TYPOLOGIES
DIFFICULTY

5 zile

MIN. AGE

1 Persoana

189 Euro

Istanbul Pe malurile Bosforului, intre doua continente

Bucuresti – Istanbul – Edirne – Bucuresti

29.04.2020 – 03.05.2020  (circuit autocar, 5 zile/4 nopti)

Istanbul, sau Constantinopole in vremurile Imperiului Bizantin, este cea mai mare concentrare urbana a Turciei si singurul megalopolis din lume care se intinde pe doua continente (Asia si Europa). Are o populatie de peste 19 milioane de locuitori si este principalul centru financiar, comercial si cultural al Turciei. In anul 2010, Istanbulul a fost declarat una din cele trei Capitale Europene ale Culturii. Se Numara printre cele mai vizitate orase ale lumii si a fost inscris pe lista patrimoniului mondial al UNESCO. Se afla intr-o zona temperata, fiind un oras cu climat maritim-mediteraneean. Bucatarie excelenta, obiective turistice antice, bizantine, otomane si moderne, shoping, viata de noapte, toate se regasesc intr-un singur loc, la Istanbul.

PRET/persoana: 189 EURO  (loc in camera dubla/tripla)

Supliment camera single: 100 EURO.

Pret copil 2 – 9.99 ani in camera cu 2 adulti: 164 EURO

BONUS: Tur by night Istanbul (in valoare de 15 Euro)

HARTA

PROGRAM

Ziua 1: BUCURESTI – ISTANBUL (650 km)

Intalnire in Bucuresti, Piata Victoriei (parcarea de langa Muzeul Antipa), la ora 05:00, pe traseul Bucuresti – Ruse – Veliko Tarnovo – Edirne – Istanbul. Vom ajunge in Istanbul in cursul serii, in functie de formalitatile vamale. Cazare in cartierul Beyazit/Aksaray . Optional Seara turceasca.

Ziua 2: ISTANBUL

Mic dejun. Tur de oras pietonal cu ghid turistic vorbitor de limba romana in cartierul vechi: Moscheea Albastra - construita in secolul al XVII-lea de sultanul Ahmet I, fiind singura moschee cu 6 minarete din Turcia; Biserica Sfanta Sofia - cea mai mare catedrala din lume in momentul in care a fost construita in secolul al IV-lea, fiind transformata de catre turci in moschee dupa curerirea Constantinopolului in anul 1453; Hipodromul antic – locul unde se organizau curse de care si alte activitati sportive in perioada bizantina, astazi fiind un parc faimos cu monumente reprezentative precum: obeliscul egiptean, coloana lui Constantin, coloana lui Serpentine din Delfi, fantana lui Wilhelm II. Turul se incheie pe malul Bosforului si langa Podul Galata si in continuare recomandam vizita in Marele Bazar – una dintre cele mai mari piete acoperite din lume, cu peste 4.000 de magazine, fiind un adevarat paradis pentru iubitorii de shopping. Aici totul se negociaza, de la delicatesele traditionale turcesti pana la covoare, incaltaminte, pielarie sau bijuterii (inchis duminica). Tur de oras by night.

Ziua 3: MUZEUL PANORAMA 1453(optional) & Croaziera Bosfor(optional)

Dupa micul dejun, pornim impreuna cu ghidul insotitor din partea agentiei spre Muzeul Panorama 1453 unde este reprezentata caderea Constantinopolului in picturi 3D cu efecte sonore si admosfera reala Timp liber la dispozitie sau Optional Croaziera pe Bosfor(dupa-amiaza).

ZIUA 4: CROAZIERA PE MAREA MARMARA LA INSULA PRINTULUI (optional)

Mic dejun. Timp liber la dispozitie, sau optional: Croaziera pe Marea Marmara la Insula Printului – Buyukada. Include transport cu tramvaiul pana la port, bilet de vapor, masa de pranz, turul insulei cu trasura, insotitor de grup. Dupa amiaza intoarcere la hotel (Tarif informativ: 35 EURO/persoana pentru un grup minim de 10 persoane).

ZIUA 5: ISTANBUL – EDIRNE – BUCURESTI (650 km)

Mic dejun. Dupa eliberarea camerelor, ne indreptam spre Edirne unde se viziteaza (maxim 1 ora) Moscheea Selimiye, una dintre cele mai importante monumente ale arhitecturii otomane, inclusa in patrimoniul mondial UNESCO. Sosire in Bucuresti in cursul serii, in functie de formalitatile vamale si trafic.


  FORMULAR DE COMANDA

  Nume si prenume:*

  Email:*

  Telefon:*

  Denumire Circuit:*

  Mesaj: