TYPOLOGIES

CIRCUITE EXOTICE AMERICA DE NORD

+ 3
DIFFICULTY

16 zile

MIN. AGE

1 Persoana

4480 Euro

Croazieră in Groenlanda, Islanda si Irlanda

Paris – Kangerlussuaq – Ilulissat – Nuuk – Narsaq – Prince Christian Sund – Grundarfjordur – Reykjavik – Belfast – Saint Nazare   

Islanda şi Groenlanda au trezit mereu curiozitatea turiştilor. Aceste pământuri simbolizează îndrăzneala cuceritorilor vikingi, dar şi cele mai spectaculoase fenomene ale naturii, de la misterioasele fenomene glaciare până la vulcanii neliniştiţi, gheizerele impresionante şi lagunele albastre. Depărtarea faţă de restul continentului face ca interesul şi curiozitatea să fie şi mai mari. Puţine locuri în lume atrag atât de mult prin necunoscut aşa cum se întâmplă cu aceste două ţări. Toate acestea sunt motive pentru care croaziera pe care v-o propunem să fie una excepţională! Vom descoperi Groenlanda cu calota sa de gheaţă şi pământul care probabil va deveni noul Eldorado, vom admira peisajele feerice ale Islandei, unele dintre cele mai uluitoare ale Terrei, după care vom naviga spre Irlanda unde vom descoperi Belfastul Irlandei de Nord. Vă invităm să fiţi martorii unui spectacolul unic oferit de natură, în care icebergurile care plutesc în apele reci sunt vedetele principale, cu peisaje care se schimbă cu fiecare val, căpătând de fiecare dată o altă formă şi dimensiune.

Perioada:  23.08 – 07.09.2020

TARIF:

4480 EURO / loc în cabină dublă superioară exterioară cu hublou; Supliment single: 2550 EURO

4650 EURO / loc în cabină junior suite cu hublou; Supliment single: 2670 EURO 

(tarif valabil pentru un grup minim de 20 turişti; pentru 15 – 19 turişti, tariful se va majora cu 125 euro/pers.; la cerere, în funcţie de disponibilitate, se pot oferi şi alte tipuri de cabine)

HARTA

PROGRAM

Ziua 1 / 23.08.2020: București – Paris

Întâlnire cu conducătorul de grup la aeroportul Henri Coandă, la ora 11:00 (în fața ghişeului de îmbarcare al companiei Tarom). Plecare spre Paris cu zborul companiei Tarom, RO 383 (13:10 / 15:30). Transfer pentru cazare la Hotel Ibis Styles Roissy CDG 3* (sau similar 3*).

Ziua 2 / 24.08.2020: Paris – Kangerlussuaq

Mic dejun la pachet. Transfer la aeroport pentru zborul charter organizat de Compania Rivages du Monde, spre Kangerlussuaq. După sosirea în Kangerlussuaq (Groenlanda), transfer în port pentru îmbarcarea pe vasul de croazieră M/S Astoria, recent renovat şi care face parte din Compania Rivages du Monde. Plecare din port la ora 15:30 într-o fascinantă croazieră, în care, timp de două săptămâni, vom avea ocazia să admirăm frumuseţile peisajelor, să ne lăsăm captivaţi de priveliştea deosebită oferită de apele îngheţate şi să ne răsfăţăm la bordul vasului, bucurându-ne de toate facilităţile oferite. Cină şi cazare la bord.

Ziua 3 / 25.08.2020: Ilulissat

Mic dejun. La ora 16:00 vom ajunge la Ilulissat, al treilea mare oraş din Groenlanda, situat în laguna glaciară care generează cele mai multe iceberguri din Emisfera Nordică. Oraşul fondat în anul 1741, aflat la 350 km distanţă de Cercul Arctic, se mândreşte cu o istorie fascinantă. Gheţarul Ilulissat „Sermeq Kujalleq” este considerat o minune a naturii şi este înscris din anul 2004 pe lista Patrimoniului Mondial Natural UNESCO. Viteza de deplasare a gheţarului atinge 20 m/zi, ceea ce înseamnă o distanță de 7 km3 pe an, iar prin activitatea gheţarului, fiordul este tot timpul acoperit cu munţi de gheaţă. Mai ales vara, din gheţar se desprind blocuri ce ating o înălţime de 700 m din care numai 10 - 12% se află deasupra nivelului apei. Cantitatea de apă pe care gheţarul o cedează mării polare se apreciază între 5 - 10 % din cantitatea totală a apei produsă de Groenlanda. La intrarea în Fiordul Ilulissat, aceşti giganţi de gheaţă se “opresc”, creând astfel ocazia unică de a se naviga printre ei, o experienţă incredibilă pe care o puteţi avea şi dumneavoastră, optând pentru o astfel de excursie într-o “lume de zăpadă” de o frumuseţe impresionantă, unde liniştea este întreruptă doar de ruperea bucăţilor de gheaţă. Puteți alege una dintre excursiile opţionale oferite de vasul de croazieră sau veţi putea debarca şi plimba prin încântătorul Ilulissat, de unde veți vedea gheţarul de pe uscat. Vă recomandăm o excursie la Sermermiut, o importantă zonă arheologică, unde au sălășluit mai multe civilizații: Saqqaq, Dorset, Thule etc., de unde veți avea o panoramă magnifică a gurii fiordului sau pentru iubitorii de aventură se pot organiza zboruri cu elicopterul deasupra gheţarului „Sermeq Kujalleq”. Pentru cei care iubesc animalele, o vizită la o fermă de câini husky care sunt folosiți la trasul săniilor, va fi cu siguranță o experiență plăcută. Vasul va pleca din port la ora 22:00 și să nu aveți nici o teamă de întuneric, pentru că în această perioadă, la această oră este încă lumină! Pensiune completă şi cazare la bord.

Ziua 4 / 26.08.2020: Navigare spre Nuuk

Mic dejun. În această zi vom naviga spre Nuuk, bucurându-ne de minunatele culori oferite de întinderile mării. Timp liber pentru relaxare la bordul vaporului de lux, prilej de a beneficia de facilităţile acestuia: piscină, saloane de coafură, saună şi tratamente, bibliotecă, magazine, restaurante şi numeroase baruri. Seara ne vor aştepta diverse spectacole de teatru, animaţie şi muzică live. Pensiune completă şi cazare la bord.

Ziua 5 / 27.08.2020: Nuuk

Mic dejun. Vasul va ancora la ora 05:00 în Nuuk, capitala teritoriului autonom al Danemarcei, Groenlanda. În oraș locuiesc multe persoane daneze, dar majoritatea este constituită din inuiți care vorbesc limba groenlandeză. Numele dat de localnici oraşului este Godthab, care în traducere înseamnă “Buna Speranţă”, deoarece danezii, care s-au stabilit şi au supravieţuit frigului din iarna anului 1721, aici “şi-au găsit speranţa”. Aşezat la intrarea într-unul dintre cele mai mari fiorduri din lume, Nuuk are în prezent o populaţie de aproximativ 15.000 de locuitori, fiind cel mai mare centru cultural şi economic al ţării. Modernizarea oraşului a început în anii 1960, atunci când Danemarca a hotărât să investească în acest teritoriu pentru a menţine un nivel bun de trai pentru locuitorii săi. Ţinând cont că inuiții s-au aşezat aici încă din sec. al XII-lea, vom descoperi că tradiţionalul şi modernul se îmbină armonios în arhitectura pitorească a clădirilor “Kolonihaven”. Puteți alege una dintre excursiile opţionale oferite de vasul de croazieră: călătoria cu barca pentru a observa balene, vizitarea oraşului Nuuk şi a Muzeului Naţional care deţine exponate vechi inuite şi câteva mumii descoperite în zonă în anul 1972 sau veți putea participa la o întâlnire cu localnicii care vă vor povesti despre viaţa lor în ţinuturile îngheţate. Vasul va ridica ancora la ora 14:00. Pensiune completă şi cazare la bord.

Ziua 6 / 28.08.2020: Narsaq

Mic dejun. Până la ora 15:00 vom naviga spre Narsaq, oraş situat în sudul Groenlandei, care are în prezent o populaţie de numai 1600 de locuitori. Poziţia superbă a oraşului situat în mijlocul unei câmpii fertile, mărginită de gheţari, cu peisajul care se modifică în permanenţă datorită transformării gheţarilor prin desprinderea icebergurilor, ne va fermeca cu siguranţă. În dialectul Kalaallisut numele oraşului se traduce prin „câmpie”, referindu-se la ţărmul fiordului Tunulliarfik unde este amplasat. Datorită aşezării sale, fermele de oi s-au dezvoltat în această zonă, mulţi dintre locuitori lucrând în acest domeniu. Populaţia a crescut foarte mult după anul 1953, atunci când s-a deschis aici prima fabrică de prelucrare a peştelui şi fructelor de mare. Puteți participa opţional la un tur pietonal al oraşului, în timpul căruia veți vedea piaţa de peşte, micuţa biserică inspirată de tradiţiile misionarilor din Moravia şi muzeul oraşului, cu impresionanta colecţie de obiecte aparţinând populaţiei inuite şi scandinave. Vasul va pleca din port la ora 19:00. Pensiune completă şi cazare la bord.

Ziua 7 / 29.08.2020: Navigare – Strâmtoarea Prince Christian Sund

Mic dejun. Vasul va naviga astăzi întreaga zi, trecând şi prin strâmtoarea Prince Christian Sund care leagă Marea Labrador de Marea Irminger. De-a lungul celor 45 km ai strâmtorii vom asista la un spectacol de neuitat: gheţari, versanţi abrupţi şi iceberguri se vor succeda întreaga zi. Strâmtoarea separă teritoriul Groenlandei de Insula Sammisoq şi a primit numele prinţului moştenitor al Danemarcei, care ulterior a devenit regele Christian al VIII-lea. Pensiune completă şi cazare la bord.

Ziua 8 / 30.08.2020: Navigare spre Reyjavik

Mic dejun. Astăzi vom naviga spre Islanda, prilej cu care vom putea admira peisajele care au făcut ca ţara să devină o destinaţie atât de îndrăgită şi captivantă: insule de gheţari şi fiorduri de un albastru ireal. Apele oceanului sunt pline de vieţuitoare precum balene şi lei de mare. Oriunde vom privi, spectacolul naturii ne va încânta. Timp liber pentru relaxare la bordul vaporului. Pensiune completă şi cazare la bord.

Ziua 9 / 31.08.2020: Grundarfjordur

Mic dejun. Vasul va ancora la ora 08:00 în Grundarfjordur care, deși nu este cel mai cunoscut oraș din Snæfellsnes, muntele său este cu siguranță unul dintre cei mai renumiți munți din Islanda, dacă nu din lume. Odată ce numărul în creștere a vizitatorilor “cuceresc” Kirkjufell, ei descoperă că în Grundarfjörður există mult mai multe decât munții magnifici. Natura abundă de o mare varietate de păsări, cascade spectaculoase, trasee de drumeții grozave și vizitatori marini, precum focile și balenele care își fac apariția din când în când. Puteți vizita, opțional, peninsula vulcanică din regiunea Grundarfjordur, unde veți descoperi peisaje spectaculoase, aproape nepământene, o regiune mitică dominată de prezența vulcanului Snaefellsjokull, pe care Jules Verne a facut-o celebră în cartea sa „Călătorie spre Centrul Pamântului”. Stâncile din Londraner, micile sate de pescari şi întinderile de lavă ... totul este uimitor pe această peninsulă! Tot opțional puteți admira peisaje legendare şi ferma de rechini: se va traversa câmpul de lavă Berserkjahraun cu contrastele şi culorile sale potrivite pentru fotografii „de pe Marte” şi se va merge până la muntele Helgafell, înconjurat de numeroase credinte şi legende, de unde priveliştea este fabuloasă! Oprire în pitorescul sat Stykkisholmur şi vizitarea celei mai vechi case pentru o întoarcere interesantă în trecutul şi istoria acestei regiuni. Finalul excursiei va fi dedicat fermei Bjarnarhofn, unul dintre locurile cele mai renumite pentru producția de rechin fermentat. Vizită la muzeul rechinului şi pentru cei mai curajoşi, degustare! Vasul va ridica ancora la ora 18:00. Pensiune completă şi cazare la bord.

Ziua 10 / 01.09.2020: Reykjavik

Mic dejun. Sosire la ora 06:00 în capitala Islandei, denumită în anul 874 de către primul colonist islandez, Ingolfur Arnason, atunci când a văzut aburii proveniţi de la izvoarele calde, Reykjavik sau “baia de aburi”. Veți avea posibilitatea să explorați minunatul oraş pe cont propriu sau opţional, puteți alege una dintre excursiile organizate de pe nava de croazieră. Veți putea ajunge (opţional) la Cercul de Aur, în care se găsesc trei situri naturale excepţionale: Cascada Gullfoss, Zona termală Geysir şi Parcul Naţional Thingvellir cu Valea Parlamentului. Cascada Gullfoss este una dintre cele mai impresionante din Europa, iar regiunea Geysir este faimoasă pentru izvoarele fierbinţi care ţâşnesc la anumite intervale de timp. În urma acestui fenomen, toate izvoarele de acest fel din întreaga lume au fost denumite după Marele Geysir. Aici veți putea vedea unul dintre cele mai active gheizere din zonă, gheizerul Strokkur, care oferă un minunat spectacol vizitatorilor, aruncând la fiecare 5-6 minute un jet de apă fierbinte la o înălţime de 20-25 m. În continuarea zilei veți vizita Parcul Naţional Thingvellir, locul unde a fost construit Parlamentul Islandez în anul 930. Parcul face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO, fiind unul dintre cele mai frumoase şi mai interesante locuri de pe Terra, situat la intersecţia plăcilor tectonice Nord Americană şi Eurasiatică. Altă variantă de excursie opţională poate fi un tur în Reykjavik, care include vizitarea muzeului satului Arbaer, fondat în anul 1957 sau o vizită la Laguna Albastră, considerată a fi cea mai mare atracţie a Islandei, renumită în întreaga lume pentru puterile sale vindecătoare. Vizitarea obiectivului poate include pentru doritori şi o oră de baie în apele fierbinţi ale lagunei. Vasul va ridica ancora la ora 19:00. Pensiune completă şi cazare la bord.

Ziua 11 / 02.09.2020: Navigare

Timp liber pentru relaxare la bordul vaporului de lux, prilej de a beneficia de facilităţile acestuia: piscină, saloane de coafură, saună şi tratamente, bibliotecă, magazine, restaurante şi numeroase baruri. Seara ne vor aştepta diverse spectacole de teatru, animaţie şi muzică live. Pensiune completă şi cazare la bord

Ziua 12 / 03.09.2020: Navigare spre Belfast

Profitați de această călătorie grandioasă pentru a participa la activitățile de pe vas. Pensiune completă şi cazare la bord.

Ziua 13 / 04.09.2020: Belfast

Sosire la ora 07:00 în Belfast, capitala Irlandei de Nord, sediul guvernului nord-irlandez și capitala districtului Antrim care se întinde pe malul stâng al râului Lagan, care până nu demult a fost teatrul confruntărilor religioase între protestanţi şi catolici, dar şi locul naşterii Titanicului. Puteți participa la excursiile opționale oferite de vasul de croazieră. Vă recomandăm un tur panoramic al orașului Belfast în care veți putea admira clădirile în stil victorian din sec. al XIX-lea situate în zona centrală, Opera, Primăria și Piața Saint George, grădina botanică și cartierul în care a fost construit Titanicul, precum și clădirea neo-clasică a Parlamentului și sediul Guvernului Nord Irlandez. O altă opțiune pentru această zi poate fi excursia pe coasta regiunii Antrim cu Calea Giganților - Giant’s Causeway, o formaţiune bazaltică străveche, alcătuită din mii de coloane hexagonale de lavă pietrificată, care s-au format atunci când aceasta a intrat în contact cu apa rece a mării. Amplasat într-o zonă spectaculoasă, Causeway a inspirat legende despre giganţi care trec marea spre Scoţia. Cunoscut printre irlandezi drept a opta minune a lumii, monumentul a intrat în Patrimoniul Mondial UNESCO în anul 1986. Înainte de întoarcerea pe vasul de croazieră se va vizita o distilerie de whisky în pitorescul sat Bushmills. Vasul va ridica ancora la ora 14:00. Pensiune completă şi cazare la bord.

Ziua 14 / 05.09.2020: Navigare spre Saint Nazare

Mic dejun. Zi de navigare spre Franța. Vom putea beneficia de încă o zi de relaxare la bord cu toate facilitățile oferite de vasul de croazieră. Pensiune completă şi cazare la bord.

Ziua 15 / 06.09.2020: Saint Nazare – Paris

Mic dejun. Vasul va sosi în portul Saint Nazare la ora 09:00. Debarcare şi transfer cu autocarul spre Paris. Transfer pentru cazare la Hotel Ibis Paris la Defence Centre 3* (sau similar 3*).

Ziua 16 / 07.09.2020: Paris – București

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul spre Bucureşti cu compania Tarom, zbor RO 382 (12:00 / 15:50).


  FORMULAR DE COMANDA

  Nume si prenume:*

  Email:*

  Telefon:*

  Denumire Circuit:*

  Mesaj: