TYPOLOGIES

CIRCUITE EXOTICE ASIA

+ 2
DIFFICULTY

15 zile

MIN. AGE

1 Persoana

960 + 1980 USD Euro

China exterioară și perla mărilor Orientului

HONG KONG – MACAO – TAIWAN – FILIPINE

Hong Kong – Macao – Taipei – Hualien – Parcul Național Taroko – Sun Moon Lake – Manila – Bohol – Cebu

Vă  invităm alături de noi pentru a descoperi China exterioară, cu cosmopolitul Hong Kong, cu Macao, unicul oraș chinezesc care mai păstrează încă amprenta portugheză și cu fascinantul Taiwan, fosta capitală mondială a designului, după care veți identifica moștenirea colonială din capitala Arhipelagului Filipinez, Manila. Veți savura aromele mâncărurilor chinezeşti și filipineze, vă veți strecura printre tradiții și modernitate, printre zgârie nori și plaje tropicale, veți vizita unele dintre cele mai frumoase insule din Arhipelagul Filipinez, adevărate “perle tropicale” ale Asiei unde vom întâlni peisaje de vis. Vă veți relaxa în insulele paradisiace Bohol și Cebu, explorând “dealurile de ciocolată”, făcând scufundări printre recifurile de corali și împrietenindu-vă cu cea mai mică maimuțică din lume. O călătorie care vă va fascina și vă va îmbogăți sufletul, un mix asiatic de neratat!

Perioada:  30.10 – 13.11.2020

TARIF:  960 EURO + 1980 USD / loc în cameră dublă; Supliment single: 980 USD 

(tarif valabil pentru un grup minim de 15 turişti; pt. un grup mai mic de 15 turişti, tariful se va recalcula)

HARTA

PROGRAM

Ziua 1 / 30.10.2020: Bucureşti – Doha – Hong Kong

Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 21:30 (în faţa ghişeului de îmbarcare al companiei Qatar Airways). Plecare spre Doha cu zborul companiei Qatar Airways, QR 220 (23:30 / 05:05).

Ziua 2 / 31.10.2020: Hong Kong

Sosire la Doha la ora 05:05, de unde se va pleca cu zborul QR 816 (08:45 / 21:15) spre Hong Kong, fost dominion britanic, care după războiul opiului din anul 1840, a intrat în componenţa statului chinez în anul 1997 şi dintr-un simplu sat de pescari, a devenit în timp unul dintre cele mai cosmopolite oraşe, unde Estul se întâlneşte cu civilizaţia Vestului. Hong Kong-ul este în prezent mai atrăgător decât Manhattan-ul New York-ului, cu zgârie-norii care parcă răsar din mare, cu relieful său colinar de un farmec aparte. Întâlnire cu reprezentantul local pentru transfer şi cazare la Hotel Metropark Kowloon 4* (sau similar 4*).

Ziua 3 / 01.11.2020: Hong Kong

Mic dejun. Tur de o jumătate de zi al Hong Kong-ului, oraş cosmopolit unde diferite culturi se împletesc armonios cu tradiţiile chinezeşti şi cu influenţele exotice. Turul va începe cu o plimbare până în vârful muntelui Victoria cunoscut şi sub denumirea de Colina Victoria, faimoasa zonă rezidenţială de lux, unde de la o înălţime de 554 m vom admira o frumoasă panoramă asupra insulei Hong Kong, a peninsulei Kowloon şi a împrejurimilor. Turul va continua cu vizitarea celei mai populare plaje din sudul insulei, datorită nisipului fin şi a apei clare, situată în Golful Repulse (Golful Ruşinii), după care vom vedea Piaţa Stanley (Chek Chue) şi Aberdeen, denumit astfel de scoţienii care au colonizat Hong Kong-ul, o aşezare tradiţională unică în lume datorită ambarcaţiunilor sale din lemn, numite șampan şi datorită unei mici comunităţi care “trăieşte pe apă” (plimbarea cu șampan opțională). Dejun la Restaurantul Jumbo care pluteşte în Aberdeen Harbour, un punct de atracţie turistică de renume internaţional, un complex modern de atracţii, o oprire necesară în orice circuit din Hong Kong. După-amiază, timp liber pentru activități individuale sau cumpărături pe Nathan Road, principala stradă comercială din Hong Kong. Cazare la Hotel Metropark Kowloon 4* (sau similar 4*). Opţional, seara veţi putea participa la o superbă croazieră în portul Victoria, cu cină bufet inclusă, pentru a admira vestitele lumini ale oraşului Hong Kong.

Ziua 4 / 02.11.2020: Hong Kong – Macao – Hong Kong (Vapor)

Mic dejun. Timp liber pentru pentru activităţi individuale, cumpărături sau opţional, excursie de o zi (cu dejun inclus) cu vaporul la Macao, fostă colonie portugheză până în anul 1999. Macao este cea mai veche colonie europeană din Orientul Îndepărtat, datând din anul 1557. Mai mult de 400 de ani de amestec între culturile europenilor şi chinezilor au dat naştere unei culturi proprii a acestei aşezări. “Rădăcinile“europene se regăsesc în arhitectura multor clădiri tipic portugheze, care au fost listate recent în Patrimoniul Mondial UNESCO. Veţi vedea principalele puncte de atracţie turistică din Macao, precum ruinele bisericii romano-catolice St. Paul, devenite emblemă pentru Macao, intrate şi ele pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, Dealul Penha care a dominat orizontul peninsulei Macao mai mult de trei secole, deal pe care se află Biserica Penha construită în anul 1622 și Piaţa Senatului. Veţi trece pe lângă celebrul Turn din Macao, veţi admira monumentul care comemorează revenirea regiunii Macao la China, în anul 1999, numit “Lotus Flower in Full Bloom” şi veţi vizita Templul zeiţei A-Ma, zeiţa navigatorilor. În timpul dejunului, veţi avea ocazia să gustaţi câte ceva din bucătăria “macaneză”, bucătărie în care se regăseşte cultura sa unică. Turul se va încheia cu vizitarea unui faimos cazino din Macao, copie a cazinoului Veneţia din Las Vegas. Întoarcere în Hong Kong pentru cazare la Hotel Metropark Kowloon 4* (sau similar 4*).

Ziua 5 / 03.11.2020: Hong Kong – Taipei

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul spre Taipei, capitala Taiwanului, unul dintre cele mai frumoase și interesante orașe din Asia, care a fost ales Capitala Mondială a Designului în anul 2016. Sosire și transfer spre Lacul Sun Moon, situat la o altitudine de 762 m în măreţii munţi ai Taiwanului. Insula Lalu din mijlocul lacului alpin îl separă într-o parte în formă de semilună și în cealaltă parte în formă de soare, de aici numele – Sun Moon Lake. Apa este verde și limpede, reflectând munții din jur și peisajul încântător. Cină și cazare la Hotel Sun Moon Lake Delago 4* (sau similar 4*).

Ziua 6 / 04.11.2020: Sun Moon Lake – Taipei

Mic dejun. Ziua va începe cu o croazieră pe Lacul Sun Moon, după care vom vizita Templul Wenwu, construit în anul 1934, dedicat lui Confucius - maestrul scrisului şi lui Kuan Ti - maestrul sabiei, Altarul Călugărului Sfânt, precum şi Pagoda Tse-En care a devenit în timp emblema lacului. Întoarcere în Taipei, unde vom vedea Centrul Financiar Internaţional Taipei, cunoscut sub numele de Taipei 101, un zgârie - nori de unde se poate observa întreg oraşul, actualmente al doilea cel mai înalt turn din lume, după Burj Khalifa din Dubai (taxa de urcare în turn nu este inclusă). Cină și cazare la Hotel Howard Plaza 4* (sau similar 4*).

Ziua 7 / 05.11.2020: Taipei

Mic dejun. Întâlnire cu ghidul local, alături de care vom face turul panoramic de oraş, care va include Templul Lungsahan, Chiang Kai-Shek Memorial Hall, memorialul ridicat în cinstea primului preşedinte taiwanez Chiang Kai Sek, Grand Hotel, Altarul Martirilor, unde vom putea asista la ceremonia schimbării gărzii și piața de noapte Shilin. Vom vizita apoi Palatul Muzeului Naţional care adăposteşte capodopere ale artei imperiale chinezeşti, precum caligrafii, statui, bijuterii, obiecte din ceramică și exponate din jad vechi de peste 5.000 de ani. Cină și cazare la Hotel Howard Plaza 4* (sau similar 4*).

Ziua 8 / 06.11.2020: Taipei – Hualien – Parcul Național Taroko – Taipei

Mic dejun. Transfer la gară pentru plecarea spre Hualien, un orăşel situat pe coasta estică a Taiwanului într-un decor natural deosebit, mărginit pe o latură de un lanţ muntos şi pe alta de Oceanul Pacific, motiv pentru care localnicii îl numesc cu mândrie “cel mai frumos oraş de pe malul oceanului”, fiind în acelaşi timp cel mai mare furnizor de marmură al ţării şi una dintre zonele industriale cele mai moderne din Taiwan. Eroziunea oceanului a modelat țărmul pe care este situat orașul, transformându-l într-o adevărată dantelarie. După sosirea în Hualien, ne vom îndrepta spre Parcul Național Taroko, situat nu departe de Oceanul Pacific. Cheile Taroko pot fi considerate un monument al naturii, creat de apele râului Liwu care “au modelat artistic” pereții versanților de marmură situați în apropiere. Din acest motiv, aceastea sunt cunoscute şi sub numele de “Cheile de Marmură” şi reprezintă un impresionant canion cu o lungime de 19 km, care conţine unele dintre cele mai înalte vârfuri din Taiwan, de peste 3.400 m. Drumul de acces este cocoțat pe pantele abrupte ale muntelui și șerpuiește la înălțimi, oferind panorame de o frumusețe debordantă. Se vor face popasuri pe traseu în diferite locuri, pentru a putea surprinde cele mai frumoase fotografii şi nu în ultimul rând vom face o vizită la un atelier de prelucrare a marmurei. Transfer la gara din Hualien și întoarcere în Taipei. Cină și cazare la Hotel Howard Plaza 4* (sau similar 4*).

Ziua 9 / 07.11.2020: Taipei – Manila

Mic dejun. Dimineața, timp liber pentru activități individuale și cumpărături. Transfer la aeroport pentru plecarea spre Manila, una dintre cele mai mari metropole din lume, cel mai important centru politic şi economic din Filipine, cu numeroase monumente, parcuri şi zone istorice. Sosire și întâlnire cu reprezentantul local pentru transfer la Hotel Peninsula 5* (sau similar 5*).

Ziua 10 / 08.11.2020: Manila

Mic dejun. Însoţiţi de ghidul local vom porni în turul panoramic al capitalei arhipelagului, care va include Complexul Cultural Central, Parcul Rizal care se întinde pe o suprafață de 58 ha, cu o lagună în partea centrală, fântâni muzicale, grădini japoneze şi chinezești, după care ne vom îndrepta spre centrul vechi al capitalei, reprezentat de zona fortificată Intramuros, cu Fortul Santiago, sediul guvernului spaniol, din sec. al XVII-lea, unde vom face o scurtă vizită. Intramuros, care înseamnă „între ziduri”, reprezintă puterea fostului centru ecleziastic şi comercial, simbol al rezistenţei filipineze împotriva ocupaţiei străine. În această zonă liniștită a oraşului se păstrează încă bine conservate câteva construcţii care fac parte din moștenirea colonială, precum Casa Manila şi cea mai veche biserică din Filipine, Biserica San Augustin, construită de spanioli în anul 1600, reprezentativă prin stilul său unic arhitectonic, intrată în Patrimoniul Mondial UNESCO. Vom vizita apoi cartierul Quiapo, un loc pitoresc al comercianţilor şi biserica cu celebra statuie a lui Iisus “Nazariteanul Negru”. În continuarea zilei vom vedea “fabricile” Loma Lechon deoarece prezența unui lechon la orice masă Pinoy (carne de porc cu coaja prăjită de un maro auriu, cu piele crocantă şi suculentă) se transformă instantaneu într-un ospăț măreț. Nu e de mirare că istoricul și celebra scriitoare Doreen Fernandez a numit lechon-ul piesa centrală a unui bufet Pinoy. Dejun la Barbara’s Heritage Restaurant, unde ne vom bucura de delicatesele bucătăriei filipineze. Ziua va continua cu o vizită inedită a Cimitirului Chinezesc din suburbia Santa Cruz, unic prin mausoleele sale ce exprimă marea veneraţie pentru cei defuncţi. În secţiunea cunoscută sub denumirea Millionaires Row şi Little Beverley Hills vom putea vedea că bogăţia cu care au fost obişnuiţi în timpul vieţii îi “însoţeşte” în continuare pe cei care “se odihnesc” aici. Cazare la Hotel Peninsula 5* (sau similar 5*).

Ziua 11 / 09.11.2020: Manila – Bohol

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul către Insula Bohol, “perla tropicală” a Filipinelor, care beneficiază de golfuri liniștite, plaje cu nisip fin scăldate de apele clare ale mării și care oferă una dintre cele mai frumoase locații pentru scufundări printre recifurile de corali. Transfer pentru cazare la Hotel South Palms Resort 5* (sau similar 5*). După formalitățile de cazare vom putea explora Plaja Alona, de o liniște și frumusețe paradisiacă.

Ziua 12 / 10.11.2020: Bohol

Mic dejun. În această zi vom face turul insulei, prilej de a vedea faimoasele “dealuri de ciocolată”, numite așa datorită culorii ciocolatii pe care o au în timpul verii, formațiuni geologice ciudate și totodată încântătoare apărute în urmă cu mii de ani și care împânzesc zona centrală a insulei. În zona orașului Carmen există ceva mai mult de o mie de astfel de formațiuni împrăștiate. Traseul zilei ne va duce și în zona rurală, printre plantații de palmieri, cocotieri și păduri de mahon. În continuarea zilei vom vizita Biserica Baclayon, construită din piatră de coral cu secole în urmă, considerată cea mai bine conservată biserică din regiune, cu toate că a fost serios deteriorată în urma cutremurului din anul 2013. Vom ajunge apoi la Loay Bridge, unde ne vom îmbarca pe vasul cu care vom face o croazieră pe Râul Loboc, cu dejun tradițional inclus. Ultimele vizite ale zilei vor fi la sanctuarul fluturilor și la sanctuarul maimuței tarsier, unde vom vedea cea mai mică maimuță din lume și ne vom întâlni cu persoanele care își dedică viața pentru a proteja micile primate. Întoarcere pentru cazare la Hotel South Palms Resort 5* (sau similar 5*).

Ziua 13 / 11.11.2020: Bohol – Cebu – Bohol

Mic dejun. Zi liberă în această oază de liniṣte ṣi de relaxare sau excursie opțională în insula vecină Cebu. Transfer cu ferry-boat-ul către Cebu, cea mai veche capitală din Filipine, unde veți face turul panoramic de oraș, prilej de a admira clădirile coloniale, Crucea lui Magellan, adusă de exploratorii spanioli la ordinul faimosului explorator, Biserica Santo Nino, cea mai veche biserică romano-catolică din țară și Fortul San Pedro. Dejun inclus la un restaurant local, după care veți avea timp liber pentru cumpărături și plimbări individuale. Întoarcere după-amiaza în Bohol și cazare la Hotel South Palms Resort 5* (sau similar 5*).

Ziua 14 / 12.11.2020: Bohol – Manila – Doha

Mic dejun. Până la ora 12:00, când se vor elibera camerele, vă veți putea bucura de timp liber pentru plajă, plimbare sau cumpărături. Transfer la aeroport pentru zborul spre Manila, de unde se va pleca spre Doha cu compania Qatar Airways, zbor QR 929 (23:30 / 04:30).

Ziua 15 / 13.11.2020: Doha – București

Sosire la Doha la ora 04:30, de unde se va pleca spre Bucureşti cu zborul QR 221 (07:15 / 11:20).


  FORMULAR DE COMANDA

  Nume si prenume:*

  Email:*

  Telefon:*

  Denumire Circuit:*

  Mesaj: