TYPOLOGIES

CIRCUITE AVION ITALIA

+ 1
DIFFICULTY

8 zile

MIN. AGE

1 Persoana

890 Euro

Cetăţile medievale, castelele și vinurile Italiei

ITALIA: TOSCANA – EMILIA ROMAGNA – LIGURIA și CINQUE TERRE

 

Florenţa – Anchiano – San Gimignano – Montalcino – Pienza – Montepulciano – Ferrara – Mantova – Modena – Parma – Genova – Cinque Terre – Lucca – Collodi

 

Vă invităm în locuri care trebuie văzute cel puțin o dată în viaţă, unde veți fi învăluiți de o vrajă specială. Vă propunem o călătorie romantică prin trei dintre faimoasele regiuni ale Italiei: Toscana, Emilia Romagna şi Liguria. Toscana este patria lui Giotto, Brunelleschi, Donatello, Leonardo da Vinci, Michelangelo, a viilor mângâiate de soare şi-a marmurei de Carrara. Sub soarele toscan, cu-n Chianti rubiniu în mână, “dolce vita” poate deveni realitate. În Florenţa, centrul Renaşterii italiene, veți putea savura celebrul Chianti, în timpul unei sieste molcome, iar în San Gimignano, un orășel cu origini etrusce, veți putea mânca cel mai gustos panino. Veţi descoperi cetăţi medievale, scăldate de soarele italian, drumuri care şerpuiesc printre dealurile acoperite de vii, care se întind perfect aliniate, din care se vor produce ca în fiecare toamnă, vinuri cu nume „cântate”: Chianti, Rosso sau Brunello din Montalcino. Veți face o călătorie în timp către Cinque Terre pentru a descoperi satele paradisiace de la malul mării Ligurice, cu peisaje arhaice și clădiri ca nişte doamne bătrâne gătite cu haine vechi, decolorate de trecerea timpului, dar de un pitoresc irezistibil.

 

Perioada:  11.09 – 18.09.2020

TARIF:  890 EURO / loc în cameră dublă; Supliment single: 280 EURO

(tarif valabil pentru un grup minim de 25 turişti; pt. 20-24 turişti, tariful se va majora cu 50 euro/pers.)

HARTA

PROGRAM

Ziua 1 / 11.09.2020: București – Munchen – Florenţa – Anchiano – Florenţa

Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 04:10 (în faţa ghişeului de îmbarcare al companiei Lufthansa). Plecare spre Munchen cu compania Lufthansa, zbor LH 1655 (06:10 / 07:20) de unde se va pleca spre Florența cu compania Air Dolomiti, zbor EN 8194 (11:20 / 12:30). După sosire ne vom îndrepta spre Anchiano, locul în care îşi are originile geniul – Leonardo Da Vinci. Înconjurată de măslini vechi de secole într-un peisaj aproape neatins de timp, casa în care s-a născut Leonardo da Vinci ne va dezvălui câteva reproduceri ale desenelor sale, o hologramă care prezintă evenimentele din viața și munca sa, o expoziție educațională permanentă și o hartă a văii Valdarno desenată de Leonardo. Întoarcere la Florenţa pentru cazare.

Ziua 2 / 12.09.2020: Florenţa

Mic dejun. Zi dedicată explorării oraşului Florenţa considerat în sens metaforic perla Toscanei, cu străzi unde s-au filmat scene romantice din filme ca “Under the tuscan sun” (Sub Soarele Toscanei), “A room with a view” (O cameră cu vedere) sau “The English patient” (Pacientul Englez). Florenţa este oraşul care vă va vrăji cu istoria artei renascentiste și cu arhitectura toscană ce aminteşte de timpurile nobiliare. Împreună cu ghidul local vom face un tur pietonal al orașului, care va include Domul sau Basilica Santa Maria del Fiore, a patra catedrală ca mărime din Europa (intrare opţională), Piaţa San Giovanni cu Baptisteriul Sfântului Ioan Botezătorul, Palazzo della Signoria, un adevărat muzeu în aer liber dominat de maiestuosul Palazzo Vecchio. Vom face apoi o scurtă plimbare pe Ponte Vecchio, cel mai vechi pod din Florenţa, unde cuplurile pun un lacăt, dovadă a dragostei lor de nedesfăcut, după care aruncă cheiţa lacătului în Râul Arno. Încântaţi de magia pietrei, a marmurei, a bronzului și a picturilor, nu ne va rămâne decât să ne îndreptăm spre Galeria Uffizi (intrarea nu este inclusă), unde ne va aştepta solemnă, cea mai importantă colecţie de picturi din Italia. Vom descoperi împreună istoria Galeriei Uffizi, primul muzeu din Europa şi comorile artistice ale renumiţilor artişti italieni precum Giotto, Domenico Veneziano, Piero della Francesca, Botticelli, Leonardo da Vinci, Michelangelo, Rafael, Tiziano sau Caravaggio. La sfârşitul vizitei ne vom putea opri pe terasa Uffizi de unde vom admira de aproape turnul Palatului Vechi. Cazare în Florenţa.

Ziua 3 / 13.09.2020: Florenţa – San Gimignano – Montalcino – Sant’ Antimo – Pienza – Montepulciano – Florenţa

Ziua 4 / 14.09.2020: Florenţa – Ferrara – Mantova – Modena – Parma

Mic dejun. Plecare spre Ferrara, capitala provinciei cu același nume, care ocupă partea estică a regiunii Emilia-Romagna, cunoscută ca fiind unul dintre cele mai vechi orașe din Italia. Ferrara era considerat a fi „primul oraş modern al Europei”, după definiţia dată de Jakob Burckhardt. Ferrara este un oraș splendid cu reşedinţe din cărămidă roşie şi palate severe, cu pieţe care au inspirat pictura metafizică a lui De Chirico şi Carra, în care majoritatea locuitorilor circulă cu bicicleta. Vom face un tur pietonal al oraşului prilej cu care vom admira Castelul Estense, împodobit cu turnuri, balcoane de marmură, fresce colorate, mărturie şi astăzi al magnificului trecut al Curţii Estense, Palatul Diamantelor al cărui nume provine de la cele peste 12.000 de blocuri de marmură roz şi albă, care-i acoperă faţadele și Catedrala San Giorgio, un amestec de stil romanic şi gotic. Itinerariul zilei va continua către Mantova, “cel mai romantic oraș din lume”, așa cum l-a descris Aldous Huxley, oraş înconjurat din trei părți de lacuri artificiale formate în sec. al XII-lea pe cursul râului Mincio. Datorită istoriei bogate, palatelor somptuoase în care sunt adăpostite comori inestimabile, Mantova a fost declarată în anul 2008 de către UNESCO, Patrimoniu Mondial al Umanităţii. Ne vom plimba prin centrul istoric şi vom ajunge în Piazza delle Erbe, punctul central al oraşului unde vom vedea Palazzo Podesta, Rotonda di San Lorenzo, Turnul Ceasului şi Palazzo Ducale. Un alt obiectiv important este Castello San Giorgio, construit în anul 1395, unde vom putea vedea Camera pictă sau camera mirilor ce se bucură de renumele de „cea mai frumoasă cameră din lume”. După-amiază vom pleca spre Modena, locul de naștere al mai multor personalități, precum Enzo Ferrari, Luciano Pavarotti sau Massimo Bottura. Vom face un tur panoramic şi pietonal al oraşului care va include Domul (din Modena) şi Turnul Ghirlandina care sunt incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO, Piaţa Mercato Albinelli, locul de început al tuturor poveștilor culinare din Modena de după anul 1930 și Muzeul Enzo Ferrari. Vom pleca apoi spre Parma, oraș cochet cu aer artistocratic, plin de comori care abia așteaptă să fie descoperite. Cazare în Parma.

Ziua 5 / 15.09.2020: Parma – Genova

Mic dejun. Dimineața vom face un tur pietonal în Parma, prilej cu care vom admira Piazza della Pilotta unde se află Teatrul Farnese şi Bibioteca Palatină, inaugurată în anul 1769, impresionantă prin eleganța tavanului pictat, a mobilierului antic și prin cele 800.000 de cărți, dintre care cele mai multe sunt volume rare. Vom traversa Piazzale della Pace în care vom vedea Monumentul lui Verdi și Partizanul, după care vom ajunge în centrul istoric unde se află complexul monumental cel mai reprezentativ pentru oraș, respectiv Domul, Baptisteriul și Biserica San Giovanni Evangelista. Plecare spre Genova, oraş port situat în nordul peninsulei, în regiunea Liguria, al şaselea oraş ca mărime din Italia. Vom face un tur panoramic și pietonal al orașului care va include binecunoscutele ziduri ale oraşului, care de-a lungul anilor au separat oraşul în două, cele două turnuri bine conservate ale Porţii Soprana, Piazza de Ferrari, cu o frumoasă fântână arteziană înconjurată de cele mai impresionante clădiri din Genova, precum clădirea Bursei, construită în stil neo-baroc în sec. al XIX-lea, Catedrala San Lorenzo, Teatrul Carlo Felice, construit în anul 1828 şi reconstruit după cel de-al Doilea Război Mondial, după care vom vizita casa în care s-a născut şi şi-a petrecut copilăria Christopher Columb. Cazare în Genova.

Ziua 6 / 16.09.2020: Genova – Cinque Terre – Genova

Ziua 7 / 17.09.2020: Genova – Lucca – Collodi – Aeroportul din Pisa – Munchen

Mic dejun. Dimineața ne vom îndrepta spre Lucca, despre care Hilaire Belloc scria în anul 1902 în “Drumul către Roma”, că “totul în Lucca” este extraordinar. Fostă capitală a Toscanei în timpul goţilor şi lombarzilor, aceasta s-a dezvoltat graţie comerțului cu mătase. În sec. al XIV-lea oraşul a cucerit Pisa şi Pistoia şi şi-a menţinut independența până la sosirea lui Napoleon. Vom face un tur panoramic şi pietonal care va include Piazza San Martino cu Catedrala, Casa Memorială a lui Giacomo Puccini și Biserica San Michele in Foro, construită pe ruinele unui vechi forum roman. În continuarea zilei vom pleca spre Collodi, oraşul lui Pinocchio, locul în care a copilărit Carlo Collodi, autorul poveştii care a încântat şi continuă să încânte generaţii de copii. Collodi este un sat medieval din sec. al XII-lea, unde ne vom “întâlni” peste tot cu Pinocchio. Transfer la aeroportul din Pisa pentru plecarea spre Munchen cu compania Air Dolomiti, zbor EN 8293 (17:10 / 18:25) de unde se va pleca spre București cu zborul companiei Lufthansa LH 1654 (21:45 / 00:45).

Ziua 8 / 18.09.2020: București

Sosire la București la ora 00:45.


  FORMULAR DE COMANDA

  Nume si prenume:*

  Email:*

  Telefon:*

  Denumire Circuit:*

  Mesaj: