DIFFICULTY

12 zile

MIN. AGE

1 Persoana

2250 Euro

India Nestematele Triunghiului de Aur si paradisul tropical din Goa

Delhi – Varanasi – Khajuraho – Orchha – Agra – Jaipur – Goa
Perioada: 16.03 – 27.03.2020 (12 zile/11 nopti)
_________________________________
Va invitam sa descoperiti una dintre cele mai vechi si mai influente civilizatii din lume.
O tara cu un trecut inimaginabil de bogat, caracterizata in prezent printr-o mare varietate culturala si geografica.
O tara care fascineaza prin contraste neasteptate intre saracie si frumusete.
Aceasta calatorie incepe cu vizita vestigiilor Imperiului Mogul de odinioara, monumente de o frumusete nemuritoare si se termina pe plajele dogorite de soare ale Oceanului Indian.

PRET/persoana: 2250EURO
(loc in camera dubla, taxe incluse)
Supliment camera single: 495 EURO / persoana

ORAR INFORMATIV DE ZBOR (ore locale):
16.03 Bucuresti 12:15 – Doha 18:00 durata zborului: 04h 45minute
16.03 Doha 19:45 – Delhi 02:05 (noaptea de 16/17.03) durata zborului: 03h 40minute
27.03 Goa 03:40 – Doha 05:30 (noaptea de 26/27.03) durata zborului: 04h 20minute
27.03 Doha 06:55 – Bucuresti 11:15 durata zborului: 05h 20minut

HARTA

PROGRAM

INDIA Nestematele Triunghiului de Aur si paradisul tropical din Goa

Ziua 1 (16.03): BUCURESTI – DOHA – DELHI

Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 10:00. Plecare spre Doha cu compania Qatar Airways la ora 12:15. Sosire in Doha la ora locala 18:00. Decolare din Doha la ora 19:45. Sosire in Delhi in cursul noptii 16.03/17.03 la ora locala 02:05. Dupa traditionalul “Bun venit in India!”, transfer la hotel. Cazare la hotel Vivanta by Taj Surajkund Delhi NCR 5* (sau similar).

Ziua 2 (17.03): DELHI

Mic dejun. Dimineata, tur panoramic al Vechiului Delhi (Old Delhi) – construit de imparatul mogul Shah Jahan pe malul raului Yamuna la inceputul secolului al XVII-lea. Vechiul Delhi a fost capitala Imperiului Mogul ce a lasat mostenire generatiilor ulterioare multe palate si forturi uimitoare care reflecta desavarsirea arhitecturii mogule. Vom admira din exterior Fortul Rosu (UNESCO) - complex magnific construit cu scopul de a deveni paradisul personal al imparatului Shah Jahan. Ne vom plimba apoi printre stradutele pline de culoare ale zonei comerciale vechi, Chandni Chowk, pentru a simti aromele ametitoare ale mirodeniilor locale. Turul include intrari la: Jama Masjid (Moscheea de Vineri) - ultima cladire construita de Shah Jahan, care este in prezent cea mai mare moschee din India, si Raj Ghat, locul unde este incinerat Mahatma Gandhi, liderul spiritual al Indiei, considerat si parintele natiei. Dupa-amiaza, tur in partea noua a orasului (New Delhi), denumita si Lutyens Delhi dupa numele arhitectului britanic care a fost responsabil cu proiectarea si construirea acestei zone. Contrastul dintre Vechiul Delhi si Noul Delhi se va vedea la tot pasul, turul dezvaluind cealalta fata a orasului, ce aminteste de perioada cand New Delhi a fost capitala Imperiului Britanic in India. Vor putea fi admirate din exterior: Poarta Indiei – ridicata initial in onoarea soldatilor indieni ucisi in Primul Razboi Mondial si devenita simbol al orasului si al independentei, Parlamentul, resedinta presedintelui si cartierul diplomatic. Intrare in Complexul Arheologic Qutb (UNESCO) pentru a vizita: Qutb Minar, cel mai faimos monument din acest complex, fiind cel mai inalt minaret de caramida din lume (72,5 m) si totodata cel mai vechi exemplu de arhitectura islamica al subcontinentului (construit in 1199), Quwwatu'l-Islam - cea mai veche moschee din nordul Indiei, Alai-Darwaza – o magnifica poarta de intrare in moschee, minaretul sultanului Alau-ud-din Khilji – proiect impresionant ramas neterminat, si o curiozitate metalurgica – o coloana din fier care nu a ruginit de-a lungul secolelor. Cina si cazare la hotel Vivanta by Taj Surajkund Delhi NCR 5* (sau similar) in Delhi

Ziua 3 (18.03): DELHI – VARANASI (zbor)

Mic dejun la pachet. Transfer la aeroportul din Delhi pentru zborul spre Varanasi, legendarul „oras sfant” al hindusilor. Decolare la ora 08:15. Sosire in Varanasi la ora 09:40 si cazare la hotel The Amaya 4* (sau similar). Dupa-amiaza, tur pietonal pe stradutele inguste din Varanasi pentru a descoperi unele dintre cele mai sacre temple ale hinduismului. Turul include vizita templului Bharat Mata (“Patria Mama India”), inaugurat de Mahatma Gandhi in anul 1936, un loc unic dedicat tuturor indienilor, indiferent de religie, casta sau origine etnica simbolizand unitatea in diversitate. Seara, participare la spectaculoasa ceremonie care are loc pe malurile fluviului Gange. In fiecare an, sute de mii de pelerini vin aici ca sa se inchine Mamei Ganga. Ritualurile stravechi, ce-si au obarsia in religia vedica, includ incantatii, aprinderea focului considerat sacru si eliberarea ofrandelor de flori in apele Gangelui. Cina si cazare la hotel The Amaya 4* (sau similar) in Varanasi

Ziua 4 (19.03): VARANASI – KHAJURAHO (zbor)

Ziua 5 (20.03): KHAJURAHO – ORCHHA – JHANSI – AGRA

Mic dejun. Dimineata, transfer la gara din Jhansi. In drum, oprire pentru a vizita cetatea medievala Orchha, construita in timpul dinastiei Bundela, pe malurile raului Betwa. Prima oprire va fi la palatul fortificat Raj Mahal pentru a admira minunatele picturi murale inspirate din mitologia hindusa. Apoi, oprire la palatul lui Jahangir, construit in secolul XVII de domnitorul local Bir Singh Deo pentru vizita de stat a imparatului mogul Jahangir. Se spune ca palatul care are peste o suta de camere a fost construit in 22 de ani si folosit o singura noapte. Se vor mai vedea si alte edificii ridicate in timpul dinastiei Bundela, printre care Seesh Mahal, acum un hotel sub conducerea guvernului. Plecare cu trenul din Jhansi spre Agra (Shatabdi Express/ plecare la ora 18:40, sosire in Agra la ora 21:10). Sosire in Agra si transfer la hotel. Cina si cazare la hotel Clarks Shiraz 5* (sau similar).

Ziua 6 (21.03): AGRA

Ziua 7 (22.03): AGRA – JAIPUR (~235 km, ~ 5 ore)

Mic dejun. Plecare cu autocarul spre Jaipur. In drum, oprire pentru a vizita Fatehpur Sikri (UNESCO), construit in a doua jumatate a secolului XVI de catre Imparatul Akbar pentru a fi noua capitala a imperiului Mogul. Orasul insa a indeplinit acest rol doar 12 ani (intre 1573 si 1585), dupa care a fost abandonat. Fatehpur Sikri a mai fost supranumit si orasul fantoma fiind nelocuit de sute de ani. Trecutul formidabil al acestui oras este reflectat de pavilioanele si palatele marete din gresie rosie. Vom admira superbele constructii ale orasului, construite intr-un amalgam de stiluri - mogul, indian, persan si islamic, printre care Panch Mahal - palatul cu cinci etaje si multe alte edificii impresionante. Spre seara, sosire in Jaipur. Cina si cazare la hotel Park Regis 4* (sau similar) in Jaipur.

Ziua 8 (23.03): JAIPUR

Mic dejun. Dimineata, excursie la binecunoscutul Fort Amber, construit pe culmea unui deal, fort care ilustreaza perfect splendoarea in care traiau maharajahii de odinioara. Drumul de la poalele dealului la poarta fortului este parcurs pe spatele elefantilor. De-a lungul secolelor, impunatoarea constructie a jucat rol de palat, dar si de unitate administrativa si bastion militar. In interior, vom vizita: Gradina Charbagh, Sukh Niwas sau Palatul Placerilor, Jai Mandir sau Holul Victoriei, care adaposteste Sheesh Mahalul (Sala Oglinzilor), Diwan-i Am sau Holul pentru audiente publice, Diwan-i-Khas, Holul audientelor private, diferite porti frumos decorate (Ganesh Pol – Poarta lui Ganesh, Chand Pol - Poarta Lunii, etc) si alte palate. Dupa-amiaza, vizita Orasului Roz, denumit astfel datorita caselor sale vechi, varuite in aceasta nuanta. Turul include intrare la Muzeul din Palatul Orasului si Observatorul Jantar Mantar (UNESCO), unul din cele cinci observatoare construite de maharajahul Sawai Jai Singh II, conducator din dinastia Rajput. Observatorul, construit la inceputul secolului XVIII, este situat intr-un parc si contine mai multe instrumente de piatra care furnizeaza informatii detaliate si destul de exacte despre corpurile ceresti. Vizita se va incheia cu o plimbare pe langa Hawa Mahal - Palatul Vanturilor, renumit pentru fatada sa elaborata cu cele 1000 de ferestre care permiteau odinioara doamnelor de la curte sa urmareasca procesiunile fara a fi vazute. Cina si cazare la hotel Park Regis 4* (sau similar).

Ziua 9 (24.03): JAIPUR – GOA (zbor)

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul spre Goa (zbor cu escala in Mumbai). Sosire in Goa la ora 12:35 si transfer la hotel 5*. Timp liber in fosta capitala portugheza a Indiei, oras inclus in lista celor mai romantice destinatii din lume. Goa este o destinatie renumita si pentru numeroasele plaje cu nisip fin. Se spune si ca aici se pot admira cele mai frumoase apusuri de soare. Farmecul orasului insa poate fi cel mai bine savurat cutreierandu-i stradutele pitoresti. Cina si cazare la hotel The LaLiT Golf and Spa Resort 5* (sau similar) in Goa.

Ziua 10 (25.03): GOA

Mic dejun. Va puteti relaxa pe plajele insorite ale acestui paradis tropical sau, optional, puteti face turul fermecatorului oras Goa impreuna cu ghidul local pentru a descoperi cateva dintre bisericile si manastirile care fac parte din patrimoniul mondial UNESCO. Se vor putea admira superbele constructii ale orasului printre care: Basilica Bom Jesus, construita in 1605, locul unde sunt pastrate moastele Sf. Francis Xavier, crestinatorul Asiei, numit si “Apostolul Indiilor”, Catedrala, unul dintre cele mai vechi edificii religioase din Goa, biserica Sf. Francisc de Assisi unde exista si un muzeu arheologic. Cina si cazare la hotel The LaLiT Golf and Spa Resort 5* (sau similar) in Goa.

Ziua 11 (26.03): GOA – DOHA

Mic dejun. Timp liber pentru plaja sau, optional, vizita plantatiilor de condimente pentru a afla lucruri noi despre mirodeniile locale, care in trecut valorau mai mult decat aurul datorita calitatii pe care o ofereau vietii. Acest tur surprinde foarte bine adevarata esenta a oricarei calatorii in India: forfota strazilor pline de ricse, vaci sacre, culori senzationale si aroma permanenta a mirodeniilor. Cina si cazare la hotel The LaLiT Golf and Spa Resort 5* (sau similar) in Goa. La ora 01:00 noaptea transfer la aeroportul din Goa. Imbarcare pe cursa Goa – Doha, compania Qatar Airways, cu decolare la ora locala 03:40 (in cursul noptii 26.03/27.03).

Ziua 12 (27.03): DOHA – BUCURESTI

Sosire in Doha la 05:30 dimineata; decolare spre Bucuresti la ora 06:55 unde vom ajunge la ora 11:15.


  FORMULAR DE COMANDA

  Nume si prenume:*

  Email:*

  Telefon:*

  Denumire Circuit:*

  Mesaj: