DIFFICULTY

8 zile

MIN. AGE

1 Persoana

1250 Euro

Irlanda - O tara cu personalitate

Dublin – Belfast – Giant’s Causeway – Londonderry – Connemara – Galway – Burren – Cliffs of Moher – Killarney – Ring of Kerry – Cork – Blarney – Kilkenny – Dublin
Perioada: 11.08 – 18.08.2020 (8 zile/7 nopti)
_________________________________
De ce IRLANDA?
✓ pentru orasele sale cochete si pline de viata: Dublin, Galway, Cork
✓ pentru zonele de coasta spectaculoase: Giant’s Causeway, Stancile Moher, Ring of Kerry
✓ pentru ca aici au fost filmate multe dintre scenele din Game of Thrones
✓ pentru muzica si dansurile irlandeze
✓ pentru Irish Whiskey, Irish coffee si Bailey’s Irish Cream din primitoarele puburi irlandeze
✓ pentru castele, manastiri, vestigii, ruine, toate martore ale unei istorii zbuciumate
✓ pentru ospitalitatea si veselia irlandezilor
✓ pentru ca celebrul scriitor irlandez, Bram Stoker, ni l-a daruit pe Dracula

PRET/persoana: 1250EURO
(loc in camera dubla, taxe incluse)
Supliment camera single: 380 EURO;
Pret a treia persoana in camera dubla (pat suplimentar): 1240 EURO

ORAR INFORMATIV DE ZBOR (ore locale):
Bucuresti (Otopeni) 07:15 – Dublin 09:15 durata zborului: 4h
Dublin 10:00 – Bucuresti (Otopeni) 15:40 durata zborului: 3h40min

HARTA

PROGRAM

IRLANDA O tara cu personalitate

ZIUA 1 (11.08): BUCURESTI – DUBLIN

Intalnire la ora 05:00 dimineata pe aeroportul Henri Coanda (Otopeni) cu insotitorul de grup pentru imbarcare pe cursa BLUE AIR cu decolarare la ora 07:15. Sosire in Dublin la ora locala 09:15. Transfer de la aeroport in centrul orasului pentru participarea la un tur panoramic al capitalei Irlandei impreuna cu un ghid local. Vom incepe cu vizitarea partii situate la nord de raul Liffey unde principalele atractii sunt: Cladirea Postei, Strada O’Connell, Parcul Phoenix (cel mai mare din Europa). Partea sudica se remarca prin pietele in stil georgian, una dintre cele mai renumite fiind Piata Merrion unde se afla casa lui Oscar Wilde (in prezent detinuta de Colegiul American), celebrele strazi Grafton si Kildare, pe ultima dintre ele aflandu-se casa lui Bram Stoker, Trinity College, cea mai veche Universitate din Irlanda (intrarea inclusa), unde au studiat personalitati ca Jonathan Swift sau Samuel Beckett. Turul de oras va include si o oprire la fabrica de bere Guinness unde veti descoperi procesul prin care se obtine una dintre cele mai renumite bauturi din lume - avem ocazia sa si gustam. Transfer si cazare la hotel Red Cow Moran 4* sau similar in zona Dublin. Centrul orasului Dublin se afla la o distanta de aproximativ 30 de minute cu autobuzul 69. Seara, vom putea opta pentru participarea la un spectacol electrizant cu dansuri si cantece irlandeze.

ZIUA 2 (12.08): DUBLIN – BELFAST (170 km)

Mic dejun irlandez. Dimineata vom pleca spre Belfast. Aici, un tur panoramic cu ghid local ne va purta spre cele mai reprezentative obiective ale capitalei Irlandei de Nord: Albert Memorial Clock Tower (un turn inclinat, replica irlandeza a Turnului din Pisa), cladirile Operei si Primariei din piata Donegall, Crown Bar (unul dintre cele mai vechi baruri, datand din 1885) si Universitatea Queens. In continuare vom trece pe langa santierul naval Harland & Wolfe unde in 1912 a fost construit Titanicul. Optional se poate vizita Muzeul Titanicului – pret informativ 20 GBP/persoana. Cazare in Belfast la hotel Holiday Inn Belfast City Centre 4* sau similar.

ZIUA 3 (13.08): BELFAST – GIANT’S CAUSEWAY – LONDONDERRY – BALLINA (345 km)

Mic dejun irlandez. Dimineata vom pleca catre cel mai important simbol al irlandezilor - Giant’s Causeway. Ciudatele formatiuni stancoase, reprezentate de circa 40.000 de coloane de bazalt, ocupa o suprafata de doar 0,7 kilometri patrati. Potrivit legendei irlandeze, uriasul Finn Mac Cool a construit Giant's Causeway pentru a ajunge fara sa se ude in Scotia, unde urma sa se lupte cu rivalul sau Benandonner. Conform studiilor stiintifice, complexul geologic Giant’s Causeway a luat nastere in urma cu 60 milioane de ani cand lava topita intra in contact brusc cu apa oceanului, racirea imediata provocand fisuri si santuri adanci cum se pot observa aici. Continuam excursia cu oraselul Londonderry, unde vom face un scurt tur apoi mergem mai departe spre Ballina. Cazare in zona Ballina la hotel Great National Ballina 4* sau similar

Ziua 4 (14.08): BALLINA – KYLEMORE - GALWAY (190 km)

Mic dejun irlandez. Plecam din Ballina pentru a vizita manastirea Kylemore, una dintre cele mai vechi manastiri benedictine, situata pe malul Lacului Pollacapul si cu o frumoasa priveliste asupra Muntilor Twelve Bens. Continuam apoi drumul spre orasul Galway. Acesta este cunoscut drept „inima culturala a Irlandei”, intrucat este gazda a numeroase festivaluri, sarbatori si evenimente. Deopotriva, este un centru major al muzicii traditionale irlandeze. Timp liber pentru plimbare si relaxare intr-unul dintre pub-urile din oras. Cazare in zona Galway la hotel Clayton Galway 4* sau similar.

Ziua 5 (15.08): GALWAY – BURREN – STANCILE MOHER – KILLARNEY (215 km)

Mic dejun irlandez. Dimineata vom pleca spre Districtul Kerry si vom calatori prin regiunea Burren (Pietre Mari), denumirea acesteia reflectand perfect peisajul impresionant al acestui platou carstic, fiind adesea comparat cu cel selenar. In continuare vom merge de-a lungul coastei Atlanticului si ne vom opri la spectaculoasele Stanci Moher, de pe inaltimile carora sunt vizibile Insulele Aran si Muntii Connemara. Vom traversa cu ferry boat-ul estuarul Shannon si in cursul serii ne vom caza in Killarney la hotel International 4* sau similar.

Ziua 6 (16.08): KILLARNEY - RING OF KERRY – CORK (265 km)

Dupa micul dejun vom strabate cea mai renumita ruta a Irlandei, Ring of Kerry, intr-o excursie de o zi ce inconjoara Peninsula Iveragh. Frumusetea acesteia este data de panoramele superbe asupra coastei Atlanticului, muntilor, mlastinilor si lacurilor din acest tinut. Vom face o oprire la Kerry Bog Village, un muzeu al satului ce reproduce viata rurala a irlandezilor din sec. al XVIII-lea. In apropierea muzeului se afla hanul Red Fox unde vom putea savura o cafea traditionala irlandeza. Cazare in zona Cork la hotel Clayton Silver Springs 4* sau similar

Ziua 7 (17.08): CORK – CASTELUL BLARNEY – KILKENNY - DUBLIN (300 km)

Mic dejun irlandez. Pe drumul de intoarcere spre Dublin vom vizita Castelul Blarney unde vom putea saruta celebra piatra care, conform legendei, ne va binecuvanta cu darul elocventei. Urmatoarea oprire va fi in orasul Kilkenny, cel mai bine conservat oras irlandez din perioada medievala, unde vom avea timp liber pentru vizite si cumparaturi. Optional putem vizita Castelul Kilkenny construit de normanzi in secolul la XII-lea (taxa informativa de intrare: 10 EURO/persoana). Seara, sosire in Dublin si cazare la hotel The Harcourt 3* sau similar.

Ziua 8 (18.08): DUBLIN – BUCURESTI

Mic dejun irlandez (la pachet). In jurul orei 07:00 vom avea transfer catre aeroport. Sosire la aeroport si imbarcare pe cursa Blue Air cu plecare la ora locala 10:00. Sosire in Bucuresti la ora 15:40.


  FORMULAR DE COMANDA

  Nume si prenume:*

  Email:*

  Telefon:*

  Denumire Circuit:*

  Mesaj: