DIFFICULTY

13 zile

MIN. AGE

1 Persoana

2580 Euro

Croazieră Fluvială Trans Europeană

Strasbourg – Mainz – Frankfurt – Miltenberg – Wertheim –Karlstad – Würzburg – Kitzingen – Rothenburg – Schweinfurt –Bamberg – Nürnberg – Muhlhausen – Kelheim – Regensburg –Passau – Melk – Dürnstein – Viena – Esztergom – Budapesta

 

Păduri dese, cu văi străbătute de ape cristaline, cu podgorii care se întind cât vezi cu ochii, cu vestigii din Evul Mediu, cu populații care au o istorie şi o identitate culturală strâns legată de fluviile Rhin, Main și Dunăre ce le străbat. Veţi vedea unele dintre cele mai frumoase oraşe din Franţa, Germania, Austria şi Ungaria care vă vor dezvălui o parte din istoria lor și din bogatul patrimoniu cultural și tradițional. Veţi parcurge o parte din celebrul traseu cunoscut ca Drumul Romantic, veţi trece prin aşezări pitoreşti în care căsuţele văruite în alb sunt înveselite de o mulţime de flori la ferestre, veţi percepe atmosfera veche a frumoaselor sate tradiţionale împrăştiate pe coline, veţi admira catedralele masive construite în stil gotic, baroc sau neo-clasic, vă veţi putea bucura de bucate specifice acestor locuri, evident un amestec între bucătăria franceză, germană, austriacă şi maghiară, acompaniate cu un vin pe măsură şi veţi avea ocazia să cunoaşteţi o parte din obiceiurile şi datinile locuitorilor din acest spațiu european, într-o croazieră fluvială de neratat cu pensiune completă și băuturi alcoolice și nealcoolice incluse!

Perioada:  09.04 – 21.04.2020

TARIF:  2580 EURO / loc în cabină superioară – upper deck

                (cu băuturi alcoolice și nealcoolice incluse la dejun și cină)

               

                Supliment single: 740 EURO

                (tarif valabil pentru un grup minim de 16 turişti; pt. 10 - 15 turişti, tariful se va recalcula)

HARTA

PROGRAM

Ziua 1 / 09.04.2020: Bucureşti – Frankfurt – Strasbourg

Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 06:30 (în faţa ghişeului de îmbarcare al companiei Tarom). Plecare spre Frankfurt cu compania Tarom, zbor RO 301 (08:35 / 10:15). Odată sosiţi în Frankfurt vom pleca spre Strasbourg, capitala regiunii Alsacia, care face legătura între populaţia germană şi cea franceză, împletind atât obiceiuri, cât şi arhitectură, bucurându-se de privilegiul de a fi gazda sediului Parlamentului European. De-a lungul timpului, pe aici s-au perindat diferite civilizaţii, în prezent simţindu-se îmbinarea șarmului franţuzesc cu rigoarea germană. Însoţiţi de ghidul local vom face un tur panoramic și pietonal al orașului Strasbourg, prilej cu care vom vedea Piaţa Principală Kleber, care poartă numele generalului Jean-Baptiste Kleber, căruia i s-a ridicat o statuie amplasată în centrul pieţei, Piaţa Gutenberg care poartă numele faimosului Gutenberg, cel care a descoperit principiul tipografiei cu litere mobile, a cărui statuie dăinuie în piaţă încă din anul 1840, cartierul Mica Franţă, o altă bijuterie a oraşului, înscris pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, de un pitoresc aparte dat de străduţele sale întortocheate, cu frumoase case ale căror pervazuri sunt împodobite cu flori, cartier format pe canalele râului l’Ille şi nu în ultimul rând, celebra Catedrală Notre Dame din Oraşul Vechi, ”o delicată şi uriaşă minune” după cum afirma Victor Hugo, a cărei construcţie a început în anul 1176 şi a durat până în anul 1439, când a fost finalizat turnul său de 142 m înălţime, unic prin inegalabila dantelărie în piatră. Se spune că de pe platforma catedralei, Goethe, admira adesea apusul soarelui şi panorama impresionantă a oraşului, a Munţilor Vosgi şi a Pădurii Negre. Vom admira în continuare Casa Kammerzel din Piaţa Catedralei, o frumoasă casă din lemn a cărei faţadă are 75 de ferestre împodobite cu diferite sculpturi, după care vom străbate străduţele pietonale din jurul catedralei care alcătuiesc aşa-numitul careu de aur. După amiază ne vom îmbarca pe vasul de croazieră MS Gerard Schmitter. Cocktail de bun venit, cină (cu băuturi alcoolice și nealcoolice incluse) și cazare la bord. Vasul va începe să navigheze pe Rhin spre Mainz.

Ziua 2 / 10.04.2020: Strasbourg – Mainz – Frankfurt – Miltenberg

Mic dejun. Dimineața vom sosi în Mainz, oraşul unde s-a născut Gutenberg, situat la confluenţa Rhinului cu Mainul, un amestec armonios între trecut şi prezent, marcat de catedrala a cărei istorie ne întoarce cu 1000 de ani în urmă. Vom avea timp să coborâm de pe vas pentru a face o agreabilă plimbare prin oraş, prilej de a admira arhitectura locală. Întoarcere pe vas pentru dejun (cu băuturi alcoolice și nealcoolice incluse). Vasul de croazieră se va îndrepta spre Frankfurt unde veți putea explora individual orașul sau veți putea achiziţiona o excursie opţională de pe vas în care se va face turul panoramic al oraşului care este astăzi un important centru financiar, dar care are şi o deosebită importanţă istorică, fiind creat de Napoleon, în timpul căruia a înflorit mai mult ca niciodată. În timpul turului veţi avea prilejul de a admira Primăria (locul marilor încoronări), Historische Otzeile, Goethehous etc. Veţi reveni apoi la vasul de croazieră pentru cină (cu băuturi alcoolice și nealcoolice incluse) şi cazare. Vasul de croazieră va naviga în continuare pe Main spre Miltenberg.

Ziua 3 / 11.04.2020: Miltenberg – Wertheim – Karlstad

Mic dejun. Dimineaţa devreme vom ajunge în Miltenberg, un orăşel liniştit, tipic german. Ne vom putea plimba pe strada principală, prin piaţa centrală, vom admira casele cu arhitectură tradiţională germană, Primăria și Hotelul Reisen. Întoarcere pe vas pentru dejun (cu băuturi alcoolice și nealcoolice incluse). După-amiază vasul de croazieră se va îndrepta spre Wertheim unde o dată ajunși, vom putea să ne plimbăm prin oraş pe cont propriu. Cină (cu băuturi alcoolice și nealcoolice incluse) și cazare la bordul vasului. Vasul de croazieră va naviga în continuare pe Main spre Karlstad.

Ziua 4 / 12.04.2020: Karlstad – Würzburg – Kitzingen

Mic dejun. În prima parte a zilei vasul va naviga în continuare spre Karlstad unde se va ajunge după-amiază. Vasul de croazieră propune o excursie opţională până la Würzburg, siuat pe malul drept al râului Main. Veţi porni în explorarea oraşului celor 100 de biserici, care a fost întotdeauna şi un centru important al producţiei şi comercializării vinului. Veţi avea prilejul de a admira Reşedinţa Principilor-Episcopi, un superb palat baroc, Catedrala romanică cu Capela Schönborn, Marktplatz cu Capela Fecioarei, statuia Sf. Kilian, patronul oraşului, vechiul pod Main, de unde se deschide o privelişte minunată către casele pictate în culori pastel, amplasate de-o parte şi de alta de-a lungul râului Main şi către viile care înconjoară oraşul. În timpul acestei excursii, vasul se va deplasa spre Würzburg unde vă veți reîmbarca. Cei care nu se înscriu la această excursie opțională vor rămâne pe vas. Dejun, cină (cu băuturi alcoolice și nealcoolice incluse) și cazare la bordul vasului. Vasul de croazieră va naviga în continuare pe Main spre Kitzingen.

Ziua 5 / 13.04.2020: Kitzingen – Rothenburg – Schweinfurt – Bamberg

Mic dejun. În această dimineață veţi putea explora în cadrul unei excursii opţionale propusă de vasul de croazieră, frumosul orăşel medieval Rothenburg, oraşul lui Moş Crăciun, devenit întruchiparea trecutului romantic al Germaniei, fiind situat pe celebrul Drum Romantic. Acesta este unul dintre cele mai renumite oraşe medievale, cu străduțe înguste pe care sunt aliniate casele tradiționale și magazinele cu tot felul de suveniruri, un adevărat muzeu în aer liber pe care Walt Disney l-a folosit ca sursă de inspiraţie pentru oraşul lui Pinocchio. Veţi admira Biserica Sf. Iacob din sec. XIV-XV, Piaţa Centrală cu Primăria (combinaţie de stiluri renascentist și gotic), cel mai îndrăgit şi fotografiat loc, Plonlein, situat într-o intersecție pitorească şi, nu în ultimul rând, Muzeul Crăciunului. Vă recomandăm pentru dejun specialităţile franconiene, stropite cu un vin specific zonei. În timpul acestei excursii, vasul va naviga în continuare de-a lungul Mainului până la Schweinfurt unde vă veţi reîmbarca. Cei care nu se înscriu la această excursie opțională vor rămâne pe vas. Dejun, cină (cu băuturi alcoolice și nealcoolice incluse) și cazare la bordul vasului. Vasul de croazieră va naviga în continuare pe Main spre Bamberg.

Ziua 6 / 14.04.2020: Bamberg – Nürnberg – Muhlhausen

Mic dejun. Dimineaţa o vom petrece navigând de-a lungul canalului Rhin – Main – Dunăre, care a fost inaugurat pe 25 septembrie 1992. După dejun vom ajunge în Nürnberg, binecunoscut pentru procesele care s-au desfășurat aici la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, dar și pentru renumele său de vechi oraș imperial aflat în umbra cetății Kaiserburg, în care au trăit împărații romani. Împărțit de Râul Pegnitz în Orașul Vechi și Lorenzerstadt, orașul este înconjurat de un puternic zid de apărare ridicat în sec. al XIII-lea. Aici veți găsi urme ale epocilor de altădată vizitând partea medievală a orașului unde veți simți magia timpurilor trecute. După dejun (cu băuturi alcoolice și nealcoolice incluse), veți putea explora individual orașul sau puteți opta pentru excursia propusă de vasul de croazieră care include un tur panoramic de-a lungul căruia veţi putea vedea obiectivele turistice aflate în afara zidurilor medievale înainte de a ajunge în Marktplatz. Vă veţi plimba apoi pietonal alături de ghidul local pentru a descoperi fântâna gotică Schöner Brunnen unde veți putea răsuci inelul de aur pentru ca norocul să fie în continuare de partea dumneavoastră, veți admira biserica Frauenkirche şi veți putea să degustați una dintre specialităţile locale - Lebkuchen - cornuleţele cu ginger. Întoarcere la vasul de croazieră pentru cină (cu băuturi alcoolice și nealcoolice incluse) şi cazare. Vasul de croazieră va naviga spre Muhlhausen unde va ajunge spre seară.

Ziua 7 / 15.04.2020: Muhlhausen – Kelheim – Regensburg

Mic dejun. Prima parte a zilei o vom petrece pe vasul de croazieră care va naviga spre Kelheim, de unde vasul de croazieră propune o excursie opţională la Regensburg, unul dintre cele mai importante oraşe ale Bavariei, cel de-al patrulea ca mărime, unde au sediu firme importante precum BMW, Siemens sau Triumph. În pofida faptului că a devenit un hub industrial, vă veți convige că centrul istoric şi-a păstrat şarmul de oraș imperial, pentru că Regensburgul a fost capitala Bavariei între sec. VI - XIII. Fiind unul dintre cele mai bine conservate orașe medievale din Germania, acesta a fost declarat de către UNESCO, Patrimoniu Universal. Însoțiți de ghidul local vă veți plimba prin centrul vechi, pe străduțele medievale protejate prin lege încă din anii 1970. Pentru că Regensburgul a scăpat neatins de bombardamentele din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, bisericile, catedrala, podul de piatră construit în sec. al XII-lea peste Dunăre, vilele patriciene, turnurile, zidurile romane și alte structuri istorice pe care le veți vedea sunt autentice. În timpul acestei excursii, vasul va naviga în continuare până la Regensburg unde vă veţi reîmbarca. Cei care nu se înscriu la această excursie opțională vor rămâne pe vas. Dejun, cină (cu băuturi alcoolice și nealcoolice incluse) și cazare la bordul vasului.

Ziua 8 / 16.04.2020: Regensburg – Passau

Mic dejun. În prima parte a zilei vasul de croazieră îşi va continua cursul lin spre Passau, numit și orașul celor trei râuri, deoarece aici se unește Dunărea cu râurile Inn și Ilz. Ajunşi aici vom avea timp să coborâm de pe vas pentru a vizita pe cont propriu orașul, prilej cu care ne vom plimba pe romanticele străduțe înguste, admirând clădirile în stil baroc care le flanchează. Nu ar trebui ratată cea mai importantă atracție, Catedrala Sf. Stefan care adăpostește a doua orgă ca mărime din lume. După ce vom reveni pe vas, acesta își va relua navigarea străbătând atractiva regiune Engelhartszell, pe care o vom putea admira fie de pe ponton, fie din cabină. Dejun, cină (cu băuturi alcoolice și nealcoolice incluse) și cazare la bordul vasului. Vasul de croazieră va naviga în continuare pe Dunăre spre Melk.

Ziua 9 / 17.04.2020: Passau – Melk – Dürnstein – Viena

Mic dejun. La prima oră vasul va ajunge la Melk unde veţi putea vizita abația cu același nume în cadrul unei excursii opţionale propuse de vasul de croazieră. Considerată a fi “Leagănul Austriei” și “Perla Barocului”, Abația Melk impresionează prin măreția sa și prin farmecul deosebit al colinei pe care a fost construită, de unde se deschide o panoramă de vis asupra Dunării. Simbol al barocului austriac, acest complex uluieşte nu numai prin bogăţia arhitecturii și a decoraţiunilor, dar și prin faptul că aici se află cea mai mare bibliotecă din lume. Vasul va naviga în continuarea dimineții până la Dürnstein printr-un peisaj romantic, plin de istorie și legende, căci Dunărea își croiește cursul pe lângă sate încântătoare și podgorii întinse, iar castelele vechi sunt o dovadă vie a importanței acestei zone. În jurul amiezii se va ajunge la Dürnstein unde vom face o oprire pentru a descoperi, pe cont propriu, acest sat pitoresc unde vom putea vedea biserica barocă, una dintre cele mai faimoase din regiunea Wachau, graţie legendei regelui Richard Inimă de Leu, despre care se spune că aici a fost închis, așteptând răscumpărarea care trebuia să ajungă din Anglia. Vasul își va relua după amiază navigarea spre Viena unde va ajunge spre seară. Cei care doresc pot face în cadrul unei excursii opţionale, o plimbare “by night” prin Viena. Dejun, cină (cu băuturi alcoolice și nealcoolice incluse) și cazare la bordul vasului.

Ziua 10 / 18.04.2020: Viena – Esztergom

Mic dejun. În această zi vom avea timp liber pe care-l vom putea petrece în Viena, oraşul care a hrănit spiritual atâţia artişti, unul dintre cele mai mari şi importante oraşe ale Europei Centrale, fapt care se datorează poziţiei sale geografice favorabile. Viena a fost secole la rând capitală imperială şi reşedinţă a familiei imperiale de Habsburg, ceea ce a dus la dezvoltarea sa ca unul dintre cele mai importante centre culturale şi politice ale Europei. Oraşul situat între culmile nord-vestice ale Alpilor, a fost ridicat iniţial numai în partea de sud a Dunării, astăzi întinzându-se pe ambele sale maluri. La propunerea autorităților, centrul vechi al orașului Viena precum și Castelul Schonbrunn, mărturii vii ale domniei familiei imperiale de Habsburg, au fost incluse de UNESCO pe lista Monumentelor Patrimoniului Mondial. Centru al muzicii clasice, Viena este remarcabilă şi datorită arhitecturii sale deosebite, exprimată atât prin clădirile laice cât şi prin cele de cult, oraşul bătând toate recordurile, aici existând peste 27 de castele şi aprox. 150 de palate. Puteți alege una dintre excursiile opționale propuse de vasul de croazieră sau vă puteţi plimba prin centrul istoric, prilej cu care veţi vedea Catedrala Sf. Ștefan, Monumentul Ciumei, Biserica Sf. Petru, Palatul Hofburg, Piața Maria Tereza, sau veţi putea face cumpărături pe celebra Mariahilferstrasse, una dintre cele mai cunoscute străzi comerciale din Europa. Pentru cei care au vizitat de nenumărate ori Viena, un tur alături de un ghid local oferă de cele mai multe ori posibilitatea de a vedea locuri noi și de a afla povești și legende ale locului nescrise. Dal Travel vă propune o excursie opțională în Pădurea Vieneză, la Mayerling și Hinterbruhl. Vă veţi îndrepta spre Pădurea Vieneză unde vă veţi opri pentru vizitarea Mănăstirii Heiligenkreuz, cea mai veche mănăstire cisterciană din lume locuită continuu, fondată în anul 1133, care adăpostește mormântul ultimului membru al familiei Babenberg. În continuarea zilei vă veţi îndrepta spre Mayerling, fost domeniu imperial de vânătoare, locul unde moștenitorul tronului Austriei, Prințul Rudolf, s-a sinucis în anul 1886 împreună cu iubita sa Maria Vetsera în vârstă de numai 17 ani. Lăsând în urmă legenda de la Mayerling, veţi face un popas în localitatea vecină, Hinterbruhl, unde în anul 1912, s-a format printr-o explozie într-o mină de ipsos un imens lac subteran, care a devenit după aceea un punct de atracție turistică, fiind cel mai mare lac subteran din Europa. Veţi vizita Seegrotte-Hinterbruhl, coridoarele și galeriile grotei, urmată de o romantică plimbare cu barca pe lacul cu apa limpede. Vasul își va relua spre seară navigarea trecând pe lângă Bratislava în drum spre Esztergom. Dejun, cină (cu băuturi alcoolice și nealcoolice incluse) și cazare la bordul vasului. Vasul de croazieră va naviga în continuare pe Dunăre spre Esztergom.

Ziua 11 / 19.04.2020: Esztergom – Budapesta

Mic dejun. Dimineaţa veţi avea timp liber pentru a vizita pe cont propriu orașul medieval Esztergom, vechea capitală a Ungariei sub conducerea regilor Arpad până în anul 1241. Oraşul îşi păstrează încă importanţa deosebită, aici fiind sediul arhiepiscopilor de Ungaria. Centrul de greutate este dat de imensa basilica episcopală construită în stil neo-clasic, loc de încoronare al regilor Ungariei și de vechiul palat regal. Întoarcere la vasul de croazieră care își va relua navigarea pe Dunăre spre Budapesta, unul dintre oraşele cu cea mai frumoasă aşezare din lume. Dacă în urmă cu ceva vreme Dunărea despărțea cele două așezări, Buda cu munţi şi văi și Pesta de şes, astăzi, pare mai degrabă că le unește prin cele 8 poduri superbe, oferind imaginea uneia dintre cele mai frumoase capitale europene, numită “Perla Dunării”. Buda ne va încânta cu casele medievale, bisericile și catedralele sale, iar Pesta, cu bulevardele elegante și clădiri impresionante. Panorama de pe malul Dunării a fost declarată de UNESCO parte a Patrimoniului Universal. Veţi avea timp liber pentru o plimbare în oraş înainte de cină ca apoi să vizitați, dacă doriți, oraşul “by night” pe cont propriu sau în cadrul unei excursii opţionale propuse de vasul de croazieră. Dejun, cină (cu băuturi alcoolice și nealcoolice incluse) și cazare la bordul vasului.

Ziua 12 / 20.04.2020: Budapesta

Mic dejun. Zi dedicată explorării Budapestei. Fie că o s-o faceți pe cont propriu, fie că veți opta pentru una dintre excursiile propuse de vasul de croazieră, cu siguranță veți petrece o zi memorabilă în această metropolă europeană. De asemenea, opţional, puteţi să vă răsfăţaţi la băile termale Gellert, iar seara să participaţi, opţional, la un spectacol de muzică tradiţională maghiară. Dejun, cină (cu băuturi alcoolice și nealcoolice incluse) și cazare la bordul vasului.

Ziua 13 / 21.04.2020: Budapesta – Bucureşti

Mic dejun. După procedurile de debarcare vom porni alături de ghidul local într-un tur panoramic și pietonal pentru a descoperi cele mai importante atracții ale Budapestei. Vom admira Podul Elisabeta, pe care-l vom traversa îndreptându-ne spre Dealul Gellert ce se înalță deasupra Dunării cu 140 m. Vom vedea statuia Gellert, iar de la Citadelă vom surprinde o panoramă fantastică asupra orașului. Vom traversa apoi Podul cu Lanțuri care face legătura peste Dunăre între Pesta și Buda, vom ajunge pe Dealul Cetății la terasa numită Bastionul Pescarilor, după care vom admira Biserica Matyas și Palatul Regal a cărui epocă de aur a fost în timpul domniei regelui Matyas. Vom străbate apoi Bulevardul Andrassy, comparat adesea cu celebrul Champ Elysee, îndreptându-ne spre Parcul Central al orașului în fața căruia vom vedea Piața Eroilor care este listată în Patrimoniul Universal UNESCO. Vom vizita în continuare cea mai mare biserică din Budapesta, Biserica Sf. Stefan, dedicată primului rege al Ungariei, Sfântul Stefan, care adăpostește cea mai sacră comoară a Ungariei, mâna dreaptă mumificată a Sfântului Ștefan și Palatul Parlamentului, una dintre cele mai frumoase clădiri legislative din Europa, a treia clădire ca mărime din lume ce găzduiește un Parlament național. Transfer la aeroportul din Budapesta pentru plecarea spre Bucureşti cu compania Tarom, zbor RO 238 (19:50 / 22:05).


  FORMULAR DE COMANDA

  Nume si prenume:*

  Email:*

  Telefon:*

  Denumire Circuit:*

  Mesaj: