TYPOLOGIES

CIRCUITE EXOTICE ASIA

+ 2
DIFFICULTY

15 zile

MIN. AGE

1 Persoana

1670 Euro

India: Rajasthan – Triunghiul de Aur – Varanasi

Delhi – Bikaner – Jaisalmer – Jodhpur – Ranakpur – Udaipur – Pushkar – Jaipur Fatehpur Sikri – Agra – Lucknow – Varanasi

Vă propunem o călătorie de neuitat în India, țara contrastelor în care sacrul se împletește cu profanul, bogăția opulentă coexistă lângă săracia lucie, iar turistul este atras într-o experiență senzorială amețitoare care uimește și fascinează deopotrivă! Este de ajuns o împreunare a mâinilor, o ușoară înclinare a corpului spre înainte și o privire directă și veți fi primiți într-o lume fascinantă, colorată și bine condimentată dacă ne gândim că din India provin 70% din condimentele lumii. “Orașul de aur”- Delhi, “orașul albastru”- Jodhpur, “orașul roz”- Jaipur, fabulosul Taj Mahal cu povestea sa de dragoste dincolo de moarte, safari cu cămile și răsăritul de soare de pe Gange, sunt doar câteva dintre locurile și experiențele unice pentru care vă așteptăm alături de noi în acest circuit. Indiferent în care din cele peste 850 de limbi și dialecte vorbite uzual veți interacționa, cu siguranță veți simți ospitalitatea, spiritul și căldura unei culturi fascinante și memorabile!

Perioada:  02.0416.04.2020

 

TARIF:  1670 EURO / loc în cameră dublă; Supliment single: 575 EURO

(tarif  valabil pt. un grup minim de 15 turişti; pt. 10 - 14 turişti, tariful se va majora cu 90 euro/pers.)

HARTA

PROGRAM

Ziua 1 / 02.04.2020: Bucureşti – Istanbul – Delhi

Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 08:00 (în faţa ghişeului de îmbarcare al companiei Turkish Airlines). Plecare spre Istanbul cu compania Turkish Airlines, zbor TK 1044 (10:00 / 11:25), de unde se va pleca spre Delhi cu zborul TK 716 (20:20 / 04:45).

Ziua 2 / 03.04.2020: Delhi

Sosire la New Delhi la ora 04:45 de unde după formalităţile de viză vom fi transferaţi la hotel pentru odihnă. Mic dejun. După o binemeritată odihnă vom începe vizitarea contrastantului Delhi, unde vom putea admira cel mai bine din toată India îmbinarea dintre vechi şi nou. Delhi, format din 7 oraşe străvechi construite de-a lungul anilor, între sec. al XI-lea şi al XX-lea, este considerat a fi cel mai diversificat oraş din punct de vedere al stilurilor arhitecturale. Vom merge în vechiul Delhi (Old Delhi), oraş construit pe malurile râului Yamuna, la începutul sec. al XVII-lea, fostă capitală a Imperiului Mughal în timpul domniei Împăratului Shah Jehan, astăzi etalon al arhitecturii indo-islamice. Vom face o plimbare cu ricshaw pe străduţele pitoreşti până la Chandni Chowk - Scuarul Argintului, odinioară centrul Delhi-ului, o piaţă exotică şi colorată, o zonă aglomerată şi plină de bazare, magazine şi diverse ateliere, Dariba Kalan – Bazarul argintului, Kinari Bazaar şi Paranthawalla Gali. În timpul turului panoramic vom trece pe lângă istoricul Fort Roşu, inclus pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, cel mai important monument al oraşului, palat al Imperiului Mughal, vom vizita Jama Masjid, cea mai mare moschee din India, construită în anul 1656 de acelaşi împărat Shah Jahan, în a cărei curte interioară pot fi adunaţi aprox. 25.000 de credincioşi şi vom intra într-unul dintre cele mai mari complexe de temple hinduse din lume, Akshardham Temple. În continuare vom vizita Raj Ghat, locul de incinerare a lui Mahatma Gandhi devenit Memorialul Gandhi, “Părintele Naţiunii”. Cină şi cazare în Delhi la Hotel The Leela Karkardooma 5* (sau similar 5*).

Ziua 3 / 04.04.2020: Delhi – Bikaner

Mic dejun. Dimineaţa vom continua explorarea metropolei cu vizitarea oraşului nou (New Delhi), care a fost capitala Indiei britanice, construit de englezul Luyten ca un oraş simetric, cu străzi largi, grădini îngrijite, vile moderne şi edificii guvernamentale. Turul panoramic va include Poarta Indiei – India Gate, un maiestuos Arc de Triumf înalt de 42 m, memorial ridicat în cinstea soldaţilor indieni căzuţi în Primul Război Mondial, Parlamentul – Sansad Bhavan, Palatul Prezidenţial – Rashtrapati Bhawan, zona diplomatică şi zona comercială de lângă Connaught Place. În continuare vom admira domul de aur Bangla Sahib Gurudwara al unui templu sikh şi silueta spectaculoasă a Templului Lotus, dedicat cultului Bahai, o adevărată bijuterie arhitecturală din marmură albă. Vom vizita Mormântul lui Humanyu, sursă de inspirație pentru Taj Mahal și apoi complexul arheologic Qutub, inclus pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, unde vom vedea Qutub Minar, cel mai înalt minaret de cărămidă din India, un exemplu elocvent al arhitecturii indo-islamice, minaretul sultanului Alau-ud-din Khilji, Quwwatu'l-Islam, cea mai veche moschee din nordul Indiei şi o coloană din fier care nu a ruginit de-a lungul secolelor, motiv pentru care este privită ca o curiozitate. Transfer la aeroport pentru zborul spre Bikaner care a fost un bogat oraș comercial situat într-o regiune independentă, fondat în anul 1488 de către Rao Bhikaji, fiul lui Rao Jodha, fondatorul orașului Jodhpur. Vom vizita Fortul Junagarh cocoțat pe un vârf de munte de unde domină orașul, construit în anul 1588. Lal Niwas, bogat decorat în roșu și auriu, este cel mai vechi dintre cele 37 de palate din cadrul fortului și găzduiește o bibliotecă de cărți sanscrite și persane. Armura arată și palancinele lui Maharajas. Palatul Lalgarh, construit din gresie roșie și proiectat de Sir Swinton Jacob, are o colecție impresionantă de trofee și fotografii de vânătoare și oferă o privire fascinantă asupra vieții Maharajilor din sec. al XX-lea. În continuarea zilei vom vizita Centrul de Cercetare al Cămilelor, înființat ca urmare a importanței cămilei în dezvoltarea socio-economică a zonelor aride și semi-aride, concentrându-se asupra cercetării fundamentale și aplicate asupra dromaderului. Cină şi cazare în Bikaner la Hotel Lallgarh Palace 4* (sau similar 4*).

Ziua 4 / 05.04.2020: Bikaner – Jaisalmer

Ziua 5 / 06.04.2020: Jaisalmer

Ziua 6 / 07.04.2020: Jaisalmer – Jodhpur

Ziua 7 / 08.04.2020: Jodhpur – Ranakpur – Udaipur

Mic dejun. În această zi ne vom îndrepta spre Udaipur, cel mai pitoresc oraş al Rajasthanului, considerat “bijuteria” regatului Mewar, condus de dinastia Sisodia timp de 1.200 de ani. Pe parcurs vom vizita Templul de la Ranakpur, faimos pentru cel mai mare complex de temple Jain din India: Templul Chaumukha sau Templul cu 4 Feţe, templu principal, construit din marmură, având 29 de încăperi şi 1.444 de pilaştri, frumos sculptați, niciunul identic cu celălalt, fiind dedicat lui Adinath, primul tirthankara, cel care a pus bazele jainismului, una dintre cele mai vechi religii şi filozofii ale lumii. După această vizită, ne vom îndrepta către Udaipur, cel mai romantic oraş din Rajasthan, cunoscut sub numele de “Veneţia estului” sau “Oraşul Lacurilor”. În anul 2009 a fost desemnat ca fiind “cea mai frumoasă destinaţie pentru turişti”. Palatele de marmură, caleidoscopul de străduţe, templele, grădinile frumos aliniate şi lacurile, fac ca Udaipurul, “Oraşul Zorilor”, să pară un miraj. Cină şi cazare în Udaipur la Hotel Golden Tulip 4* (sau similar 4*).

Ziua 8 / 09.04.2020: Udaipur

Mic dejun. Dimineaţa vom vizita City Palace, cel mai mare complex de palate din India, care cuprinde 11 palate construite timp de peste 400 de ani prin contribuția mai multor Maharajaha din dinastia Mewar. Legenda palatului magnific construit din granit strălucitor şi marmură care se ridică maiestuos deasupra lacului Pichola, spune că acesta a fost început în anul 1553, de Maharana Udai Singh II la îndemnul înțeleptului Harit care l-a asigurat că nu va fi niciodată cucerit de inamici. Vom vizita apoi Templul Jagdish, dedicat lui Vishnu, cel mai mare si mai venerat templu din Udaipur, construit în anul 1651 în stil indo-arian. Vom face în continuare o plăcută plimbare prin Saheliyon-Ki-Bari, o grădină cu frumoase fântâni, piscine cu lotuşi şi chioşcuri cu elefanţi sculptaţi în marmură. Turul se va încheia cu o plimbare cu barca pe apele romanticului lac Pichola pentru a admira apusul de soare. Măreţia lacului este accentuată de Lake Palace situat pe Insula Jag Niwas, simbolul turistic al orașului, de Lake Garden Palace sau de Jag Mandir. Cină şi cazare în Udaipur la Hotel Golden Tulip 4* (sau similar 4*).

Ziua 9 / 10.04.2020: Udaipur – Pushkar – Jaipur

Mic dejun. Itinerarul zilei ne va purta spre Pushkar, oraşul sacru din Rajasthan, celebru pentru frumuseţea peisajului şi a celor peste 400 de temple. Vom vizita principalele atracţii turistice, faimosul lac Pushkar şi singurul templu din India dedicat lui Brahma, Templul Savitri sau Templul Rangnath. Anual, la sfârşitul lunii octombrie şi începutul lunii noiembrie, se desfăşoară una dintre cele mai mari pieţe de cămile din lume, devenită una din marile atracţii din Pushkar. În continuarea zilei ne vom deplasa spre Jaipur, capitala Rajasthanului, pentru a continua vizitarea aşa-numitului ”Triunghi de Aur“: Delhi – Agra – Jaipur. Cină şi cazare în Jaipur la Hotel Clarks Amer 4* (sau similar 4*).

Ziua 10 / 11.04.2020: Jaipur

Mic dejun. Vom începe vizitarea “oraşului roz”, a cărui culoare de bun venit a fost dată clădirilor cu ocazia vizitei Prinţului Albert, oraş construit după reguli de planificare urbană Hindu, alcătuit din 9 zone de clădiri bine delimitate de străzi largi, fiind astfel singurul oraş din lume care reflectă cele 9 diviziuni ale Universului, pe care îl putem considera oglinda a tot ce reprezintă Rajasthanul: cultură, tradiţie, societate şi cel mai important, oamenii. Vom vizita Fortul Amber, fosta capitală a Rajasthanului până în anul 1728, un exemplu impresionant de arhitectură Rajput, cu terase şi turnuri impresionante care se reflectă în Lacul Maota. În această zi ne vom simţi ca nişte regi, deoarece, păstrând vechea tradiţie, vom urca dealul către Fort Amber pe elefanţi, aşa cum membrii familiilor regale o făceau odinioară. Fortul, de un rafinament aparte, cu pereţi acoperiţi de minunate picturi murale, pietre preţioase şi oglinzi, a fost construit de către Man Singh I în anul 1592 şi completat de către descendentul său, Jai Singh I. Dincolo de aspectul său exterior robust, interiorul surprinde prin rafinamentul artistic. În interior vom vizita Sukh Niwas sau Palatul Plăcerilor, Jai Mandir sau Holul Victoriei, care adăposteşte Sheesh Mahal - Sala Oglinzilor, Diwan-i Am sau Holul pentru audienţe publice, Diwan-i-Khas, Holul audienţelor private, diverse porţi frumos decorate şi Grădina Charbagh. În continuarea zilei vom face un stop pentru fotografii la Hawa Mahal - Palatul Vântului, special prin faţada sa cu cele 953 de ferestre prin care doamnele curţii puteau să observe viaţa cotidiană a oraşului fără a fi văzute, după care vom vizita City Palace - Palatul Maharajahului din centrul oraşului vechi, o îmbinare între arta Rajasthani şi cea Mughal, împărţit în mai multe curţi interioare, grădini şi clădiri, dintre care o parte s-a transformat în muzeu. O ultimă vizită o vom face la Jantar Mantar, cel mai mare şi bine conservat dintre cele 5 observatoare construite de astronomul Maharaja Jai Singh în sec. al XVIII-lea. Cină şi cazare în Jaipur la Hotel Clarks Amer 4* (sau similar 4*).

Ziua 11 / 12.04.2020: Jaipur – Fatehpur Sikri – Agra

Mic dejun. Plecare spre Fatehpur Sikri, oraş înscris pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, construit din gresie roşie de împăratul Akbar cel Mare, unul dintre cele mai strălucitoare exemple de arhitectură, realizat în anul 1578 în onoarea sfântului sufist Sheikh Salim Chishti pentru împlinirea rugăciunilor de a avea un descendent masculin la tron. Arhitectura care surprinde prin bogata decoraţie a palatelor sale “vorbeşte” despre toleranţa religioasă a lui Akbar, fiind o minunată compoziţie de stiluri hinduse şi musulmane. Vom avea prilejul de a admira palatul cu cinci etaje Panch Mahal, mormântul lui Sheikh Salim Chishti şi Moscheea Jama Masjid, una dintre cele mai mari şi mai frumoase moschei din lume, despre care se spune că este o copie a moscheii din Mecca. Fosta capitală a împăratului mughal Akbar, a fost însă abandonată după doar 12 ani din cauza lipsei de apă, devenind dintr-o nestemată arhitectonică un “oraş fantomă”. Traseul va continua spre Agra, fostă capitală a mogulilor, celebră în întreaga lume pentru faimosul Taj Mahal, “visul în marmură albă”, eternul monument al dragostei, construit de împăratul mogul Shah Jahan în memoria iubitei sale soţii, sau cum spunea poetul englez Edwin Arnold, “dragostea unui împărat încrustată în piatră”. În Agra vom vizita Fortul Agra, înscris pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, construit în perioada mogulă, într-un stil arhitectonic eclectic, pe malul râului Yamuna, în anul 1565. Fortul, prima reşedinţă a împăraţilor moguli, este o adevărată metropolă seculară care adăposteşte palate, moschei, grădini şi pavilioane. Fiecare împărat şi-a adus contribuţia sa, devenind astfel un adevărat “oraş în oraş”. Împăratul Shah Jahan a fost exilat în acest fort de către propriul său fiu, petrecându-şi aici ultimii ani din viaţă, cu singura mângâiere că putea privi îndelung către Taj Mahal, locul în care se odihnea iubita sa soţie. Cină şi cazare în Agra la Hotel Four Point Sheraton 4*+ (sau similar 4*+).

Ziua 12 / 13.04.2020: Agra – Lucknow

Mic dejun. Dimineața vom vizita celebrul Taj Mahal, o adevărată bijuterie a artei islamice în India, una dintre capodoperele universale, definită ca fiind o “lacrimă pe fața eternităţii”. Monumentul atestă dragostea eternă a unui bărbat, respectiv Împăratul Shah Jahan, pentru iubita sa soţie, Mumtaz Mahal. Construcţia Mausoleului a început în anul 1631 şi a durat 22 de ani, timp în care 20.000 de lucrători au muncit la acest impresionant monument. Cu siguranţă, Taj Mahal, înscris pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO este cel mai vizitat monument al Indiei şi va reprezenta momentul de maximă emoţie al acestui tur. Conform legendelor, Shah Jahan dorea să construiască o replică a Taj Mahal-ului în marmură neagră, care să-i servească drept mormânt, însă această dorinţă a rămas doar un vis, împăratul fiind ulterior înmormântat alături de soţia sa, în Taj Mahal. Plecare spre Lucknow, capitala și cel mai mare oraș din statul Uttar Pradesh, faimos prin arhitectura, cultura și istoria sa. Vom face un tur panoramic de oraș, prilej cu care vom admira Rumi Darwaza, o frumoasă poartă mughală, vom vizita Templul Bara Imambara construit în sec. al XVIII-lea și Bhool Bhulaiyaa, un labirint de tuneluri înguste de unde se poate vedea orașul de la balcoanele de sus. Turul se va încheia cu o vizită la turnul cu ceas construit în stil victorian. Cină şi cazare în Lucknow la Hotel Novotel Gomti Nagar 4*+ (sau similar 4*+).

Ziua 13 / 14.04.2020: Lucknow – Varanasi

Mic dejun. Plecare spre Varanasi, unul dintre cele mai vechi oraşe din lume cunoscut şi ca Benares sau Kashi, situat pe malurile Gangelui. Pentru credincioşii hinduşi, Varanasi, oraşul sfânt, este nu numai unul dintre cele mai importante locuri de pelerinaj din India, ci şi singurul loc în care mulţi dintre ei vin aici special pentru a-şi sfârşi zilele, căci dacă în orice alt loc din lume sfârşitul este aşteptat cu teama, aici, în Varanasi, pe malurile Gangelui, moartea este aşteptată cu speranţă, deoarece numai aici, conform credinţei, ea constituie adevărata mântuire. Hinduşii cred că cei care mor aici, pe malurile fluviului sfânt, sunt izbăviţi de povara reîncarnărilor (samsara), ies din lanţul Karmic şi reuşesc să atingă starea supremei eliberări, Nirvana. După sosire vom intra în atmosfera acestui oraş mai vechi decât istoria, vizitând Templul Bharat Mata, în traducere India Mamă, dedicat patriei şi venerat de toţi indienii, indiferent de castă sau de apartenenţă religioasă. Templul este ridicat pe 5 piloni, fiecare dintre ei simbolizând focul, apa, pământul, cerul şi vântul şi adăposteşte o hartă tridimensională a Indiei sculptată în marmură. În timpul turului panoramic vom trece pe lângă Benares Hindu University şi Templul Vishwanath. Seara, dacă se doreşte, vom vizita Dasaswamedh Ghat, aflată pe malul Gangelui, pentru a asista la “rugăciunea de seară” care începe imediat după apus. “Spectacolul“ este de neuitat, o îmbinare de sunet şi lumini provenite de la lămpile credincioşilor, un ceremonial religios cu rădăcini în ritualurile vedice ale focului, însoţit de incantaţiile brahmanilor şi de cântecele pelerinilor prezenţi. Cină şi cazare în Varanasi la Hotel Hindustan International 4* (sau similar 4*).

Ziua 14 / 15.04.2020: Varanasi – Delhi

Dimineaţa devreme, vom avea parte de o experienţă unică plutind cu barca la răsărit de soare pe fluviul sacru Gange, prilej de a admira ghat-urile în lumina dimineţii, unde mii de pelerini participă la ritualurile de rugăciune şi îmbăiere purificatoare în apele sfinte ale fluviului. Clopotele templelor, murmurul rugăciunilor localnicilor, meditaţia lor, locurile de incinerare ale căror ruguri ard neîntrerupt, vor face din această plimbare o experienţă unică, după care ne vom întoarce la hotel pe străduţele labirintice ale oraşului. Mic dejun şi deplasare la Sarnath, “locul cu căprioare”, unde Buddha a ţinut prima sa predică după iluminare. Se va vizita Stupa Chaukandi, monument impunător din cărămidă roşie, Stupa Dhamek, cel mai important monument din regiune, muzeul, cu o bogată colecţie de sculpturi budiste şi celebrul capitel al coloanei Ashoka, emblema Indiei de astăzi. Transfer la aeroport pentru zborul spre Delhi. Cină şi cazare în Delhi la Hotel The Pride Aerocity 5* (sau similar 5*).

Ziua 15 / 16.04.2020: Delhi – Istanbul – București

Transfer la aeroport pentru plecarea spre Istanbul cu compania Turkish Airlines, zbor TK 717 (06:25 / 10:30), de unde se va pleca spre București cu zborul TK 1045 (18:45 / 20:05).


  FORMULAR DE COMANDA

  Nume si prenume:*

  Email:*

  Telefon:*

  Denumire Circuit:*

  Mesaj: