TYPOLOGIES
DIFFICULTY

8 zile

MIN. AGE

1 Persoana

1995 Euro

Islanda - Insula ghetii si a focului

Reykjavik - Thingvellir - Gheizere - Cascada Gullfos - Vik - Jokulsarlon - Skaftafell - Skogar - Seljalandsfoss - Dyrholaey - Reykjavik
Perioada: 23.07 - 30.07.2020 (8 zile/6 nopti)
_________________________________
Islanda este o poveste frumoasa in care personajele principale, gheata si focul, sunt prietene si tes impreuna o vraja care te va invalui inca de la prima pagina. Aici toate fortele naturii s-au unit si au dat nastere celor mai dramatice peisaje, de o frumusete ireala: cascade ce detin recorduri inegalabile, coaste si promontorii ametitoare, plaje cu nisip negru, lagune glaciare inedite, gheizere si zone vulcanice impresionante.

PRET/persoana: 1995EURO (loc in camera dubla, taxe incluse)
Supliment camera single: 620 EURO;
Pret a treia persoana in camera dubla (pat suplimentar): 1975 EURO

ORAR INFORMATIV DE ZBOR (ore locale):
23.07: Bucuresti (Otopeni) 19:25 - Munchen 20: 25 durata zborului 2h00min
23.07: Munchen 22:00 - Reykjavik 23:55 durata zborului 3h55min
30.07: Reykjavik 00:25 - Frankfurt 05:50 durata zborului 3h25min
30.07: Frankfurt 10:15 - Bucuresti (Otopeni) 13:30 durata zborului 2h15min

HARTA

PROGRAM

ISLANDA Insula ghetii si a focului

ZIUA 1 (23.07): BUCURESTI - FRANKFURT - REYKJAVIK

Intalnire la ora 17:15 pe aeroportul Henri Coanda (Otopeni) cu insotitorul de grup pentru imbarcare pe cursa Lufthansa. Schimbarea avionului in Munchen si sosire in Reykjavik la ora locala 23:55. Transfer si cazare la hotelul Radisson Blu Saga 4* (sau similar).

Ziua 2 (24.07): REYKJAVIK

Mic dejun, urmat de un tur ghidat al celei mai nordice capitale din lume. Turul include principalele atractii ale orasului: cladirea Parlamentului, Casa Hofdi - una dintre cele mai frumoase cladiri din oras, celebra pentru intalnirea din 1986 dintre Ronald Reagan si Mihail Gorbaciov, intalnire care a pus capat Razboiului Rece. Continuam cu portul pescaresc si Biserica Hallgrimskirkja al carei turn poate fi observat aproape din orice punct al orasului. Cazare in Reykjavik, acelasi hotel.

Ziua 3 (25.07): REYKJAVIK - BESSASTADIR - LACUL KLEIFARVATN - LAGUNA ALBASTRA - REYKJIAVIK (optional)

Mic dejun. Excursie optionala de o zi in peninsula vulcanica Reykjanes cu o oprire la Bessastadir. Localitate intemeiata de vikingi, in prezent aceasta gazduieste resedinta oficiala a presedintelui. Vom continua cu Lacul Kleifarvatn unde veti asista la un spectacol dat de activitatea geotermala a zonei, apoi cu Laguna Albastra, o piscina naturala cu apa calda situata in mijlocul unui imens camp de lava format de intensa activitate vulcanica. Aici vom avea timp liber pentru relaxare si o baie in laguna (intrarea este inclusa in pretul excursiei optionale). Cazare in Reykjavik, acelasi hotel.

Ziua 4 (26.07): REYKJAVIK -THINGVELLIR - GHEIZERE - CASCADA GULLFOS - HELLA (210 km)

Mic dejun. Plecare spre Vik. In drum ne vom opri in Valea Thingvellir unde, in anul 930, a luat nastere primul parlament din lume. Tot aici ne vor fi prezentate dovezi ale migratiei continentelor, Islanda fiind situata la intersectia a 2 placi tectonice importante, cea euroasiatica si cea nord americana. Urmatoarea oprire va fi in parcul geotermal al gheizerelor unde Strokkur, cel mai activ dintre ele, erupe la fiecare 10 minute, aruncand in aer o coloana de 20-30 m de apa fierbinte. In continuare vom vizita o alta minune a insulei - Gulfoss (Cascada de Aur), o cascada dubla a carei spectaculozitate este accentuata si de numeroasele curcubee ce se formeaza in zilele insorite. In cursul serii vom ajunge in Hella unde ne vom caza la hotelul Stracta Hella 3* (sau similar).

Ziua 5 (27.07): HELLA - JOKULSARLON - SKAFTAFELL - HELLA (572 km)

Mic dejun. Aceasta zi este dedicata Parcului National Skaftafell, o minunata oaza verde localizata langa cel mai inalt varf muntos al Islandei. Excursia va debuta cu o oprire la Jokulsarlon (laguna glaciara) pentru o plimbare cu barca printre iceberguri, o oportunitate perfecta pentru a observa numeroase specii de pasari subpolare, urmata de o mica drumetie in jurul lagunei. In Parcul National Skaftafell principala atractie o reprezinta Cascada Svartifoss (Cascada Neagra), a carei denumire provine de la coloanele negre de bazalt formate in spatele acesteia. Cazare in Hella la acelasi hote

Ziua 6 (28.07): HELLA - SKOGAR - SELJALANDSFOSS - DYRHOLAEY - REYKJAVIK (285 km)

Mic dejun. Pe drumul de intoarcere spre Reykjavik vom face opriri la plajele de nisip negru si stancile din Reynisfjara, muzeul popular in aer liber din Skogar, cascadele Skogarfoss si Seljalandsfoss si promontoriul Dyrholaey, loc de popas pe timpul verii al simpaticelor pasari “puffin”. Seara sosire si cazare la hotel Radisson Blu Saga 4* sau similar

Ziua 7 (29.07): REYKJAVIK - OBSERVAREA BALENELOR / BUGGY SAFARI IN MUNTII HAFRAFELL (optional)

Mic dejun. Eliberarea camerelor la ora 12:00. Zi dedicata dupa preferinte plimbarii pe strazile orasului Reykjavik, unei excursii pentru observarea balenelor sau unei plimbari off-road cu buggy-ul in Muntii Hafrafell. Transfer la aeroport in jurul orei 21:30 si imbarcare pe cursa Lufthansa cu plecare la ora locala 00:25.

Ziua 8 (30.07): REYKJAVIK - BUCURESTI

Schimbarea avionului in Frankfurt si sosire la Bucuresti la ora 13:30


  FORMULAR DE COMANDA

  Nume si prenume:*

  Email:*

  Telefon:*

  Denumire Circuit:*

  Mesaj: