TYPOLOGIES

CIRCUITE EXOTICE AMERICA DE SUD

+ 1
DIFFICULTY

18 zile

MIN. AGE

1 Persoana

980 + 4470 USD Euro

Ecuador, Croazieră pe Amazon si Arhipelagul Galapagos

Quito – Monumentul Ecuatorial – Cotopaxi – Coca – Croazieră în

Bazinul Amazonian – Riobamba – Alausi – Sibambe – Ingapirca – Cuenca Guayaquil – Galapagos: Insula Baltra – Insula San Cristobal – Insula Lobos – Insula Santa Cruz – Insula Bartolome

 

O adevărată aventură a cunoaşterii, cu un itinerar de invidiat pentru orice devorator de turism, menit să vă încânte şi să vă cucerească spiritul şi imaginaţia, care va începe în Quito, capitala „Elveţiei tropicale” cu peisaje incredibil de frumoase și se va încheia în Arhipelagul Galapagos, un loc unic în lume, faimos datorită bogăţiei faunei sălbatice, de o diversitate uimitoare, principala sursă de inspiraţie pentru celebra “Origine a speciilor”, arhipelag despre care Charles Darwin spunea că “nici un epitet nu este suficient de grăitor pentru a descrie senzaţiile de delectare pe care le trăieşti aici”. Între aceste două pietre de temelie, pe care am construit aventura noastră ecuadoriană, veți trăi o experienţă cu totul inedită, într-o croazieră în bazinul amazonian ecuadorian, fără de care o aprofundare a minunilor existente în această parte a continentului sud-american nu ar fi completă. Ne vom bucura de vegetaţia şi de fauna specifică pădurilor tropicale amazoniene, vom putea vedea şerpi anaconda, broaşte ţestoase, vidre gigantice, vom pleca cu canoele în căutarea fioroşilor caimani şi vom putea asista la ritualurile tradiționale ale populaţiilor locale. Toate acestea şi multe alte experienţe inedite vă aşteaptă în expediţia ecuadoriană la care vă invităm să participaţi.

Perioada:  13.11 – 30.11.2020

 

 TARIF I:  980 EURO + 4470 USD / loc în cameră dublă și cabină standard; Supliment single: 1550 USD

TARIF II:  980 EURO + 4990 USD / loc în cameră dublă și cabină de lux; Supliment single: 1790 USD

(tarif valabil pentru un grup minim de 15 turiști; pt. 10-14 turişti, tariful se va majora cu 510 usd/pers.)

HARTA

PROGRAM

Ziua 1 / 13.11.2020: București – Amsterdam – Quito

Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 04:00 (în faţa ghişeului de îmbarcare al companiei KLM). Plecare spre Amsterdam cu compania KLM, zbor KL 1372 (06:00 / 08:00), de unde se va pleca cu zborul KL 751 (10:15 / 16:15) spre Quito, cea mai veche capitală sud americană, oraş fondat în anul 1534 pe ruinele unei vechi așezări incaşe, situat la 2.800 m altitudine, primul oraş din lume intrat pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Aşezat la poalele vulcanului Pichincha, într-o vale mănoasă a Anzilor, păstrează aparenţa unui oraş colonial construit pe principiul unei pieţe centrale înconjurată de piaţete, grădini şi străduțe înguste pavate cu piatră. Arhitectura spaniolă în stilul baroc, caracteristică oraşului, este prezentă prin numeroase clădiri importante precum catedrala din sec. al XVII-lea, dar și prin alte biserici şi mănăstiri străvechi. Întâlnire cu reprezentantul local și transfer pentru cină și cazare la Hotel Mercure Alameda 4* (sau similar 4*).

Ziua 2 / 14.11.2020: Quito – Monumentul Ecuatorial – Quito

Mic dejun. Dimineaţa va debuta cu turul panoramic al oraşului Quito, care va include Biserica Guapulo, Gran Colombia Avenue, San Juan Mirador, de unde vom avea o minunată privelişte asupra oraşului, Piaţa Independenţei, de unde vom putea admira Catedrala, Palatul Guvernului, Palatul Arhiepiscopal şi statuia Mareşalului Sucre. Turul va continua cu vizitarea Bisericii Iezuite La Compañía, unul dintre cele mai bogate şi mai impresionante temple din America de Sud, un exemplu magnific de abilitate artistică a artizanilor ecuadorieni, care se reflectă în numeroase picturi şi basoreliefuri ale faimoasei Şcoli de Artă din Quito şi în sculpturile sofisticate ale altarelor, acoperite în întregime cu foiţe din aur. Vom vizita apoi Biserica San Francisco, construită în sec. al XVII-lea, după care vom urca pe Vârful Pancecillo, un “deal” de origine vulcanică, cu înălţimea de 3.000 m, unde se află statuia Fecioarei Maria. Ne vom deplasa în continuare către Monumentul Ecuatorial, situat la latitudinea de 00’.00’, care marchează poziţia geodezică a Ecuatorului, prilej unic de a ne afla în cele două emisfere în acelaşi timp. La distanţă de câteva minute este Ecuatorul real, aşa cum a fost măsurat prin Sistemul de Poziţionare Globală (GPS) şi tot aici vom vizita Muzeul în aer liber Ini Nan, loc în care vom putea participa la diferite experimente distractive, care pot avea loc numai aici, cum ar fi cel de a putea ţine în echilibru un ou pe vârfurile degetelor. Ne vom îndrepta apoi către cel mai nou punct de atracţie de aici, “Teleferico”, cu care vom face o “plimbare” deasupra oraşului şi împrejurimilor, ajungând până la altitudinea de 4.050 m. Din teleferic vom putea observa cele 14 vârfuri ale Anzilor numite şi “Magistrala Vulcanilor”. Cină şi cazare în Quito la Hotel Mercure Alameda 4* (sau similar 4*).

Ziua 3 / 15.11.2020: Quito – Cotopaxi

Mic dejun. Plecare către micul orăşel Lasso, în apropierea căruia se află faimosul vulcan Cotopaxi, cel mai înalt vulcan activ din lume, cu o înălţime de 5.897 m, pentru a trăi o experienţă unică, încercând să ne apropiem cât mai mult de vârful acestuia. Vom vizita Muzeul Sucre, unde vom afla lucruri interesante despre istoria locului. Dacă vremea va permite, drumul va continua până la altitudinea de 4.500 m, de unde se vede refugiul Jose Rivas, situat la o altitudine de 4.800 m, aceeaşi altitudine pe care o are Montblanc, cel mai înalt vârf din Europa. Cină şi cazare la Hotel La Cienega 3* (sau similar 3*).

Ziua 4 / 16.11.2020: Cotopaxi – Coca – Croazieră în Bazinul Amazonian

Mic dejun. Transfer la Coca, capitala provinciei Orellana din estul Ecuadorului, situată la confluența râurilor Coca și Napo, de unde vom începe o călătorie de 90 minute cu un vas motorizat până la vasul Manatee pe care ne vom petrece următoarele 4 zile. Ne vor ura bun venit ghizii specialiști naturaliști locali, care ne vor oferi o scurtă introducere informativă despre Amazonul Ecuadorian. Ulterior vom avea ocazia să explorăm nava de croazieră și să admiram peisajul pădurii tropicale în timp ce vom naviga pe Râul Napo. După cină, vom fi invitați la o plimbare în pădure pentru a observa activitatea nocturnă a pădurii tropicale și a experimenta direct biodiversitatea ei extraordinară. Cazare la bordul vasului.

Ziua 5 / 17.11.2020: Croazieră în Bazinul Amazonian (Parcul Național Yasuni)

Mic dejun. Dimineața devreme, vom vizita Parcul Național Yasuni, o regiune intactă a Amazonului Ecuadorian, casa legendarului delfin roz de râu. În această zonă, putem găsi, de asemenea, anacondele, țestoasele de râu și diverse specii de primate, precum și hoatzinul colorat, o pasăre unică, cunoscută local sub numele de „curcanul mirositor”. După-amiază, ne vom deplasa cu o canoe motorizată spre un lac cu apă neagră, acasă la vidrele uriașe și manatele evazive și ne vom bucura de o drumeție plăcută în pădurea riverană, cu șansa de a observa stoluri de păsări și de a ne minuna de organizarea complexă a unei colonii de furnici tăietoare de frunze. Dejun, cină și cazare la bordul vasului.

Ziua 6 / 18.11.2020: Croazieră în Bazinul Amazonian (vizitarea unei familii Kichwa)

Mic dejun. În prima parte a dimineții vom vizita o familie autentică Kichwa care locuiește pe malurile râului Napo, unde vom avea ocazia de a afla informații despre modul de trai și despre tradițiile lor străvechi, direct de la membrii comunității locale. Ne vom întoarce apoi pe vas pentru dejun, după care vom putea participa la cursuri de gătit împreună cu expertul bucătar al vasului, având astfel ocazia de a pregăti preparate ecuadoriane tradiționale. Vom fi de asemenea invitați să încercăm artizanatul tradițional, să ne delectăm cu tot felul de cocktail-uri la bar și să ne bucurăm de facilitățile de la bord, inclusiv Rainforest Spa, de unde din baia de hidromasaj vom putea admira priveliștea spectaculoasă a junglei. Cină și cazare la bordul vasului.

Ziua 7 / 19.11.2020: Croazieră în Bazinul Amazonian (aventură în pădure)

Mic dejun. Dimineața vom debarca pentru a explora pădurea din apropiere, prilej de a descoperi o mulțime de animale și specii de plante endemice din această parte a bazinului amazonian. După-amiază, vom urca într-un turn de observație, de pe platforma căruia vom putea scruta peisajul deasupra coroanelor luxuriante ale copacilor, bucurându-ne astfel de vastitatea și măreția Amazonului! Seara vom face o incursiune cu canoe pe râu pentru a căuta cu lanterna caimanii negri. Dejun, cină și cazare la bordul vasului.

Ziua 8 / 20.11.2020: Coca – Riobamba

Mic dejun. Debarcare și transfer cu un vas motorizat la Coca, de unde ne vom îndrepta spre Riobamba, oraș situat la o altitudine de 2754 m, căruia i se mai spune în glumă și “Friobamba”, Bamba cea înghețată, datorită vecinătății cu Vulcanul Cimborazo, cel mai înalt vârf din Ecuador, mereu acoperit de zăpadă. Orașul este cea mai interesantă așezare din această zonă a Ecuadorului ce se distinge prin muzee, monumente religioase, precum și prin ospitalitatea locuitorilor. Cină şi cazare la Hotel Spa Casa Real 4* (sau similar 4*).

Ziua 9 / 21.11.2020: Riobamba – Alausi – Sibambe – Ingapirca – Cuenca

Mic dejun. Transfer la gară pentru a lua trenul charter spre Devil’s Nose (Nariz del Diablo), unul dintre cele mai faimoase trenuri din Anzi, care traversează peisaje spectaculoase. Această cale ferată construită pe un perete de stâncă aproape vertical este una dintre cele mai mari realizări inginerești în proiectarea și construcția de căi ferate. Traseul urmat de tren pentru a ajunge în vârf, constituie punctul de atracție al acestei excursii, însă această experiență nu poate fi garantată decât dacă condițiile meteo vor permite. În cazul în care vom fi norocoși, vom face această inedită plimbare cu trenul care se va opri la Sibambe, unde vom descoperi Centrul de Interpretare al Trenului Anzilor și vom asista la o demonstrație de dansuri folclorice, la care vom putea participa. Ne vom întoarce cu trenul la Alausi de unde ne vom îndrepta spre Ingapirca, pentru a vizita cele mai mari ruine Inca cunoscute din Ecuador. Vastul complex arheologic include o fortificație, case, curți, terase, temple și un “castel”, probabil un fost Templu al Soarelui. Vom pleca în continuare spre Cuenca, al treilea oraș ca mărime din Ecuador, considerat a fi cel mai frumos oraș colonial al Americii de Sud, care îi face concurență capitalei Quito, la capitolul frumusețe și eleganță. Cină şi cazare la Hotel Carvallo 4* (sau similar 4*).

Ziua 10 / 22.11.2020: Cuenca – Guayaquil

Mic dejun. Tur panoramic în Cuenca, oraş inclus pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, fondat de conchistadorul spaniol Ramirez Devalos pe ruinele înfloritorului oraş incaș Tumibamba, distrus în totalitate în timpul războiului civil incaş. În compensaţie, Cuenca are privilegiul de a fi poate singurul oraş din această zonă care nu a suferit distrugeri în urma cutremurelor şi care păstrează aproape intactă arhitectura spaniolă. Cuenca este vestit pentru înalta calitate a produselor manufacturiere precum broderii, ceramică şi faimoasele “pălării de Panama”, care în pofida denumirii, aici se produc. Cu străduţele sale înguste pavate cu piatră cubică şi acoperişurile roşii ale clădirilor, cu muzeele şi piaţetele pline de flori, Cuenca are aerul fermecător al unui oraş de provincie. Turul va include Piața San Sebastian, Casa Moderației, stabiliment destinat tratamentului persoanelor alcoolice, Piața de Flori, Catedrala, Curtea de Justiție, Palatul Municipal, Palatul Guvernatorului și Biserica El Sagrario. Vom face și o vizită la un atelier unde sunt confecționate manual faimoasele pălării de Panama. În continuarea zilei ne vom îndrepta spre Guayaquil, principalul port al țării, pentru cină şi cazare la Grand Hotel Guayaquil 4* superior (sau similar 4*).

Ziua 11 / 23.11.2020: Guayaquil – Galapagos: Insula Baltra – Insula San Cristobal

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul către Galapagos, arhipelag format din 13 insule principale şi 6 insuliţe, situat la 1.000 km vest de continentul sud-american, care împreună, cumulează aprox. 50.000 km² de ocean. Acest arhipelag este un loc unic în lume, faimos datorită bogăţiei faunei sălbatice de o diversitate uimitoare, care a stat la baza cercetărilor lui Darwin, materializate în Teoria Selecţiei Naturale. După aterizarea pe Insula Baltra vom fi conduşi în zona de tranzit unde vom prezenta paşapoartele şi vom achita taxa de 100 usd pentru intrarea în Parcul Naţional Galapagos (singura formă de plată acceptată este cash, la faţa locului). Întâlnire cu reprezentantul local şi deplasare cu vaporul spre Insula San Cristobal. Transfer în Puerto Baquerizo Moreno, unde după dejun vom vizita Centrul de Interpretare, excelent mod de a cunoaște istoria naturală a acestui arhipelag fabulos: originea vulcanică a insulelor, îndepărtarea lor de continentul sudamerican, curenții marini care scaldă țărmurile insulelor arhipelagului, speciile care populează insulele și apele arhipelagului, colonizarea arhipelagului, principalii vizitatori ai acestui tărâm fascinant. Ne vom îndrepta apoi spre Cerro Tijeretas, care este locul ideal pentru a observa două tipuri de cuiburi de fregate. În timpul acestei excursii, doritorii vor putea practica și snorkeling. Vom reveni la Puerto Baquerizo Moreno pentru cină şi cazare Hotel Arena Blanca 3* (sau similar 3*).

Ziua 12 / 24.11.2020: Galapagos: Insula San Cristobal – Insula Lobos – Insula San Cristobal

Mic dejun. Plecare către Insula Lobos, denumită și Insula leilor de mare, o mică și pitorească insulă situată la aprox. 40 de minute distanță de Puerto Baquerizo Moreno, unde o să petrecem toată ziua. Transfer cu barca, călătorie ce ne va oferi posibilitatea de a observa sălbăticia insulei. Ne vom putea plimba pe frumoasa insulă, unde vom observa diverse păsări, precum fregatele, sau păsările Sula Nebouxii, cu ciocul și picioarele albastre, o colonie de lei de mare și iguane marine. După dejunul la pachet (inclus), vom avea posibilitatea de a face snorkeling într-un golf mic și de a înota cu leii de mare, întotdeauna foarte jucăuși și curioși cu vizitatorii lor. Totodată, s-ar putea să avem șansa de a vedea diverse specii de pești și, dacă aveţi noroc, chiar și țestoase de mare. La întoarcerea spre Puerto Baquerizo Moreno, vom face un stop pe idilica plajă Playa Ochoa. Vom putea explora în continuarea zilei Insula San Cristobal, cu ale sale plaje şi golfuri mici, bucurându-ne de peisajele extraordinare ale insulei. Cină şi cazare la Hotel Arena Blanca 3* (sau similar 3*).

Ziua 13 / 25.11.2020: Galapagos: Insula San Cristobal – Insula Santa Cruz

Mic dejun. Transfer către Insula Santa Cruz, unde vom vedea partea înaltă a insulei îndreptându-ne spre Puerto Ayora, cel mai important oraş din arhipelag. După dejun vom pleca spre cea mai frumoasă plajă din Galapagos, Tortuga Bay. Ne vom deplasa cu maşina până la intrarea în Tortuga Bay - Golful Țestoaselor Uriașe, unde vom face o plimbare pe jos de aprox. 30 de minute (aprox. 2 km), timp în care ne vom bucura de peisajele exotice şi de diferitele specii de păsări existente în această zonă. Dacă norocul ne va surâde, vom putea admira pelicani, păsări flamingo şi iguane marine. Plaja cu nisip alb de aici este considerată de mulţi ca fiind cea mai frumoasă din întreg arhipelagul. Numele ei provine de la broaştele ţestoase care ajung aici pentru a-şi depune ouăle. În continuarea zilei vom vizita Centrul de Cercetare Charles Darwin din Puerto Ayora, unde vă veţi putea face o imagine de ansamblu în ceea ce privește evoluţia faunei şi florei arhipelagului de-a lungul timpului și unde este cel mai potrivit loc pentru a observa broaştele ţestoase de uscat. Aici oamenii de ştiinţă din întreaga lume îşi desfăşoară cercetările în domeniul biologiei şi realizează proiecte de conservare a speciilor. Cină şi cazare la Hotel Fiesta 3* (sau similar 3*).

Ziua 14 / 26.11.2020: Galapagos: Insula Santa Cruz – Insula Bartolome – Insula Santa Cruz

Plecare matinală către Insula Bartolome care oferă unele dintre cele mai frumoase peisaje din arhipelag. Mic dejun la bordul navei. Pe Insula Bartolome veţi avea impresia că am ajuns pe Lună, deoarece această insulă este ostilă faţă de cele mai multe plante şi animale. Insula este formată dintr-un vulcan stins, cu o varietate de culori: roşu, portocaliu, verde şi formaţiuni vulcanice de un negru strălucitor. Conul vulcanic uşor de escaladat, oferă privelişti minunate asupra celorlalte insule. Tot aici se află Pinnacle Rock, cel mai reprezentativ reper din arhipelagul Galapagos. Veţi putea face snorkerling cu pinguini, ţestoase marine şi peşti tropicali. Golful este de asemenea un loc excelent pentru a înota şi, cu puțin noroc, veţi putea fi alături de pinguini. Dejun la pachet la bord. Întoarcere pentru cină şi cazare la Hotel Fiesta 3* (sau similar 3*).

Ziua 15 / 27.11.2020: Galapagos: Insula Santa Cruz – Insula Baltra – Guayaquil

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru plecarea spre Guayaquil. După sosire, vom face un tur panoramic al oraşului Guayaquil, capitala economică a Ecuadorului, cel mai mare şi mai cosmopolit dintre oraşele ecuadoriene, prilej cu care vom vedea cartierul vechi Las Penas, Malecon 2000, Palacio Municipal, Mercado Artesanal și Parque Central. Cină şi cazare la Grand Hotel Guayaquil 4* (sau similar 4*).

Ziua 16 / 28.11.2020: Guauyaquil – Amsterdam – București

Mic dejun. Timp liber pentru activități individuale și ultimele cumpărături sau excursie opțională la Hacienda La Danesa, ce aparține de trei generații familiei Olsen care au transformat ferma de cacao și produsele lactate într-o afacere de succes. Veți putea călări pe cărări de munte, veți putea învăța cum fac ei ciocolata de casă și nu în ultimul rând, vă veți bucura de un dejun tradițional ecuadorian, stropit cu un vin Chardonnay. Transfer la aeroport pentru plecarea spre Amsterdam cu compania KLM, zbor KL 753 (19:55 / 13:20).

Ziua 17 / 29.11.2020: Amsterdam – București

Plecare din Amsterdam spre București cu zborul KL 1379 (20:45 / 00:30).

Ziua 18 / 30.11.2020: București

Sosire la București la ora 00:30.


  FORMULAR DE COMANDA

  Nume si prenume:*

  Email:*

  Telefon:*

  Denumire Circuit:*

  Mesaj: