ISRAEL&IORDANIA

Revelion la Marea Moarta

Tel Aviv – Haifa – Nazaret - Tiberias –Tabgha – Capernaum – Yardenit – Jerash - Amman – Marea Moarta – Petra – Bethleem – Ierusalim

Perioada: 27.12.2019 – 03.01.2020  (8 zile/7 nopti)

_______ ZBOR DIRECT DIN IASI, COMPANIA WIZZ AIR________

Taramuri biblice, cu locuri sfinte la tot pasul si o incarcatura emotionala inegalabila...

Israel, locul nasterii Domnului si al savarsirii minunilor Dumnezeiesti, o combinatie unica intre istoria antica a iudaismului si viitor;

Iordania, cu fortaretele si orasele antice, ale caror ziduri au fost martori tacuti la intamplarile biblice dar si la ororile timpului, de pe al carui Munte Nebo, Moise ar fi privit spre Tara Fagaduintei inainte de a trece in Lumea de Apoi...

PRET/persoana: 1090 EURO (loc in camera dubla)

Supliment camera single: 245 EURO / persoana

ORAR INFORMATIV DE ZBOR (ore locale):

Iasi 06:40 – Tel Aviv 09:35       durata zborului 2h55minute

Tel Aviv 10:25 – Iasi 13:25       durata zborului 3h00minute

 

GRUP MINIM:

30 persoane. Supliment grup 25-29 persoane: 65 EURO/persoana. Pentru un numar mai mic de 25 participanti pretul se recalculeaza sau circuitul se anuleaza. De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul maxim rezervat pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.

Servicii Incluse

transport cu avionul Iasi – Tel Aviv – Iasi cu compania WIZZ AIR (cursa directa);

1 bagaj de cala de maxim 20 Kg /persoana;

1 bagaj de mana mic (cabina)/persoana (dimensiuni maxime: 40 cm x 30 cm x 20 cm);

check-in gratuit in aeroport;

asistenta pe aeroportul din Tel Aviv, la sosire;

7 nopti cazare cu demipensiune (bufet) la hoteluri 3* si 4* standard local, conform programului: 1 noapte Tiberias, 1 noapte Amman, 1 noapte Petra, 2 nopti Marea Moarta, 2 nopti Bethleem;

cina de Revelion la restaurantul hotelului;

transport autocar modern (dotat cu aer conditionat), pentru executarea programului in Israel;

intrari la obiectivele turistice din Israel;

ghizii locali vorbitori de limba romana, la principalele obiective in Bethleem si Ierusalim;

autocar (dotat cu aer conditionat) si ghid iordanian in Iordania;

insotitor roman de grup;

bilet de intrare Petra;

taxa intrare-iesire Iordania;

taxele de aeroport (pot suferi modificari);

 

Nota: Taxele de aeroport incluse in pret sunt cele valabile la data lansarii programului, respectiv luna iulie 2019. In situatia majorarii acestor taxe de catre compania aeriana pana la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica pretul excursiei conform cu noile valori ale acestor taxe.  

Servicii Neincluse

asigurarea medicala de calatorie (optionala);

asigurarea storno (optionala), se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice, in pachet cu asigurarea medicala de calatorie;

catering la bordul aeronavei;

bacsisurile pentru prestatorii locali (ex: soferi, ghizi locali): 40 EURO/persoana – se practica in Israel si in Iordania, se achita la sosire.

bauturi, mese optionale sau alte intrari care nu sunt incluse in program;

excursiile optionale si intrarile la obiectivele turistice, altele decat cele mentionate ca fiind incluse.

HARTA

PROGRAM

Revelion la Marea Moarta

ZIUA 1 (27.12.2019): IASI – TEL AVIV – HAIFA – TIBERIAS

Intalnire la ora 04:40 pe Aeroportul International din Iasi cu insotitorul roman de grup. Dupa formalitatile vamale, imbarcare pe cursa WIZZ AIR spre Tel Aviv, decolare la ora 06:40. Aterizare pe aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv la ora 09:35. Deplasare pe coasta Mediteranei la Haifa, splendid oras-port la Marea Mediterana, aflat intr-un mare golf la poalele Muntelui Carmel. Vizitarea Manastirii Stela Maris. Vom admira Templul cultului Bahai, cu gradinile pe terase suspendate. Parasim Haifa si ne indreptam spre Nazaret pentru vizitarea Bisericii Catolice Buna Vestire, ridicata pe locul casei Sfintilor Ioachim si Ana, si a Bisericii Ortodoxe Sfantul Arhanghel Gavril, cu izvorul unde acesta i-a vestit Fecioarei Maria ca va naste pe Iisus Hristos-Fiul lui Dumnezeu, pictata de fratii Morosanu in anul 1977. Deplasare la Tiberias. Cina si cazare hotel Bali 3* standard local (sau similar) in Tiberias.

ZIUA 2 (28.12.2019): TIBERIAS – TABGHA – CAPERNAUM – VALEA IORDANULUI – JERASH – AMMAN

Mic dejun. Astazi vom vizita Capernaum, supranumit Orasul Domnului, Tabgha unde Iisus a savarsit minunea inmultirii painilor si pestilor. Muntele Fericirilor – locul unde Mantuitorul a rostit Fericirile. Deplasare Tiberias - Raul Iordan - Chibut Yardenit, locul amenajat al Botezului. Deplasare la Ben Shean (Decapolis); vom trece peste podul Sheikh Hussein, apa Iordanului, trecand din Israel in Iordania. Deplasare la Jerash (anticul Gerasa), important oras in perioada romana. Vizitarea vechiului oras cu impunatoarea poarta de intrare (Hadrian), strazi, arce si coloane deosebit de bine pastrate. Vom vizita Forumul Oval, Amfiteatrul, Templul lui Zeus, Aleea Cardo, in linie dreapta cu peste 200 de coloane in stil Doric si Ionic. Continuand printre munti si vai adanci, ne indreptam spre Amman, capitala Regatului Hasemit al Iordaniei, numita in antichitate Philadelphia. Cina si cazare la hotel Jerusalem International 4* standard local (sau similar) in Amman.

ZIUA 3 (29.12.2019): AMMAN – MUNTELE NEBO – MADABA – PETRA

Mic dejun. Vom incepe turul de oras in Amman, capitala Iordaniei, un oras relativ tanar in care putem simti la modul relaxat atmosfera Orientului Mijlociu. Amman este raspandit acum pe 19 dealuri si continua sa se extinda. Orasul are doua zone distincte: partea de vest, densa in zone rezidentiale cu cafenele, baruri si malluri moderne, si partea de est, unde se simte mai mult stilul traditional-conservator al capitalei. Vom vizita citadela situata pe cel mai inalt deal din Amman care contine cladiri din perioade istorice diferite: Templul lui Hercule, Palatul Omayad, biserica bizantina, iar la poalele sale se afla teatrul roman cu 6000 de locuri. Parasim Amman si ne indreptam spre Muntele Nebo (800m), unde Moise a fost ingropat, fiind astfel cel mai respectat loc Sfant din Iordania. Pe acest munte, puteti vedea ce a vazut Moise: o panorama impresionanta ce cuprinde Valea Iordanului, Marea Moarta, Ierihonul, Ierusalimul, teritoriu denumit Pamantul Sfant!. Prima Biserica de pe Muntele Nebo a fost construita la finele sec. al-IV-lea pentru a marca locul unde a murit Moise si a fost ingropat, fiind un loc de pelerinaj pentru crestini, dupa cum a fost desemnat de insusi Papa Paul Ioan II. Plecam spre orasul Madaba, renumit pentru mozaicurile din perioada bizantina, iar cel mai faimos este cel din interiorul bisericii ortodoxe Sf. Gheorghe care reproduce pe o parte din pardoseala o harta a Tarii Sfinte. Mozaicul, care dateaza din anul 560, ilustreaza pe aceasta harta Palestina, Ierusalimul, orasul Bethleem, raul Iordan si Marea Moarta. In continuare, ne deplasare spre anticul Petra (aproximativ 3 ore), pe originala Autostrada a Desertului. Cina si cazare la hotel Petra Panorama 4* standard local (sau similar) in Petra.

ZIUA 4 (30.12.2019): PETRA – MAREA MOARTA

Mic dejun. Dis-de-dimineata, vom vizita extraordinara capitala a Nabateenilor, sapata in stanca roz, redescoperita in anul 1812 dupa o cautare de circa 300 de ani, una dintre cele mai spectaculoase realizari ale umanitatii. Vom vedea defilee inguste, fatade sapate in stanca, temple, morminte funerare. Ne vom opri in special pentru a vizita Tezaurul Al Khazanek si Amfiteatrul. Petra a fost inclusa prin vot universal in anul 2007 in randul noilor 7 minuni ale lumii antice si moderne. Petra cu comorile ei reprezinta cea mai cunoscuta atractie turistica a Iordaniei (se recomanda incaltaminte comoda pentru mers pe jos cca.5km). Dupa incheierea programului de vizite ne vom deplasa catre Marea Moarta. Cina si cazare la hotel Ramada Resort 4* standard local (sau similar) la Marea Moarta, in Iordania.

ZIUA 5 (31.12.2019): RELAXARE LA MAREA MOARTA

Mic dejun. Astazi ne relaxam la Marea Moarta, locul de pe pamanant situat la cea mai joasa altitudine: 410 m sub nivelul marii. Combinatia de apa si sare creeaza peisaje unice pe tarmul acestui lac foarte sarat. Apa este atat de sarata, incat oricine poate sa pluteasca usor pe suprafata apei. S-a demonstrat ca apa deosebit de sarata, precum si namolul terapeutic au beneficii deosebite pentru sanatate. Participare la cina de Revelion in cadrul hotelului.

ZIUA 6 (01.01.2020): LA MULTI ANI 2020! MAREA MOARTA – IERIHON – BETHLEEM

Mic dejun intarziat. Depasare cu autocarul spre granita si trecere din Iordania in Israel in dreptul orasului Ierihon. Intram in Cisiordania pentru vizitarea celui mai vechi oras din lume: Ierihon. Vizita la Biserica Romaneasca cu Hramul Tuturor Sfintilor si Caminul aferent. In Bethleem - vizitarea Bisericii Ortodoxe a Nativitatii (aici se afla o icoana a Maicii Domnului Aparatoarea Bethleemului, facatoare de minuni). Cina si cazare la hotel Manoly Plaza 4*, standard local (sau similar) in Bethleem.

ZIUA 7 (02.01.2020): BETHLEEM – IERUSALIM

Mic dejun. Deplasare cu autocarul spre Muntele Maslinilor. Continuam pe jos cu vizitarea Bisericilor Pater Noster (Tatal Nostru) si Dominus Flevit (Domnul a plans), Gradina Getsimani cu Biserica Naţiunilor, Biserica Mormantului Maicii Domnului si Pestera Getsimani. Vom intra in Cetatea Sfanta prin poarta Sfantului Arhidiacon Stefan. Parcurgerea pe jos a Viei Dolorosa cu cele 14 statii in care s-a oprit Iisus pe Drumul Crucii, pana la Sfantul Mormant. Vizitarea Bisericii Sfantului Mormant- Centrul Pamantului Crestin. Urcare pe Golgota, Piatra Ungerii, vizitarea tuturor Paracliselor Sfinte. Vizita in zona sitului arheologic Cardo si la Zidul Plangerii. Cina si cazare la hotel Manoly Plaza 4*, standard local (sau similar) in Bethleem.

ZIUA 8 (03.01.2020): BETHLEEM – TEL AVIV – IASI

Transfer matinal (ora 06:00) la Aeroportul International Ben Gurion Tel Aviv, pentru formalitatile de plecare. Imbarcare cursa WIZZ AIR cu decolare la ora 10:25 si sosire la Iasi la ora 13:25.


  FORMULAR DE COMANDA

  Nume si prenume:*

  Email:*

  Telefon:*

  Denumire Circuit:*

  Mesaj: