TYPOLOGIES

CIRCUITE MAI

+ 1
DIFFICULTY

8 zile

MIN. AGE

1 Persoana

1190 Euro

Corsica pe urmele lui Napoleon Bonaparte

Florenta – Tirrenia – Bastia – Calvi – Porto – Ajaccio – Bonifacio – Porto Vecchio – Bavella – Bastia – Livorno – Lucca (Toscana)
Perioada 29.05 – 05.06.2020 (8 zile/ 7 nopti)
_________________________________
De o frumusete aparte, insula Corsica este o comoara bine ascunsa a Mediteranei. Va propunem un circuit complet al insulei in care veti descoperi cele mai importante si frumoase locuri de pe insula; acest circuit ne da posibilitatea sa admiram mostenirea culturala a insulei, precum si bogatiile naturale. Corsica este o insula muntoasa, cu peisaje dramatice, pe alocuri salbatice, nemaiintalnite nicaieri in Mediterana. Din punct de vedere administrativ, Corsica este una din cele 18 regiuni administrative ale Frantei cu o autonomie sporita. Dupa ce a fost stapanita de Republica
Genoveza din anul 1284, Corsica a fost independenta pentru o scurta perioada de timp, din 1755 pana in 1768 cand insula a fost cedata Frantei de catre genovezi, in baza unei datorii pe care acestia o aveau catre Franta. Datorita legaturilor istorice intre Corsica si peninsula Italiana, Corsica pastreaza mult din elementele culturii italiene, iar limba nativa este foarte asemanatoare cu limba Toscana. Personalitatea marcanta de al carui nume se leaga istoria insulei este Napoleon insusi. El s-a nascut in 1769 la Ajaccio, iar casa in care s-a nascut este azi o atractie importanta pentru vizitatori.

PRET/persoana: 1190EURO
(loc in camera dubla, taxe incluse)
Pret a treia persoana in camera dubla (pat suplimentar): 1170 EURO
Supliment camera single: 250 EURO / persoana (maxim 3 camere per grup)

ORAR INFORMATIV DE ZBOR (ore locale):
Otopeni 13:30 – Florenta 14:45 durata zborului: 2 ore si 15 minute
Florenta 15:35 – Otopeni 18:40 durata zborului: 2 ore si 15 minute

HARTA

PROGRAM

CORSICA Pe urmele lui Napoleon Bonaparte

Ziua 1 (29.05): BUCURESTI – FLORENTA – TIRRENIA (87 km)

Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 11:30 pentru imbarcare pe zborul companiei Blue Air spre Florenta. Decolare la ora 13:30; sosire la ora locala 14:45 in Florenta si transfer cu autocarul la Tirrenia. Sosire si cazare la hotel Mercure Tirrenia Green Park 4* sau similar in Tirrenia.

Ziua 2 (30.05): TRAVERSARE LIVORNO – BASTIA, BASTIA – CALVI (115 km)

Mic dejun la pachet. Dimineata devreme, transfer spre portul din Livorno pentru imbarcare pe feribotul spre Corsica. Transferul intre hotel si port (9 km distanta) se va realiza cu microbuze de 7 persoane. Feribotul va pleca din portul Livorno la ora 08:00 si va sosi in Bastia, Corsica la ora locala 12:30, dupa o calatorie de aproximativ 4 ore si jumatate. Dupa sosirea in Bastia, ne vom imbarca in autocar si vom calatori spre orasul Calvi, unul dintre cele mai frumoase orase corsicane. Situat pe malul marii, orasul Calvi ne incanta datorita combinatiei intre plajele sale intinse, tipice pentru statiunile mediteraneene si centrul sau istoric. Dupa sosirea in Calvi, vom vizita impreuna cu ghidul local citadela, simbolul a sase secole de prezenta genoveza in Corsica. Citadela din Calvi care dateaza din secolul al XIII-lea este cea mai importanta atractie a orasului; se spune ca in timpul razboiului dintre Anglia si Franta, amiralul Nelson si-a pierdut ochiul in asediul asupra orasului Calvi. Transfer si cazare la hotel La Revellata 3* sau similar situat central in Calvi

Ziua 3 (31.05): CALVI – PORTO – AJACCIO (155 km)

Mic dejun. In aceasta dimineata vom pleca spre Ajaccio, calatorind pe coasta vestica a insulei si admirand frumusetile naturale din aceasta parte a insulei. O insula muntoasa prin excelenta, Corsica are de oferit multe peisaje de neuitat, iar in drum spre Ajaccio vom traversa pasul Marsolino, valea raului Fango, golful Girolata si pasul Col de la Croix. Vom trece si pe langa coasta golfului Porto care impreuna cu Calanche de Piana si golful Girolata a fost inclusa pe lista patrimoniului Unesco. Timp liber pentru masa de pranz. Mai departe vom admira varfurile stancilor Calanches din granit rosu care sunt cu adevarat impresionante. Vom trece pe langa oraselul Cargese situat la 20 km de golful Porto, cunoscut ca “satul grecesc”. Acest oras are o istorie interesanta: in 1676, o comunitate alcatuita din 600 de cetateni greci s-a stabilit in acest loc, fugind din calea invaziei turce in Grecia. Sosire in Ajaccio si cazare la hotel Fesch 3* sau similar situat central

Ziua 4 (01.06): TUR PIETONAL AJACCIO

Mic dejun. Dimineata vom face un tur pietonal al centrului istoric impreuna cu ghidul local. Ajaccio este locul de nastere al lui Napoleon Bonaparte si in prezent capitala regiunii sudice a insulei Corsica, precum si sediul guvernului regional corsican. Dintre toate orasele Mediteranei, Ajaccio este fara indoiala unul dintre cele mai frumoase si stralucitoare. Centrul istoric isi dezvaluie bogatiile pe masura ce avansam pe stradutele pitoresti unde vestigiile istorice stau alaturi de cladiri moderne, iar memoria lui Napoleon este cinstita la tot pasul: grota lui Napoleon, statuia lui Napoleon si a fratilor sai, statuia lui Napoleon ca imparat roman, Fantana celor patru lei, casa Bonaparte. Dupa amiaza, timp liber. Cazare la hotel in Ajaccio.

Ziua 5 (02.06): AJACCIO – BONIFACIO – PORTO VECCHIO (160 km)

Mic dejun. Plecare spre Bonifacio, trecand pe langa orasele Olmeto si Propriano, prin pasul Roccapina unde putem admira stanca de granit roz in forma de leu si turnul genovez. Sosire in Bonifacio, cel mai sudic oras corsican cu o localizare magnifica, pe un tarm stancos din calcar. Orasul este una dintre atractiile principale ale insulei, centrul sau istoric fiind situat la inaltime fata de restul orasului si inconjurat de fortificatii. Odata un port sigur pentru vasele de razboi, acum portul din Bonifacio este un adapost sigur pentru iachturile luxoase. Vom vizita zona istorica situata in partea inalta a orasului in trenuletul turistic. Optional, plimbare cu barca pe langa coasta orasului Bonifacio pentru a putea admira si de pe mare imaginea pitoreasca a orasului. Timp liber pentru pranz. Continuam calatoria spre orasul Porto Vecchio, o importanta statiune turistica datorita plajelor sale frumoase, dar si locul in care gasim un pitoresc centru istoric. Vom face o scurta oprire in Porto Vecchio, dupa care vom fi transferati si ne vom caza la hotel Golfe 3* sau similar in Porto Vecchio.

Ziua 6 (03.06): PORTO VECCHIO – BAVELLA – BASTIA (210 km)

Mic dejun. Azi vom pleca spre nordul insulei, calatorind de data aceasta pe coasta de est, astfel incat turul Corsicai sa devina complet. In drum spre Bastia vom descoperi alte frumuseti remarcabile ale insulei Corsica. Vom traversa trecatoarea Bavella unde putem admira faimoasele stanci numite “acele de la Bavela”. Vom traversa padurea Ospedale si zona Zonza si vom avea timp liber pentru a servi pranzul. Drumul ne va purta in continuare prin localitati litorale pitoresti precum Solenzara, Ghisonaccia si Aleria. Sosire in Bastia si cazare la hotel Best Western Bastia Centre 3* sau similar.

Ziua 7 (04.06): TUR DE ORAS BASTIA. TRAVERSARE BASTIA – LIVORNO

Mic dejun. Azi vom descoperi intr-un tur de oras Bastia, oras al artelor si al istoriei. Bastia este principalul port de intrare al insulei si capitala regiunii nordice a insulei. Orasul vechi se extinde catre port, fiind dominat de citadela si orasul inalt numit si Terra Nova. Spre nord, Terra Vecchia se intinde de-a lungul pietii Saint Nicolas unde puteti vedea vasele care ies si intra in port. In ciuda dezvoltarii sale, Bastia ramane un oras al contrastelor cu un caracter exuberant, dar in acelasi timp intim. Vom vedea in turul de oras portul vechi, piata Saint Nicolas si bisericile Sainte Croix si Sainte Marie. Transfer la portul din Bastia unde ne vom imbarca pe feribotul spre Livorno. Plecare din Bastia la ora 14:00, sosire in Livorno la ora 18:30. Transferul intre portul din Livorno si hotel se va realiza cu microbuze de 7 persoane. Cazare la hotel Mercure Tirrenia Green Park 4* sau similar in Tirrenia.

Ziua 8 (05.06): TIRRENIA – LUCCA – FLORENTA (125 km). ZBOR FLORENTA – BUCURESTI

Mic dejun la hotel. Vom profita de ocazia ca ne aflam in Toscana si vom vizita Lucca, unul dintre cele mai frumoase orase fortificate din Toscana. Orasul medieval Lucca ale carui ziduri dateaza din sec XVI-XVII este o surpriza si un exemplu remarcabil de arhitectura medievala, fiind foarte bine pastrat. In timpul turului pietonal vom vedea Catedrala, una dintre cele mai elaborate cladiri din Toscana, dar si interesanta Piazza Anfiteatro. Dupa oprirea in Lucca, ne vom indrepta spre aeroportul din Florenta pentru imbarcare pe zborul companiei Blue Air cu decolare la ora 15:35. Sosire in Bucuresti la ora 18:40


  FORMULAR DE COMANDA

  Nume si prenume:*

  Email:*

  Telefon:*

  Denumire Circuit:*

  Mesaj: