TYPOLOGIES

CIRCUITE EXOTICE AMERICA DE SUD

+ 2
DIFFICULTY

18 zile

MIN. AGE

1 Persoana

870 + 3690 USD Euro

Chile: Insula Paștelui & Deșertul Atacama & Patagonia – Argentina: Los Glaciares & Țara de Foc

Santiago de Chile – Valparaiso – Vina del Mar – Insula Paştelui – San Pedro de Atacama – Punta Arenas – Puerto Natales – Torres del Paine – El Calafate – Ushuaia – Parcul Naţional Tierra del Fuego – Canalul Beagle – Buenos Aires - Montevideo

 

Veți atinge “buricul pământului”, cum mai este denumită Insula Paştelui, care adăposteşte una dintre ghicitorile nerezolvate ale istoriei umanităţii, veți străbate cel mai uscat şi spectaculos deşert din lume, Atacama, veți ajunge la Strâmtoarea Magelan, la capătul lumii, în legendara Țară de Foc, veți memora impresionanta panoramă oferită de cel mai faimos gheţar al planetei, Perito Moreno şi în final, veți fi atinşi de magia tango-ului argentinian în Buenos Aires, fredonând “Caminito” când veţi părăsi aceste meleaguri.

Perioada:  04.10 – 21.10.2020

TARIF:  870 EURO + 3690 USD / loc în camera dublă; Supliment single: 890 USD

(tarif valabil pentru un grup minim de 15 turiști; pt. 10-14 turiști, tariful se va recalcula)

HARTA

PROGRAM

Ziua 1 / 04.10.2020: Bucureşti – Paris – Santiago de Chile

Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 18:00 (în fața ghişeului de îmbarcare al companiei Air France). Plecare spre Paris cu compania Air France, zbor AF 1589 (20:05 / 22:15), de unde se va pleca spre Santiago de Chile cu zborul AF 406 (23:40 / 09:15).

Ziua 2 / 05.10.2020: Santiago de Chile

După sosirea în Santiago de Chile, ne vom întâlni cu ghidul local alături de care vom porni în explorarea capitalei situată pe malul râului Mapocho, la poalele maiestosului vulcan Tupungato, care are o înălțime de 6.570 m. Oraşul păstrează amintirea imperiului colonial spaniol, fapt evident mai ales în zona centrală. Turul panoramic al oraşului va include Palatul Prezidenţial, Piaţa Armelor cu Catedrala şi vechea clădire a Poştei, Muzeul Naţional de Istorie şi Casa Colorada, fosta reşedinţă a guvernatorului în perioada colonială. Vom trece pe lângă dealul Cerro San Cristobal, aflat în Parcul Metropolitano şi vom continua cu deplasarea către una dintre cele mai exclusiviste zone ale capitalei, Providencia, unde vom găsi o mulţime de magazine şi restaurante. Cazare la Hotel Marina Las Condes 4* (sau similar 4*).

Ziua 3 / 06.10.2020: Santiago de Chile – Valparaiso – Vina del Mar – Santiago de Chile

Mic dejun. Plecare spre pitorescul oraş Valparaiso, bogat în arhitectură autohtonă, inspirată de artişti şi poeţi, declarat Patrimoniu Mondial UNESCO. Oraşul situat la 120 km de Santiago de Chile este unul dintre cele mai importante porturi ale ţării, supranumit şi “San Francisco al Americii de Sud“, datorită faptului că oraşul este clădit pe pantele Anzilor, cu faţa la Pacific. În timpul turului panoramic vom admira clădirile viu colorate, Piaţa Sotomayor şi Clădirea Parlamentului. Ne vom îndrepta apoi spre oraşul învecinat, Vina del Mar, “oraşul grădină”, cu plaje desprinse parcă din paradis, fiind astfel cea mai importantă staţiune din Chile şi una dintre principalele staţiuni din America de Sud. Tur panoramic al “bijuteriei” de la Oceanul Pacific ce se află la o distanţă de numai 9 km de Valparaiso, care oferă toate facilităţile pentru vizitatori, inclusiv un cazino, fapt pentru care este cunoscută sub denumirea de “Capitala Turismului Chilian“. Întoarcere la Santiago de Chile pentru cină şi cazare la Hotel Marina Las Condes 4* (sau similar 4*).

Ziua 4 / 07.10.2020: Santiago de Chile – Insula Paştelui

Mic dejun. Excursie opţională în Insula Paştelui. Turiştii care nu optează pentru această excursie, vor avea în continuare 2 nopţi de cazare la Hotel Marina Las Condes 4* (sau similar 4*) şi timp liber în Santiago de Chile. Transfer la aeroport pentru plecarea spre Insula Paştelui, aşezată între Chile şi Tahiti, la o distanţă de aprox. 3.700 km faţă de coasta chiliană în Oceanul Pacific. Insula este considerată a fi cea mai izolată din lume şi a intrat pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO în anul 1995. Insula, cunoscută şi sub denumirea de “buricul pământului”, este populată de “rapa nui” (care înseamnă iubitori de pace şi ospitalitate), cum se numesc locuitorii acesteia şi este considerată ca fiind un muzeu al pământului, care adăposteşte una dintre ultimele ghicitori nerezolvate ale umanităţii: cine a realizat uriaşele sculpturi “Moais“? Până în ziua de astăzi, arheologii pot face doar presupuneri. Zbor spre Insula Paştelui cu compania Latam Airlines Group, LA 841 (09:30 / 13:00), întâlnire cu ghidul local şi transfer pentru cazare în camere superioare la Hotel Manavai 3*+ (sau similar 3*+).

Ziua 5 / 08.10.2020: Insula Paştelui

Mic dejun. În această zi veți porni într-o excursie unică (cu dejun la pachet) în timpul căreia veți descoperi secretele culturii Rapa Nui (valabil pentru turiştii care au ales excursia opţională). Turul va începe cu vizitarea platformelor moai Ahu Akahanga, reprezentând temple nerestaurate care merită însă explorate, Ahu Akahanga fiind locul de înmormântare a lui Hotu Matu’a, primul conducător al insulelor. Vă veți îndrepta apoi spre Vulcanul Rano Raraku, unul dintre cele mai interesante obiective ale insulei şi apoi către Ahu Tongariki, cel mai mare monument monolitic din Polinezia de Est, o platformă uimitoare unde se găsesc 15 dintre cele mai mari statui de pe insulă. Turul va continua spre Te Pito o te Henua, o imensă piatră rotundă, care se presupune că ar avea puteri magice şi care, conform legendei, a fost adusă aici de către regele Hotu Matu’a. Ultima oprire va fi pe plaja Anakena, unde vă veți putea relaxa, iar temerarii vor putea face baie în Oceanul Pacific. Cazare în camere superioare la Hotel Manavai 3*+ (sau similar 3*+).

Ziua 6 / 09.10.2020: Insula Paştelui – Santiago de Chile

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul spre Santiago de Chile cu compania Latam Airlines Group, LA 842 (15:00 / 21:30). Transfer pentru cazare la Hotel Holiday Inn Airport 4* (sau similar 4*).

Ziua 7 / 10.10.2020: Santiago de Chile – San Pedro de Atacama

Mic dejun. Zbor cu compania Latam Airlines Group, LA 340 (12:15 / 14:20) spre San Pedro de Atacama, centrul civilizaţiei precolumbiene, loc care oferă cel mai spectaculos şi cel mai dramatic peisaj din Chile. Vom vizita cea mai cunoscută destinaţie din această zonă, Valea Lunii (Moon Valley sau Valle de la Luna), localizată în Cordillera de la Sal, care reprezintă o atracţie deosebită datorită similitudinii cu peisajul selenar şi a enormului amfiteatru de piatră. La apus peisajul este învăluit în lumini care se schimbă la fiecare minut, creând un spectacol de culori. Cazare la Hotel Diego de Almagro San Pedro De Atacama 3*+ (sau similar 3*+).

Ziua 8 / 11.10.2020: San Pedro de Atacama

Mic dejun. În această zi vom porni într-o excursie cu dejun inclus pentru a descoperi impresionantul Salar de Atacama. Dimineaţa devreme ne vom îndrepta spre Toconao, un orăşel aflat la 2450 m altitudine, de un farmec aparte, în care lemnul de cactus este folosit pentru construcția locuințelor. Călătoria va continua spre satul Socaire, situat la o altitudine de 3218 m, care se remarcă prin arhitectura sa ce are la bază piatra dură. Puţinii locuitori ai acestui sat încă folosesc metodele tradiționale de plantare a câmpurilor terasate cu porumb, grâu şi cartofi. Ne vom îndrepta apoi către lagunele Miscani şi Miniques care se află situate la o altitudine de 4500 m, înconjurate de vulcanii cu aceleaşi nume. Vom ajunge în cele din urmă la Lacul Sărat Atacama, care are o suprafaţă impresionantă de 3000 km2. Lacul este acoperit cu un strat de cristale de sare albe ca zăpada, apărute ca urmare a evaporării apei. Lacul primeşte apă filtrată din Râul San Pedro şi din numeroasele canioane ale lanţului muntos, fapt care face ca acesta să conţină cele mai mari rezerve de litiu, bor şi potasiu din întreaga lume. Tot aici se află Laguna Chaxa, populată de reptile şi de păsări flamingo. Întoarcere la San Pedro de Atacama pentru cazare la Hotel Diego de Almagro San Pedro De Atacama 3*+ (sau similar 3*+).

Ziua 9 / 12.10.2020: San Pedro de Atacama – Santiago de Chile

Mic dejun. Dimineața devreme ne vom îndrepta spre o altă atracţie de top: El Tayto Geyseres, cel mai înalt câmp de gheizere din lume. La răsăritul soarelui vom observa începutul activităţii aburilor – magma foarte aproape de suprafaţă încălzeşte stâncile care în contact cu izvoarele subterane produce acest fenomen. După micul dejun servit la “înălţime”, temerarii care nu se tem de frigul de afară vor putea face baie în piscina cu apă termală. La întoarcerea spre San Pedro de Atacama, vom trece prin pitorescul sat Machuca. De asemenea, se vor face opriri pe parcurs pentru a fotografia peisajul, vulcanii, cactuşii, flora şi fauna renumitului deşert. Dejun în timpul vizitelor. Din San Pedro de Atacama vom fi transferați la aeroportul din Calama pentru plecarea spre Santiago de Chile cu compania Latam Airlines Group, zbor LA 347 (16:25 / 18:25). Transfer pentru cazare la Hotel Holiday Inn Airport 4* (sau similar 4*).

Ziua 10 / 13.10.2020: Santiago de Chile – Punta Arenas – Puerto Natales

Mic dejun. Zbor cu compania Latam Airlines Group, LA 293 (10:50 / 14:00) spre Punta Arenas, punctul de plecare al circuitului în PATAGONIA. Tur panoramic al celui mai sudic oraş al continentului, Punta Arenas, care va include Piaţa Armelor şi Cerro de la Cruz, de unde vom putea admira întregul oraşul şi Strâmtoarea Magelan. Vom vizita în continuare Muzeul Salesiano Marggiorino Borgatello, unde vom afla mai multe despre primii locuitori ai Patagoniei, Kawaskhar şi Yamana, după care vom vizita cimitirul Punta Arenas, pentru a vedea impresionantele sale monumente funerare. În continuarea zilei ne vom îndrepta spre Puerto Natales unde ne vom caza la Hotel Altiplanico Puerto Natales 4* (sau similar 4*).

Ziua 11 / 14.10.2020: Puerto Natales – Torres del Paine – El Calafate

Mic dejun. Plecare spre Peştera Milodon localizată la 24 km nord de Puerto Natales, monument natural care este compus din 3 peşteri şi o formaţiune stâncoasă cunoscută sub denumirea de Silla del Diablo, în traducere Locul Diavolului. În anul 1896, lumea ştiinţifică a fost fascinată de descoperirea în această peşteră a oaselor unui animal dispărut, numit Milodon. Oamenii de ştiinţă au crezut iniţial că sunt rămăşiţele unui peşte, dar ulterior testele au demonstrat că acestea au mii de ani vechime şi că aparţin Milodonului, un mare ierbivor leneş, care se crede că a disparut la sfârşitul Erei Pleistocene. În afară de peşteră şi importanța sa istorică şi ştiinţifică, regiunea are o mulţime de peisaje frumoase, deoarece este o zonă care face tranziţia între stepă şi regiunea de păduri. Aici se întâlnesc specii de nire, calafat şi romerillo. Traseul zilei ne va conduce apoi în cel mai atractiv Parc Naţional din Chile şi din lume, Torres del Paine, unde vom vizita Cuernos del Paine şi Lacul Nordeskjold, iar dacă condițiile meteo permit, vom trece pe lângă Laguna Amargasi, Lacul Pehoe şi ne vom bucura de priveliştile minunante oferite de Paine Massif, Almirante Nieto şi faimosul munte Torres del Paine. Cu acest prilej vom putea observa viaţa în sălbăticie a diferitelor vieţuitoare, vom putea descoperi secretul florei şi al faunei acestei zone. Dejun la pachet. În continuarea zilei vom părăsi Chile şi vom intra în Argentina, îndreptându-ne spre El Calafate, un orăşel încântător care vă va cuceri cu pitorescul său şi care este punctul de plecare spre grandiosul Parc Naţional “Los Glaciares”, aflat pe ţărmul imensului lac Argentino. Cazare în El Calafate la Hotel Kau Yatun 4* (sau similar 4*).

Ziua 12 / 15.10.2020: El Calafate

Mic dejun. Dimineaţa ne vom îndrepta spre cel mai faimos gheţar al planetei: Gheţarul Perito Moreno, unul din cei 48 de gheţari care fac parte din Sistemul Glaciar al Sudului Patagonian, care se află în Parcul Naţional Los Glaciares. Presiunea enormă a tonelor de zăpadă comprimă gheaţa deja existentă, conferindu-i o distinctă tentă albăstruie. O dată la câţiva ani, gheţarul blochează ca un dop Lacul Argentino, izolând complet braţul Branzo Rico al lacului, moment în care nivelul apei de pe Branzo Rico poate creşte cu până la 30 m, până când presiunea face gheţarul să cedeze, lăsând să curgă apa amestecată cu gheaţă, pământ şi resturi de piatră. Ultima oară acest fenomen s-a petrecut în anul 2004. Vom sosi în punctul principal de vizualizare al acestei fantastice formaţiuni glaciare, veche de peste 500 de ani, cu pereţi de gheaţă înalţi de 90 m şi o lăţime de 4 km, Perito Moreno fiind astăzi printre puţinii gheţari din lume în continuă creştere. Vom avea posibilitatea de a-i admira măreţia copleşitoare de pe ţărm, iar pentru cei care doresc, există opţional, posibilitatea de a naviga până în apropierea gheţarului. Întoarcere în El Calafate pentru cazare la Hotel Kau Yatun 4* (sau similar 4*).

Ziua 13 / 16.10.2020: El Calafate – Ushuaia / Țara De Foc

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru plecarea spre Ushuaia cu compania Aerolineas Argentinas, zbor AR 1870 (09:35 / 10:55). Ajunși la Ushuaia, supranumită “țara de la capătul lumii” vom fi transferați pentru cină şi cazare la Hotel Altos Ushuaia 3* (sau similar 3*).

Ziua 14 / 17.10.2020: Ushuaia – Parcul Naţional Tierra del Fuego – Canalul Beagle – Ushuaia

Mic dejun. În prima parte a zilei vom vizita Parcul Naţional al Ţinutului de Foc (Tierra del Fuego), unicul parc naţional din Argentina situat pe coasta oceanului, înfiinţat în anul 1960, care are o suprafaţă impunătoare de 63.000 de hectare, din care însă doar o mică parte este deschisă publicului pentru camping şi excursii pe munte, restul parcului fiind închis publicului, pentru scopuri ştiinţifice. Vieţuitoarele sălbatice din Parcul Naţional Tierra del Fuego sunt foarte variate şi uşor de depistat, parcul adăpostind aproximativ 90 specii de păsări, printre care Albatrosul cu sprâncene negre, condori, vânătorii de stridii, Gâsca de munte, Rața de iezer, Rayadito şi ciocănitori. Printre mamiferele cele mai obişnuite pot fi observate vidra, castorul şi vulpea argintie. Castorii, animale introduse în acest areal în secolul trecut s-au adaptat bine, iar construcţiile lor “de baraje”, pe care le vom putea vedea, sunt adevărate minuni inginereşti. Vom avea prilejul de a vedea Golful Ensenada, Lacul Roca şi Golful Lapatania. Vom face apoi o călătorie palpitantă cu trenul “de la capătul lumii”, tren care pe vremuri transporta muncitorii la exploatările forestiere din zonă, care a fost recondiţionat şi care astăzi oferă turiştilor o călătorie captivantă printre minunile naturale ale parcului. Dejun în timpul vizitelor. În continuarea zilei, dacă condiţiile meteo permit, vom putea face opţional, o croazieră pe Canalul Beagle, situat în sudul extrem al Americii de Sud, o strâmtoare care separă cea mai mare insulă a Arhipelagului Ţara de Foc, de celelalte insuliţe ale arhipelagului. Canalul cu o lungime de 240 km, în care cea mai îngustă porţiune ajunge la 5 km, a fost numit după vasul HMS Beagle cu care Charles Darwin a străbătut aceste locuri în timpul expediţiei Căpitanului Fitzroy. Peisajul care ni se va înfăţişa în continuare este format din Muzeul Maritim, fosta închisoare şi Muzeul “Capătul Lumii”, Munţii Olivia şi Cinco Hermanos, fermele Fique şi Tunnel şi Râul Encajonado. Vom naviga în jurul Insulei de los Lobos, ocazie cu care vom putea observa habitatul natural al mamiferelor marine. Croaziera va continua spre farul denumit “Ends of the World’s” şi spre Insula Păsărilor, unde vom putea admira cormorani, albatroşi şi alte specii de păsări marine. Întoarcere în Ushuaia pentru cazare la Hotel Altos Ushuaia 3* (sau similar 3*).

Ziua 15 / 18.10.2020: Ushuaia – Buenos Aires

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru plecarea spre Buenos Aires cu compania Aerolineas Argentinas, zbor AR 1639 (10:25 / 13:45). Cunoscut şi sub numele de Reina del Plata (regina din Plata), Buenos Aires este cea mai mare metropolă-port din America de Sud. Tur panoramic în Buenos Aires, capitala Argentinei, care va începe cu cartierele Palermo şi Recoleta, caracterizate de bulevarde mari, grădini imense, locuinţe şi clădiri luxoase. În cartierul Palermo se află cel mai mare parc din Buenos Aires, Parcul Tres de Febrero care îmbină armonios lacuri, sculpturi şi monumente pe o suprafaţă de 3 km2. Vom face o scurtă incursiune în cartierul La Racoleta, care demonstrează că Buenos Aires este “Parisul Americii Latine”, cartier în care se află şi cimitirul unde este înmormântată celebra Evita Peron. Turul va continua cu Teatrul Colon, inaugurat în anul 1908 şi Bulevardul 9 Iulie, unul dintre cele mai mari bulevarde din lume. Vom vedea apoi Plaza de Mayo, locul desfăşurării celor mai importante evenimente ale istoriei argentiniene, Primăria Cabildo, Catedrala Metropolitană în adiacenţa căreia se află şi casa arhiepiscopului de Buenos Aires, Clădirea Guvernului “Casa Rosada”, Sediul Congresului Naţional, o clădire spectaculoasă cu o suprafaţă de 9.000 m2, realizată de către arhitectul Victor Meano. Vom vizita în continuare cartierele Montserrat, San Nicolas, San Telmo, cu clădiri albe cu balcoane din fier forjat şi La Boca, cartier italian cu faimoasa stradă care a dat numele celebrului tango Caminito, inspirat din viaţa cartierului. Seara, opţional, cină cu spectacol de tango argentinian. Cazare la Hotel Grand Brizo 4* (sau similar 4*).

Ziua 16 / 19.10.2020: Buenos Aires – Montevideo – Buenos Aires

Mic dejun. Timp liber la dispoziţie sau opţional, excursie de o zi la Montevideo. Transfer în port pentru îmbarcare pe ferryboat-ul spre Montevideo. Tur panoramic al capitalei Uruguay-ului, numită şi “Elveţia Sud-Americii”, care va include partea veche a oraşului, Piaţa Constituţiei cu Catedrala Matriz, cea mai veche clădire publică din oraş, Paetonal Sarandi, stradă pitorească colonială cu diverse magazine de suveniruri şi restaurante, Teatrul Solis, Piaţa Independenţei cu Monumentul Artigas (Erou Naţional), Mausoleul, principala stradă comercială 18 Iulie, Clădirea Congresului, Meadow, faimoasa grădină de trandafiri şi Monumentul Diligenței. Dejun inclus. Vom urca apoi pe dealul Montevideo pentru a admira o frumoasă privelişte panoramică a golfului Montevideo şi pentru a vedea fostul Fort Colonial. Turul panoramic va continua cu Parcul Bătăliei, Obeliscul, Monumentul Vagonului, stadionul de fotbal, unde s-a organizat primul campionat de fotbal în anul 1930, zona rezidenţială Carrasco’s şi cu trecerea în revistă a plajelor ce “înlănţuie” oraşul. Întoarcere la Buenos Aires pentru cazare la Hotel Grand Brizo 4* (sau similar 4*).

Ziua 17 / 20.10.2020: Buenos Aires – Amsterdam

Mic dejun. Timp liber pentru vizite individuale și pentru ultimele cumpărături. Transfer la aeroport pentru plecarea spre Amsterdam cu compania KLM, zbor KL 702 (15:05 / 09:25).

Ziua 18 / 21.10.2020: Amsterdam – Bucureşti

Sosire la Amsterdam la ora 09:25, de unde se va pleca spre Bucureşti cu zborul KL 1375 (13:35 / 17:20).


  FORMULAR DE COMANDA

  Nume si prenume:*

  Email:*

  Telefon:*

  Denumire Circuit:*

  Mesaj: