TYPOLOGIES

CIRCUITE EXOTICE ASIA

+ 1
DIFFICULTY

20 zile

MIN. AGE

1 Persoana

2690 Euro

Hong Kong – Filipine – Malaezia – Vietnam – Thailanda – Singapore

Hong Kong – Manila – Boracay – Puerto Princesa – Kota Kinabalu Phu My – Laem Chabang – Singapore

 

Vă invităm la bordul vasului de croazieră NOORDAM, care aparţine renumitei companii de croazieră Holland America Line, pentru a vă bucura de Asia în toată splendoarea ei, vizitând câteva dintre “perlele” acestui continent. Itinerarul asiatic va începe din Hong Kong, în trecut “perla coroanei britanice”, loc de întâlnire a diferitelor culturi care se împletesc în mod firesc cu tradiţiile chinezeşti, va continua cu Filipine, “perla tropicală” în care amestecul culturilor foştilor ocupanţi olandezi, japonezi şi chinezi se îmbină armonios cu peisaje fascinante din care nu lipsesc vulcanii, plajele splendide din minunata insulă Boracay, cu Kota Kinabalu, capitala Sabahului din pitoreasca insulă Borneo, cu străvechea civilizaţie lacustră a Vietnamului, un amestec de culturi care se îmbină între fluvii şi râuri, între jungle şi plaje, între temple vechi şi zgârie norii moderni din Ho Chi Minh, cu Thailanda, unde veţi descoperi Bangkokul, fascinanta capitală și împrejurimile acesteia pline de istorie și pitoresc, un “colţ de lume” în care vă veţi simţi în primul rând “liberi”, pentru că Thai înseamnă libertate, vă veţi simţi fericiţi pentru că veţi fi în “Țara Surâsului” şi se va încheia în Singapore, “perla cosmopolită” a Asiei, puntea de legatură dintre Est şi Vest. Toate acestea, vor alcătui un frumos colier veritabil în albumul dumneavoastra cu amintiri, un colier de perle asiatice!

Perioada:  06.11 – 25.11.2020

TARIF I:  2690 EURO / loc în cabină interioară

Supliment cabină Single: 890 Euro

 

TARIF II:  2950 EURO / loc în cabină cu hublou

Supliment cabină Single: 1900 Euro

 

TARIF III:  3390 EURO / loc în cabină cu balcon

Supliment cabină Single: 2300 Euro

(tarife valabile pentru un grup de minim 20 turiști; pentru un grup mai mic de turiști, tariful se va recalcula)

 

HARTA

PROGRAM

Ziua 1 / 06.11.2020: Bucureşti – Doha

Întâlnire cu conducătorul de grup la aeroportul Henri Coandă, la ora 21:30 (în fața ghişeului de îmbarcare al companiei Qatar Airways). Plecare spre Doha cu compania Qatar Airways, zbor QR 220 (23:30 / 05:05).

Ziua 2 / 07.11.2020: Doha – Hong Kong

Plecare cu zborul companiei Qatar Airways, QR 816 (08:45 / 21:15) spre Hong Kong, fost dominion britanic, care după războiul opiumului din anul 1840, a intrat în componenţa statului chinez în anul 1997 şi dintr-un simplu sat de pescari, a devenit în timp unul dintre cele mai cosmopolite oraşe, unde Estul se întâlneşte cu civilizaţia Vestului. Hong Kong-ul este în prezent mai atrăgător decât Manhattan-ul New York-ului, cu zgârie-norii care parcă răsar din mare, cu relieful său colinar de un farmec aparte. Întâlnire cu reprezentantul local pentru transfer la hotelul unde ne vom caza. Cazare în Hong Kong la Hotel Eaton 4* (sau similar 4*).

Ziua 3 / 08.11.2020: Hong Kong – Macao – Hong Kong

Mic dejun. Timp liber pentru activităţi individuale, cumpărături sau opţional, excursie de o zi, cu dejun inclus, cu vaporul la Macao, fostă colonie portugheză până în anul 1999. Macao este cea mai veche colonie europeană din Orientul Îndepărtat, datând din anul 1557. Mai mult de 400 de ani de amestec între culturile europenilor şi chinezilor au dat naştere unei culturi proprii a acestei aşezări. “Rădăcinile” europene se regăsesc în arhitectura multor clădiri tipic portugheze, care au fost listate recent în Patrimoniul Mondial UNESCO. Veţi vedea principalele puncte de atracţie turistică din Macao, precum ruinele bisericii romano-catolice St. Paul, devenite emblemă pentru Macao, intrate şi ele pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, Dealul Penha care a dominat orizontul peninsulei Macao mai mult de trei secole, deal pe care se află Biserica Penha construită în anul 1622 și Piaţa Senatului. Veţi trece pe lângă celebrul Turn din Macao, veţi admira monumentul care comemorează revenirea regiunii Macao la China, în anul 1999, numit “Lotus Flower in Full Bloom” şi veţi vizita Templul zeiţei A-Ma, zeiţa navigatorilor. În timpul dejunului, veţi avea ocazia să gustaţi câte ceva din bucătăria “macaneză”, bucătărie în care se regăseşte cultura sa unică. Turul se va încheia cu vizitarea unui faimos cazino din Macao, copie a cazinoului Veneţia din Las Vegas. Întoarcere în Hong Kong pentru cazare la Hotel Eaton 4* (sau similar 4*).

Ziua 4 / 09.11.2020: Hong Kong – îmbarcare pe vasul de croazieră

Mic dejun. Împreună cu ghidul local vom face un tur de o jumătate de zi în Hong Kong, oraş cosmopolit unde diferite culturi se împletesc armonios cu tradiţiile chinezeşti şi cu influenţele exotice. Turul va începe cu o plimbare până în vârful “muntelui” Victoria cunoscut şi sub denumirea de Colina Victoria, care până în anul 1888 se numea “Piscul”, faimoasa zonă rezidenţială de lux, unde de la altitudinea de 554 m vom admira o frumoasă panoramă asupra insulei Hong Kong, a peninsulei Kowloon şi a împrejurimilor. În continuarea zilei vom pleca spre Piața Stanley (Chek Chue), faimoasă pentru vânătoarea de chilipiruri. Turul se va termina în zona Nathan Road, principala stradă comercială din Hong Kong unde vom putea face cumpărături până la ora când vom fi transferaţi spre port, pentru îmbarcarea pe vasul de croazieră Noordam ce aparține companiei de croaziere Holland America. După formalităţile portuare de predare a bagajelor, control al paşapoartelor şi preluarea cardurilor pentru cabine, vom urca pe vas. Cină şi cazare la bordul vasului.

Ziua 5 / 10.11.2020: Hong Kong – Lantau – Hong Kong

Mic dejun. Excursie opţională cu dejun inclus pe Insula Lantau, pentru a-i descoperi frumuseţile naturale. Veţi descoperi plaje sălbatice, un sat tradiţional de pescari, văi luxuriante, munţi care se ridică spre cer şi nu în ultimul rând, iluminarea spirituală pe una dintre cele mai mari insule din Hong Kong. Excursia va fi precum o întoarcere în timp, la linişte şi pace. Odată ajunşi la Platoul Ngong Ping veţi descoperi cea mai mare statuie din bronz în aer liber, reprezentându-l pe Buddha Sakyamuni, care este aşezată lângă Mănăstirea Po Lin. Turul se va încheia cu o plimbare spectaculoasă cu funicularul, prilej de a vă bucura de priveliştile “ameţitoare” oferite de Marea Chinei de Sud şi de Parcul Natural Lantau Nord Park Country. Întoarcere în Hong Kong la vasul de croazieră care va ridica ancora la ora 17:00. Cină şi cazare la bordul vasului.

Ziua 6 / 11.11.2020: Navigare spre Manila (Filipine)

Această zi va fi una relaxantă pe mare, navigând spre Manila. Timp liber pentru relaxare la bordul vaporului de lux, prilej de a ne familiariza cu facilităţile acestuia: piscine, solarium, centru SPA cu saloane de masaj, jacuzzi, saună şi tratamente, cinema, cazino, restaurante, artere comerciale şi numeroase baruri. Seara ne vor aștepta diverse spectacole de teatru, animaţie, muzică live şi bineînțeles, discotecă. Pensiune completă şi cazare la bordul vasului.

Ziua 7 / 12.11.2020: Manila (Filipine)

Mic dejun. Vasul va ajunge la Manila la ora 08:00. Excursiile opţionale care sunt oferite de vas, vă vor crea o imagine de ansamblu despre capitala Filipinelor, un oraş grandios în care veţi putea admira Casa Manila, una dintre cele cinci case ale vechiului complex din Piaţa San Luis, clădiri care amintesc prin arhitectura lor de atmosfera colonială a secolelor XVII – XIX, Parcul Rizal cu Monumentul Rizal, ridicat în onoarea euroului naţional Dr. Jose Rizal, Intramuros sau vechiul oraş spaniol care datează din sec. al XVI-lea, locul unde a început istoria capitalei filipineze, Fortul Santiago, un vechi cartier militar, simbol al rezistenţei filipineze împotriva ocupaţiei străine, de unde veți avea o frumoasă panoramă a râului Pasig şi a oraşului, Biserica San Augustin şi Mănăstirea, cele mai vechi structuri din ţară construite de spanioli în anul 1600. Vizitele pot cuprinde un tur prin cartierul Quiapo, un loc pitoresc al comercianţilor, cu piaţa şi biserica ce adăposteşte celebra statuie a lui Iisus “Nazariteanul Negru” şi Cimitirul Chinezesc, unic pentru mausoleele sale moderne ce exprimă marea veneraţie pentru cei defuncţi. Vasul va ridica ancora la ora 18:00. Pensiune completă şi cazare la bordul vasului.

Ziua 8 / 13.11.2020: Boracay (Filipine)

Ziua 9 / 14.11.2020: Puerto Princesa (Filipine)

Mic dejun. Vasul va naviga toată noaptea spre Insula Palawan şi va ajunge în Puerto Princesa la ora 08:00. Legenda spune că numele Puerto Princesa este legat de fantoma unei tinere care bântuie insula în unele nopţi. Alte teorii spun că aşezarea portului este extrem de bună şi oferă avantaje cum ar fi protecţia naturală şi posibilitatea ca orice tip de vas, chiar şi de dimensiuni mari, să poată ancora aici. Emigranţi din alte provincii filipineze sau din alte ţări din regiune s-au aşezat pe insulă şi au contribuit la amestecul inedit de culturi şi tradiţii. Printre populaţiile indigene se numară Tagbanu şi Batak, iar dansurile şi cântecele lor pot fi urmărite în diferitele excursii opţionale ce pot fi achiziționate de pe vas. Ca recomandare, este excursia în Parcul Naţional pentru a vedea marele râu subteran, cel mai mare din lume, o nouă minune a lumii, desemnat de UNESCO Patrimoniu Mondial. Zona are un ecosistem unic şi una dintre cele mai importante păduri din Asia, cu un habitat protejat pentru biodiversitatea sa. Vasul va ridica ancora la ora 23:00. Pensiune completă şi cazare la bordul vasului.

Ziua 10 / 15.11.2020: Navigare

Mic dejun. Puteţi petrece ziua la piscină, sala de fitness, bibliotecă, magazine, baruri, casino sau în sala de spectacole. Pensiune completă şi cazare la bordul vasului.

Ziua 11 / 16.11.2020: Kota Kinabalu (Malaezia)

Mic dejun. Vasul va sosi în Kota Kinabalu sau Api Api cum o numesc localnicii, capitala Sabah-ului, la ora 08:00. Oraşul situat sub atenta supraveghere a impresionantului munte Kinabalu, cu deschidere la Marea Chinei de Sud, este poarta de acces, plină de viaţă şi plină de culoare, în Sabah. Cel mai înalt munte din Asia de Sud-Est, Muntele Kinabalu cu o înălțime de 4.101 m, adăposteşte Parcul Naţional Kota Kinabalu, intrat din anul 2000 în Patrimoniul Mondial UNESCO, datorită faptului că aici există una dintre cele mai bogate flore şi faune din lume, multe plante şi animale fiind endemice. Parcul adăposteşte peste 1500 specii de orhidee, 330 specii de păsări, 26 specii de ferigi, plante pitice, tot aici regăsindu-se şi 5 plante carnivore din totalul celor 30 existente în lume. Reperele oraşului sunt Dealul Signal, Clădirea Sabah Foundation (o clădire unică de 30 de etaje, cu o structură circulară susținută de tije din oţel de mare întindere, o minune a ingineriei şi a arhitecturii, existând doar patru astfel de clădiri în lume), Muzeul Sabah, unde se regăsesc artefacte din trecutul Sabahului şi opere de artă moderne, Moscheea State, impresionantă prin cupolele sale maiestuoase şi motive de aur, locul central de cult pentru populaţia musulmană din Kota Kinabalu. Timp liber pentru plajă, plimbare şi relaxare sau posibilitatea de excursii opţionale ce pot fi achiziționate de pe vas. Recomandăm o excursie opțională în Mari - Mari, un sat cultural situat în mijlocul unei păduri, la 25 de minute distanță față de Kota Kinabalu, unde veţi vedea diverse locuinţe tradiţionale ale comunităţilor etnice Sabahan - Bajau, Lundayeh, Murut, Rungus şi Dusan, construite de descendenţi ai triburilor pe care le reprezintă. Arhitectura unică şi ingenioasă vă va da impresia de întoarcere în timp, la vremurile străvechi din Borneo. Veţi putea intra în contact cu triburile respective, le veţi cunoaşte casele şi cultura bogată şi veţi putea încerca delicatesele tradiţionale Sabahan. Vasul va ridica ancora la ora 18:00. Pensiune completă şi cazare la bordul vasului.

Ziua 12 / 17.11.2020: Navigare

Mic dejun. Ne vom putea bucura de minunatele culori oferite de întinderile oceanului, de plajă la piscină sau vom putea participa la diversele programe de animaţie şi divertisment. Cu siguranță, echipele de animație ne vor pregăti o mulțime de surprize! Pensiune completă şi cazare la bord.

Ziua 13 / 18.11.2020: Phu My (Vietnam)

Mic dejun. La ora 06:00 vasul va acosta în portul din Phu My din Vietnam. Vă recomandăm o excursie opţională care va începe cu o vizită la Tay Ninh, centrul religiei Caodaiste, un amestec de Budism, Taoism, Catolicism şi Islamism, veţi vizita templul principal la ora rugăciunii de prânz, după care veţi continua cu vizitarea unora dintre cele mai semnificative locuri ale istoriei războiului din Vietnam, tunelele de la Cu Chi, veritabil oraş subteran, cu o reţea de peste 250 km de tunele, de unde soldaţii Viet Cong îşi duceau războiul de rezistenţă contra trupelor americane. Aici vă veţi putea plimba şi veţi putea experimenta viaţa subterană a acestui extraordinar complex militar, după care vă veţi întoarce la vasul de croazieră. Pensiune completă şi cazare la bordul vasului.

Ziua 14 / 19.11.2020: Navigare

Mic dejun. Ne vom putea bucura de o altă zi relaxantă, de plajă la piscină sau vom putea participa la diversele programe de animaţie şi divertisment. De-a lungul croazierei au loc expoziţii şi licitaţii pentru diferite picturi și obiecte de artă. Pensiune completă şi cazare la bord.

Ziua 15 / 20.11.2020: Laem Chabang (Bangkok – Thailanda)

Mic dejun. La ora 07:00 vasul va acosta în portul din Laem Chabang situat la o distanță de aprox. 135 km față de Bangkok. Cele şapte milioane de locuitori ai Bangkokului îşi numesc oraşul Krung Thep, ceea ce în traducere înseamnă “Oraşul îngerilor”. În această zi veți avea posibilitatea de a explora capitala Thailandei achiziționând una dintre excursiile opționale propuse de vas. Veți putea vedea piaţa de flori Pak Klong Talat, unde veți avea ocazia să admirați o mulţime de plante şi flori exotice, după care veți ajunge în Chinatown. Veți vizita apoi cele 3 temple emblematice: Wat Traimit, templu situat la intrarea în Cartierul Chinezesc, care adăposteşte o impresionantă statuie din aur a lui Buddha, care are o înălţime de 5 m şi care cântăreşte nu mai puţin de 5,5 t de aur, Wat Pho, cel mai mare templu din Bangkok, care se numeşte astfel datorită statuii gigantice care-l reprezintă pe Buddha Culcat, statuie suflată cu aur, care are o înălţime de 15 m şi o lungime de 46 m, cu tălpi frumos încrustate în sidef, templu care este în acelaşi timp şi cea mai mare mănăstire din Thailanda şi Wat Benjamabopit, o “bijuterie” a arhitecturii thailandeze, un superb templu construit din marmură albă. Seara veți reveni la vasul de croazieră pentru cină şi cazare. Vasul va sta ancorat o noapte în port.

Ziua 16 / 21.11.2020: Laem Chabang (Bangkok – Thailanda)

Mic dejun. Dimineața vom avea timp liber pentru a ne relaxa pe una din plajele din Pattaya sau pentru o sesiune de shopping. Navigarea se va relua la ora 13:00. Pensiune completă și cazare la bord.

Ziua 17 / 22.11.2020: Navigare

Mic dejun. Ne vom bucura din plin de acest timp liber petrecut pe vas în drum spre Singapore pentru a ne reîncărca bateriile, pentru a rememora amintirile plăcute din croazieră sau pentru a descoperi programele BBC Earth cu care compania de croazieră are parteneriat. Pensiune completă şi cazare la bordul vasului.

Ziua 18 / 23.11.2020: Singapore

Mic dejun. Vasul va ajunge la ora 07:00 în Singapore, fondat ca o colonie britanică acum două secole, ce a devenit în zilele noastre unul dintre cele mai prospere state din lume. Arhitectura urbană fascinantă, cu clădiri zgârie-nori care mărginesc bulevardele largi, influenţele chineze, indiene şi malaeziene, clima tropicală, bucătăria delicioasă, mall-urile ultramoderne şi o vibrantă viață de noapte, fac din Singapore o veritabilă “perlă cosmopolită”, oraş situat în topul celor mai vizitate oraşe ale lumii. După debarcare ne vom întâlni cu reprezentantul local pentru un tur panoramic al “Oraşului Grădină”, aşa cum mai este denumit Singapore, prilej cu care vom vedea cartierul colonial, centrul districtului de afaceri Padang, centrul civic unde se află Parlamentul, Curtea Supremă, Primăria, Clubul de Cricket, Esplanade Theatres, clădire situată de-a lungul Golfului Marina Bay, Parcul Merlion care oferă o superbă panoramă a golfului cu iahturi, unde se află statuia Merlion, simbolul oraşului, creatura mitologică cu cap de leu şi trup de peşte, care reprezintă originile umile ale oraşului ca sat pescăresc. Vom vedea în continuare templul Thian Hock Keng, unul dintre cele mai vechi temple budiste, cartierul Chinatown, cartierul Little India, situat pe malul estic al râului Singapore, care ne va întâmpina cu aromele inconfundabile de iasomie și mirodenii, manufacturile de prelucrare a pietrelor prețioase și vom vizita Grădina de Orhidee din cadrul Grădinii Botanice din Singapore, care se mândrește cu peste 60.000 de orhidee, din peste 400 de specii şi cu peste 2.000 de hibrizi. Timp liber la dispoziţie pentru plimbări individuale sau cumpărături. Seara veți avea posibilitatea de a participa opțional la un “Night safari”, o ocazie unică de a vedea animale nocturne într-un mediu natural. Acest safari nocturn a fost primul din lume organizat pe o suprafaţă de peste 40 de hectare de junglă, folosindu-se efecte speciale, care vă vor impresiona cu siguranţă. Călătoria prin junglă se va face în deplină siguranţă, cu un trenuleţ care va trece prin rezervaţii naturale şi habitate care reproduc mediul natural de la poalele munţilor Himalaya, Pădurile din Asia de Sud Est şi din subcontinentul Indian. Cazare la Hotel Rendezvous 4* (sau similar 4*).

Ziua 19 / 24.11.2020: Singapore

Mic dejun. Timp liber la dispoziţie pentru cumpărături şi alte activităţi individuale. Camerele sunt disponibile pentru late check out până la ora transferului către aeroport. Veți avea posibilitatea de a vizita opțional Insula Sentosa, o oază de linişte şi atracţii special precum: Butterfly Park, unde veţi putea admira cei mai frumoşi fluturi pe care i-aţi văzut vreodată, Insect Kingdom, cu peste 3.000 de specii dintre cele mai frumoase şi rare insecte, Underwater World, cel mai mare oceanarium tropical din Asia, care coboară spre fundul mării printr-un tunel acrilic transparent de 80 m lungime, în care trăiesc peste 2.500 de vietăţi marine, printre care peste zece specii de rechini. În jurul orei 23:00, transfer la aeroport pentru zborul spre Doha.

Ziua 20 / 25.11.2020: Singapore – Doha – Bucureşti

Plecare spre Doha cu zborul companiei Qatar Airways, QR 945 (02:00 / 05:30), de unde vom pleca spre Bucureşti cu zborul Qatar Airways, QR 945 (07:15 / 11:20).


  FORMULAR DE COMANDA

  Nume si prenume:*

  Email:*

  Telefon:*

  Denumire Circuit:*

  Mesaj: