TYPOLOGIES

CIRCUITE AVION PORTUGALIA

+ 1
DIFFICULTY

11 zile

MIN. AGE

1 Persoana

1390 Euro

Insulele Azore

Sete Cidades – Insula Faial: Horta – Insula Pico – Insula Terceira: Angra do Heroismo – Biscoitos – Lisabona

Vă invităm într-o inedită incursiune insulară, în care veţi descoperi natura în forma sa unică şi originală a arhipelagului Insulelor Azore, cu cele 9 insule de o frumuseţe remarcabilă care plutesc în Oceanul Atlantic, insuflând misterul unor poveşti romantice şi legende locale de neînţeles. Veţi avea prilejul de a admira peisajul exuberant, îmbrăcat în nuanţe de verde, care fuzionează cu albastrul ceresc al mării, de a vă bucura de ospitalitatea tradiţională a localnicilor Insulelor Azore, de a savura aromele speciale ale bucătăriei locale şi de a experimenta deliciile pe care numai aceste insule le pot oferi!

Perioada:  06.08 – 16.08.2020

TARIF:  1390 EURO / loc în cameră dublă; Supliment single: 450 EURO

(tarif valabil pentru un grup minim de 20 turişti; pt. 15-19 turişti, tariful se va majora cu 80 euro/pers.)

HARTA

PROGRAM

Ziua 1 / 06.08.2020: Bucureşti – Frankfurt – Ponta Delgada / Insula Sao Miguel

Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 04:00 (în faţa ghişeului de îmbarcare al companiei Lufthansa). Plecare spre Frankfurt cu compania Lufthansa, zbor LH 1423 (06:00 / 07:30) de unde se va pleca spre Insula Sao Miguel cu compania Azores Airlines, zbor S4 561 (14:30 / 17:00). După sosirea în Ponta Delgada, capitala Insulei Sao Miguel, vom fi transferaţi pentru cazare la Hotel Neat Avenida 3* (sau similar 3*).

Ziua 2 / 07.08.2020: Ponta Delgada – Lagoa do Fogo – Ponta Delgada

Mic dejun. Dimineața ne vom întâlni cu ghidul local pentru un tur pietonal al oraşului Ponta Delgada, cel mai populat oraş din Insulele Azore. În timpul turului vom avea prilejul de a admira clădirea Primăriei, una dintre cele mai frumoase clădiri în stil baroc din Ponta Delgada, iniţial casa unei familii bogate de comercianţi din sec. al XVII-lea, Biserica Sao Sebastian, biserica principală a oraşului, ridicată în sec. al XV-lea, Fortăreaţa Sao Bras, care datează din perioada Renaşterii şi Praca Goncalo Velho Cabrail, centrul oraşului Ponta Delgada, unde se găsesc cele trei arcade ale zidului vechi al oraşului. Un alt punct de atracţie pe care îl vom vedea îl reprezintă frumoasele grădini botanice. După-amiază, excursie la Lagoa do Fogo, un lac imens albastru, de aprox. 2 km lungime şi 1 km lăţime, situat în centrul insulei, supranumit „Lacul focului”, înconjurat de munţi înalţi şi vegetaţie endemică luxuriantă. Ne vom deplasa de-a lungul coastei de nord spre Ribeira Grande, situat la 18 km nord-est de Ponta Delgada, unde vom face o scurtă oprire pentru a vedea Biserica Espirito Santo. Aceasta datează din sec. al XVII-lea, fiind una dintre cele mai atractive structuri în stil baroc din întreg arhipelagul. Vom vizita apoi o „fabrică” în care se produce celebrul lichior din fructul pasiunii, considerat unul dintre simbolurile Insulelor Azore. Excursia va continua pe drumul de munte, spre Lagoa do Fogo, pe parcurs oprindu-ne pentru a admira panorama coastei nordice şi sudice a insulei. Traseul ne va conduce apoi spre satul Lagoa, unde vom vizita o fabrică de ceramică. Întoarcere în Ponta Delgada pentru cazare la Hotel Neat Avenida 3* (sau similar 3*).

Ziua 3 / 08.08.2020: Ponta Delgada – Vila Franca – Furnas – Ponta Delgada

Mic dejun. Excursie opţională de o zi la Furnas cu dejun inclus. Veţi pleca spre Furnas, o zonă bogată în izvoare minerale, cu ape fierbinţi şi reci, poziţionată în imediata apropiere a trei vulcani activi. În trecut localnicii evitau să păşească prin zona aceasta, deoarece din cauza aburilor care ieşeau din pământ şi a anumitor locuri în care suprafaţa pământului era foarte fierbinte, credeau că aici se află anumite energii negative sau că ar fi un portal spre infern. Între timp, Furnas s-a populat, devenind probabil cel mai important obiectiv turistic din Insulele Azore, după “vânătoarea” de balene. Pe traseu veţi face o scurtă oprire în Vila Franca, prima capitală a insulei, dar care a fost mutată după ce un cutremur a distrus oraşul în anul 1522. Turul va continua cu vizitarea fabricii de ceai a celei mai vechi companii de ceai din Europa, Gorreana, recunoscută pe plan internaţional pentru ceaiurile sale. Dejun „Cozido”, preparat în vase îngropate în pământul fierbinte al insulei (băuturi incluse). În continuarea zilei veţi vizita Parcul Terra Nostra, amenajat încă din sec. al XVIII-lea, unde veţi avea şansa de a observa numeroase specii botanice din întreaga lume, copaci seculari, precum şi piscina naturală cu apă termală. Întoarcere în Ponta Delgada pentru cazare la Hotel Neat Avenida 3* (sau similar 3*).

Ziua 4 / 09.08.2020: Ponta Delgada – Sete Cidades – Ponta Delgada

Mic dejun. Dimineața, excursie opţională pe mare pentru observarea balenelor şi a delfinilor, ştiut fiind că Insulele Azore sunt un adevărat paradis pentru observarea acestora. În trecut, balenele erau vânate în Insulele Azore, dar astăzi această activitate este interzisă, rămânând doar poveştile spuse în port de pescarii în vârstă. După-amiază, excursie la Sete Cidades, una dintre cele mai renumite zone din Insulele Azore. Ne vom opri în punctul de belvedere de la Vista do Rei de unde vom admira priveliştea asupra celui mai mare lac din Insulele Azore, situat într-un imens crater vulcanic şi care este de fapt format din două lacuri: Lacul Albastru şi Lacul Verde. În continuarea zilei vom vedea şi alte minunăţii ale zonei cum ar fi lacul ascuns Santiago şi punctul de belvedere Pico do Carvao, care ne va oferi o vedere panoramică asupra centrului şi coastelor nordice şi sudice ale insulei. Timp liber pentru dejun. Vom vizita apoi plantaţiile de ananas şi vom degusta aromatul lichior de ananas din această zonă. Întoarcere în Ponta Delgada pentru cazare la Hotel Neat Avenida 3* (sau similar 3*).

Ziua 5 / 10.08.2020: Ponta Delgada – Horta / Insula Faial

Transfer la aeroport pentru zborul către Insula Faial, cunoscută ca Insula Albastră datorită nenumăratelor sale garduri vii de hortensii albastre întâlnite peste tot pe insulă. Plecare spre Horta, capitala Insulei Faial, cu compania Sata Air Acores, zbor SP 570 (09:00 / 09:50). Având forma unui pentagon neregulat, Insula Faial acoperă o suprafaţă de aprox. 21 km lungime şi 14 km lăţime, fiind a cincea insulă ca mărime a arhipelagului. Întâlnire cu ghidul local, care ne va însoţi într-un tur al Insulei Faial. Vom explora şi admira Caldeira do Faial, una dintre cele mai importante atracţii naturale ale insulei. „Caldeira” este craterul unui vulcan stins, cu un diametru de aprox. 1,5 km. Oferind un peisaj unic, cu pante acoperite de verdeaţă, unde ienuperii, cedrii şi ferigile predomină, întreaga zonă a craterului a fost declarată rezervaţie naturală. Itinerariul zilei va continua spre Capelo, după care ne vom opri la restaurantul Barao Palace pentru dejun şi pentru a ne bucura de delicatesele locale (băuturi incluse). După dejun vom vizita Capelinhos, locul unde se văd încă urmele erupţiei din 1957 (intrarea la Centrul de Interpretare a activităţii vulcanilor Capelinhos nu este inclusă, tarif: aprox. 10 euro/pers.). Întoarcere la Horta pentru cazare la Hotel Horta 4* (sau similar 4*).

Ziua 6 / 11.08.2020: Insula Faial – Insula Pico – Insula Faial

Mic dejun. Timp liber pentru activităţi individuale sau excursie opţională de o zi pe Insula Pico cu dejun inclus. Plecare cu ferry-boat-ul către a doua insulă ca mărime din arhipelag, Insula Pico, supranumită „insula munte” datorită celui mai înalt vârf muntos din toată Portugalia, Pico Alto de 2352 m. Veţi începe explorarea insulei cu Arcos do Cachorro, apoi vă veţi opri în satul Sao Roque, în trecut un centru important al vânătorii de balene. Turul va continua spre coasta sudică a insulei, unde vă veţi opri în Lajes pentru a vizita muzeul dedicat vânătorii de balene (biletul de intrare nu este inclus în preţul excursiei). Dejun cu băuturi incluse la un restaurant local. Întoarcere cu ferry-boat-ul pe Insula Faial pentru cazare la Hotel Horta 4* (sau similar 4*).

Ziua 7 / 12.08.2020: Insula Faial – Angra do Heroismo / Insula Terceira

Mic dejun. Timp liber pentru activităţi individuale până la ora transferului la aeroport pentru plecarea spre Insula Terceira cu zborul companiei Sata Air Acores, zbor SP 635 (15:35 / 16:10). Sosire la ora 16:10 în Angra do Heroismo, capitala insulei Terceira, cel mai vechi oraş din Azore, care datează încă din anul 1474, inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO din anul 1983. Transfer şi cazare la Hotel Cruzeiro 4* (sau similar 4*).

Ziua 8 / 13.08.2020: Angra do Heroismo

Mic dejun. Întâlnire cu ghidul local care ne va însoţi într-un tur panoramic şi pietonal al oraşului construit în stil colonial portughez, cu case colorate şi străzi pavate cu piatră, prilej cu care veți admira din exterior Palatul Căpităniei, Catedrala, precum şi Mănăstirea Gonzalo (intrări opționale). Transfer şi cazare la Hotel Cruzeiro 4* (sau similar 4*). După-amiază, timp liber pentru activităţi individuale.

Ziua 9 / 14.08.2020: Angra do Heroismo – Biscoitos – Angra do Heroismo

Mic dejun. Dimineața întâlnire cu ghidul local, care ne va însoţi într-un tur al insulei Terceira. Vom pleca spre punctul de belvedere Pico das Cruzinhas, care oferă privelişti superbe asupra insulei, după care ne vom îndrepta spre interiorul insulei, unde vom admira Peştera Algar do Carvao. Itinerariul zilei ne va purta în continuare către Biscoitos, unde vom admira piscinele naturale din lavă, formate în timpul erupţiilor vulcanice. Întoarcere în Angra do Heroismo pentru cazare la Hotel Cruzeiro 4* (sau similar 4*).

Ziua 10 / 15.08.2020: Insula Terceira – Lisabona

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru plecarea spre Lisabona cu compania Tap Portugal, zbor TP 1824 (11:50 / 15:05). După sosirea în Lisabona, capitala Portugaliei, vom fi transferaţi pentru cazare la Hotel Olissippo Marques de Sa 4* (sau similar 4*).

Ziua 11 / 16.08.2019: Lisabona – Frankfurt – Bucureşti

Plecare spre Frankfurt cu compania Lufthansa, zbor LH 1173 (07:30 / 11:30), de unde se va pleca spre Bucureşti cu zborul LH 1420 (14:20 / 17:35).


  FORMULAR DE COMANDA

  Nume si prenume:*

  Email:*

  Telefon:*

  Denumire Circuit:*

  Mesaj: