CRACIUN IORDANIA

O experienta completa: circuit si minisejur la Marea Rosie

Amman – Madaba – Mt. Nebo – Petra – Wadi Rum – Aqaba – Betania si Jerash (optional) – Marea Moarta

Perioada: 19.12 – 27.12.2019  | 9 zile / 8 nopti

Iordania este una dintre cele mai ospitaliere tari din lume, caracterizata de peisaje superbe, o clima foarte placuta si obiective turistice remarcabile precum Petra. Noul se imbina armonios cu vechiul in aceasta tara peste care si-au pus amprenta mai multe civilizatii (misteriosii nabateeni, romanii, arabii si britanicii). In cadrul acestui circuit vom vizita atractii turistice unice in lume, precum Petra, misterioasa capitala a nabateenilor, desertul Wadi Rum cu peisaje desprinse parca de pe alta planeta si Marea Moarta. Experientelor dobandite in cadrul acestui circuit li se adauga doua minisejururi, unul la Marea Rosie si unul la Marea Moarta, in care va puteti relaxa si bucura de soare si mare.

PRET/persoana: 995 EURO  (loc in camera dubla, taxe incluse)

Pret pentru a treia persoana adulta in camera dubla (pat suplimentar): 975 EURO

Pret pentru primul copil 2-5,99 ani in camera cu 2 adulti (fara pat suplimentar): 590 EURO

Pret pentru primul copil 6-11,99 ani in camera cu 2 adulti: 775 EURO

Supliment camera single: 280 EURO / persoana

 

ORAR INFORMATIV DE ZBOR (ore locale):

20.12:    Otopeni 00:30 – Amman 03:10                                                                   durata zbor: doua ore si 40 minute

27.12:    Amman 03:55 – Otopeni 06:40                                                                   durata zbor: doua ore si 45 minute

GRUP MINIM:

25 persoane. Pentru grup 20-24 persoane, pretul se majoreaza cu 25 EURO/ persoana. Pentru un numar mai mic de 20 participanti pretul se recalculeaza sau circuitul se reprogrameaza. De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul rezervat pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.

INFORMATII SI ACTE NECESARE PENTRU OBTINEREA VIZEI:

 • Documente necesare calatoriei pentru cetatenii romani: pasaport simplu electronic (emis pe o perioada de 5 ani sau 10 ani) care trebuie sa fie valabil minim 6 luni de la data intoarcerii in tara.
 • Nu se poate intra in Iordania cu pasaport temporar
 • Viza pentru Iordania este gratuita pentru cetatenii romani si se obtine pe aeroport la sosirea in Iordania.

Servicii Incluse

asigurarea medicala de calatorie (optionala);

asigurarea storno (optionala), se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice, in pachet cu asigurarea medicala de calatorie;

bacsisuri pentru prestatorii locali (ex: soferi, personal hotelier, ghizi): 40 USD/persoana – se practica in tarile vizitate, se achita la sosirea in tara de destinatie;

excursiile optionale (camel ride la rasaritul de soare in desert, zbor cu balonul deasupra desertului Wadi Rum, croaziera pe Marea Rosie la Aqaba, Betania si Jerash);

bauturile alcoolice sau racoritoare la mesele incluse in program;

alte mese decat cele mentionate in program.

Servicii Neincluse

Camel ride la rasaritul de soare: 30 USD/ persoana. Pretul este valabil pentru minim 15 persoane participante; durata este de aprox o ora.

Zbor cu balonul deasupra desertului Wadi Rum: 220 USD/ persoana. Organizarea acestei activitati depinde de disponibilitate si de conditiile meteo.

Croaziera cu snorkeling, Marea Rosie: 50 USD/ persoana

Betania si Jerash: 85 USD/ persoana. Pretul este valabil pentru minim 15 persoane participante si include transport cu autocarul, ghid local si biletele de intrare la ambele obiective.

HARTA

PROGRAM

CRACIUN IORDANIA O experienta completa: circuit si minisejur la Marea Rosie

Ziua 1 (19.12): BUCURESTI – AMMAN

Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Otopeni la ora 22:30 pentru imbarcare pe zborul companiei TAROM spre Amman. Decolare din Bucuresti la ora 00:30 (noaptea de 19.12 spre 20.12). Aterizare la ora locala 03:10 dimineata in Amman. Dupa efectuarea formalitatilor de obtinere a vizei, transfer si cazare la unul dintre hotelurile: Sulaf Luxury 4*, Seven Roses 4* (sau similar) in Amman.

Ziua 2 (20.12): AMMAN – MADABA – MT. NEBO – PETRA (265 km)

Mic dejun si plecare de la hotelul din Amman in jurul orei 10:00. Amman este capitala Iordaniei, un oras relativ tanar in care putem simti la modul relaxat atmosfera Orientului Mijlociu. Amman este raspandit acum pe 19 dealuri, la o altitudine de aprox 800 m si continua sa se extinda. Vom vizita citadela din Amman care este situata pe cel mai inalt deal si care contine cladiri din perioade istorice diferite: Templul lui Hercule, Palatul Omayad, biserica bizantina, iar la poalele sale se afla un minunat teatru roman cu 6000 de locuri. Dupa vizita citadelei, vom pleca spre orasul Madaba, renumit pentru mozaicul din perioada bizantina din interiorul bisericii Sf. Gheorghe care reproduce harta Tarii Sfinte si a regiunii. Mozaicul care dateaza din anul 560 ne indica Palestina, Ierusalimul, orasul Bethleem, raul Iordan si Marea Moarta. La 10 km distanta de Madaba se afla Muntele Nebo, inalt de 1000 m. Conform traditiei iudaice, se spune ca acesta este muntele de pe care Moise a privit spre Pamantul Fagaduintei si unde Profetul ar fi si murit. Intreg complexul apartine in prezent bisericii franciscane, iar in interiorul bazilicii construite in varful deadlului se afla mozaicuri superbe datand din anul 530 care reproduc scene de vanatoare sau pastorit, inclusiv animale de pe continentul african. Ne continuam calatoria spre Petra, unde vom ajunge in cursul serii. Cina si cazare la hotel Sella Petra 4* sau similar.

Ziua 3 (21.12): PETRA – ORASUL DE PIATRA ROZ, PATRIMONIU UNESCO

Mic dejun. Petra este un loc uimitor si prin urmare vom dedica intreaga zi descoperirii acestui oras superb, una dintre cele sapte minuni ale lumii moderne. Petra a fost descoperit in anul 1812 de catre calatorul elvetian Johann Ludwig Burckhardt, dar cercetarile arheologice au inceput abia un secol mai tarziu. Desi originile orasului sunt mai vechi, acesta a atins apogeul dezvoltarii in timpul in care a fost capitala regatului nabateenilor, un trib nomad de arabi care a ocupat aceste teritorii in secolul IV i.Hr. Dezvoltarea orasului s-a datorat amplasarii sale strategice pe o ruta a caravanelor care aduceau matasuri si mirodenii. Totusi, Petra ramane invaluit in mister, ca si poporul care a construit orasul. In 1985 orasul Petra a fost inclus pe lista monumentelor universale UNESCO si a fost descris drept una dintre cele mai pretioase mosteniri culturale ale omenirii. Vom descoperi si noi cele mai importante constructii din situl arheologic: Trezoreria, teatrul roman, mormintele regale, aleea coloanelor. Este important de stiut ca vizita orasului Petra se face integral mergand pe jos, pe teren accidentat pe alocuri si nu este potrivita persoanelor care au dificultati in a merge pe jos timp indelungat. Pentru aceasta vizita, incaltamintea confortabila este esentiala. Intoarcere la hotel in Petra, cina si cazare.

Ziua 4 (22.12): LITTLE PETRA – WADI RUM. O NOAPTE IN DESERT (115 km)

Mic dejun. Dimineata vizitam Little Petra, un sit arheologic mai mic situat la nord de Petra. Aici se afla vestigiile unui popas al caravanelor din timpul nabateenilor. Ne continuam calatoria spre desertul Wadi Rum numit si Valea Lunii. Aici vom face un tur cu jeepul de aproximativ doua ore, in timpul caruia vom admira frumusetea magnifica a acestei vai desertice. Vantul si vremea au cioplit formatiuni stancoase uimitoare precum cei sapte stalpi ai intelepciunii. Unele stanci din acest desert poarta petroglife si inscriptii antice, ca o adevarata biblioteca in aer liber. Vom opri la un cort al beduinilor, locuitori ai acestui desert si vom fi serviti cu ceai si cafea. In aceasta noapte vom dormi intr-o tabara din desertul Wadi Rum, o experienta unica ce trebuie incercata macar o data. Cazarea este in corturi standard cu baie proprie. In aceasta seara ni se va servi cina traditionala beduina numita zarb. Mancarea se prepara intr-un mod specific desertului: preparatul se aseaza pe un suport cu 3 platouri suprapuse care se introduce intr-o groapa din pamant, cu jar dedesubt. Aceasta cina si mancarea delicioasa este o experienta unica.

Ziua 5 (23.12): WADI RUM – AQABA (75 km)

Dimineata devreme sunt disponibile urmatoarele activitati optionale in tabara din desert: plimbare cu camila la rasarit de soare sau zbor cu balonul deasupra desertului Wadi Rum (zborul este sub rezerva disponibilitatii si a conditiilor meteorologice). Dupa micul dejun, ne indreptam spre Aqaba, statiune situata in golful cu acelasi nume, la Marea Rosie. Sosire in Aqaba si cazare la hotel Aqaba City Tower 4* sau similar. Timp liber. Cina la hotel.

Ziua 6 (24.12): AQABA – CROAZIERA OPTIONALA PE MARE PENTRU SNORKELING

Mic dejun la hotel. Va propunem o zi libera in care sa va bucurati de soarele si clima placuta a acestei statiuni de pe tarmul Marii Rosii. Orasul detine si un interesant fort construit de mameluci in secolul al XVI-lea. Insa, cea mai mare bucurie si comoara a Marii Rosii sunt recifele de corali pe care va propunem sa le explorati intr-o croaziera optionala pe mare unde veti putea face snorkeling. Cina la hotel.

Ziua 7 (25.12): AQABA – MAREA MOARTA (275 km)

Mic dejun la hotel. In cursul diminetii vom pleca spre Marea Moarta. Sosire si cazare la hotelul Holiday Inn Dead Sea 5* sau Crowne Plaza Dead Sea 5* sau similar. Cina la hotel.

Ziua 8 (26.12): MAREA MOARTA – EXCURSIE OPTIONALA LA BETANIA SI JERASH (175 km)

Mic dejun. Vom petrece aceasta zi langa tarmul Marii Moarte, locul de pe pamant situat la cea mai joasa altitudine: 410 m sub nivelul marii. Combinatia de apa si sare creeaza peisaje unice pe tarmul acestui lac foarte sarat. Apa este atat de sarata, incat oricine poate sa pluteasca usor la suprafata apei. S-a demonstrat ca apa deosebit de sarata, precum si namolul terapeutic au beneficii deosebite pentru sanatate. De asemenea, puteti opta pentru o excursie optionala la Jerash si Betania. Betania este un loc cu o incarcatura spirituala aparte, deoarece acesta este conform unor teorii locul botezului lui Isus. Betania din Iordania este mentionata de mai multe ori in biblie si nu trebuie confundata cu localitatea omonima din Israel. Se pare ca in apropiere Iosua i-a trecut Iordanul pe israeliti spre Pamantul Fagaduintei. Din Noul Testament aflam ca Mantuitorul s-a retras la Betania, dincolo de Iordan, dupa ce a fost alungat cu pietre din Ierusalim. La Jerash vom vizita orasul antic despre ale carui ruine se spune ca sunt cel mai bine pastrate vestigii romane din afara Italiei. Orasul a fost locuit inca de acum 6500 de ani, dar perioada sa de glorie a fost in timpul ocupatiei romane. Orasul a fost descoperit in secolul al XVII-lea de un explorator german si ca urmare a lucrarilor de restaurare, azi putem admira principalele elemente arhitecturale ale unui oras roman. Intoarcere la hotel, cina si cazare pana la miezul noptii.

Ziua 9 (27.12): AMMAN – BUCURESTI

Dupa miezul noptii (noaptea de 26/27.12), transfer cu autocarul la aeropoul din Amman pentru imbarcare pe zborul companiei Tarom spre Bucuresti. Decolare din Amman la ora 04:00 dimineata, sosire in Bucuresti la 06:40.


  FORMULAR DE COMANDA

  Nume si prenume:*

  Email:*

  Telefon:*

  Denumire Circuit:*

  Mesaj: