TYPOLOGIES

CIRCUITE EXOTICE ASIA

+ 2
DIFFICULTY

13 zile

MIN. AGE

1 Persoana

1490 Euro

Indonezia – Bali

Jakarta – Jogjakarta – Borobudur – Prambanan – Mojokerto – Tosari – Muntele Bromo – Surabaya – Denpasar – Ubud – Turul Kintamani – Kuta – Turul Mengwi – Croazieră spre Insula Lembongan

O călătorie exotică în Indonezia, într-o lume care îmbină misterul oriental cu tehnica vestică într-un caleidoscop viu colorat, în timpul căreia vom vizita Java, cu minunatele temple Prambanan şi Borobudur, Trowulan, fosta capitală a imperiului Majapahit, muntele “vrăjit” Bromo, cunoscut pentru răsăriturile sale spectaculoase de soare şi pentru priveliştile maiestuoase pe care le oferă şi care se va încheia în insula Bali, faimoasă pentru plajele minunate, luxuriantele păduri tropicale, sculpturile în lemn, peşterile sacre şi nu în ultimul rând pentru moştenirea culturală a singurei insule hinduse din Indonezia, vizibilă în cele peste 20.000 de temple şi altare, motiv pentru care mai este cunoscută şi ca „Insula celor 1000 de temple”.

Perioada:  19.10 – 31.10.2020

TARIF:  1490 EURO / loc în cameră dublă; Supliment single: 380 EURO

(tarif valabil pentru un grup minim de 20 turişti; pt. 15-19 turişti, tariful se va majora cu 60 euro/pers.)

HARTA

PROGRAM

Ziua 1 / 19.10.2020: Bucureşti – Doha – Jakarta

Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 10:50 (în faţa ghişeului de îmbarcare al companiei Qatar Airways). Plecare spre Doha cu compania Qatar Airways, zbor QR 222 (12:55 / 17:40), de unde se va pleca spre Jakarta cu zborul QR 958 (18:45 / 07:45).

Ziua 2 / 20.10.2020: Jakarta

Sosire la ora 07:45 în Jakarta, capitala Republicii Indonezia, oraş cosmopolit, vibrant, considerat a fi poarta principală de acces către restul ţării. Fremătând de activitate, este cunoscută pentru obiectivele turistice impresionante, evenimente, dar şi pentru cumpărături. Oraşul înfiinţat în sec. al IV-lea ca un mic port comercial pentru regatul Sunda a devenit ulterior capitala Bataviei sub dominaţia olandeză, iar în ultimii ani, acesta s-a dezvoltat rapid din punct de vedere al populaţiei, fiind clasat pe locul 17 din 200 în lume, astfel încât aglomeraţia face parte din peisajul zilnic al acestei metropole a contrastelor şi a diversităţii culturale şi etnice. Întâlnire cu reprezentantul local, care ne va însoţi într-un tur panoramic de oraş, care va include Palatul Merdeka, Monumentul Naţional, Moscheea Istiqlal, Catedrala şi Muzeul Naţional, care adăposteşte o importantă colecţie de artefacte adunate de pe tot teritoriul Indoneziei. Transfer şi cazare la Hotel Santika Hayam Wuruk 4* (sau similar 4*) în camere deluxe.

Ziua 3 / 21.10.2020: Jakarta – Jogjakarta

Mic dejun. Întâlnire cu ghidul local pentru o plimbare în Parcul Taman Mini Indonesia Indah, în care vom descoperi frumuseţea şi diversitatea culturii indoneziene. În continuarea zilei vom ajunge la vechiul port Sunda Kelapa, unde vom putea vedea corăbiile Makassar folosite chiar şi astăzi pentru transportul mărfurilor între insule şi la Piaţa Fatahillah. Dejun în timpul vizitelor. Transfer la aeroport pentru zborul spre Jogjakarta, capitala sultanatului cu acelaşi nume. Transfer şi cazare la Hotel Prime Plaza 4* (sau similar 4*) în camere deluxe.

Ziua 4 / 22.10.2020: Jogjakarta – Prambanan – Jogjakarta

Mic dejun. Dimineaţa timp liber la dispoziţie pentru activități individuale și cumpărături. În continuarea zilei vom pleca spre Templul Prambanan pentru a vizita acest templul hindus dedicat zeului Shiva, unul dintre cele mai frumoase temple din lume, situat şi el pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Templul, o adevărată capodoperă a sculpturii în piatră, datează din sec. al X-lea şi a fost restaurat cu acurateţe după secole de totală părăsire. Vom fi încântaţi de simetria sa perfectă, de graţia şi detaliile sculpturale, care pun în evidenţă scene din epopeea Ramayana. Dejun în timpul vizitelor. Întoarcere la Yogyakarta pentru un tur de oraș, prilej cu care vom vizita Palatul Sultanului, construit în anul 1970 de către Sultanul Hamengkubowono I, Piața de păsări Pasar Ngasem, Castelul de Apă Taman Sari, cu motive atât indoneziene cât și portugheze, precum și manufacturile de baticuri, argintărie și marochinărie. Transfer pentru cazare la Hotel Prime Plaza 4* (sau similar 4*) în camere deluxe. Seara, opțional, transfer la Restaurantul Puriwisata pentru o cină bufet, urmată de un spectacol de balet Ramayana.

Ziua 5 / 23.10.2020: Jogjakarta – Borobudur – Jogjakarta

Mic dejun. Deplasare spre Templul Borobudur, cel mai mare şi mai impresionant templu budist din lume, cu o vechime de aprox. 1.200 de ani, care a intrat în Patrimoniul Mondial UNESCO în anul 1991. De-a lungul timpului a fost acoperit de cenuşă vulcanică şi de junglă, dar în prezent a fost în totalitate recuperat. Astăzi este cel mai vizitat monument din Indonezia, loc important de pelerinaj pentru budişti, fiind ultimul popas pe traseul urmat de pelerini cu ocazia Vesak-ului, sărbătoarea naţională a naşterii şi morţii în Indonezia. După ce vom vizita şi Templul Mendut, aflat în apropiere, ne vom întoarce la Jogja pentru dejun. Cazare la Hotel Prime Plaza 4* (sau similar 4*) în camere deluxe.

Ziua 6 / 24.10.2020: Jogjakarta – Mojokerto – Tosari

Mic dejun la pachet. Transfer la gară pentru călătoria cu trenul spre Mojokerto, unde vom vizita situl istoric Trowulan care face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO, un sit arheologic care acoperă aproximativ 100 de km², despre care se spune că a fost capitala omonină a Imperiului Majapahit, menţionat de Mpu Prapanca în sec. al XIV-lea în poemele sale şi în mai multe surse istorice chineze ale sec. al XV-lea. Săpăturile din jurul sitului Trowulan au arătat că anumite părţi din vechea aşezare sunt îngropate în prezent sub pământul vulcanic al zonei, un rezultat al frecventelor erupţii ale Muntelui Kelud aflat în apropiere. Numeroase ruine arheologice sunt împrăştiate în jurul satului Trowulan, unele dintre acestea fiind deteriorate, în timp ce altele au fost reconstruite din cărămidă roşie. Sir Thomas Stamford Raffles, guvernatorul-general al Indiilor de Est Olandeze, a descoperit ruinele în sec. al XIX-lea şi a fost atât de impresionat de ceea ce a văzut, încât a afirmat că situl Trowulan este “mândria insulei Java”. După dejun ne vom deplasa spre orăşelul Tosari, aflat la baza Muntelui Bromo, unde ne vom caza la Bromo Cottage Lodge (sau similar).

Ziua 7 / 25.10.2020: Tosari – Muntele Bromo – Surabaya – Denpasar (Bali) – Ubud (Bali)

În cursul dimineţii, ne vom deplasa spre Muntele Bromo care are o înălţime de 2.329 m, pentru a surprinde un superb răsărit de soare. Bromo face parte din masivul Caldera Tengger şi este singurul vulcan activ care conţine şapte centre eruptive, fiind uşor de recunoscut pentru că întreaga parte de sus a fost spulberată, iar din interiorul craterului rămas iese constant fum sulfuros albicios. Muntele Bromo este, de asemenea, cea mai căutată destinaţie turistică din Java de Est, renumit pentru priveliştile ireale asupra văilor verzi din împrejurimi. Ajunşi la baza Muntelui Bromo ne vom urca în jeep-uri şi ne vom cufunda în atmosfera de poveste, admirând celebrul răsărit de soare la Penanjakan, după care vom avea ocazia să facem o plimbare cu poneii. Ne vom întoarce la hotel pentru mic dejun şi după o binemeritată odihnă, vom fi transferaţi la aeroportul din Surabaya pentru zborul spre Denpasar, capitala Insulei Bali. Întâlnire cu ghidul local împreună cu care ne vom îndrepta spre Ubud, un remarcabil centru cultural şi artistic. Dejun pe traseu. Cazare la Hotel Ubud Wana 4* (sau similar 4*).

Ziua 8 / 26.10.2020: Ubud – Turul Kintamani – Kuta (Bali)

Mic dejun. Vom începe ziua cu vizitarea unuia dintre cele mai vechi şi mai mari monumente antice din Bali, complexul de temple Gunung Kawi, cunoscut ca templul sacrei fântâni, construit în sec. al XI-lea în mijlocul unei păduri luxuriante, unde vom putea admira cele 10 altare tăiate în stâncă, considerate a fi un elogiu adus membrilor familiei regale. Ne vom îndrepta apoi spre Kintamani pentru a ne bucura de panorama splendidă oferită de vulcanul activ al muntelui Batur şi de o uluitoare privelişte asupra celui mai mare lac din Bali format în craterul vulcanului, Lacul Batur. Dejun. În continuarea zilei vom vizita templul Besakih sau “Templul Mamă”, cel mai mare templu hindus din Bali, un complex format din 24 de temple care găzduieşte rămăşiţe ancestrale ale culturilor hinduse şi balineze situat la poalele muntelui Agung, cel mai înalt vulcan din Bali, care are o semnificaţie spirituală fantastică pentru oamenii de pe insulă. Legenda spune că Agung a fost creat atunci când zeul hindus Pasupati a rupt Muntele Meru, axa spirituală a Universului. Ultima vizită o vom face la situl Kertagosa situat în mijlocul unui iaz, un complex precolonial unde se judecau în trecut fărădelegile. Transfer în Kuta pentru cazare la Hotel Pullman Legian Bali Beach 5* (sau similar 5*).

Ziua 9 / 27.10.2020: Bali – Turul Mengwi – Kuta (Bali)

Mic dejun. Dimineaţa, vom avea timp liber la dispoziţie pentru plajă şi alte activităţi individuale. După-amiază, opţional, tur de o jumătate de zi către zona centrală a insulei, traversând câmpurile de orez, către străvechiul Regat Mengwi. Veţi vizita uriaşul templu Pura Taman Ayun care a servit drept templu regal în sec. al XVIII-lea, în cadrul regatului Mengwi. Situat într-un parc pitoresc, cu numeroase iazuri, templul care în traducere înseamnă “prea-frumoasa grădină”, este unul dintre cele mai frumoase din insulă, cu o arhitectură unică balineză. Veţi intra apoi în pădurea Alas Kedaton, unde trăiesc mii de maimuţe pitice, ca în final să vizitaţi unul dintre cele mai venerate temple balineze, templul Tanah Lot sau în traducere “pământ pe mare”. Unul dintre cele şapte temple pe mare din Insula Bali, închinate zeilor mărilor, situat într-o superbă locaţie, în vârful unei insuliţe stâncoase, este unul dintre cele mai fotografiate obiective din Bali. Cazare la Hotel Pullman Legian Bali Beach 5* (sau similar 5*).

Ziua 10 / 28.10.2020: Kuta (Bali) – Croazieră spre Insula Lembongan – Kuta (Bali)

Mic dejun. Timp liber la dispoziţie pentru plajă şi alte activităţi individuale sau transfer în Portul Benoa pentru îmbarcarea pe vasul cu care veţi putea face o croazieră opţională de o zi cu dejun inclus spre Insula Lembongan, situată la câţiva kilometri de Coasta Sanur. Călătoria cu catamaranul de lux durează o oră şi jumătate pe sens, trecând prin impresionanta strâmtoare Badung. Insula este un mic paradis tropical, renumită pentru minunatele plaje de nisip alb umbrite de palmieri, pentru abundenţa de culori vii, pentru mlaştinile de mangrove, pentru apele clare turcoaz şi pentru viaţa marină bogată. Veţi putea face plimbări în interiorul insulei sau plimbări în bărci cu fundul de sticlă. Cazare la Hotel Pullman Legian Bali Beach 5* (sau similar 5*).

Ziua 11 / 29.10.2020: Kuta (Bali)

Mic dejun. Zi la dispoziţie în care pot fi utilizate facilităţile hotelului, se poate vizita Denpasarul sau alte staţiuni balineze sau veţi putea opta pentru o experienţă unică, plină de adrenalină: rafting pe Râul Ayung. Vă veţi putea bucura de peisajele spectaculoase oferite de pădurea tropicală densă, de stâncile falnice, de căderile de apă şi de întinderile câmpurilor de orez. Vă veţi întâlni cu maimuţe gri sau negre şi cu o mulţime de păsări exotice. Aventura durează între 6 şi 7 ore, timp în care veţi fi atent supravegheaţi de către un instructor. Dejun inclus. Seara, întoarcere la hotel pentru cazare la Hotel Pullman Legian Bali Beach 5* (sau similar 5*).

Ziua 12 / 30.10.2020: Bali – Doha

Mic dejun. Până la ora 12:00, când se vor elibera camerele, vă veți putea bucura de timp liber pentru plajă, plimbare sau cumpărături (există posibilitatea de a rezerva camera pentru “late check out”, contra cost, cu minim o lună înainte de începerea circuitului). Seara, transfer la aeroportul din Denpasar pentru zborul de întoarcere în ţară.

Ziua 13 / 31.10.2020: Doha – Bucureşti

Plecare spre Doha cu compania Qatar Airways, zbor QR 961 (00:30 / 05:30), de unde vom pleca spre Bucureşti cu zborul QR 221 (07:15 / 11:20).


  FORMULAR DE COMANDA

  Nume si prenume:*

  Email:*

  Telefon:*

  Denumire Circuit:*

  Mesaj: