TYPOLOGIES
DIFFICULTY

16 zile

MIN. AGE

1 Persoana

1540 + 1980 USD Euro

Incursiune Asiatică Coreea De Sud – Taiwan – Brunei – Malaezia

Seoul – Zona DMZ – Busan – Taipei – Hualien – Parcul Național Taroko – Sun Moon Lake – Bandar Seri Begawan – Kota Kinabalu Parcul Național Kota Kinabalu – Kuala Lumpur – Putrajaya

Sigur aţi auzit remarca “e un tărâm de basm”, ca referire la locuri minunate ale planetei noastre, însă puţini dintre noi au avut ocazia să vadă cu ochii lor un loc care nu este doar un tărâm de poveste, ci chiar o poveste în sine… Vă propunem o inedită incursiune asiatică, prilej de a vizita unele dintre cele mai interesante țări din această zonă a lumii, precum Coreea de Sud, Taiwan, Brunei și Malaezia. Călătoria va începe în Coreea de Sud, unde veți fi uimiți de tehnologia de vârf, construcţii dintre cele mai îndrăzneţe și oameni pentru care munca este un cult, iar tradiţiile o a doua religie. Veţi continua cu Taiwanul, o ţară în care amestecul culturilor foştilor ocupanţi olandezi, japonezi şi chinezi, se îmbină armonios cu superbele peisaje naturale, veți vizita Sultanatul Brunei, cel mai bogat stat de pe acest continent și veți încheia incursiunea în Malaezia, unul dintre “tigrii asiatici”, un mixt de culturi eterogene, o îmbinare perfectă între exotic și modern. Kota Kinabalu, capitala Sabahului, vă va cuceri cu celebrul Parc Național Kota Kinabalu, iar cosmopolita capitală Kuala Lumpur, monument al ingenuităţii și determinării malaeziene, devenită dintr-o murdară exploatare minieră una dintre cele mai spectaculoase metropole asiatice, va întregi experiența asiatică pe care v-o propunem!

Perioada:  24.03 – 08.04.2020

TARIF:  1540 EURO + 1980 USD / loc în cameră dublă; Supliment single: 760 USD 

(tarif valabil pentru un grup minim de 15 turişti; pt. un grup mai mic de 15 turişti, tariful se va recalcula)

HARTA

PROGRAM

Ziua 1 / 24.03.2020 Bucureşti – Amsterdam – Seoul

Întâlnire cu însoţitorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 12:00 (în faţa ghişeului de îmbarcare al companiei KLM). Plecare spre Amsterdam cu compania KLM, zbor KL 1374 (13:55 / 15:55), de unde se va pleca spre Seoul cu zborul KL 855 (21:10 / 15:40).

Ziua 2 / 25.03.2020: Seoul

Vom sosi la ora 15:40 în Seoul, capitala Republicii Coreea timp de 600 de ani, situată în nord-vestul ţării, pe Râul Han, în centrul peninsulei Coreea. Întemeiată în anul 18 î.Hr., aceasta a fost iniţial capitala regatului Baekje, unul dintre cele Trei Regate Coreene şi a continuat să fie capitală în timpul dinastiei Joseon şi a imperiului Coreean până în zilele noastre. Zona capitalei care include metropola Incheon şi majoritatea provinciei Gyeonggi, are aprox. 24,5 milioane de locuitori, fiind una dintre cele mai mari zone metropolitane din lume. Aproape un sfert din populaţia Coreei de Sud trăieşte în Seoul, făcându-l cel mai puternic centru economic, politic şi cultural sud-coreean. Seoul este considerat un oraş global, fiind în acest sens al 9-lea în Indexul Oraşelor Globale din 2008. În oraşul care a găzduit Jocurile Olimpice de vară în anul 1988 şi Campionatul Mondial de Fotbal din anul 2002 se află şi sediile principale ale multinaţionalelor Samsung, LG şi Hyundai. Întâlnire cu reprezentantul local şi transfer pentru cazare la Hotel Best Western Seoul Garden 4* (sau similar 4*).

Ziua 3 / 26.03.2020: Seoul – Zona DMZ

Mic dejun. Ziua de astăzi va fi dedicată excursiei în Zona Demilitarizată Coreeană, cea mai puternic militarizată graniţă a lumii, aflată între cele două ţări, Coreea de Nord şi Coreea de Sud, care se întinde de la est la vest pe o distanţă de 250 km, având o lăţime de 4 km. În timpul turului vom afla mai multe despre Războiul din Coreea în care au murit aprox. 900 mii de chinezi, 1,5 milioane de sud-coreeni şi 34 mii de americani. Vom vedea şi al treilea tunel de infiltrare nord-coreean, construit de nord-coreeni cu intenţia de a invada pe ascuns Coreea de Sud, tunel descoperit însă de către Coreea de Sud în anul 1978 ca urmare a unei informaţii furnizate de către un dezertor nord-coreean. Tunelul are o lungime de aprox. 1,5 km şi o adâncime de 150 m sub pământ. Vom avea de asemenea şansa să urcăm în Observatorul Dora situat pe muntele cu acelaşi nume, de unde cu ajutorul binoclurilor vom putea zări oraşul industrial Kaesong din Coreea de Nord. Vom vizita apoi Muzeul Național, prilej de a cunoaşte cultura şi istoria oraşului Seoul începând de la epoca de piatră până în prezent, cu accent pe epoca dinastiei Joseon. În continuarea zilei vom vedea (exterior) Cheongwadae – Blue House, copia sud-coreeană a Casei Albe, un complex de clădiri construite pe situl grădinii regale a dinastiei Joseon unde îşi desfăşoară activitatea guvernul, fiind şi reşedinţă prezidenţială şi Palatul Gyeongbokgung, unul dintre cele cinci mari palate construite de regii dinastiei Joseon, palat favorit al multor dintre prinţii dinastiei, care a păstrat multe elemente datând din perioada celor Trei Regate. Dejun în timpul vizitelor. Transfer pentru cazare la Hotel Best Western Seoul Garden 4* (sau similar 4*).

Ziua 4 / 27.03.2020: Seoul – Busan

Mic dejun. Tur panoramic al oraşului Seoul, care va include vizitarea Pieţei Namdaemun, cea mai veche piaţă tradiţională din Seoul, situată lângă “Marea Poartă din Sud”, una dintre vechile porţi de acces în oraş, după care ne vom îndrepta spre Turnul din Seoul aflat pe muntele Namsan, inaugurat la data de 15 octombrie 1980, care găzduieşte în prezent o mulţime de cafenele şi restaurante. În continuare ne vom putea plimba pe celebra arteră comercială Insadong, de unde se pot achiziţiona diverse obiecte tradiţionale coreene. Dejun în timpul vizitelor. Transfer la aeroport pentru zborul intern către Busan, principalul port al ţării şi al doilea oraş ca mărime din Coreea de Sud, care a devenit renumit odată cu găzduirea Jocurilor Asiatice din anul 2002. Busanul a fost de asemenea unul dintre oraşele gazdă pentru FIFA World Cup 2002 şi reprezintă centrul de convenţii internaţionale din Coreea. Cazare la Hotel Commodore 4* (sau similar 4*).

Ziua 5 / 28.03.2020: Busan

Mic dejun. Zi consacrată vizitării oraşului Busan, prilej cu care vom putea admira Parcul Oceanic Taejongdae de pe Insula Yeongdo-gu, numele acestuia fiind dat după Regele Taejong Muyeol (604 - 661) care venea deseori aici să practice tirul cu arcul și Turnul Busan situat în Parcul Yongdusan, care oferă o priveliște spectaculoasă asupra vechiului port. În continuare vom vedea Piaţa de pește Jagalchi, una dintre cele mai mari din lume, unde pescarii îşi vând marfa proaspătă, iar clienţii negociază pentru un preţ cât mai bun, Casa Nurimaru APEC, numele fiind o combinaţie între cuvintele coreene: “nuri” – lume şi “maru” – summit, Plaja Haeundae, cea mai faimoasă plajă cu nisip alb din ţară, unde se ţin numeroase evenimente culturale şi festivaluri de-a lungul anului şi Centum City, înregistrat în Cartea Recordurilor Guinness ca fiind cel mai mare complex comercial din lume. Dejun în timpul vizitelor. Transfer pentru cazare la Hotel Commodore 4* (sau similar 4*).

Ziua 6 / 29.03.2020: Busan – Taipei

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul spre Taipei, capitala Taiwanului, unul dintre cele mai frumoase și interesante orașe din Asia, fiind ales Capitala Mondială a Designului în anul 2016. Însoţiţi de ghidul local, vom porni în turul panoramic de oraş, care va include Templul Lungsahan, Chiang Kai-Shek Memorial Hall, memorialul ridicat în cinstea primului preşedinte taiwanez Chiang Kai Sek, Palatul Muzeului Naţional, care adăposteşte capodopere ale artei imperiale chinezeşti, precum caligrafii, statui, bijuterii, obiecte din ceramică, exponate din jad vechi de 5.000 de ani şi Altarul Martirilor, unde vom putea asista la ceremonia schimbării gărzii. Cină și cazare în Taipei la Hotel Howard Plaza 4* (sau similar 4*).

Ziua 7 / 30.03.2020: Taipei – Hualien

Mic dejun. Plecare spre Hualien, un orăşel situat pe coasta estică a Taiwanului într-un decor natural deosebit, mărginit pe o latură de un lanţ muntos şi pe alta de Oceanul Pacific, motiv pentru care localnicii îl numesc cu mândrie “cel mai frumos oraş de pe malul oceanului”, fiind în acelaşi timp cel mai mare furnizor de marmură al ţării şi una dintre zonele industriale cele mai moderne din Taiwan. Eroziunea oceanului a modelat țărmul pe care este situat orașul, transformându-l într-o adevărată dantelarie. Se vor face numeroase opriri în puncte panoramice pentru a putea surprinde frumusețea acestor faleze. Cină și cazare la Hotel Chateau de Chine 4* (sau similar 4*).

Ziua 8 / 31.03.2020: Hualien – Parcul Național Taroko – Sun Moon Lake

Mic dejun. Zi dedicată vizitării Parcului Național Taroko, situat la nord de Hualien, pe coasta de est a Taiwanului, nu departe de Oceanul Pacific. Cheile Taroko pot fi considerate un monument al naturii creat de apele râului Liwu care “au modelat artistic” pereții versanților de marmură situați în apropiere. Din acest motiv, Cheile Taroko sunt cunoscute şi sub numele de “Cheile de Marmură” şi reprezintă un impresionant canion de 19 km lungime, care conţine unele dintre cele mai înalte vârfuri din Taiwan, de peste 3.400 m. Drumul de acces este cocoțat pe pantele abrupte ale muntelui și șerpuiește la înălțimi, oferind panorame de o frumusețe debordantă. Se vor face popasuri pe traseu în diferite locuri, acolo unde vom putea surprinde cele mai frumoase fotografii şi nu în ultimul rând vom face o vizită la un atelier de prelucrare a marmurei. În continuarea zilei ne vom deplasa spre Lacul Sun Moon, situat la o altitudine de 762 m în măreţii munţi ai Taiwanului. Cină și cazare la Hotel Sun Moon Lake Delago 4* (sau similar 4*).

Ziua 9 / 01.04.2020: Sun Moon Lake – Taipei

Mic dejun. Ziua va începe cu o croazieră pe Lacul Sun Moon, după care vom vizita Templul Wenwu, construit în anul 1934, dedicat lui Confucius - maestrul scrisului şi lui Kuan Ti - maestrul sabiei, Altarul Călugărului Sfânt, precum şi Pagoda Tse-En care a devenit în timp emblema lacului. Întoarcere în Taipei, unde vom vedea Centrul Financiar Internaţional Taipei, cunoscut sub numele de Taipei 101, un zgârie - nori de unde se poate observa întreg oraşul, actualmente al doilea cel mai înalt turn din lume, după Burj Khalifa din Dubai (urcarea în turn nu este inclusă). Cină și cazare la Hotel Howard Plaza 4* (sau similar 4*).

Ziua 10 / 02.04.2020: Taipei – Bandar Seri Begawan

Mic dejun. Dimineața timp liber pentru cumpărături și plimbări individuale. Transfer la aeroport pentru zborul către Bandar Seri Begawan, capitala Bruneiului, stat situat pe coasta insulei Borneo, rămășița unui puternic sultanat ce și-a recâștigat independența față de Regatul Unit pe data de 1 ianuarie 1984. Cină la un restaurant local și transfer pentru cazare la Hotel The Centrepoint 4* (sau similar 4*).

Ziua 11 / 03.04.2020: Bandar Seri Begawan – Kota Kinabalu

Mic dejun. În prima parte a zilei vom face un tur panoramic de oraș, care va include Lapau – sala de ceremonii a Brunei-ului, Dewan Majlis – Clădirea Parlamentului, Moscheea Sultan Omar Ali Saifuddien, care poartă numele celui de-al 28-lea sultan al Bruneiului, care a fost și primul Ministru al Apărării din Brunei, Galeria Islamică Sultan Hassanal Bolkiah’s, unde vom putea admira piese superbe de artă islamică și Moscheea Jame Asr Hassanil Bolkiah, cea mai mare moschee din Brunei construită pentru a sărbători cea de-a 25-a aniversare a domniei Sultanului Hassanal Bolkiah în anul 1992. Vom face o oprire pentru fotografii în fața intrării celui mai mare Palat reședință din lume, Istana Nurul Iman, rezidența oficială a Majestății Sale, Sultanul Negara Brunei Sarussalam. Dejun pe parcursul turului. Turul va continua cu vizitarea Muzeului Regal “Regalia”, construit în anul 1992, cu scopul comemorării ascensiunii la tron a Sultanului Bruneiului din anul 1967, după care vom fi transferați cu “taxi” pe apă pentru a vizita câteva locuințe autohtone construite pe piloni. Într-una dintre aceste case vom face o pauză pentru a bea un ceai și gusta prăjiturele locale. Transfer la aeroport pentru zborul către Kota Kinabalu sau Api Api cum o numesc localnicii, capitala Sabah-ului, oraș situat sub „supravegherea” impresionantului Munte Kinabalu, cu deschidere la Marea Chinei de Sud, poarta de acces, plină de viață și de culoare, în Sabah. Vom face un tur panoramic de oraș, care va include Dealul Signal, Clădirea Sabah Foundation, o clădire unică de 30 de etaje, cu o structură circulară susținută de tije din oțel de mare întindere, o minune a ingineriei și a arhitecturii, existând doar patru astfel de clădiri în lume, Moscheea State, impresionantă prin cupolele sale maiestuoase și motive de aur, locul central de cult pentru populația musulmană din Kota Kinabalu, după care vom vizita un magazin local de artizanat. Transfer pentru cazare la Hotel Promenade 4* (sau similar 4*).

Ziua 12 / 04.04.2020: Kota Kinabalu – Mari-Mari – Kota Kinabalu

Mic dejun. Dimineața vom vizita satul tradițional Mari-Mari, unde vom fi surprinși de diversitatea culturală, care este de fapt mândria localnicilor, adevăratul specific al regiunii Sabah. La sosire vom fi primiți în diferitele case din etniiile Sabah-ului. Fiecare casă a fost construită de descendenții triburilor pe care le reprezintă, care ne vor oferi o experiență autentică, o adevărată întoarcere în timp. Dejun inclus pe parcursul vizitelor. Întoarcere în Kota Kinabalu și timp liber pentru activități individuale sau cumpărături. Cazare la Hotel Promenade 4* (sau similar 4*).

Ziua 13 / 05.04.2020: Kota Kinabalu – Parcul Național Kota Kinabalu – Kota Kinabalu

Mic dejun. Excursie de o zi cu dejun inclus în Parcul Național Kota Kinabalu, intrat din anul 2000 în Patrimoniul Mondial Natural UNESCO, datorită faptului că aici există una dintre cele mai bogate flore și faune din lume, multe plante și animale fiind specifice doar acestei regiuni. Cel mai înalt munte din Asia de Sud-Est, Muntele Kinabalu, cu o înălțime de 4.101 m, adăpostește parcul unde se găsesc peste 1500 specii de orhidee, 330 specii de păsări, 26 specii de ferigi, plante pitice, tot aici regăsindu-se și 5 plante carnivore din totalul de 30 din lume. Băștinașii Kadazan se temeau de spiritele morților care în credința lor trăiau pe munte, motiv pentru care acesta a fost învăluit în mister până în anul 1851, când Sir Hugh Low, secretar în coloniile britanice, a făcut prima ascensiune pe Muntele Kinabalu. Vom traversa Muntele Crocker, unde peisajele spectaculoase ne vor tăia respirația și ajungând în parc, vom face o plimbare ghidată prin “grădina” montană extrem de pitorească. În continuare vom ajunge la izvoarele termale Poring, unde ne vom putea bucura de o baie relaxantă. Întoarcere pentru cazare la Hotel Promenade 4* (sau similar 4*).

Ziua 14 / 06.04.2020: Kota Kinabalu – Kuala Lumpur – Putrajaya – Kuala Lumpur

Mic dejun. Dimineața, timp liber pentru activități individuale și pentru ultimele cumpărături. Transfer la aeroport pentru zborul spre Kuala Lumpur, capitala Malaeziei, unde modernul coabitează în mod inedit cu tradiţionalul, zgârie-nori impresionanţi înălţându-se falnic lângă temple şi clădiri istorice, palmierii şi vegetaţia luxuriantă dându-i un farmec exotic aparte, iar mall-urile în care am putea să petrecem zile întregi, reprezintă o atracție irezistibilă. Ne vom convinge curând cât de reală este afirmația: Kuala Lumpur este un oraş în care oricât de mult ai sta nu poţi spune că ai văzut totul. Înainte de a ajunge în Kuala Lumpur, ne vom opri la Putrajaya, capitala administrativă a Malaeziei, oraș cu clădiri noi care respectă însă stilul tradițional islamic. În anul 1999 s-a decis ca aici să fie mutată administrația centrală malaeziană datorită supraaglomerării din Kuala Lumpur. Numele orașului a fost dat în onoarea Primului Ministru Tunku Abdul Rahman Putra Al-Hak, cel care a avut un rol deosebit în obținerea independenței țării și care a fost întâiul Prim Ministru după obținerea acesteia. Putrajaya este numit deseori “orașul grădină”, datorită minunatelor parcuri și a lacului înconjurat de numeroase spații verzi. Vom face un scurt tur panoramic, prilej de a admira Moscheea Putra, o construcție splendidă care amintește de moscheea Regelui Hassan din Casablanca, Perdana Putra, clădirea în care își desfăşoară activitatea guvernul, precum și Monumentul Mileniului. Transfer în Kuala Lumpur pentru cazare la Hotel Impiana KLCC 4* (sau similar 4*).

Ziua 15 / 07.04.2020: Kuala Lumpur – Amsterdam

Mic dejun. Deplasare spre Peșterile Batu, o populară atracție turistică, aflată la o distanță de 13 km nord de oraș. În peștera principală vom vedea un templu hindus, la care vom putea ajunge urcând 272 de trepte, iar într-o peșteră mai mică, aflată la baza dealului, vom vedea o interesantă expoziție despre mitologia malaeziană. După dejun ne vom întoarce la Kuala Lumpur, ale cărui principale atracții turistice se concentrează în două mari zone de interes: Centrul Orașului și Triunghiul de Aur. Însoţiţi de ghidul local vom porni într-un tur panoramic de oraș, care va include Piața Independenței – Dataran Merdeka, Monumentul Naţional – Tugu Negara, construit în memoria soldaţilor căzuţi în timpul luptei pentru independenţa Malaeziei, Curtea Federală, construită în stil maur, Moscheea Masjid Negara, una dintre cele mai mari din Asia de sud-est, Poarta Palatului Regal, Muzeul Național (vizita inclusă), precum și Turnurile Gemene Petronas, înalte de 452 m, cele mai reprezentative construcții de artă modernă și postmodernă, până nu demult cele mai înalte din lume, depășite în prezent de “Taipei 101 Tower” și Burj Dubai (urcarea nu este inclusă). Seara, transfer la aeroport pentru plecarea spre Amsterdam cu compania KLM, zbor KL 810 (23:20 / 06:00).

Ziua 16 / 08.04.2020: Amsterdam – București

Sosire la Amsterdam la ora 06:00, de unde se va pleca spre Bucureşti cu zborul KL 1373 (09:30 / 13:10).


  FORMULAR DE COMANDA

  Nume si prenume:*

  Email:*

  Telefon:*

  Denumire Circuit:*

  Mesaj: