TYPOLOGIES
DIFFICULTY

17 zile

MIN. AGE

1 Persoana

3370 Euro

China – Coreea de Sud – Japonia

BeijingBadaling – Changling Xi’an – Shanghai – Seoul – Busan – Osaka – Kyoto – Nara – Tokyo

Asia fascinează, uimește, te învăluie în tradiții, te ancorează în modernitate și te ispitește cu tehnologia de vărf și cu o mulțime de atracții inedite. Vă invităm să o o trăiți, să o simțiți și să o gustați, vizitând China, Coreea de Sud și Japonia, într-un circuit care vă va purta prin cosmopolitele capitale Beijing, Seoul, Tokyo și vă va dezvălui cele mai importante comori asiatice.  O plimbare prin Tian’an Men, cea mai mare piață din lume, o fotografie urcând Marele Zid Chinezesc, o confruntare faţă în față cu armata de teracotă ce stă încă de strajă la mormântul primului împărat al Chinei și o incursiune „în viitor” în Shanghai-ul care se dezvoltă într-un ritm incredibil şi în care pare că timpul nu mai reuşeşte să ţină pasul cu cutezanţa minţii omeneşti şi cu proverbiala hărnicie chineză, sunt doar câteva din experiențele pe care vi le-am pregătit în China. Iar dacă spunem Coreea de Sud și Japonia, tehnica cea mai avansată, construcțiile cele mai îndrăznețe și oameni pentru care munca este un cult, iar tradițiile o a doua religie, sunt primele gânduri care ar trebui să vă facă să vă doriți să le vizitați. Mai adăugăm noi poveşti despre samurai, shoguni, gheişe şi temple zen, amănunte despre istoria lor veche și zbuciumată, natura frumoasă, simbolismul grădinilor japoneze și calmul transmis de ceremonia ceaiului, pentru o experiență completă, într-un circuit deosebit!

Perioada:  16.1001.11.2020

TARIF:  3370 EURO / loc în cameră dublă; Supliment single: 560 EURO 

(tarif valabil pentru un grup minim de 20 de turişti; pt. 15-19 turişti, tariful se va majora cu 210 euro/pers.)

HARTA

PROGRAM

Ziua 1 / 16.10.2020: Bucureşti – Viena – Beijing

Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 11:30 (în faţa ghişeului de îmbarcare al companiei Austrian Airlines). Plecare spre Viena cu compania Austrian Airlines, zbor OS 784 (13:30 / 14:15), de unde se va pleca spre Beijing cu OS 063 (17:45 / 09:15).

Ziua 2 / 17.10.2020: Beijing

După sosirea la Beijing, întâlnire cu ghidul local, care ne va însoţi pentru o primă vizită în capitala Republicii Chineze, cunoscut şi sub numele de Peking, care adăposteşte peste 17 milioane de locuitori. Oraşul este perceput de chinezi ca “un tărâm al făgăduinţei”, datorită posibilităţilor multiple de petrecere a timpului liber. Totodată, Beijing rămâne unul dintre cele mai încărcate de istorie oraşe ale Chinei, deţinând o colecţie incredibilă de obiecte istorice şi de artă, expuse în mai mult de 50 de muzee, numeroase teatre şi centre culturale. Vom vedea celebra piaţă Tian’An Men, cea mai mare piaţă publică din lume, întinsă pe 40 de hectare, care găzduieşte un amestec impresionant de monumente antice şi moderne, fiind situată în inima oraşului. Transfer pentru cazare la Hotel Beijing 5L 4* (sau similar 4*). Cină la un restaurant local.

Ziua 3 / 18.10.2020: Beijing – Badaling – Changling – Beijing

Mic dejun. Excursie la Badaling, situat la 80 km distanţă de Beijing, pentru a vedea Marele Zid, simbolul Chinei antice, cu o lungime de peste 21.000 km, conform ultimelor date furnizate de Administraţia de Stat a Patrimoniului Cultural (SACH), singura construcţie de pe pământ ridicată de mâna omului, vizibilă din spaţiul cosmic. Zidul traversează cincisprezece provincii ale Chinei şi a fost construit în scop de apărare. Vom avea posibilitatea să admirăm acest monument încărcat de istorie şi să vedem posturile de observare ale foştilor soldaţi imperiali. În continuarea zilei vom ajunge la Mormintele Împăraţilor Ming, locul în care sunt adăpostite mormintele a 13 din cei 16 Împăraţi ai Dinastiei Ming. Vom vizita unul dintre aceste monumente construite în stil arhitectural confucian. În continuare vom vedea Calea Spiritelor sau Drumul Sacru, cum mai este cunoscut, de la Changling, după care vom vizita o fabrică de cloazoneuri. Dejun în cursul vizitelor. La întoarcerea în Beijing vom trece pe lângă Stadionul Olimpic şi Centrul Naţional Acvatic, care au găzduit Jocurile Olimpice de vară din anul 2008. Cină la celebrul restaurant “Rața pekineză”. Cazare la Hotel Beijing 5L 4* (sau similar 4*).

Ziua 4 / 19.10.2020: Beijing

Mic dejun. Zi dedicată vizitării orașului Beijing. Vom începe cu vizitarea Palatului Imperial (Oraşul Interzis), un complex de clădiri construit de împăratul Yongle (acelaşi care a construit şi Templul Cerului), în care au locuit 24 de împăraţi din dinastia Ming şi Qing şi care, cu cele 9.000 de camere, este cel mai mare din lume; câteva dintre marile săli sunt folosite ca muzee care adăpostesc impresionante colecţii ale artei chinezeşti. Clădirile interioare sunt construite din lemn pe fundaţie de piatră şi poartă nume precum armonie, puritate, linişte sau longevitate. După dejun vom vizita Templul Cerului, o capodoperă arhitecturală a dinastiei Ming, construit în sec. al XV-lea, inclus în anul 1998 pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, fiind locul în care împăraţii dinastiilor Ming şi Qing venerau cerul şi se rugau pentru pace şi prosperitate şi Palatul de Vară, ridicat în anul 1750, supranumit “Grădina Undelor Clare”, chintesenţa arhitecturii grădinilor chinezeşti, datorită îmbinării perfecte a operelor arhitecţilor chinezi cu peisajul natural reprezentat de Lacul Kunming şi dealurile care îl înconjoară. Cină la un restaurant local. Cazare la Hotel Beijing 5L 4* (sau similar 4*).

Ziua 5 / 20.10.2020: Beijing – Xi’an

Mic dejun. Transfer la gară pentru plecarea cu trenul de mare viteză spre Xi’an. Întâlnire cu ghidul local, alături de care vom porni în explorarea oraşului Xi’an, care a fost capitala Chinei timp de 1062 de ani sub 13 dinastii, locul de unde începea celebrul drum al mătăsii. Denumit în antichitate Chang’An (oraşul etern), este unul dintre locurile în care a luat fiinţă civilizaţia chineză antică din bazinul râului Galben. Oraşul era înconjurat de ziduri construite în timpul dinastiei Ming, care pot fi admirate şi în prezent. Vom face o plimbare prin cartierul musulman, unde vom vizita cea mai mare moschee din China, care datează din sec. al XIV-lea. Ziua va continua cu vizitarea ansamblului arhitectural dedicat Pagodei Marii Gâşte Sălbatice, construit în anul 625, înalt de 67 m, cu 7 nivele. Acesta este locul în care călugărul Xuan Zand a tradus în limba chineză textele sacre budiste, după ce s-a întors din India, unde vom avea ocazia să vedem templul care i-a fost dedicat, iar apoi vom vizita un atelier de prelucrare a jadului, pentru care Xi’an este celebru. Dejun în timpul vizitelor. Seara, opţional, spectacol inspirat din cultura dinastiei Tang cu dansuri tradiţionale. Cină la un restaurant local şi cazare la Hotel Grand Culture Dynasty 4* (sau similar 4*).

Ziua 6 / 21.10.2020: Xi’an – Shanghai

Mic dejun. Plecare spre situl arheologic situat la 40 km distanţă de Xi’An, dedicat mormântului primului împărat al Chinei, Qin Shi Huangai, unde s-a descoperit armata celor 7.000 de războinici de teracotă, socotită a opta minune a lumii (inclusiv noul sector cu ultimele descoperiri). Se spune că această armată a fost construită pentru a păzi împăratul în timpul trecerii sale spre Regatul Morţilor. Deşi un număr mare dintre statui au fost deteriorate de-a lungul timpului sau vandalizate de cuceritori, multe au fost restaurate, spectacolul oferit în prezent de miile de soldaţi din teracotă în mărime naturală fiind unul copleşitor. În incintă vom mai vizita şi Muzeul Trăsurii de Bronz. Dejun în timpul vizitelor. Întoarcere la Xi’an pentru transfer la aeroport, de unde vom pleca spre Shanghai, cel mai mare oraş al Chinei, situat la malul Mării Orientale, pe Fluviul Huangpu. Întâlnire cu reprezentantul local, transfer şi cazare Hotel Courtyard by Marriott Changfeng Park 4* (sau similar 4*).

Ziua 7 / 22.10.2020: Shanghai

Mic dejun. Zi dedicată explorării Shanghai-ului, oraş cosmopolit de care se leagă istoria Chinei moderne, fiind în prezent un oraş ultradezvoltat, cu bulevarde largi, străzi suspendate, clădiri monumentale şi peisaje urbane inedite. Vom vedea promenada Bund, care se întinde de-a lungul fluviului Huangpu pe mai mult de 1,6 km, străjuită de clădiri în stilul anilor ‘30, cartierul Pudong, care este şi centrul financiar al oraşului şi ai cărui zgârie-nori au devenit simbolul oraşului. Cei care sunt interesaţi pot urca, pentru o privelişte unică asupra oraşului, în Shanghai Tower, în prezent a doua cea mai înaltă clădire din lume, care măsoară 632 m înălţime. În continuare vom vizita Templul Statuilor de Jad ale lui Buddha, în care sunt expuse două dintre cele mai faimoase statui ale lui Buddha: una din jad alb, reprezentându-l în poziţie culcată şi una din jad verde în poziţie de meditaţie. După dejun, vom vizita Grădina Mandarinului Yu, construită în sec. al XVI-lea în stilul arhitectural al dinastiei Ming de către un ofiţer chinez. Scopul acestei grădini, sugerat chiar de numele acesteia, Yu însemnând a face fericit, este de a induce o stare de linişte, de a crea plăcere vizitatorului care descoperă nenumărate pavilioane şi chioşcuri, precum şi mici curţi care răsar de o parte şi de alta a aleii cu statui sub forma unor dragoni, care şerpuieşte în interiorul grădinii. În continuarea zilei vom face o plimbare în oraşul vechi, unde se află şi un impresionant centru comercial, urmată de o incursiune pe celebra stradă comercială Nanjing, unde vom putea asista la Ceremonialul Ceaiului într-una din renumitele ceainării de aici. Ziua se va încheia cu o croazieră pe Fluviul Huangpu. Cină la un restaurant local și cazare la Hotel Courtyard by Marriott Changfeng Park 4* (sau similar 4*).

Ziua 8 / 23.10.2020: Shanghai – Seoul

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul spre Seoul, capitala Republicii Coreea timp de 600 de ani, situată în nord-vestul ţării, pe Râul Han, în centrul peninsulei Coreea. Întemeiată în anul 18 î.Hr., aceasta a fost iniţial capitala regatului Baekje, unul dintre cele Trei Regate Coreene şi a continuat să fie capitală în timpul dinastiei Joseon şi a imperiului Coreean până în zilele noastre. Zona capitalei care include metropola Incheon şi majoritatea provinciei Gyeonggi, are aprox. 24,5 milioane de locuitori, fiind una dintre cele mai mari zone metropolitane din lume. Aproape un sfert din populaţia Coreei de Sud trăieşte în Seoul, făcându-l cel mai puternic centru economic, politic şi cultural sud-coreean. Seoul este considerat un oraş global, fiind în acest sens al 9-lea în Indexul Oraşelor Globale din 2008. În oraşul care a găzduit Jocurile Olimpice de vară în anul 1988 şi Campionatul Mondial de Fotbal din anul 2002 se află şi sediile principale ale multinaţionalelor Samsung, LG şi Hyundai. Întâlnire cu reprezentantul local, cină şi transfer la hotel pentru cazare la Hotel Best Western Seoul Garden 4* (sau similar 4*).

Ziua 9 / 24.10.2020: Seoul – Busan

Mic dejun. În această zi vom explora oraşul Seoul și vom începe cu vizitarea Palatului Gyeongbokgung, unul dintre cele cinci mari palate construite de regii dinastiei Joseon, palat favorit al multor dintre prinţii dinastiei, care a păstrat multe elemente datând din perioada celor Trei Regate. În continuarea zilei vom vedea (exterior) Cheongwadae – Blue House, copia sud-coreeană a Casei Albe, un complex de clădiri construite pe situl grădinii regale a dinastiei Joseon unde îşi desfăşoară activitatea guvernul, fiind şi reşedinţă prezidenţială. Dejun în timpul vizitelor. Ne vom putea plimba apoi prin Bukchon Hanok Village, un sat tradițional coreean cu case (hanok) tipice de acum 600 de ani. Transfer la gară pentru plecarea cu trenul de mare viteză spre Busan, principalul port al ţării şi al doilea oraş ca mărime din Coreea de Sud, care a devenit renumit odată cu găzduirea Jocurilor Asiatice din anul 2002. Busanul a fost de asemenea unul dintre oraşele gazdă pentru FIFA World Cup 2002 şi reprezintă centrul de convenţii internaţionale din Coreea. Odată ajunşi în Busan vom vizita Turnul Busan situat în Parcul Yongdusan, care oferă o privelişte spectaculoasă asupra vechiului port. Transfer pentru cazare la Hotel Commodore 4* (sau similar 4*).

Ziua 10 / 25.10.2020: Busan

Mic dejun. Ziua de astăzi este consacrată vizitării oraşului Busan, prilej cu care vom putea admira Parcul Oceanic Taejongdae de pe Insula Yeongdo-gu, numele acestuia fiind dat după Regele Taejong Muyeol (604 - 661) care venea deseori aici să practice tirul cu arcul. În continuare vom vedea Piaţa de pește Jagalchi, una dintre cele mai mari din lume, unde pescarii îşi vând marfa proaspătă, iar clienţii negociază pentru un preţ cât mai bun, Casa Nurimaru APEC, numele fiind o combinaţie între cuvintele coreene: “nuri” – lume şi “maru” – summit şi Casa APEC, care se referă la sala de conferinţe APEC - Cooperarea Economică Asia – Pacific, Plaja Haeundae, cea mai faimoasă plajă cu nisip alb din ţară, unde se ţin numeroase evenimente culturale şi festivaluri de-a lungul anului, Centum City, înregistrat în Cartea Recordurilor Guinness ca fiind cel mai mare complex comercial din lume şi Gamcheon Culture Village, format din case construite la poalele unui munte de coastă, câștigând astfel porecla de „Machu Picchu din Busan”. Dejun în timpul vizitelor. Transfer pentru cazare la Hotel Commodore 4* (sau similar 4*).

Ziua 11 / 26.10.2020: Busan – Osaka

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru plecarea spre Osaka, al doilea oraş ca mărime din Japonia, important pilon al economiei japoneze, numit şi “Veneţia Japoniei” sau “Manchester-ul Orientului”, un oraş viu, animat, plin de culoare şi dinamism situat pe insula principală, Insula Honshu. Întâlnire cu reprezentantul local, alături de care vom vizita una dintre principalele atracţii turistice ale oraşului, Castelul Osaka, cel mai mare castel construit în Japonia medievală, reconstruit în anul 1583 pe locul Templului Honganji de către Toyotomi Hideyoshi, un general în armata japoneză a sec. al XVI-lea, care a cucerit castelul şi care a dorit ca acesta să fie centrul şi simbolul unei noi Japonii unificate sub conducerea sa. În prezent, în interiorul castelului există şi un muzeu unde cei interesaţi pot cerceta documente despre viaţa lui Toyotomi Hideyoshi şi despre istoria castelului. În continuare vom vedea Doton-bori, stradă celebră în Osaka, în trecut “o stradă a plăcerii”, faimoasă pentru teatrele sale istorice (distruse în prezent), pentru magazine, restaurante, dar şi pentru panourile publicitare luminoase. Ultima atracţie o va constitui o plimbare pietonală prin cartierul Shinsenkai, a cărui vizită ne va introduce în atmosfera culturală diferită a oraşului Osaka. Transfer pentru cazare la Hotel Osaka Hinode 4* (sau similar 4*).

Ziua 12 / 27.10.2020: Osaka – Kyoto – Osaka

Mic dejun. Deplasare spre Kyoto, vechea capitală a Japoniei între anii 794 şi 1868, denumită şi “capitala liniştii şi păcii” datorită numeroaselor grădini Zen, faimoasă pentru vechii meşteşugari care modelează bronzul, care creează obiecte incredibile din porţelan, care fac minuni din firele de mătase, dar faimoasă şi pentru echipamentele electronice performante, oraşul fiind astfel locul de întâlnire între cultura japoneză şi cea internaţională. Aici vom descoperi Japonia tradiţională, inima sa culturală, cu case vechi, cu peste 2.000 de temple şi altare, un loc de pelerinaj şi în acelaşi timp un muzeu în aer liber unde nu mai puţin de 17 locaţii din oraş şi din împrejurimi au intrat pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Vom face un tur panoramic în Kyoto, oraş proiectat geometric după modelul marilor oraşe chinezeşti, impresionant şi datorită frumosului peisaj creat de munţii acoperiţi de păduri de arţar. Turul va include Templul Kiyomizu, dedicat zeităţii budiste cu 11 fețe Kannon, celebru pentru platforma sa sprijinită pe piloni imenşi de lemn, Templul Kinkakuji, numit Pavilionul Aurit, un templu poleit cu aur, care se oglindeşte în iazul din faţa sa, Castelul Nijo, fost palat al familiei shogunului Tokugawa, construit între anii 1603 – 1626 şi Templul Ginkakuji (de argint) înconjurat de o frumoasă grădină japoneză în apropierea căruia se află o altă atracţie a oraşului, aleea filozofului. La finalul turului vom putea explora Gion-ul, cartier vechi de distracţii, gheişe şi actori kabuki, trecutul reflectându-se intens în această zonă care reuşeşte să păstreze vechea ambianță istorică. Întoarcere în Osaka pentru cazare la Hotel Osaka Hinode 4* (sau similar 4*).

Ziua 13 / 28.10.2020: Osaka – Nara – Osaka

Mic dejun. Însoțiți de ghidul local, ne vom îndrepta spre Nara, oraş care întruchipează un amestec de stiluri, chinezesc, coreean şi central-asiatic, prima capitală a Japoniei şi a doua atracţie turistică importantă din regiunea Kansai, după Kyoto, veche capitală japoneză care datează din sec. al VIII-lea. Odată ajunşi la Nara vom vizita Templul Todai-ji (Marele Buddha), aflat pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, cea mai mare clădire din lemn din lume, care adăposteşte o imensă statuie din bronz reprezentându-l pe Buddha Variocana, Buddha Adevărului Absolut, Altarul Kasuga, cu cele 4 săli principale, dintre care 3 sunt dedicate războinicilor civili şi una dedicată strămoşilor zeificaţi şi minunatul Parc al Căprioarelor, unde sunt adăpostite peste o mie de exemplare de căprioare sacre, pe care, respectând o tradiţie religioasă shinto veche de secole, le vom putea hrăni personal (deplasarea între obiectivele turistice se realizează cu mijloace de transport în comun). Întoarcere în Osaka pentru cazare la Hotel Osaka Hinode 4* (sau similar 4*).

Ziua 14 / 29.10.2020: Osaka – Tokyo

Mic dejun. Transfer la gara din Osaka, pentru deplasare cu trenul de mare viteză către cea mai mare metropolă a Japoniei, Tokyo, capitala niponă din anul 1868 după ce dinastia Tokugawa a fost detronată, unul dintre cele mai dens populate orașe din lume, cu peste 30 milioane de locuitori. Tokyo-to sau Metropola Tokyo constă în 23 de cartiere speciale, 33 de oraşe şi 8 suburbii, o împletire a civilizaţiei şi culturii moderne, cu obiceiuri şi tradiţii milenare. Întâlnire cu ghidul local alături de care vom porni într-un tur panoramic de oraș, pe parcursul căruia vom vizita Templul Senso-ji, aflat în districtul Asakusa o zonă plină de culoare şi obiceiuri tradiţionale. Templul, în curtea căruia se află un cazan uriaş din bronz plin cu tămâie aprinsă, îmbină armonios aspectele spirituale cu cele mai pământeşti, o atracţie constituind-o zona comercială care funcţionează încă dinainte de cel de-al Doilea Război Mondial, Nakamise Shopping Arcade (galerie comercială foarte veche) aflată chiar în faţa acestuia. Turul panoramic va continua cu vestitul cartier exclusivist Ginza, loc unde cele mai renumite branduri mondiale îşi dispută fiecare metru pătrat de teren construit. De aici ne vom îndrepta spre zona care ascunde Palatul Imperial, urmând să facem o oprire pentru fotografii pe platforma care se află în fața podurilor de acces. În încheierea zilei vom admira o spectaculoasă panoramă a întregului oraş din Observatorul Metropolitan, cea mai înaltă clădire din Tokyo unde în mai puțin de un minut vom ajunge la platforma de observație situată la 202 m înălțime. Cazare la Hotel Sunshine City Prince 4* (sau similar 4*).

Ziua 15 / 30.10.2020: Tokyo – Nikko – Tokyo

Mic dejun. Timp liber pentru vizite şi activități individuale sau opțional, plecare cu autocarul spre Nikko, situat într-o zonă deosebit de pitorească, cu peisaje splendide, alcătuite din munţi, lacuri, cascade şi drumuri presărate cu temple budiste, unde veţi vizita unul dintre cele mai frumoase altare japoneze: Altarul Toshogu, cel mai extravagant templu shinto al Japoniei, construit la începutul sec. XVI-lea. Acesta face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO și este locul unde se află urna funerară a shogunului Tokugawa Ieyasu, personaj foarte important în istoria Japoniei, cunoscut sub numele de Toranaga în romanul lui James Clavel, „Shogun”. Veţi vizita apoi Vila Imperială Tamozawa, construită în anul 1899 pentru Împăratul Taisho, vilă compusă din trei părţi care datează din perioadele Edo, Meiji şi respectiv Taisho, folosită drept reşedinţă de vară de către familia imperială până în anul 1947. Veţi ajunge apoi în Parcul Naţional Nikko și vă veţi îndrepta spre Lacul Chuzenji (Chuzenjiko) situat la poalele muntelui sfânt, Vulcanul Nantai, inactiv în prezent, unde veţi fi fermecaţi de peisajul spectaculos. Clima blândă şi cadrul natural deosebit au făcut ca ţărmul să fie un loc preferat de către ambasadele străine pentru construirea reşedinţelor de vacanţă. În apropierea lacului veţi coborî cu un lift până la baza cascadei Kegon care, având o înălţime de o sută de metri este una dintre cele mai mari şi mai impresionante cascade din Japonia. Întoarcere la Tokyo și cazare la Hotel Sunshine City Prince 4* (sau similar 4*).

Ziua 16 / 31.10.2020: Tokyo – Munchen – Bucureşti

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru plecarea spre Munchen cu compania Lufthansa, zbor LH 715 (12:45 / 16:45), de unde vom pleca spre Bucureşti cu zborul LH 1654 (22:10 / 01:10).

Ziua 17 / 01.11.2020: București

Sosire la București la ora 01:10.


  FORMULAR DE COMANDA

  Nume si prenume:*

  Email:*

  Telefon:*

  Denumire Circuit:*

  Mesaj: