DIFFICULTY

12 zile

MIN. AGE

1 Persoana

2795 Euro

COLUMBIA O calatorie cu aroma de cafea

Bogota – Monserrate – Zipaquira – Medellin – Guatape (optional) – Regiunea Plantatiilor de Cafea – Valea Cocora – Cartagena – Insulele Rosario (optional)
Perioada: 07.03 – 18.03.2020 (12 zile/ 10 nopti)
_________________________________
Columbia este cu siguranta una din tarile cele mai interesante din America de Sud. Este o tara unde contrastul cultural, frumusetea naturii, traditiile, gastronomia tipic columbiana atrag an de an numerosi turisti dornici de a descoperi ceva diferit. Renumita in special pentru cafeaua sa, arhitectura coloniala, povestile despre celebrul Pablo Escobar, peisajele extraordinare ce variaza de la zone inalte si verzi la climatul cald al coastei Marii Caraibilor, Columbia ne va oferi o experienta unica de calatorie. Vom vizita in acest circuit cele mai importante atractii turistice ale tarii si ne vom bucura de ospitalitatea columbienilor.

PRET/persoana: 2795EURO (loc in camera dubla)
Supliment camera single: 545 EURO / persoana

 

ORAR INFORMATIV DE ZBOR (ore locale):
07.03: Otopeni 06:00 – Amsterdam 08:00 durata zbor: 3 ore
07.03: Amsterdam 09:40 – Bogota 14:45 durata zbor: 11 ore si 5 minute
17.03: Bogota 23:55 – Paris 16:25 durata zbor: 10 ore si 20 minute
18.03: Paris 19:00 – Bucuresti 22:50 durata zbor: 2 ore si 50 minute

HARTA

PROGRAM

COLUMBIA O calatorie cu aroma de cafea

Ziua 1 (07.03): BUCURESTI – BOGOTA

Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Otopeni, ora 04:00 dimineata pentru imbarcare pe zborul companiei KLM spre Amsterdam. Decolare din Bucuresti la ora 06:00, aterizare in Amsterdam la ora locala 08:00 si imbarcare pe zborul spre Bogota cu decolare la ora 09:40. Aterizare in Bogota la ora locala 14:45. Dupa efectuarea formalitatilor vamale, transfer cu autocarul la hotel BH Bicentenario 4* sau similar si cazare. Timp liber pentru restul zilei pentru acomodarea cu diferenta de fus orar.

Ziua 2 (08.03): TUR DE ORAS BOGOTA SI VIZITA COLINEI MONSERRATE

Dupa micul dejun la hotel, vom face un tur de oras pietonal al exuberantei capitale sud americane. In centrul istoric al orasului vom putea admira Piata Bolivar unde se afla principalele cladiri istorice ale orasului precum Capitoliul National - sediul Congresului Columbian, Casa de los Comuneros, locul de unde a pornit revolta din anii 1780- 1781, Casa de Nariño - sediul Presedintelui Columbiei si Muzeul Santa Clara. Multe dintre cladirile din zona centrala La Candelaria sunt construite in stil colonial sau republican si au fost declarate monumente de interes istoric si cultural. Centrul istoric al orasului Bogota este o zona in care cultura predomina, cu aproximativ cinci sute de institutii artistice, muzee, centre de cercetare, teatre, biblioteci si universitati. Nu putem incheia periplul in capitala columbiana fara a ne opri la Colina Monserrate – simbolul Bogotei. Dealul are o altitudine de 3152 m, iar in varful sau a fost construita o biserica in secolul al XVII-lea. Dealul era considerat sacru in perioada precolumbiana de catre indigenii Muisca si este vizitat de mai bine de patru secole de catre pelerini si iubitori ai naturii. Vom urca cu funicularul sau cu telecabina in varful dealului Monserrate pentru a admira frumoasa priveliste asupra acestui oras plin de culoare. Intoarcere la hotel si cazare.

Ziua 3 (09.03): CATEDRALA DE SARE DE LA ZIPAQUIRA

Mic dejun. Azi ne vom deplasa spre Zipaquira, oras situat la 50 km de Bogota care detine o comoara inestimabila, Catedrala de Sare. Intr-o fosta mina de sare a fost amenajata o catedrala romano-catolica de catre inginerii columbieni. Aceasta catedrala este considerata cea mai importanta realizare a arhitecturii columbiene si este descrisa ca fiind o adevarata bijuterie a arhitecturii moderne. Traversand incaperile fostei mine de sare, vom admira Marele Dom Central unde se afla cea mai mare cruce subterana, marea sala de ceremonii a catedralei si un frumos bulevard. Intoarcere la hotel si cazare. (1

Ziua 4 (10.03): BOGOTA – MEDELLIN

Mic dejun la hotel. Transfer cu autocarul la aeroport pentru imbarcare pe zborul Bogota – Medellin. Dupa sosirea in Medellin, vom face impreuna cu ghidul local un tur al orasului. Prima vizita este cea a cartierului Comuna 13 care a suferit o transformare incredibila, de la un loc considerat periculos cu ani in urma, intr-un loc in care exprimarea artistica este la ea acasa. Comuna 13 este binecunoscut pentru cladirile decorate de grafiti, lucrarile artistilor locali ocupand spatii importante pe cladirile din aceasta zona urbana. In lucrarile artistilor grafiti vom putea identifica numeroase elemente si motive locale. In continuare vom vizita Pietele Botero si San Antonio unde sunt expuse mai multe sculpturi realizate de artistul Fernando Botero. De asemenea, vom vizita Pueblito Paisa, situat in varful dealului Nutibarra. Pueblito Paisa este o replica a unui oras columbian din regiunea Antioquia de la inceputul secolului trecut care prezinta o fantana de piatra in piata centrala, o biserica, o casa parohiala, primaria, frizeria si o scoala. De aici putem admira si o frumoasa panorama de 360 de grade asupra orasului Medellin. Transfer si cazare la hotel Diez Medellin 4* sau similar.

Ziua 5 (11.03): EXCURSIE OPTIONALA LA GUATAPE

Mic dejun la hotel. Azi va propunem o excursie optionala la frumosul oras Guatape, situat la 80 km distanta de Medellin. Ascuns printre munti, acest orasel impresioneaza prin locatia sa deosebita, in bazinul unui baraj hidroelectric si prin vegetatia luxurianta. Orasul care a fost fondat in 1811 este renumit pentru “zocalos”, gresie decorativa pe care o vom observa pe fatadele cladirilor din centrul istoric. Traversand strada pietruita Calle Los Recuerdos vom surprinde esenta vietii localnicilor. Contra cost, feriboturile de pe lac ofera trasee turistice, inclusiv catre fosta resedinta a lui Pablo Escobar, acum aflata in ruina. O alta atractie de pe lac este pitoreasca stanca La Piedra del Penol, inalta de 183 m. Intoarcere la hotel in Medellin si cazare.

Ziua 6 (12.03): MEDELLIN – REGIUNEA PLANTATIILOR DE CAFEA

Mic dejun. Transfer la aeroportul din Medellin pentru imbarcare pe zborul catre Pereira sau Armenia (zbor cu escala la Bogota). Dupa sosirea in zona plantatiilor de cafea, transfer la hotel. Cazare la Hotel Hacienda Combia 4* sau similar. Timp liber pentru restul zilei.

Ziua 7 (13.03): REGIUNEA PLANTATIILOR DE CAFEA SI VALEA COCORA

Mic dejun la hotel. Azi vom vizita regiunea care a facut celebra aceasta tara la nivel mondial. Cine nu a auzit de faimoasa cafea columbiana? Prima oprire este la ferma El Ocaso de Salento, un loc magic dedicat cafelei unde vom afla informatii importante despre procesul de cultivare, productie, vanzare si preparare al cafelei, experienta incununata la final de o ceasca din aceasta bautura atat de populara. In continuare vom vizita Salento, un loc situat in varful muntelui de o frumusete naturala aparte. Urmatoarea oprire din program este celebra Vale Cocora, unul dintre cele mai frumoase locuri din Columbia unde putem admira frumusetea naturii in toata splendoarea sa. Valea, situata in lantul muntos central al Anzilor, face parte din Parcul National Los Nevados si este locul principal din Columbia unde gasim arborele de ceara Quindio, arborele national al Columbiei. Acest palmier cu trunchiul subtire are scoarta acoperita de ceara si poate creste pana la o inaltime de 45 m. Intoarcere la hotel si cazare.

Ziua 8 (14.03): GRADINA BOTANICA QUINDIO – CARTAGENA

Mic dejun. Dimineata vom face o vizita la Gradina Botanica Quindio din micul oras Calarca. Aceasta este una dintre cele mai frumoase gradini botanice din Columbia, iar vizita sa este recomandata atunci cand calatorim in aceasta regiune, parte a Patrimoniului Mondial UNESCO. Pe langa speciile de plante si pasari care pot fi vazute in gradina, cea mai importanta atractie este Casa Fluturilor (Mariposario). Transfer la aeroport pentru imbarcare pe zborul intern catre Cartagena (zbor cu escala la Bogota). Sosire in Cartagena, transfer si cazare la Hotel Almirante 4* sau similar.

Ziua 9 (15.03): CARTAGENA

Mic dejun. Ziua debuteaza cu turul pietonal al orasul Cartagena, “perla coloniala” a Americii de Sud. Pasim pe urmele conquistadorilor si prima oprire este la Fortul San Filipe, construit pentru a proteja bogatia orasului impotriva atacurilor dinspre continent. Cartagena era locul unde erau depozitate comorile furate de spanioli de la incasi, precum si aurul si argintul extrase din minele din Peru si Bolivia, inainte de a fi expediate catre Spania. Datorita bogatiilor depozitate aici, orasul a devenit curand tinta piratilor. In labirinul strazilor din interiorul fortaretei, ne vom simti purtati inapoi in timp, catre vremea piratilor. In centrul colonial al orasului vom descoperi cele mai importante cladiri istorice si biserici. Dupa amiaza, timp liber pentru plaja sau plimbari pe cont propriu. Cazare la hotel

Ziua 10 (16.03): EXCURSIE OPTIONALA LA INSULELE ROSARIO

Mic dejun. Azi va propunem o excursie optionala catre Insulele Rosario, o atractie principala a coastei caraibiene a Columbiei. Renumit pentru viata marina abundenta si plajele cu nisip alb, acest arhipelag comus din 28 de insule se afla deasupra celei de-a treia bariere de corali din lume. Intoarcere la hotel si cazare.

Ziua 11 (17.03): CARTAGENA – BOGOTA - BUCURESTI

Mic dejun la hotel. Transfer la aeroportul din Cartagena pentru imbarcare pe zborul interne spre Bogota. Sosire in Bogota si imbarcare pe zborul companiei Air France cu decolare la ora 23:55 catre Paris.

Ziua 12 (18.03): PARIS - BUCUREST

Aterizare in Paris la ora locala 16:25 si imbarcare pe zborul companiei Air France spre Bucuresti cu decolare la ora 19:00. Aterizare in Bucuresti la ora 22:50.


  FORMULAR DE COMANDA

  Nume si prenume:*

  Email:*

  Telefon:*

  Denumire Circuit:*

  Mesaj: