și a Europei, rămânând un tărâm de basm, în care fiecare ar trebui să pășească măcar o data în viață. Vom face o primă oprire în centrul vechi al Vendomeului pentru a prinde gustul autentic al orașului situat pe o rețea de insule formate de Le Loir. Dacă în Evul Mediu orașul era renumit pentru tăbăcăriile și morile sale, dar și pentru confecționarea mănușilor pentru copii, astăzi casele vechi și morile sale sunt o a doua locuință pentru parizieni. Vom admira în Place St-Martin, statuia lui Jean-Baptiste de Rochambeau, cel care a condus armata franceză în timpul revoluției americane, Abbaye de la Trinite, ce are o frumoasă fațadă gotică și unele dintre cele mai vechi vitralii din Europa. După-amiază ne vom deplasa spre Abbaye de Fontevraud, cea mai mare și mai bine păstrată abație din Franța, unul dintre ansamblurile de construcții medievale monastice care a supraviețuit cel mai bine pe parcursul a 600 de ani, începând cu sec. al XII-lea. Acesta a fost locul de retragere ales de către Eleanor d'Aquitaine, întâi regină a Franței și apoi a Angliei, abația devenind locul de înmormântare al Plantageneților. Ne vom îndrepta apoi spre pitorescul sătuc Montsoreau pentru o scurtă explorare și eventual pentru o cafea pe terasa Hotelului le Bussy, de unde se vede superb castelul. În finalul zilei vom ajunge în Angeres, capitala regiunii Anjou înainte de Revoluția Franceză, unde ne vom caza la Hotel de France 4* (sau similar 4*).

Ziua 3 / 21.05.2020: Angeres – Saumur – Castelul d’Usse – Chinon – Laroche-Ploquin

Mic dejun. Dimineața vom vizita Angers, oraş situat pe malurile râului Maine, care ne va încânta prin frumuseţea clădirilor acoperite cu ardezie. Vom vedea Castelul fortăreaţă, unul dintre cele mai bine conservate castele-fortăreaţă din Franţa, faimos pentru Tapiseria Apocalipsei, cel mai mare ansamblu de tapiserie medievală din lume. Vom vedea apoi în centrul istoric al orașului, Casa Adam care datează din sec. al XV-lea, deosebită prin stâlpii de lemn pe care se află sculpturile care-i reprezintă pe Adam şi Eva, Catedrala St. Maurice, construită în stil gotic Plantagenet, care deţine vitralii bine conservate din sec. XII, XIII şi XV și Biserica Colegiu Saint-Martin. Ne vom îndrepta apoi spre Saumur, capitala cailor și locul de naștere al lui Coco Chanel, un orășel pitoresc, cu aer medieval, plin de povești și legende cu cavaleri călăre, așezat de o parte și de alta a Loarei, o parte din el fiind chiar pe o mică insulă în mijlocul fluviului, Insula Offard. Vom vedea că mai multe poduri leagă cele două maluri, unele vechi din piatră, altele noi din fier, iar Castelul Saumur cocoțat pe un deal, de unde domină tot orașul, se oglindește de secole în apele Loarei. Vom vizita apoi un domeniu al unui cunoscut producător de vinuri, unde ne vom bucura și de o degustare de vinuri, vestite pentru calitatea lor. După-amiază ne vom îndrepta spre Castelul d’Usse, care l-a inspirat pe Charles Perrault în povestea Frumoasa din Pădurea Adormită, un superb complex arhitectural ce seamănă cu palatele din filmele lui Walt Disney. Situat la marginea pădurii Chinon, pe malul lacului Indre, acesta ne va impresiona și prin grădinile și terasele perfect amenajate, castelul fiind administrat în prezent de moștenitorii contelui de Blacas. În finalul zilei ne vom deplasa la Chinon, un orășel așezat pe un deal ce surplombează Râul Vienne, dominat de secole de Fortăreața Roială cu același nume. Vom face o scurtă plimbare prin centru istoric, străbătând labirintul străzilor medievale, prilej de a descoperi de la modeste case cu bârne de lemn, până la conace burgheze ce mărginesc Râul Vienne. În această seară ne vom caza într-o locație de excepție, într-un castel, respectiv în Château Laroche Ploquin 4* (sau similar 4*).

Ziua 4 / 22.05.2020: Laroche-Ploquin – Villandry – Azay le Rideau – Blois

Opţional, dimineaţa devreme, zbor cu balonul cu aer cald, prilej de a admira la răsăritul soarelui, castelele din Valea Loarei. O să vă convingeți că zborul cu balonul nu e doar o aventură dintr-un roman al copilăriei, ci o experiență pe care trebuie să o aveți o dată în viață, ca să vedeți de sus, dintr-o plutire liniștită, extraordinarele capodopere arhitecturale ale văii Loarei. Amintirile vor fi de neuitat, iar fotografiile, printre cele mai reușite făcute vreodată. Mic dejun. Vom părăsi castelul în care am înnoptat, îndreptându-ne spre Villandry, un mic sat aflat la confluența râului Cher cu Loara, animat datorită Castelului Villandry, renumit mai ales pentru grădinile sale, de o simplitate aparentǎ, dar de o originalitate fermecătoare. Doritorii vor putea face o plimbare prin rafinatele grădini frumos colorate ale castelului, cu alei, canale și mici poduri aranjate tematic pânǎ la cel mai mic detaliu, care o să ne facă să ne simțim într-o altă lume cu prinți și prințese, o lume demult apusă dar încă vie prin aceste locuri pline de magie. Ne vom deplasa apoi spre Azay le Rideau, un sătuc cochet, cu o fermecătoare piață publică în centru, din care se desprind străduțe, înguste pietruite, cu multe localuri și multă verdeață, cunoscut pentru Castelul Azay-le-Rideau, o bijuterie de la începutul Renașterii franceze, care se remarcă prin eleganțǎ și simetrie, cu turnuri circulare ȋn colțuri, care amintesc de turnurile cetăților și ale castelelor fortificate. Construit pe o insulă de pe Râul Indre, cu o arhitectură care îmbină tradiția franceză cu decorul italian, castelul ne va cuceri prin frumusețea-i arhitecturală, fapt pentru care este considerat cel mai elegant din categoria castelelor mici de pe Valea Loarei, cu un interior pe măsură, fiind dat ca exemplu în manuale de arhitectură renascentistă. Vom pleca apoi către orașul regal Blois, unul dintre cele mai încântătoare orașe din Valea Loarei, situat într-o locație pitorească, pe două dealuri, deasupra malului drept al râului Loire, ceea ce îi conferă o ambianță liniștită, unde spiritul renascentist se simte în tot orașul. Vom descoperi în fermecătorul oraș vechi, străzile înguste străvechi, scările pitorești și casele medievale tradiționale cu bârne de lemn. Cazare în Blois la Hotel Novotel Blois Centre Val de Loire 4* (sau similar 4*).

Ziua 5 / 23.05.2020: Blois – Amboise – Montresor – Chaumont sur Loire – Blois

Mic dejun. În prima parte a zilei ne vom îndrepta spre Amboise, situat în inima văii Loarei, un oraș istoric plin de farmec, dominat de castelul său, loc de referință pentru istoria Franței. Deși ceva mai mic decât alte castele de pe Valea Loarei, Castelul Amboise este considerat a fi cel mai elegant și rafinat, atât din punct de vedere al arhitecturii, cât și al decorațiunilor interioare, al grădinilor cu influențe toscane-mediteraneene, dar mai ales pentru că datorită așezării pe un pinten stâncos, oferă o panoramă splendidă asupra orașului, Loarei și împrejurimilor. Vom vedea de asemenea pe terasa castelului Capela Saint-Hubert unde se presupune că ar fi înmormântat Leonardo Da Vinci, care a trăit ultimii trei ani din viață la curtea regelui Francisc I, în micuțul Castel Clos Luce, situat la o distanță de numai 400 m de Castelul Amboise, de care este legat printr-un tunel subteran. Invitat la curtea Franței, între marele geniu italian Leonardo da Vinci și regele Francisc I s-a legat o frumoasă prietenie, care conform poveștilor, a avut un sfârșit dramatic, Leonardo dându-și sufletul în brațele regelui, care plângea la căpătâiul lui. Vom vedea apoi Castelul Clos Luce, inițial reședința de vară a regilor, mai degrabă un muzeu, un loc de interpretare, de cunoaștere și descoperire a universului lui Leonardo Da Vinci, unde-i vom putea admira invențiile în mai multe domenii. Vom pleca în continuarea zilei spre Montresor, despre care se spune că este cel mai frumos sat de pe Valea Loarei, cu străduțe înguste, case de piatră, obloane colorate, cu un castel așezat strategic, pe o colină, astfel încât să domine așezarea. Vom face o plăcută plimbare prin sătuc, vom vedea impunătoarea biserica Montresor, construită în stilul specific al arhitecturii renascentiste din regiunea Touraine, vom admira casele caracteristice, luate parcă din alte timpuri și trântite aici, în zilele noastre și doar puținele mașini din curți ne vor aminti în ce secol sunem. Itinerarul zilei ne va purta spre Castelul Chaumont sur Loire cocoțat pe stânca ce domină localitatea cu același nume. Castelul rupt parcă dintr-un basm al copilăriei, îmbină elemente gotice cu elemente renescentiste și împreună cu parcul istoric, ticsit de cedrii centenari, beneficiază de o priveliște spectaculoasă asupra Loarei și a peisajului sălbatic din vale. Vom încheia ziua cu o romantică croazieră pe Loara. Întoarcere la Blois pentru cazare la Hotel Novotel Blois Centre Val de Loire 4* (sau similar 4*).

Ziua 6 / 24.05.2020: Blois – Chambord – Chenonceau – Tours – Blois

Mic dejun. Dimineața vom pleca spre cel mai mare castel de pe Loara, Castelul Chambord, ascuns strategic într-o oază de liniște. Contrar celorlalte castele, acesta a fost doar o reședință de paradă, folosit pentru întâlniri de vânătoare, sau baluri organizate de rege și favoriții săi, un fel de casă de vacanță la dimensiuni regale, o minune a Renașterii care anunța prin mărime Versailles-ul, construit pentru Francois I, după planurile lui Leonardo da Vinci, după cum se presupune. Încă nu se știe dacă Leonardo a intervenit asupra planurilor, însă atracția principală la Chambord o reprezintă scara interioară centrală, în spirală, adevărată operă de artă, care a fost proiectată astfel încât pe aceasta pot urca și coborî simultan două persoane fără să se întâlnească. După pauza de prânz ne vom îndrepta spre alt castel, despre care se spune că este cel mai vizitat de pe Valea Loarei, Castelul Chenonceau. Celebrul castel construit sub formă de pod, cu cinci arcade peste Râul Cher, dând impresia de castel cu multe picioare, ne va impresiona atât prin arhitectură, cât și prin vechime, un colos de piatră care a supraviețuit timpului și care a păstrat în zidurile sale atâtea povești, dintre care se cunosc astăzi prea puține. Cea mai elegantă dintre toate bijuteriile Văii Loarei, acesta mai este cunoscut și sub denumirea de Castelul Doamnelor, deoarece soții legitime, favorite sau regine au fost vreme de peste 400 de ani, eroinele fericite sau nefericite ale acestui castel, celebre fiind frumoasa Diana de Poitieres și controversata Catherine de Medici. Cu două grădini splendide care au păstrat până astăzi câte puțin din personalitatea și rafinamentul celor două doamne care le-au creat, Catherine de Medici și Diane de Poitiers, cu saloanele sale somptuos decorate, unde dacă închizi ochii, parcă simți atmosfera balurilor de odinioară, cu colecțiile impresionante de obiecte de artă, sculpturi, tapiserii de Gobelin, și picturi celebre ale lui Pussin si Rubens, Chenonceau este fără îndoială emblema desăvârșită a Văii Loarei. Vom completa această vizită cu o inedită plimbare cu barca pe Râul Cher, după care vom pleca către Tours, oraș galo-romanic plin de farmec, unde s-a născut Balzac. Vom face o scurtă vizită a acestui oraș care se întinde de o parte și de alta a Loarei, fiind delimitat în partea de sud de Râul Cher. Vom vedea că orașul nu este închistat în trecutul său, ci este unul modern, dinamic și vom fi uimiți să vedem modul în care se contopesc istoria, arta, cultura, arhitectura și civilizația și cum sunt conservate și respectate toate valorile. Tours este un oraș de artă și istorie, clasat în categoria Ville d’Art et d’Istoire și împreună cu Valea Loarei face parte din Patrimonial Mondial UNESCO. Întoarcere la Blois pentru cazare la Hotel Novotel Blois Centre Val de Loire 4* (sau similar 4*).

Ziua 7 / 25.05.2020: Blois – Chartres – Paris – Bucureşti

Mic dejun. În prima parte a zilei, cei care doresc pot vizita Castelul Blois, unul dintre monumentele cheie ale văii Loarei din punct de vedere istoric și arhitectural, castel regal care se pare că a fost cel mai iubit de regii Franței. Înălțându-se deasupra orașului Blois, acest castel extraordinar a fost ridicat în timp, astfel încât vizitându-l parcă ai face un pas înapoi în timp, în culisele istoriei Franței. Ceea ce-l face deosebit de celelalte castele este faptul că acesta reunește în jurul aceleiași curți 4 aripi, simbolizând 4 epoci în 4 stiluri diferite, o interesantă incursiune în istoria arhitecturii franceze. Exteriorul spectaculos, cu unica scara monumentală în spirală, interiorul cu apartamentele de la primul etaj ce adăpostesc Muzeul de Arte Frumoase, sălile în care sunt picturi din secolele XVI - XIX, tapiserii flamande și franceze, sculpturi din sec. al XIX-lea, reprezintă indiscutabil argumente ce pledează în favoarea castelelor de vizitat. Plecare spre Chartres unde vom face şi pauza pentru dejun. Cei care doresc pot intra în Catedrala Notre Dame de Chartres, a cărei construcţie a durat în jur de 30 de ani, pentru marea parte a ansamblului. Catedrala este considerată a fi una dintre cele mai reuşite modele de arhitectură gotică din Franţa şi în acelaşi timp, una dintre cele mai bine conservate catedrale medievale, construită la începutul sec. al XIII-lea, pe ruinele unei catedrale romane distruse în timpul unui incendiu în anul 1194. Catedrala, scaunul episcopal al diocezei Chartres, parte a provinciei catolice ecleziale din Tours, pe care Rodin o numea l'Acropole de la France este cel mai vechi sanctuar din ţară închinat Sfintei Fecioare. Faima ei se datorează atât importanţei religioase date de Sancta Camisa cât şi de uriaşa ei valoare artistică reprezentată în mare parte de statui, sculpturi, de pavajul de excepţie cu labirintul unic care aminteşte de miturile păgâne ale Greciei Antice, cu Tezeu şi Minotaurul, dar şi de vitraliile care exaltă albastrul de Chartres. Catedrala în formă de cruce are cinci capele semicirculare, iar coloanele şi arcurile gotice frânte ne vor călăuzi privirea spre cele trei mari rozete, dintre care cea mai frumoasă este numită Roza Franţei. Ne vom îndrepta apoi spre aeroportul din Paris pentru plecarea spre Bucureşti cu zborul AF 1088 (21:00 / 00:55).

Ziua 8 / 26.05.2020: Bucureşti

Sosire la București la ora 00:55.


  FORMULAR DE COMANDA

  Nume si prenume:*

  Email:*

  Telefon:*

  Denumire Circuit:*

  Mesaj: