DIFFICULTY

6 zile

MIN. AGE

1 Persoana

1490 Euro

Insulele Feroe Evadare in natura

Perioada: 17.07 - 22.07.2020
(6 zile/5 nopti)
_________________________________
Va invitam sa luam o pauza din haosul citadin si sa exploram impreuna acest misterios puzzle insular de 18 piese. ascuns de valurile inspumate ale Oceanului Atlantic.
Casute multicolore ce insufletesc intinderile verzi, fiorduri adanci, lacuri si cascade grandioase compun peisajul feroez de care ne vom bucura pe parcursul acestei saptamani.
Pe timpul zilei vom descoperi impreuna cateva dintre insulele ce compun arhipelagul: insule muntoase, paradis al pasarilor marine, insule cu sate traditionale viu colorate ale caror origini sunt strans legate de perioada vikinga.
Serile ni le vom petrece in Torshavn, capitala arhipelagului, un orasel pitoresc cu restaurante si cafenele cochete, cladiri vechi si noi imbinate atat de frumos.

PRET/persoana: 1490EURO
(loc in camera dubla, taxe incluse)
Supliment camera single: 390 EURO;

ORAR INFORMATIV DE ZBOR (ore locale):
17.07 Bucuresti (Otopeni) 06:05 - Paris 08:20 durata zborului: 3h15min AIR FRANCE
17.07 Paris 16:50 - Vagar 18:40 durata zborului: 2h50min ATLANTIC AIRWAYS
22.07 Vagar 10:55 - Paris 14:30 durata zborului: 2h35min ATLANTIC AIRWAYS
22.07 Paris 20:55 - Bucuresti (Otopeni) 00:50 durata zborului: 2h55min AIR FRANCE

HARTA

PROGRAM

INSULELE FEROE Evadare in natura

Ziua 1 (17.07): BUCURESTI - PARIS - VAGAR - TORSHAVN

Intalnire la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) cu conducatorul de grup la ora 04:00 dimineata; plecare spre Paris la ora 06:05 cu compania AIR FRANCE. Sosire la Paris la ora locala 08:20 si imbarcare pe cursa ATLANTIC AIRWAYS cu destinatia Insulele Feroe. Decolare la ora 16:50 din Paris si sosire pe aeroportul Vagar, singurul aeroport din Insulele Feroe, la ora locala 18:40. Transfer si cazare in Torshavn (insula Streymoy) la hotel Brandan 4* sau similar. Capitala Torshavn a fost numita dupa renumitul zeu nordic, Thor. Va recomandam vizitarea partii vechi a orasului - Tinganes. Aici se remarca frumoasa cladire a Parlamentului, casele de lemn acoperite cu muschi, vechi de aproape 500 de ani in contrast cu cladirile moderne. Recomandam si vizitarea Muzeului de Arta sau a Casei Nordice, una dintre cele mai importante institutii culturale din Feroe. Torshavn este un oras pitoresc ce se remarca si prin prezenta a numeroase cafenele cochete si restaurante excelente

Ziua 2 (18.07): TORSHAVN - INSULELE NORDICE - TORSHAVN (170 KM)

Mic dejun. In aceasta zi vom cunoaste o parte din Insulele Nordice ale arhipelagului, un peisaj dominat de munti si stanci dramatice ce se inalta abrupt din ocean. Vom vedea imagini spectaculoase ale insulelor Fugloy, Svinoy, Bordoy si Kunoy. Pe drum ne vom opri in Leirvik unde vom vizita (optional) ruinele unei vechi asezari vikinge. In continuare vom calatori prin tunelul suboceanic care face legatura cu Insulele Nordice. Urmatoarea oprire va fi in Insula Bordoy unde vom vizita orasul Klaksvsik, al doilea oras ca marime din Feroe. Insulele Svinoy si Fugloy se vor vedea de pe insula Bordoy. Cazare in Torshavn la acelasi hotel

Ziua 3 (19.07): TORSHAVN - INSULA MYKINES - TORSHAVN

Dupa micul dejun vom vizita Mykines, insula situata in extremitatea vestica a arhipelagului. Mykines este un paradis al pasarilor marine, cunoscuta si sub denumirea de “Insula puffinilor” (papagalul de mare). Vom fi surprinsi de numarul impresionant al acestor adorabile pasari care dau un farmec aparte insulei. Este locul ideal pentru a ne relaxa respirand aerul proaspat si bucurandu-ne de linistea acestui loc indepart de orasele aglomorate. Este o insula fara masini si singurul mod de vizitare este “la pas”. Vom avea ocazia sa fotografiem peisaje spectaculoase cu dealuri verzi, faleze abrupte si tarmuri impresionante. Intoarcere in Torsahvn si cazare la acelasi hotel.

Ziua 4 (20.07): TORSHAVN - INUSULA SUDUROY – TORSHAVN (excursie optionala)

Mic dejun. Pentru aceasta zi va propunem o excursie optionala spre insuna Suduroy. Vom calatori cu ferry boat-ul aproximativ 2 ore pana in Suduroy, insula situatata in sudul arhipelagului. Aceasta se remarca prin peisajele montane spectaculoase, satele linistite si pline de culoare, tarmurile stancoase din partea vestica a insulei. Retur in Torshavn si cazare la acelasi hotel.

Ziua 5 (21.07): TORSHAVN - CERCUL DE AUR (SAKSUN, TJØRNUVÍK, GJOGV) - TORSHAVN (180 KM)

Dupa micul dejun vom pleca spre nordul insulei Streymoy si ne vom opri in pitorescul sat Saksun, un satuc traditional amplasat pe malul unei lagune. Din Saksun vom continua calatoria spre nord si ne vom opri la cea mai mare cascada din Feroe, cascada Fossa, cu o cadere a apei in 2 trepte. In continuare vom vizita Tjørnuvík, un sat incantator cu casute acoperite de iarba si muschi iar spre finalul excursiei vom trece in insula Eysturoy si ne vom opri in Gjogv, probabil unul dintre cele mai frumoase sate feroeze. Intoarcere in Torshavn si cazare la acelasi hotel.

Ziua 6 (22.07): VAGAR - PARIS - BUCURESTI

Transfer spre aeroport in jurul orei 07:00 dimineata. Imbarcare pe cursa ATLANTIC AIRWAYS cu decolare la ora locala 10:55 si sosire la Paris la ora locala 14:30. Decolare din Paris la 21:00 si sosire la Bucuresti la ora 00:55.


  FORMULAR DE COMANDA

  Nume si prenume:*

  Email:*

  Telefon:*

  Denumire Circuit:*

  Mesaj: