TYPOLOGIES

CIRCUITE AVION POLONIA

+ 1
DIFFICULTY

12 zile

MIN. AGE

1 Persoana

940 Euro

Circuit in Polonia

Varşovia – Swieta Lipka – Gizycko – Ryn – Olsztyn – Ostroda – Elblag – Malbork – Gdansk – Sopot – Gdynia – Oliwa – Torun – Gniezno – Poznan – Ksiaz – Swidnica –

Wroclaw – Czestochowa – Auschwitz – Cracovia – Wadowice – Wieliczka – Tarnow – Sandomierz – Zamosc – Lublin – Kazimierz Dolny – Zelazowa Wola

Un circuit în care vă invităm să descoperiţi o Polonie mai puţin cunoscută, în timpul căruia vom explora cele mai importante locuri, multe listate în Patrimoniul Mondial al Umanităţii. Vom vizita buncărul lui Hitler ascuns în pădurile dese ale Prusiei Orientale, vom ajunge în zona lacurilor mazuriene, ne vom plimba prin oraşul chihlimbarului Gdansk şi pe malul Mării Baltice. Vom intra într-una dintre cele mai mari biserici de lemn ale Europei, în Swidnica şi ne vom plimba pe urmele lui Isaac Bashevis Singer în Lublin. Vom vizita Auschwitzul, care a rămas în memoria colectivă a umanității ca un simbol al barbariei și a exceselor la care duc intoleranța și rasismul împins la extreme şi ne vom întoarce în timp pe urmele Cavalerilor Teutoni la Castelul Malbork. Ne vom reculege la casa natală a Papei Ioan Paul al II-lea din Wadowice şi vom fi fermecaţi de acordurile duioase ale melodiilor lui Chopin în Zelazowa Wola.

Perioada:  14.06 – 25.06.2020 

TARIF: 940 EURO / loc în cameră dublă; Supliment single: 295 EURO

(tarif valabil pentru un grup de minim 25 turişti; pt. 20 - 24 turişti, tariful se majorează cu 70 euro/pers.)

HARTA

PROGRAM

Ziua 1 / 14.06.2020: Bucureşti – Varşovia – Swieta Lipka – Gizycko – Ryn (335 km)

Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 03:30 (în faţa ghişeului de îmbarcare al companiei Lot Polish Airlines). Plecare spre Varşovia cu zborul companiei Lot Polish Airlines, zbor LO 644 (05:35 / 06:25). Odată sosiţi la Varşovia, ne vom deplasa spre regiunea Warmia-Mazuria la Swieta Lipka, unul dintre cele mai importante locuri de pelerinaj din nordul Poloniei, unde vom vizita Basilica Fecioarei, cel mai frumos exemplu de arhitectură târzie barocă poloneză datând din sec. al XVII-lea. Ne vom îndrepta apoi spre Wilczy Szaniec, buncărul lui Hitler, în germană Wolfsschanze, în română Bârlogul Lupului sau în engleză, Wolf’s Lair, al cărui centru de comandă a fost construit la începutul operaţiunii Barbarossa, respectiv invazia Uniunii Sovietice, în anul 1941, fiind locul de unde, timp de trei ani, fuhrerul a coordonat operaţiunile armatei naziste. Totodată, aici a avut loc atentatul eşuat asupra lui Hitler, descris şi în filmul „Valkirye” avându-l pe Tom Cruise într-unul din rolurile principale. În continuarea zilei, ne vom îndrepta spre regiunea Mazuria, o zonă de o frumuseţe deosebită care cuprinde aproape 3000 de lacuri. Ne vom opri la Gizycko, destinaţie turistică renumită, situată pe malul lacului Niegocin, unde vom vedea Fortăreaţa Boyen, Turnul şi podul mobil, după care ne vom îndrepta pentru cazare în zona Ryn - Czos.

Ziua 2 / 15.06.2020: Ryn – Olsztyn – Ostroda – Elblag – Malbork – Gdansk (295 km)

Mic dejun. În această zi ne vom deplasa spre capitala voievodatului Warmia-Mazuria, Olsztyn, un oraş în care Nicolaus Copernic a locuit, în care Napoleon Bonaparte a înnoptat, în timp ce se pregătea pentru următoarea luptă, un oraș care a fost vizitat şi de către Papa Ioan Paul al II-lea, oraş cu aproape 700 de ani de istorie interesantă și plină de culoare. După ce vom face un popas pentru vizitarea centrului istoric, vom merge spre Canalul Ostroda Elblag, aflat pe lista celor Şapte Minuni ale Poloniei. Canalul face legătura între Lacul Druzno şi Lacul Jeziurak, situate la o distanţă de 80 km unul faţă de celălalt, având o diferenţă de nivel de 100 m, permiţând astfel accesul din interiorul ţării către Marea Baltică. Ambarcaţiunile sunt transportate cu ajutorul unui sistem combinat de ecluze şi planuri înclinate care datează din anul 1860, construit din ordinul lui Frederic Wilhelm al IV-lea, regele Prusiei. Ne vom deplasa apoi la Malbork, unde vom vizita Castelul Ordinului Cavalerilor Teutoni, înscris în Patrimoniul Mondial UNESCO, un exemplu clasic de construcţie medievală care, din momentul finalizării lucrărilor în anul 1406 este considerat a fi cea mai mare fortificaţie de cărămidă din lume. Traseul zilei va continua spre Gdansk, oraș situat în partea de nord a Poloniei, reședința voievodatului Pomerania, unul dintre cele mai mari porturi ale țării. Cazare în Gdansk.

Ziua 3 / 16.06.2020: Gdansk

Mic dejun. Zi dedicată explorării Gdanskului, capitala chihlimbarului, important centru istoric şi cultural, cu uimitoare exemple de arhitectură gotică, renascentistă şi barocă, considerat a fi cel mai frumos oraș de la Marea Baltică, care a făcut parte din Liga Hanseatică din anul 1361, până la desființarea acesteia în anul 1669. Favorizat de poziția la mare, Gdanskul s-a bucurat de una dintre cele mai de succes afaceri ale Ligii care a constat în investițiile fără precedent în contrucţiile navale, șantierul de profil construind zi-lumină corăbii vândute în toată Europa. După mai mult de 1000 de ani de istorie tumultoasă, Gdanskul este orașul unde străzile spun povești, muzeele expun comori și bisericile ascund confesiuni străvechi. Ne vom plimba prin centrul vechi, pe Strada Lungă, Dluga, vom admira frumoasa Poartă de Aur, clădirile divers colorate și bogat ornamentate, Primăria, Catedrala Sf. Maria, cea mai mare biserică gotică din Polonia şi ne vom opri în Piaţa Mare pentru a admira Fântâna lui Neptun, situată în faţa Ghildei negustorilor. De asemenea, vom merge pe Ulica Mariacka, locul unde se găsesc cele mai multe centre de prelucrare şi de comercializare a chihlimbarului, stradă pe care burghezii înstăriți și-au construit faimoasele case cu mici terase în față. Cazare în Gdansk.

Ziua 4 / 17.06.2020: Gdansk – Sopot – Gdynia – Oliwa – Gdansk – Torun (240 km)

Mic dejun. Dimineaţă liberă pentru activități individuale sau opțional, excursie la Westerplatte, Sopot, Gdynia și Oliwa. Vă veți îndrepta întâi spre Westerplatte, unde veți poposi pe malul mării, pentru a vedea monumentul care comemorează locul unde a început cel de-al Doilea Război Mondial, în data 1 septembrie 1939 şi care reprezintă un simbol al rezistenţei armatei poloneze în faţa invadatorilor nazişti. Veți pleca apoi spre Sopot, una dintre cele mai populare staţiuni balneare de pe malul polonez al Mării Baltice, unde la sfârșitul sec. al XIX-lea, familia imperială germană și-a construit aici o reședință, astăzi transformată în hotel. În orașul în care se desfășoară anual festivalul internațional de muzică ușoară, asemănător cu Eurovision, veți vedea şi cel mai lung dig de lemn din Europa de 516 m, o mândrie a celor care locuiesc aici. Vă veți îndrepta în continuare spre portul Gdynia unde vă veți opri pe chei, în locul unde sunt ancorate două dintre cele mai importante nave ale flotei poloneze: Blyskawica şi Dar Pomorza. Prima navă este cel mai vechi distrugător din lume, transformat în muzeu, iar cea de-a doua, a fost vasul şcoală al Academiei Navale Poloneze. Pe drumul de întoarcere spre Gdansk vă veți opri la Catedrala Oliwa, cea mai mare biserică a ordinului călugărilor cistercieni, locul unde se află una dintre cele mai înalte piese de orgă, datând din sec. al XVIII-lea. După-amiază ne vom întoarce în Gdansk, de unde vom pleca spre Torun, unul dintre cele mai vechi oraşe ale Poloniei, fondat în anul 1233 de către Cavalerii Teutoni, un important centru al Ligii Hanseatice care a fost înscris din anul 1997 pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Cazare în Torun.

Ziua 5 / 18.06.2020: Torun – Gniezno – Poznan (175 km)

Mic dejun. Pentru că suntem în localitatea cunoscută ca fiind locul de naştere al celebrului astronom Nicolaus Copernicus şi pentru că oraşul este faimos şi datorită turtei dulci, spunându-se că aceasta era desertul favorit al lui Chopin de fiecare dată când îşi vizita naşul care locuia aici, vom merge în centrul istoric, la casa lui Nicolaus Copernicus şi la Muzeul Turtei Dulci. Vom pleca în continuare spre Gniezno unde vom face un scurt popas la catedrală, după care ne vom deplasa spre Poznan, capitala regiunii Wielkopolska sau “Marea Polonie”, un oraș relaxant cu peisaje unice și o atmosferă autentic poloneză. Orașul are o istorie interesantă, fiind bogat în obiective turistice, precum palate, biserici și monumente, motiv pentru care este unicul oraș polonez menționat în imnul național al Poloniei, “Mazurca lui Dabrowski”. Poznanul se află situat într-un cadru natural privilegiat, pe malurile râului Warta, datorită căruia este renumit pentru spațiile verzi, pădurile, parcurile și locurile de promenadă precum Parcul Citadela care este așezat pe ruinele fortăreței Poznan. Vom face un tur pietonal în oraşul vechi, prilej de a vedea Biserica Sf. Petru și Pavel, simbolul religios al orașului şi vechea Piață, considerată inima orașului, a treia ca mărime din Polonia. Vom admira clădirile din interiorul pieței precum Vechea Primărie, Vechea Casă de Cântărire a Mărfii, Muzeul Militar Wielkopolska, Muzeul dedicat revoltei Polonia Mare, Palatul Gorka și Fosta Cancelarie a orașului care îmbină stiluri arhitecturale diferite creând un impact vizual deosebit. Piața este înfrumusețată și de fântâna zeiței Proserpina, Statuia Sf. Ioan Nepomucene sau alte fântâni care îi înfățișează pe zeii Neptun, Apolo și Marte. Cazare în Poznan.

Ziua 6 / 19.06.2020: Poznan – Ksiaz – Swidnica – Wroclaw (345 km)

Mic dejun. Plecare spre Ksiaz unde vom vizita Castelul Ksiaz, cel mai mare din regiunea Sileziei şi al treilea ca mărime din Polonia, datând din sec. al XIII-lea. Castelul restaurat în sec. al XVIII-lea, a fost ocupat de trupele germane în anul 1944 şi apoi de trupele Armatei Roşii în anul 1945. După război, a trecut printr-un amplu proces de restaurare, devenind una dintre atracţiile turistice majore din sud-estul Poloniei. Ne vom îndrepta în continuare către Swidnica, unde vom vizita Biserica Păcii, inclusă pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, unul dintre puținele locuri unde protestantismul a fost tolerat după sfârşitul războiului de treizeci de ani. Ne vom deplasa apoi spre Wroclaw, al patrulea oraș ca mărime din Polonia, o metropolă superbă şi important centru turistic şi cultural. Splendidul oraş este capitala Voievodatului Silezia de Jos, situat pe Râul Odra, fapt care conferă peisajului un farmec aparte. Wroclawul a fost complet distrus în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, însă clădirile sale au fost reconstruite, metropola devenind astăzi o emblemă a istoriei poloneze. Vom face un tur pietonal, prilej de a explora principalele atracţii ale oraşului şi de a ne convinge că acesta este unul dintre cele mai frumoase din Polonia, evidenţiind prin structurile sale, trecutul glorios al întregii regiuni. Vom vedea Rynek sau Piaţa Centrală, zona în jurul căreia se învârte întreg oraşul, una dintre cele mai mari pieţe din Europa, mărginită pe toate laturile de clădiri cu detalii arhitecturale uimitoare. În partea de sud a Pieţei Centrale vom vedea Turnul Oraşului, o structură care se remarcă prin arhitectura sa deosebită, construit în sec. al XIV-lea şi care astăzi adăposteşte Muzeul de Artă din Wroclaw. Vom admira de asemenea Primăria şi Piaţa Sării, după care ne vom îndrepta spre insula oraşului unde vom vedea Catedrala Sfântul Ioan Botezătorul, Biserica Sfânta Elisabeta şi Biserica Sfânta Maria Magdalena, toate de o frumuseţe aparte. Cazare în Wroclaw.

Ziua 7 / 20.06.2020: Wroclaw – Czestochowa – Auschwitz – Cracovia (370 km)

Mic dejun. Vom părăsi Wroclawul îndreptându-ne spre Czestochowa, unde se află unul dintre cele mai importante centre de pelerinaj din Polonia, Mănăstirea Jasna Gora, în traducere, Muntele Luminos. Mănăstirea a fost ridicată în anul 1382, de către călugării paulini veniţi din Ungaria la invitaţia Ducelui Wladyslaw de Opole. Importanţa acesteia a crescut repede, devenind un loc de pelerinaj care atrage în fiecare an milioane de credincioşi din toate colţurile lumii datorită Icoanei Madona Neagră, important obiect de cult, situat la loc de cinste în interiorul bisericii. Ne vom îndrepta apoi spre Auschwitz, un loc care, deși a rămas în memoria colectivă a umanității ca un simbol al barbariei și a exceselor la care duc intoleranța și rasismul împins la extreme, reprezintă în același timp o lecție care trebuie cunoscută pentru a nu mai fi repetată niciodată. Inițial deschis în anul 1940 ca un lagăr de concentrare pentru opozanții politici polonezi, odată cu începerea aplicării Soluției Finale, începând cu anul 1942, aici aveau să își găsească sfârșitul peste un milion de deținuti, în mare majoritate evrei. Însoțiți de un ghid local vom vizita principalul lagăr, Auschwitz I, (plata la fața locului) după care vom face o scurtă oprire și la lagărul Auschwitz-Birkenau aflat la câțiva kilometri distanță, în localitatea Brzezinka. Ne vom îndrepta apoi spre Cracovia pentru cazare.

Ziua 8 / 21.06.2020: Cracovia – Wadowice – Wieliczka – Cracovia (135 km)

Mic dejun. Dimineața vom face un tur pietonal al orașului Cracovia, fosta capitală a Regatului Poloniei timp de 500 ani, unul dintre principalele centre culturale, academice şi economice ale ţării, înscrisă în anul 1978 pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Aici se află şi Universitatea Jagiellona, înfiinţată acum aproape 700 de ani și care a dat Europei timp de secole o întreagă elită intelectuală poloneză. Oraşul a avut şansa de a scăpa neatins în cel de-Al Doilea Război Mondial, centrul medieval rămânând intact după război. Vom urca întâi pe Dealul Wawel unde vom vizita Catedrala Wawel, cel mai important sanctuar naţional, loc de încoronare al regilor Poloniei şi de asemenea cripta pentru marile personalităţi ale acestei ţări. Turul va continua cu vizitarea Pieţei Mari din Vechiul Oraş care cuprinde Galeria Sukiennice, Catedrala Sf. Maria, construcţie gotică cu două turnuri şi monumentul poetului naţional Adam Mickiewicz. După-amiază, vă propunem opțional, o excursie la Wadowice și la Wieliczka. Vă veți opri întâi la Wadowice, un loc încărcat de spiritualitate, unde veți vizita Casa natală a Papei Ioan Paul al II-lea. Singurul papă de origine poloneză, Karol Wojtyla s-a născut aici în anul 1920 şi a locuit în această casă până în anul 1938, când a plecat la Cracovia unde s-a înscris la cursurile Universităţii Jagielloniene, prima universitate înfiinţată în Polonia. Veți afla la faţa locului mai multe amănunte despre cel mai iubit papă din istoria contemporană. Vă veți îndrepta în continuare spre mina de sare de la Wieliczka, situată la numai 13 km de Cracovia şi care a fost inclusă pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Veți face un tur prin vechile galerii, capele şi săli săpate în depozitele de sare aflate la peste 100 m adâncime. Spre seară vă veți întoarce pentru cazare în Cracovia.

Ziua 9 / 22.06.2020: Cracovia – Tarnow – Sandomierz – Zamosc (335 km)

Mic dejun. Plecare spre Tarnow, oraş cunoscut pentru păstrarea arhitecturii tradiționale poloneze, peste care s-au suprapus de-a lungul timpului influențe culturale evreieşti, germane şi austriece. Vom vizita piața medievală din centrul istoric, unde vom admira Primăria şi Catedrala care datează din sec. al XIV-lea. Ne vom deplasa apoi spre Zalipie, un mic sătuc cu case foarte frumos decorate, după care vom pleca spre Sandomierz, oraş renumit pentru frumusețea centrului vechi. În continuarea zilei ne vom îndrepta spre Zamosc, oraş listat în Patrimoniul Mondial UNESCO care, deşi se află în fosta zonă de influență rusă, s-a lăsat inspirat de renaşterea italiană în construcția clădirilor sale. Cazare în Zamosc.

Ziua 10 / 23.06.2020: Zamosc – Lublin – Kazimierz Dolny – Varşovia (295 km)

Mic dejun. Scurt tur în centrul istoric al oraşului Zamosc după care ne vom îndrepta spre Lublin, oraş cunoscut din nuvelele lui Isaac Bashevis Singer. Vom vizita centrul vechi şi Capela Sfintei Treimi unde vom admira frescele ruso-bizantine. Ne vom deplasa apoi spre Kazimierz Dolny, oraş istoric situat pe malul Vistulei, considerat o perlă renascentistă. Itinerariul zilei va continua spre Varşovia, care este de peste 400 de ani capitala Poloniei, cel mai mare centru economic, politic și cultural din țară dar și o metropolă ce se regăsește atât în îndelungata sa istorie cât și în perioada modernă reprezentată de centrul orașului. Simbolul său este o sirenă mitică, ce apare pe sigiliul oficial al Varșoviei. Vom face un tur panoramic şi pietonal, prilej cu care vom vedea principala atracţie a Varşoviei, oraşul vechi, “un excepţional exemplu de reconstrucţie completă a unui oraş ce a fost total şi deliberat distrus” în cel de-Al Doilea Război Mondial, motiv pentru care a fost inclus pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO în anul 1980. Pe de altă parte, pentru că celebrul compozitor Frederic Chopin și-a petrecut primii 20 de ani din viață aici, studiind muzica, învățând și parcurgând deseori la pas mare parte din oraș, vom vedea că peste tot în Varșovia se pot întâlni plăcuțe comemorative sau spații dedicate marelui artist, știut fiind faptul că aici se găsește cea mai mare colecție de obiecte legate de viața lui Chopin. Turul panoramic va include Catedrala Sf. Ioan, Muzeul Frederic Chopin care se află în Palatul Ostrogski, Castelul Regal, cunoscut şi sub numele de Palatul Regal, una dintre cele mai importante construcţii gotice ale oraşului, ce datează din sec. al XIII-lea, fostă reşedinţă a mai multor regi ai Poloniei. Vom străbate strada Krakowskie Przedmiescie, una dintre cele mai cunoscute străzi ale Varşoviei, pe care se află mai multe locuri în care Chopin a ţinut numeroase concerte, precum Palatul Namiestnikowski, Biserica Sf. Iosif, construită în stil baroc cu decoraţiuni în stil rococo, în care Chopin obişnuia să cânte la orgă, Palatul Czapski unde Chopin a deţinut un apartament cunoscut sub numele de Salonul Chopin, Biserica Sfintei Cruci în care se află inima compozitorului şi Palatul Krasinski. Cazare în Varşovia.

Ziua 11 / 24.06.2020: Varşovia – Zelazowa Wola – Varşovia – Bucureşti (125 km)

Mic dejun. Dimineața, timp liber pentru activități individuale sau opțional, excursie spre centrul regiunii Mazovia, pe urmele lui Frederic Chopin. Veți ajunge în Zelazowa Wola, o mică localitate situată la aprox. 60 km distanţă faţă de capitală, unde veți vizita casa unde, în anul 1810, s-a născut şi a locuit până la vârsta de şase luni cel care va deveni marele compozitor romantic, Frederic Chopin. Vă veți întoarce apoi în Varşovia unde veţi vizita Palatul Wilanow, exemplu tipic de arhitectură barocă, construit la sfârşitul sec. al XVII-lea pentru regele Jan III Sobieski. Castelul de dimensiuni grandioase, cu decoraţii simbolice, reprezentând diverse motive din Grecia şi Roma antică are nu mai puţin de 60 de camere, majoritatea dintre ele adăpostind artefacte şi portrete antice. Veţi vizita interiorul în care sunt prezente trei stiluri din trei epoci diferite, astfel: cele mai vechi camere sunt apartamentele baroce ale regelui, aflate în partea centrală a clădirii; în aripa de est sunt interioarele specifice perioadei sec. al XVIII-lea, iar în partea de nord sunt interioarele ce aduc aminte de sec. al XIX-lea, din vremea când palatul era în proprietatea celebrei familii Potocki. După ce veţi admira interiorul somptuos al palatului, veţi avea prilejul de a vedea şi grădinile care îl înconjoară. Timp liber pentru ultimele cumpărături sau alte activităţi individuale până la transferul la aeroport pentru plecarea spre ţară cu zborul companiei Lot Polish Airlines LO 643 (22:45 / 01:30).

Ziua 12 / 25.06.2020: Bucureşti

Sosire la Bucureşti la ora 01:30.


  FORMULAR DE COMANDA

  Nume si prenume:*

  Email:*

  Telefon:*

  Denumire Circuit:*

  Mesaj: