TYPOLOGIES
DIFFICULTY

.

MIN. AGE

1 Persoana

420 Euro

ISTANBUL Festivalul lalelelor

NOU! Plecare din Budapesta

Perioada: 24.04 – 28.04.2020

(5 zile/4 nopti)

O adevarata metropola, un centru al comertului si, mai presus de toate, o destinatie turistica ideala.

Un amalgam de Occident si Orient, un oras plin de viata si culoare, acoperit de o mantie de lalele.  Bucurati-va de bucataria turceasca, de Moscheea Albastra, de Palatul Topkapi - unul dintre cele mai vechi palate cu un decor specific al fiecarei dinastii otomane, gustati curmalele din bazarul de condimente si pregatiti-va pentru shopping in Marele Bazar.

PRET/persoana: 420 EURO  (loc in camera dubla, taxe incluse)

A treia persoana in camera dubla, adult (pat suplimentar): 420  EURO

Supliment camera single: 95 EURO

ORAR INFORMATIV DE ZBOR (ore locale):

Budapesta 09:05 - Istanbul 12:05                               durata zborului: 2h

Istanbul 18:15 - Budapesta 19:15                               durata zborului: 2h

 

GRUP MINIM:

25 persoane. Pentru un grup de 20-24 persoane, pretul se majoreaza cu 25 EURO/ persoana, iar pentru grup 15 - 19 persoane pretul se recalculeaza sau circuitul se anuleaza. De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul rezervat pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.

Servicii Incluse

transport cu avionul Budapesta - Istanbul si retur cu compania Turkish Airlines;

4 nopti cazare cu mic dejun la hotel Aspen 4* sau similar;

transferuri aeroport - hotel - aeroport;

tur de oras pietonal de o jumatate de zi (3-4 ore) cu insotitorul de grup in Istanbul;

insotitor roman de grup;

taxele de aeroport si catering (pot suferi modificari).

 

Nota: Taxele de aeroport incluse in pret sunt cele valabile la data lansarii programului, respectiv luna septembrie 2019. In situatia majorarii de catre compania aeriana a acestor taxe pana la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica pretul excursiei conform cu noile valori ale acestor taxe.

Servicii Neincluse

asigurarea medicala de calatorie (recomandata): 24 lei/persoana (persoane pana la 60 de ani);

asigurarea storno (optionala), se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice, in pachet cu asigurarea medicala de calatorie;

bacsisuri pentru prestatorii locali (ex: soferi, personal hotelier, ghizi): 10 EURO/persoana - se practica in Turcia, se achita la sosirea in tara de destinatie;

excursiile optionale si intrarile la obiectivele turistice, altele decat cele mentionate ca fiind incluse;

bauturile alcoolice sau racoritoare la mesele incluse in program.

HARTA

PROGRAM

ISTANBUL Festivalul lalelelor la palatul Sultanului

Ziua 1 (24.04): BUDAPESTA – ISTANBUL

Intalnire cu conducatorul de grup la ora 07:00 pe aeroportul din Budapesta si imbarcare pe cursa Turkish Airlines cu destinatia Istanbul. Sosire la Istanbul la ora locala 12:05, transfer si cazare la hotel Aspen 4* sau similar. Dupa amiaza, tur pietonal de oras cu insotitorul de grup, cu admirarea principalelor obiective: Moscheea Albastra – singura moschee cu 6 minarete din Turcia, datand din secolul XVII; Biserica Sfanta Sofia – cea mai mare catedrala din lume in momentul in care a fost construita in secolul IV, transformata de catre turci in moschee dupa cucerirea Constantinopolului in anul 1453 (intrarea este optionala si se face individual, fara insotitorul de grup); Hipodromul antic, Obeliscul egiptean, coloanal lui Constantin, coloanal lui Serpentine din Delphi, fantana lui Wilhelm II. Turul continua cu o vizita in Marele Bazar – peste 4000 de magazine, un paradis al shopping-lui, unde totul se negociaza si se degusta. Cazare la hotel Aspen 4* sau similar. Optional cina traditionala cu gozleme, pregatite in fata clientilor.

Ziua 2 (25.04): Istanbul: Palatul Dolmabahce, Croaziera pe Bosfor, Spice Bazar (optional)

Mic dejun. Ziua de astazi o putem dedica, optional, vizitarii Palatului Dolmabahce – ultima resedinta a sultanilor dupa Topkapi, amplasat pe malul Bosforului, cu o vedere spectaculoasa asupra partii asiatice a Istanbulului. Pranz optional in zona de promenada Ortakoy, unde se poate incerca faimosul kumpir si admira moscheea Ortakoy (un altar neo baroc, la poalele podului Bosphorus, ce uneste cele 2 continente). Dupa pranz, optional, ne putem imbarca pe vaporas si timp de 90 de minute vom admira de-a lungul Bosforului: Palatul Dolmabahce, Palatul Beylerbeyi, Palatul Ciragan, cartierele rezidentiale din ambele parti ale Istanbulului (europeana si asiatica), fortareata Rumeli, moschei, case vechi din lemn, traditionale, cele 2 poduri care leaga continentele. La intoarcere, timp liber pentru vizitarea bazarului de mirodenii (Spice Bazar – Egyptian Bazar), considerat al doilea bazar acoperit din oras, ca si vechime datand din 1597 – 1664. Aici vom gasi regasi un mixt imbietor de arome orientale, suveniruri, mirodenii, rahat, uleiuri, baclava.

Ziua 3 (26.04): Istanbul: Vizita optionala Palatul Topkapi; Festivalul lalelelor in Gulhane

Mic dejun. Astazi va propunem, optional, vizitarea Palatului Topkapi (interior) – simbol al Imperiului Otoman datand din secolul XV, resedinta a sultanilor, situat intre Cornul de Aur si Marea Marmara. Palatul si cladirile sale sunt un exemplu tipic de arhitectura otomana si cuprind o colectie de portelanuri, vesminte, arme, scuturi, obiecte de arta, manuscrise si obiecte islamice, obiecte religioase si o colectie impresionanta de bijuterii. Ne vom deplasa apoi in Parcul Gulhane, unde, cu ocazia festivalului lalelelor, vom descoperi peste 50 de soiuri din aceasta minunata floare, de diferite culori si forme, imbracand orasul intr-o mantie de sarbatoare.

Ziua 4 (27.04): Istanbul: Turnul Galata si zona Taksim

Mic dejun. Va propunem o plimbare la Turnul Galata, fosta inchisoare si hambar naval, de unde se poate vedea o priveliste panoramica minunatata a orasului, urcand pana la etajul 7. De aici, continuam in zona Taksim, zona cosmopolita a Istanbulului, unde regasim monumentul Republicii, tramvaie de epoca, cladiri din secolul XIX, lanturi internationale de magazine, cafenele si restaurante cu vedere la Bosfor.

Ziua 5 (28.04): ISTANBUL – BUDAPESTA

Mic dejun. Dimineata timp liber pentru ultimele cumparaturi. Dupa eliberarea camerelor, transfer la aeroport pentru imbarcare pe cursa Turkish Airlines cu destinatia Budapesta. Sosire in Budapesta la ora 19:15.


  FORMULAR DE COMANDA

  Nume si prenume:*

  Email:*

  Telefon:*

  Denumire Circuit:*

  Mesaj: