DIFFICULTY

.

MIN. AGE

1 Persoana

2690 Usd + 770 Euro

Filipine Insulele Luzon și Palawan

Manila – Bacolor – Banaue – Batad – Banga-An – Bontoc – Sagada – Cauayan – Insula Palawan: Puerto Princesa – Port Barton – El Nido

 

Vă invităm să descoperiţi câteva “perle tropicale” în care amestecul culturilor foştilor ocupanţi se îmbină armonios cu peisajele fascinante, din care nu lipsesc vulcanii activi, lagunele, golfurile cu apă ca de smarald, coralii viu coloraţi şi plajele mirifice cu nisip fin. Vă invităm într-un circuit în care există pentru oricine câte ceva nou, reconfortant, neobișnuit sau fascinant, care vă va câştiga inima și vă va hrăni sufletul. Din arhipelagul filipinez situat în “Cercul de foc al Pacificului”, veţi vizita o parte din Insula Luzon, capitala Manila, urmând apoi a descoperi Insulele Palawan, inclusă în topul celor mai frumoase insule de pe Pământ. Vă veţi bucura pentru câteva zile de un stil de viaţă tropical, relaxant dar şi cu posibilități infinite pentru explorări și aventură, această insulă fiind caracterizată prin diversitate, un amestec de vechi și nou, sălbatic și lux, într-un decor perfect pentru toţi cei care doresc să cunoască minunile planetei pe care trăim, un paradis insular al Oceanului Pacific.

Perioada: 07.03 – 21.03.2020

TARIF:  770 EURO +  2690 USD / loc în cameră dublă; Supliment single: 870 USD

(tarif valabil pentru un grup minim de 15 turişti; pt. 10-14 turişti, tariful se va recalcula)

HARTA

PROGRAM

Filipine Insulele Luzon și Palawan

Ziua 1 / 07.03.2020: Bucureşti – Doha

Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 21:30 (în faţa ghişeului de îmbarcare al companiei Qatar Airways). Plecare spre Doha cu zborul companiei Qatar Airways, QR 220 (23:30 / 05:15).

Ziua 2 / 08.03.2020: Doha – Manila

Sosire la Doha la ora 05:15, de unde se va pleca cu zborul QR 928 (08:00 / 21:40) spre Manila, una dintre cele mai mari metropole din lume, cel mai important centru politic şi economic din Filipine, cu numeroase monumente, parcuri şi zone istorice. Sosire și întâlnire cu reprezentantul local pentru transfer la Hotel Peninsula 5* (sau similar 5*).

Ziua 3 / 09.03.2020: Manila

Mic dejun. Însoţiţi de ghidul local vom porni în turul panoramic al capitalei arhipelagului, care va include Complexul Cultural Central, Parcul Rizal care se întinde pe o suprafață de 58 ha, cu o lagună în partea centrală, fântâni muzicale, grădini japoneze şi chinezești, după care ne vom îndrepta spre centrul vechi al capitalei, reprezentat de zona fortificată Intramuros, cu Fortul Santiago, sediul guvernului spaniol, din sec. al XVII-lea. Intramuros, care înseamnă „între ziduri, reprezintă puterea fostului centru ecleziastic şi comercial, simbol al rezistenţei filipineze împotriva ocupaţiei străine. În această zonă liniștită a oraşului se păstrează încă bine conservate câteva construcţii care fac parte din moștenirea colonială, precum Casa Manila şi cea mai veche biserică din Filipine, Biserica San Augustin, construită de spanioli în anul 1600, reprezentativă prin stilul său unic arhitectonic, intrată în Patrimoniul Mondial UNESCO. Vom vizita apoi cartierul Quiapo, un loc pitoresc al comercianţilor şi biserica cu celebra statuie a lui Iisus Nazariteanul Negru. În continuarea zilei vom vedea fabricile Loma Lechon deoarece prezența unui lechon la orice masă Pinoy (carne de porc cu coaja prăjită de un maro auriu, cu piele crocantă şi suculentă) se transformă instantaneu într-un ospăț măreț. Nu e de mirare că istoricul și celebrul scriitor Doreen Fernandez a numit lechon-ul piesa centrală a unui bufet Pinoy. Dejun la Barbara’s Heritage Restaurant, unde ne vom bucura de delicatesele bucătăriei filipineze. Ziua va continua cu o vizită inedită a Cimitirului Chinezesc din suburbia Santa Cruz, unic prin mausoleele sale ce exprimă marea veneraţie pentru cei defuncţi. În secţiunea cunoscută sub denumirea Millionaires Row şi Little Beverley Hills vom putea vedea că bogăţia cu care au fost obişnuiţi în timpul vieţii îi însoţeşte în continuare pe cei care se odihnesc aici. Pentru cei care nu sunt pentru prima dată în Manila şi nu doresc să repete turul panoramic al oraşului, recomandăm opţional vizitarea magnificei Lagune Pagsanjan şi a Cascadelor Pagsanjan unde veţi putea participa la un distractiv rafting pe Râul Pagsanjan sau micul Amazon al Filipinelor, cum mai este numit acesta. Cazare la Hotel Peninsula 5* (sau similar 5*).

Ziua 4 / 10.03.2020: Manila – Bacolor – Banaue

Mic dejun. Plecare pe autostrada nordului spre Bacolor, oraş din provincia Pampanga, care potrivit înregistrărilor istorice, a fost o aşezare prosperă la începutul anului 1571. Când spaniolii sub conducerea lui Ferdinand Blumentrit au ajuns aici, au găsit aşezarea Baculud, care se traducea ca „teren la nivel înalt, nume pe care l-au schimbat în Bacolor. Oraşul a fost prima capitală a provinciei Pampanga timp de două secole, între anii 1698-1904, înaintea oraşului San Fernando, declarat ulterior capitala provinciei, în anul 1904. Bacolor a intrat însă în istoria naţională în ultima decadă a sec. al XX-lea, când erupţia Vulcanului Pinatubo a devastat 95% din oraş. Vom vedea Basilica care este aproape trei sferturi îngropată în lava vulcanului, precum şi rămăşiţele caselor care au fost de asemenea acoperite de lavă şi cenuşă. Itinerariul zilei va continua spre Banaue, „casa spectaculoaselor terase de orez săpate manual, considerate de filipinezi a opta minune a lumii, incluse pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Sculptate în munte cu mii de ani în urmă, beneficiind de un sistem antic de irigare, terasele dau impresia că sunt nişte trepte ale unei scări gigantice care se înalţă către cer, unele ajungând la o altitudine de peste 1500 m. Indigenii Ifugao, numiţi oamenii din cer, au folosit cele mai rudimentare instrumente pentru terasarea versanților, uneori foarte abrupţi, pentru a-i consolida mai târziu cu ziduri și baraje. De-a lungul secolelor, cei din tribul Ifugao au realizat aceste „sculpturi pe care, cu mândrie, le numesc treptele cerești, terase pe care localnicii cultivă şi în zilele noastre orez şi legume. Alături de Bontoc, Kalinga și Apayao, poporul Ifugao face parte din tribul Igorot care a sosit în Filipine acum peste 3000 de ani. Stilul lor de viaţă a rămas modest până în prezent şi apare ca un contrast puternic în comparaţie cu măreția maiestuosă a teraselor de orez. Populaţia Ifugao trăieşte în principal, în colibe acoperite cu iarbă şi cu stâlpi de lemn, poartă haine tradiționale bogat ornate cu motive colorate care indică statutul social şi au multe tradiții și obiceiuri străvechi pe care le sărbătoresc prin diverse ceremonii. Cină și cazare în Banaue la Hotel Banaue 3* (sau similar 3*).

Ziua 5 / 11.03.2020: Banaue – Batad – Satul Tradiţional Banga-An – Banaue

Mic dejun. Astăzi vom avea prilejul de a vedea cel mai spectaculos grup al teraselor de orez dintre cele 5 grupuri din zonă. Vom pleca cu tradiţionalele jeep-uri către Saddle, pentru a ajunge în Batad, un sătuc din Munţii Ifugao, situat într-un amfiteatru spectaculos format din câmpurile de orez supraetajate. Ne vom opri într-un frumos punct de belvedere pentru a fotografia imaginea spectaculoasă a teraselor de orez, după care vom coborî în satul Banga-An unde ne vom întâlni cu populaţia locală Ifugao. Vom avea prilejul de a le observa obiceiurile şi ritualurile interesante, vom avea timp să explorăm pieţele locale şi vom servi dejunul într-un restaurant local. Întoarcere la Banaue pentru cină și cazare la Hotel Banaue 3* (sau similar 3*).

Ziua 6 / 12.03.2020: Banaue – Bontoc – Sagada – Banaue

Mic dejun. Dimineaţa ne vom îndrepta spre Bontoc, capitala istorică a provinciei de munte Cordillera și locul de origine a tribului Bontoc, populaţia indigenă fiind implicată în diverse războaie încă din anii 1930. Vom vizita Muzeul Bontoc, fondat de călugăriţele belgiene, care au activat în zonă timp de câteva decenii. Muzeul prezintă artefactele populaţiei montane din zonă, fotografii vechi precum şi câteva case tradiționale. Dejun la un restaurant local, după care ne vom deplasa spre Sagada, oraş faimos pentru sicriele sale suspendate. Amplasat într-o vale luxuriantă, în partea de nord a ţării, orăşelul este renumit prin folosirea practicii de înmormântare neobişnuită, aceea de atârnare a sicrielor pe vârful stâncilor de calcar. Acest mod tradițional de îngropare este practicat şi în prezent de către localnici, însă nu toată lumea este „calificată să fie îngropată în acest fel, deoarece pe lângă alte condiţii, aceştia trebuie să fi fost căsătoriţi și să fi avut nepoți. Vom explora orăşelul și minunăţiile sale, trecând prin pitoreasca vale Echo, cu vegetaţie luxuriantă şi stânci de calcar. Seara întoarcere la Banaue pentru cină și cazare la Hotel Banaue 3* (sau similar 3*).

Ziua 7 / 13.03.2020: Banaue – Cauayan – Insula Palawan: Puerto Princesa

Mic dejun. Transfer la aeroportul din Cauayan pentru zborul spre Insula Palawan care face parte din provincia insulară cu acelaşi nume, formată din aprox. 1780 de insule şi insuliţe cu plaje acoperite de nisip alb şi fin. Teritoriul insulelor este acoperit de vegetaţie tropicală luxuriantă, abundă de câmpii cu orez, pajişti întinse cu palmieri, dealuri, munţi şi stânci formate din roci carstice şi calcaroase, dar şi plaje ascunse, udate de valurile turcoaz ale mării. Relieful calcaros al insulelor adăposteşte numeroase peşteri şi este străbătut de cursuri de apă spectaculoase. În arhipelag sunt vorbite aprox. 52 de limbi şi dialecte, cel mai răspândit fiind dialectul tagalog care este vorbit de jumătate din populaţie. Palawan încă este considerat a fi secretul bine ascuns al Asiei, un paradis în nuanţe verzi-albăstrui, fiind considerat în acelaşi timp Ultima Frontieră a Filipinelor. Vom vedea de ce 2 ani la rând Insula Palawan a fost numită cea mai spectaculoasă insulă din lume de către Conde Nast Traveler şi vom înţelege motivele pentru care această zonă cuprinsă între Marea Zulu, Marea Chinei de Sud ṣi Strâmtoarea Linapacan a fost inclusă în Patrimoniul Mondial Natural UNESCO. Vom ateriza în capitala insulei, Puerto Princesa, oraş situat în partea vestică a insulei, cunoscut ca centrul eco-turismului din Filipine. Transfer pentru cină şi cazare la Hotel Sheridan Beach Resort & Spa 4* (sau similar 4*).

Ziua 8 / 14.03.2020: Puerto Princesa – Râul Subteran şi Turul Mangrovelor – Puerto Princesa

Mic dejun. Puerto Princesa nu este doar cel mai curat oraş al Filipinelor, nume câştigat datorită pădurilor tropicale şi luxuriante, dar este şi casa uneia dintre Cele 7 minuni ale Naturii şi anume Râul Subteran, „Underground River, un râu ce şerpuieşte printr-o peşteră spectaculoasă, cu o lungime de aprox. 8,2 km, pe care vom naviga şi noi. Vom pleca spre Parcul Naţional al Râului Subteran Puerto Princesa listat în Patrimoniul Mondial Natural UNESCO, pentru explorarea râului şi pentru un tur al mangrovelor. Din micuţul sătuc Sabag ne vom îmbarca în bărci cu vâsle cu care vom explora râul care se varsă într-o superbă lagună de pe coasta de vest a insulei, în Marea Chinei de Sud. Călătoria subterană printre stalagmitele şi stalactitele gigantice care seamănă cu diferite fructe, legume şi reprezentări religioase, va fi una impresionantă. În pereţii peşterilor săpate de râu au fost descoperite fosilele de Sirenia, un mamifer erbivor care a trăit acum mai bine de 20 de milioane de ani, singurul mamifer complet adaptat la viaţa marină. După dejun, pe care îl vom servi la un restaurant local, vom porni în turul pădurilor de mangrove, unele dintre cele mai importante din Asia, al căror habitat este protejat. Ghizii locali ne vor explica despre istoria parcului naţional şi dacă vom fi norocoşi o să vedem şi o mulţime de animale care vieţuiesc în acest ecosistem unic. Întoarcere în Puerto Princesa pentru cazare la Hotel Sheridan Beach Resort & Spa 4* (sau similar 4*).

Ziua 9 / 15.03.2020: Puerto Princesa – Port Barton

Mic dejun. Plecare spre San Vicente, un municipiu din arhipelagul Palawan divizat în 10 sate sau barangays, Port Barton fiind cel mai renumit dintre ele. Itinerarul zilei este foarte pitoresc, va străbate insula îngustă şi muntoasă, cu creste impunătoare, cu păduri şi dealuri acoperite de vegetaţie luxuriantă, în care zonele de golfuleţe cu plaje şi păduri de cocotieri alternează dintr-o parte în cealaltă a drumului mai tot timpul. Vom ajunge într-o zonă cu peisaje fantastice, nealterate ṣi aproape virgine, unde vom găsi cea mai lungă plajă cu nisip alb din Filipine, Long Beach, flancată de cocotieri uriaşi. În acest univers mirific unde vom întâlni localnicii timizi, dar deosebit de prietenoşi, vom poposi pentru 2 zile. Cină şi cazare la Hotel Secret Paradise Resort 3* (sau similar 3*).

Ziua 10 / 16.03.2020: Port Barton

Mic dejun. Zi liberă în această oază de liniṣte ṣi de relaxare, care nu este un vis, ci un loc atât de frumos încât vom avea senzaţia că suntem pe altă planetă. Excursie opțională cu barca, prilej de a descoperi atracțiile naturale ale zonei și de a explora habitatul marin pentru amatorii de snorkeling. Cină şi cazare la Hotel Secret Paradise Resort 3* (sau similar 3*).

Ziua 11 / 17.03.2020: Port Barton – El Nido

Mic dejun. Deplasare spre extremitatea nordică a Insulei Palawan, către orăşelul El Nido, situat în Bacuit Bay (Golful Bacuit), care formează împreună cu cele 45 de insule ṣi insuliṭe din apropiere, un adevărat sanctuar marin protejat încă din anul 1991. Această arie protejată care se întinde pe o suprafaṭă de peste 900.000 km2 reprezintă cel mai mare sanctuar marin din Filipine, fiind renumit pentru plajele sale sălbatice, pentru fauna ṣi flora deosebit de variate ṣi bogate, dar mai ales, pentru cele trei tipuri de habitate marine care adăpostesc peste 100 de specii de corali, patru specii de broaṣte ṭestoase pe cale de dispariṭie ṣi peste 800 de tipuri de peṣti exotici. Faptul că peisajele din El Nido „taie răsuflarea, nu mai este un secret, însă ceea ce o să ni se pară fascinant este faptul că ne vom putea bucura de ele în timp ce vom lenevi pe o plajă de unde vom putea admira stâncile acoperite de arbuştii verzi care răsar din mijlocul golfului. Ne vom putea bucura de apusuri absolut fantastice, pentru că parcă nicăieri soarele nu coboară atât de încet, fără grabă, emanând o lumină cameleonică spre apa transformată în cea mai mare oglindă pe care ne-am putea-o imagina. Cazare la Hotel Seda Lio 5* (sau similar 5*).

Ziua 12 / 18.03.2020: El Nido Island Hopping - Tour A

Mic dejun. El Nido este şi punctul de plecare în excursiile către insulele din Bacuit Bay, ocazie de a descoperi cele mai frumoase atracţii naturale, cu lagune spectaculoase, plaje cu nisip alb, păduri de palmieri, ape turcoaz şi limpezi încât se pot vedea cu uşurinţă peştii şi recifurile de corali. Sunt 4 tururi care se fac în mod constant pentru vizitarea insulelor şi insuliţelor din golf, numite local foarte simplu: A, B, C şi D. Turul A se adresează celor care doresc să vadă cele mai frumoase lagune, o plajă superbă şi o insulă cu un peisaj ce pare ireal, turul B celor care vor să exploreze peşterile din zonă, turul C celor care doresc o combinaṭie de plaje şi insule, iar turul D celor care preferă plajele. Pentru început noi vom porni în turul A, cu dejun inclus, prilej cu care vom descoperi lagune frumoase, plaje și locuri de snorkeling unde vom putea înota și admira coralii, fauna colorată și aprox. 100 de specii de pești. Vom ajunge în 3 lagune: Small Lagoon (Laguna Mică), Big Lagoon (Laguna Mare) şi Secret Lagoon (Laguna Secretă), toate aflate pe Insula Miniloc din Bacuit Bay. Small Lagoon este perfectă pentru snorkeling, Secret Lagoon este chiar secretă, pentru că va trebui să trecem printr-un tunel săpat în rocă pentru a ajunge la laguna închisă, apărată şi înconjurată de ziduri drepte de stâncă asemenea unui puţ, iar Big Lagoon aşa cum îi spune şi numele, este o lagună mare, unde culoarea şi limpezimea apei par ireale. Probabil cel mai fotogenic loc în care vom ajunge va fi Insula Shimizu care ne va cuceri încă din depărtare, din momentul în care vom vedea cele 2 stânci impresionante, aşezate faţă în faţă, care parcă răsar din apele intens colorate ale golfului, alcătuind un peisaj spectaculos, astfel încât vom avea senzaţia că privim o imagine pe Travel Channel. Ultima destinaţie va fi Insula 7 Commandos (Insula Comandanţilor), un loc în care ne vom relaxa la finalul unei zile frumoase pe o plajă superbă de unde vom admira peisaje atât de frumoase încât par ireale, locuri unde s-au filmat scene din reality show-ul The Survivor. Pe lângă frumuseţea ei, plaja are şi o poveste interesantă de la care îi provine misteriosul nume, pentru că se spune că aici s-au retras şi au trăit 7 soldaţi japonezi după Cel de-al doilea Război Mondial. După-amiază ne vom întoarce în El Nido pentru cazare la Hotel Seda 5* (sau similar 5*).

Ziua 13 / 19.03.2020: El Nido Island Hopping - Tour C

Mic dejun. Plecare în turul C, cu dejun inclus, prilej cu care vom descoperi Insula Helicopter, Insula Tapiutan şi Insula Mantiloc cea mai îngustă şi lungă insulă din El Nido. Prima oprire va fi pe Insula Dilumacad, cunoscută mai mult sub numele de Helicopter Island (Insula Elicopter), nume care i se trage de la forma sa, unde vom găsi o apă de un turquoise incredibil şi munţi calcaroşi care sporesc originalitatea insulei. În partea Nordică a insulei există un tunel subacvatic, iar în extremitatea sa sudică un recif impresionant. Următoarea oprire va fi pe Insula Tapiutan, situată la o distanţă apreciabilă în afara golfului, care înfruntă Marea Chinei de Sud, una dintre cele mai frapante insule din El Nido, datorită siluetei sale, a formelor calcaroase, a zonei de plajă din partea de sud-est și care prin bogăţia vieţii marine invită la explorare. Ne vom îndrepta apoi spre Insula Mantiloc unde vom descoperi peisaje şi plaje mirifice, precum Secret Beach (plaja secretă), ca un buzunar, înconjurată de pereţi abrupţi de rocă. Vom încerca să ajungem la cea mai frumoasă ṣi ascunsă plajă din acest tur, şi nu numai, numită astfel pentru că poarta de intrare spre aceasta este acoperită în timpul mareei. Conform legendelor locale, aceasta a fost sursa de inspiraţie pentru Alex Garland care a scris romanul The Beach. După această descoperire vom ajunge pe Hidden Beach, (plaja ascunsă) înconjurată de stranii formaţiuni calcaroase unde poate vom recunoaşte peisajele unde s-au filmat scene din filmul Bourne Legacy. În apele care înconjoară această plajă ne vom simţi ca într-o imensă piscină cu apă incredibil de clară. În afară de Hidden Beach, Insula Mantiloc este faimoasă şi pentru Kulasa Beach, o fâşie de 100 m de nisip fin, situată într-una dintre grotele sale. O altă zonă fantastică este Star Beach, unde vom descoperi frumuseţea recifului de corali de lângă plajă în care veţi putea vedea peşti coloraţi, o mulţime de stele de mare şi de arici de mare. Ascuns în luxurianta pădure a insulei vom găsi Matinloc Shrine cunoscut şi sub denumirea de Altarul Binecuvântatei Fecioare, un monument sacru construit în anul 1982, în onoarea Fecioarei Maria. De pe aceste plaje cu nisip perlat, ne vom putea bucura de apa care are niṣte culori incredibile ce se amestecă ṣi se modifică în funcṭie de razele soarelui ṣi de pietrele risipite din loc în loc. Viaṭa marină este deosebit de animată, reciful de corali este foarte bogat, un adevărat acvariu populat cu o mulṭime de vieṭuitoare. După-amiază întoarce în El Nido pentru cazare la Hotel Seda 5* (sau similar 5*).

Ziua 14 / 20.03.2020: El Nido – Manila – Doha

Mic dejun. Transfer la aeroportul din Caticlan pentru zborul spre Manila. Plecare din Manila spre Doha cu zborul compania Qatar Airways, QR 929 (23:20 / 04:40).

Ziua 15 / 21.03.2020: Doha – Bucureşti

Sosire la Doha la ora 04:40, de unde se va pleca spre Bucureşti cu zborul QR 221 (06:55 / 11:15).


  FORMULAR DE COMANDA

  Nume si prenume:*

  Email:*

  Telefon:*

  Denumire Circuit:*

  Mesaj: