TYPOLOGIES

CIRCUITE AVION GERMANIA

+ 3
DIFFICULTY

11 zile

MIN. AGE

1 Persoana

1090 Euro

Germania - Istorie si Civilizatie

Praga – Nuremberg – Munchen – Frankfurt – Valea Rinului – Koln – Hamburg – Berlin
Plecari: 30.06, 20.08.2020 (11 zile / 10 nopti)
__________________________________________________________________
Ludwig al II-lea a ramas cunoscut in istorie drept “regele lebada” sau “regele nebun”, dar si drept marele constructor de castele, numele lui fiind legat de Palatul Nymphenburg (resedinta unde s-a nascut), dar si de constructia si faima palatelor Neuschwanstein, Linderhof, Herrenchiemsee, Schachen, Hohenschwangau. Germania este o tara cu istorie si cultura captivante, dar si obiceiuri si atractii spectaculoase. Va invitam sa le descoperim impreuna!

PRET/persoana: 1090EURO
(loc in camera dubla, taxe incluse)
Supliment camera single: 315 EURO / persoana

ORAR INFORMATIV DE ZBOR (ore locale):
Bucuresti 07:50 – Praga 08:45 durata zborului: 1h55min
Praga 09:30 – Bucuresti 12:20 durata zborului: 1h50min

HARTA

PROGRAM

GERMANIA Istorie si Civilizatie

Ziua 1: BUCURESTI – PRAGA – DRESDA

Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Otopeni la ora 05:50 pentru imbarcare pe cursa directa TAROM cu destinatia Praga. Decolare la ora 07:50 si sosire la Praga la ora locala 08:45. Ne imbarcam in autocarul local si plecam spre Dresda (155km) – „Florenta de pe Elba”, un oras primitor, plin de gradini, flori si arbori inalti. La sosire vom face un scurt tur panoramic cu autocarul. Cazare la hotel Ringhotel Residence Alt Dresden 4* (sau similar). Dupa amiaza, plimbare cu insotitorul de grup prin centrul vechi al orasului, impresionant prin farmecul si incarcatura istorica a locurilor, prin dimensiunea si eleganta cladirilor. Daca timpul permite, va recomandam vizita la Palatul Zwinger – palatul lui Augustus cel Puternic, care si-a propus sa intreaca vestitul Versailles prin grandoare si lux. Optional, croaziera pe raul Elba.

Ziua 2: DRESDA – NUREMBERG (310 km)

Mic dejun. Plecam spre Nuremberg, oras fondat in anul 1050, un amestec interesant de vechi si nou. Odata ajunsi in Nuremberg, vom vizita impreuna cu insotitorul de grup centrul medieval, inconjurat de ziduri. Vom rasuci inelul de aur de la fantana gotica Schoner Brunnen (Fantana Frumoasa) pentru ca norocul sa fie in continuare de partea noastra si ne vom delecta gusturile cu vestitii carnati germani. Cazare la hotel Fuerther Mercure Nuernberg West 4* (sau similar).

Ziua 3: NUREMBERG – ROTHENBURG OB DER TAUBER – MUNCHEN (165 km)

Mic dejun. Pe drum spre capitala bavareza, ne oprim in orasul medieval Rothenburg, imprejmuit de arcade medievale, ziduri masive si turnuri de aparare. Vom vizita centrul istoric al orasului, o adevarata bijuterie a arhitecturii medievale, cu stradute pietruite si case construite pe jumatate din lemn. Dupa amiaza ne continuam drumul spre Munchen. Cazare la hotel Leonardo Hotel & Residence 4* (sau similar).

Ziua 4: MUNCHEN – ULM (155 km)

Mic dejun. Vom incepe ziua cu un tur panoramic cu autocar si ghid local (3 ore). Vom admira Piata Maria (numita dupa coloana cu statuia Maicii Domnului din centrul piatetei), cu noua si vechea primarie, atragatoare prin turnurile lor, Peterskirche (biserica Sf. Petru) – cea mai veche biserica din centru, catedrala Frauenkirche – cea mai faimoasa biserica din centrul orasului, prin spectaculoasa sa arhitectura medievala (secolul XV). Dupa-amiaza, timp liber pentru cumparaturi sau plimbari individuale. Pasionatilor le recomandam o vizita la Muzeul BMW. Deplasare catre Ulm. Cazare la hotel Leonardo Royal Hotel Ulm 4* (sau similar).

Ziua 5: ULM – FRANKFURT (320 km)

Mic dejun. Plecam spre Frankfurt – cel mai mare oras din landul federal Hessa si al cincilea oras ca marime din Germania. Sosire in Frankfurt in jurul pranzului, transfer si cazare la hotel Tryp by Wyndham Frankfurt 3* (sau similar). Transfer in centrul orasului pentru tur panoramic cu ghid local (3 ore) pe parcursul caruia vom admira Bursa din Frankfurt (cea mai mare din tara), “cartierul bancar” unde isi au sediile cele mai importante banci, catedrala gotica Sf. Bartolomeu, Primaria Romer – alcatuita din trei case gotice invecinate, biserica Sf. Paul si vechea cladire a Operei. Seara, plimbare cu insotitorul de grup prin Römerplatz, vechiul centru medieval si un loc potrivit pentru admirat cladirile istorice din zona. Cazare la hotel Tryp by Wyndham Frankfurt 3* (sau similar)

Ziua 6: FRANKFURT – CROAZIERA PE RIN – KOLN – DUSSELDORF (300 km)

Mic dejun. Vom pleca spre romanticul oras Rudesheim am Rhein (55km) unde, dupa o scurta vizita, ne imbarcam pe vaporasul de croaziera. Timp de o ora si jumatate ne vom bucura de un peisaj spectaculos de-a lungul Rinului romantic: castelele vechi si dealurile acoperite de vita de vie ne vor incanta cu siguranta. Ajungem in St. Goarshausen unde ne asteapta autocarul pentru transfer la Koln (140km). Sosire in Koln unde vom face un scurt tur panoramic de oras. Plecam apoi catre Dusseldorf unde ne vom caza la hotel Holiday Inn Dusseldorf – Hafen 4* (sau similar)

Ziua 7: DUSSELDORF – HAMBURG (410 km)

Mic dejun. In cursul diminetii vom preda camerele si vom pleca spre Hamburg, principalul port german, al doilea oras ca marime din Germania. Sosire in Hamburg in cursul serii, transfer si cazare la hotel Leonardo Hamburg-Stillhorn 4* (sau similar)

Ziua 8: HAMBURG – BERLIN (285 km)

Mic dejun. In cursul diminetii vom preda camerele si vom pleca spre Hamburg, principalul port german, al doilea oras ca marime din Germania. Sosire in Hamburg in cursul serii, transfer si cazare la hotel Leonardo Hamburg-Stillhorn 4* (sau similar).

Ziua 8: HAMBURG – BERLIN (285 km)

Dupa micul dejun, vom face un tur panoramic de oras cu ghid local (3 ore). Vom admira lacul artificial Alster, situat in centrul orasului, Primaria construita in stil neorenascentist, Jungfernstieg – principala artera comerciala, portul. Dupa pranz, plecam spre Berlin. Cazare la hotel Holiday Inn City West 4* (sau similar).

Ziua 9: BERLIN

Mic dejun. Tur panoramic de oras cu ghid local (4 ore) in capitala Germaniei. Vom incepe turul pe maretul bulevard berlinez Unter den Linden, conceput initial ca un drum de calarie intre palatul Berliner Schloss si terenurile regale de vanatoare din Tiergarten si transformat apoi intr-un splendid bulevard regal de regii prusnaci din secolul XVIII. Continuam cu Piata Gendarmenmarkt, considerata cea mai frumoasa piata din Berlin, Poarta Brandenburg – simbolul orasului, complexul cultural Insula de Muzee, Parlamentul german (Reichstag), Alexanderplatz cu Turnul Televiziunii si, bineinteles, Zidul Berlinului. Dupa-amiaza, timp liber pentru cumparaturi sau vizite optionale cu insotitorul de grup. Cazare la hotel Holiday Inn City West 4* (sau similar)

Ziua 10: BERLIN – PRAGA (345 km)

Mic dejun. Plecare spre Praga. La sosire ne vom bucura de un tur pietonal al capitalei Cehiei (impreuna cu insotitorul de grup) si ne vom caza la Pentahotel Prague 4* (sau similar)

Ziua 11: PRAGA – BUCURESTI

Mic dejun. La ora 06:00 transfer la aeroport pentru imbarcare pe cursa TAROM spre Bucuresti cu plecare la ora 09:30. Sosire la Bucuresti la 12:20.


  FORMULAR DE COMANDA

  Nume si prenume:*

  Email:*

  Telefon:*

  Denumire Circuit:*

  Mesaj: