TYPOLOGIES

CIRCUITE EXOTICE ASIA

+ 2
DIFFICULTY

13 zile

MIN. AGE

1 Persoana

2855 Euro

Japonia – Cireşilor in Floare

Osaka – Nara – Uji – Himeji – Okayama – Hiroshima – Insula Miyajima – Takamatsu – Kobe – Kyoto – Kanazawa – Higashi – Shirakawa-go – Takayama – Matsumoto – Gotemba – Hakone – Kamakura – Tokyo

 

Am auzit cu toţii poveşti despre samurai, shoguni, gheişe şi temple zen. Ne-am imaginat femei misterioase îmbrăcate în kimonouri sau luptători pentru care onoarea reprezintă idealul suprem. Am citit cărţile lui James Clavell, Arthur Golden sau poate ale lui Haruki Murakami. Dar Japonia reprezintă încă pentru mulţi dintre noi un tărâm necunoscut, învăluit în mister. O ţară unde noul se îmbină în mod armonios cu vechiul, un loc unde tehnologia de vârf este folosită alături de ritualuri a căror origine se pierde în negura timpului. Vă invităm să înţelegeţi sufletul ascuns al Japoniei, să descoperiţi simbolismul unei grădini japoneze, calmul transmis de o ceremonie a ceaiului şi estetica care te însoţeşte la fiecare pas în Ţara Soarelui Răsare. De la Tokyo până la Hiroshima, de la ţărmul Mării Japoniei până la coastele mângâiate de valurile Oceanului Pacific, trecând prin apropierea Alpilor Japonezi, vă invităm să înţelegeţi şi să vă bucuraţi de frumuseţea ascunsă a Japoniei într-un circuit complet pentru un grup de numai 25 de persoane, care include toate excursiile, intrările la obiective și cazări în hoteluri de 4*!

 

Perioada:  03.0415.04.2020

TARIF:  2855 EURO / loc în cameră dublă; Supliment single: 540 EURO 

(tarif valabil pentru un grup minim de 25 turişti; pt. 24-20 turişti, tariful se va majora cu 295 euro/pers.)

HARTA

PROGRAM

Ziua 1 / 03.04.2020: Bucureşti – Amsterdam – Osaka

Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 05:00 (în fața ghişeului de îmbarcare al companiei KLM). Plecare spre Amsterdam cu compania KLM, zbor KL 1372 (06:55 / 08:55), de unde se va pleca spre Osaka cu zborul KL 867 (14:45 / 08:45).

Ziua 2 / 04.04.2020: Osaka

După sosirea în Osaka, ne vom întâlni cu reprezentantul local pentru explorarea celui de-al doilea oraş ca mărime din Japonia, important pilon al economiei japoneze, numit şi “Veneţia Japoniei” sau “Manchester-ul Orientului”, un oraş viu, animat, plin de culoare şi dinamism situat pe insula principală, Insula Honshu. Vom vizita una dintre principalele atracţii turistice ale oraşului, Castelul Osaka, cel mai mare castel construit în Japonia medievală, reconstruit în anul 1583 pe locul Templului Honganji de către Toyotomi Hideyoshi, un general în armata japoneză a sec. al XVI-lea, care a cucerit castelul şi care a dorit ca acesta să fie centrul şi simbolul unei noi Japonii unificate sub conducerea sa. În prezent, în interiorul castelului există şi un muzeu unde cei interesaţi pot cerceta documente despre viaţa lui Toyotomi Hideyoshi şi despre istoria castelului. În continuare vom vizita Doton-bori, stradă celebră în Osaka, în trecut “o stradă a plăcerii”, faimoasă pentru teatrele sale istorice (distruse în prezent), pentru magazine, restaurante, dar şi pentru panourile publicitare luminoase. A venit momentul să vedem cu proprii ochi cum arată de la înălţime una dintre cele mai mari aglomeraţii urbane din lume, prefectura Osaka a cărei populaţie, conform ultimului recensământ, a depăşit 9 milioane. Pentru aceasta vom urca până la platforma de observaţie a clădirii Abeno Harukas care, măsurând 300 m, este cea mai înaltă clădire din Japonia, de unde vom vedea o privelişte cu totul deosebită asupra marii metropole japoneze. Ultima atracţie a zilei o va constitui o plimbare pietonală prin cartierul Shinsenkai a cărui vizită ne va introduce în atmosfera culturală diferită a oraşului Osaka. Transfer pentru cazare la Hotel Elsereine 4* (sau similar 4*).

Ziua 3 / 05.04.2020: Osaka – Nara – Uji – Osaka

Mic dejun. În această dimineață vom porni într-o excursie cu autocar și ghid local la Nara, oraş care întruchipează un amestec de stiluri, chinezesc, coreean şi central-asiatic, prima capitală a Japoniei şi a doua atracţie turistică importantă din regiunea Kansai, după Kyoto, veche capitală japoneză care datează din sec. al VIII-lea. Odată ajunşi la Nara vom vizita Templul Todai-ji (Marele Buddha), aflat pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, cea mai mare clădire din lemn din lume, care adăposteşte o imensă statuie din bronz reprezentându-l pe Buddha Variocana, Buddha Adevărului Absolut, Altarul Kasuga, cu cele 4 săli principale, dintre care 3 sunt dedicate războinicilor civili şi una dedicată strămoşilor zeificaţi şi minunatul Parc al Căprioarelor, unde sunt adăpostite peste o mie de exemplare de căprioare sacre, pe care, respectând o tradiţie religioasă shinto veche de secole, le vom putea hrăni personal. Ne vom îndrepta apoi spre Uji, unde vom vizita Templul Byodo-in, care reprezintă unul dintre cele mai vechi exemple de arhitectură budistă, întruchipare a Paradisului Terestru, care datează din perioada Heian, adică sfârșitul primului mileniu. În momentul de față, sala principală a Phoenixului este Patrimoniu Mondial UNESCO și este reprezentată pe moneda în valoare de 10 Yeni. După această vizită, vom asista la o tradițională ceremonie a ceaiului - chanoyu, cunoscut fiind faptul că ceaiul cultivat în această zonă este renumit pentru calitatea sa. Întoarcere în Osaka pentru cazare la Hotel Elsereine 4* (sau similar 4*).

Ziua 4 / 06.04.2020: Osaka – Himeji – Okayama – Hiroshima

Ziua 5 / 07.04.2020: Hiroshima – Insula Miyajima – Takamatsu

Mic dejun. Transfer cu autocarul la Miyajimaguchi de unde ne vom îmbarca pe ferry-boat-ul cu care ne vom îndrepta spre Insula Miyajima, supranumită Insula Altarelor, una dintre cele mai frumoase zone peisagistice ale Japoniei, considerată insulă sfântă, unde vom vizita Altarul Itsukushima, dedicat zeităţilor mării şi care astăzi face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO, celebru pentru Poarta torii de culoare roşie care pare a fi inundată de apele fluxului. Grand Torii, înaltă de 17 m, este ridicată în largul mării, special cu scopul de a demarca spaţiul exterior profan de cel interior sacru şi a devenit un bine cunoscut simbol al Japoniei. În timpul vizitei vom vedea cum se desfăşoară ceremoniile de purificare şi cum sunt onoraţi kami (zeii) găzduiţi într-un altar shintoist. De altfel, budismul şi shintoismul sunt religii care coexistă în mod paşnic, aşa că în apropierea unui altar shinto vom vedea adeseori şi un templu budist. Întoarcere cu ferry-boat-ul la Miyajimaguchi, de unde vom părăsi Insula Honshu traversând Marea Interioară a Japoniei (Seto) către Insula Shikoku. Pentru aceasta, vom merge cu autocarul pe Shimanami Kaido, un drum cu o lungime de 60 km, construit în anul 1999 care, legând între ele cu ajutorul podurilor suspendate şase insuliţe mai mici, uneşte cele două ţărmuri. Pe traseu vom face o oprire la Complexul Kosanji din Insula Ikuchi, care a fost construit începând cu anul 1936 de către un om de afaceri de succes, Kozo Kanemoto care, după moartea mamei sale, a părăsit lumea afacerilor şi s-a călugărit. Complexul cuprinde printre altele, mai multe temple care reproduc elemente arhitecturale din patrimoniul spiritual japonez, o peşteră care conţine peste o mie de statui budiste precum şi Vila Choisekaku, a doua casă a mamei lui Kozo, un exemplu tipic de arhitectura civilă japoneză din perioada Showa (1929-1989). De aici vom ajunge în Insula Shikoku, cea mai mică şi cea mai puţin populată dintre cele patru mari insule ale Japoniei, care este cunoscută atât pentru tradiţiile sale budiste, templele sale atrăgând numeroşi pelerini, cât şi pentru faptul că este una dintre principalele zone agricole ale ţării, udonul, pastele făcute din făina de grâu produs aici, fiind faimos în întreaga Japonie. Sosire la Takamatsu pentru cazare la Hotel JR Clement Takamatsu 4* (sau similar 4*).

Ziua 6 / 08.04.2020: Takamatsu – Kobe – Kyoto

Mic dejun. Dimineaţa vom vizita grădina japoneză Ritsurin, aflată în topul grădinilor japoneze, vestită datorită faptului că reuşeşte să împletească cadrul artificial creat de om cu cel natural oferit de Muntele Shuin, aflat în imediata apropiere. Vom vedea în interiorul grădinii peisajele mitice din folclorul chino-japonez care sunt puse în evidenţă de măiestria grădinarilor locali. După această vizită vom reveni în Insula Honshu, dar pe traseu ne vor aşteapta noi surprize. Vom străbate Podul Onaruto, care uneşte Insula Shikoku cu Insula Awaji şi apoi Podul Akashi Kaikyo care, având o deschidere între pilonii principali de aprox. 2 km, este cel mai lung pod suspendat din lume. Acesta uneşte Insula Awaji cu Insula Honshu fiind considerat o minune a tehnologiei moderne mai ales pentru o ţară cu activitate seismică precum Japonia. De aici ne vom îndrepta spre Kobe unde vom vizita cartierele Chinatown şi Kitano-cho, locurile unde după deschiderea graniţelor Japoniei de la sfârşitul sec. al XIX-lea, s-au stabilit majoritatea comercianţilor şi misiunile diplomatice aferente ţărilor din care proveneau. În finalul zilei vom ajunge în Kyoto unde ne vom caza la Hotel ANA Crown Plaza Kyoto 4* (sau similar 4*). Opțional, cină tradiţională la care va participa şi va dansa o Maiko - nume dat ucenicelor gheişe.

Ziua 7 / 09.04.2020: Kyoto

Mic dejun. În această zi vom vizita Kyoto, vechea capitală a Japoniei între anii 794 şi 1868, denumită şi “capitala liniştii şi păcii” datorită numeroaselor grădini Zen, faimoasă pentru vechii meşteşugari care modelează bronzul, care creează obiecte incredibile din porţelan, care fac minuni din firele de mătase, dar faimoasă şi pentru echipamentele electronice performante, oraşul fiind astfel locul de întâlnire între cultura japoneză şi cea internaţională. Aici vom descoperi Japonia tradiţională, inima sa culturală, cu case vechi, cu peste 2.000 de temple şi altare, un loc de pelerinaj şi în acelaşi timp un muzeu în aer liber unde nu mai puţin de 17 locaţii din oraş şi din împrejurimi au intrat pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Vom face un tur panoramic cu autocar și ghid local în orașul proiectat geometric după modelul marilor oraşe chinezeşti, impresionant şi datorită frumosului peisaj creat de munţii acoperiţi de păduri de arţar. Turul va include Templul Kiyomizu, dedicat zeităţii budiste cu 11 fețe Kannon, celebru pentru platforma sa sprijinită pe piloni imenşi de lemn, Templul Kinkakuji, numit Pavilionul Aurit, un templu acoperit cu foiţă de aur, care se oglindeşte pitoresc în iazul din faţa sa, Castelul Nijo, fost palat al familiei shogunului Tokugawa, construit între anii 1603 – 1626, inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO, Altarul Fushimi Inari, celebru pentru multitudinea de porți Torii şi Templul de argint – Templul Ginkakuji înconjurat de o frumoasă gradină japoneză în apropierea căruia se afla o altă atracţie a oraşului, Aleea Filozofului sau Tetsugaku unde ne vom putea bucura de frumuseţea primăverii japoneze. Și pentru că suntem în perioada Sakurei, perioada cireşilor în floare, vom intra în Parcul Maruyama, vestit pentru mulțimea de cireși, sursă nesecată de inspiraţie pentru poeții şi pictorii japonezi, care dăinuie din cele mai vechi timpuri. În finalul turului vom explora Gion-ul, cu gheişe şi actori kabuki, trecutul reflectându-se intens în această zonă care reuşeşte să păstreze vechea ambianță istorică. Vom întâlni probabil vestitele Maiko, “păpușile” arătoase cu fețe vopsite în alb ce se plimbă în cartierul vechi de distracţii și gheișe care parcă alunecă în îmbrăcămintea lor fină de mătase, cu nonșalanța regală. Cazare la Hotel ANA Crown Plaza Kyoto 4* (sau similar 4*).

Ziua 8 / 10.04.2020: Kyoto – Kanazawa – Higashi – Shirakawa-go – Takayama

Mic dejun. Transfer la gară pentru călătoria cu trenul Express “Thunderbird 5” spre Kanazawa unde vom vizita Casa Samurailor Nomura și Piața Oumicho, un adevărat reper al artei culinare locale, cunoscută și sub denumirea de “Bucătăria orașului”. Vom vizita apoi o altă grădină importantă, Kenrokuen. Aparţinând iniţial castelului Kanazawa, aceasta a fost construită la ordinele familiei feudale Maeda, cea mai importantă din regiune, de-a lungul unei perioade de peste două sute de ani. În momentul de faţă, alături de grădinile din Okayama, vizitate la începutul excursiei, este considerată una dintre cele mai frumoase grădini japoneze. Ne vom îndrepta apoi către districtul Higashi, cunoscut pentru casele de ceai păstrate intacte încă din perioada Edo, unde vom intra în vechea casă a gheișelor Ochaya Shima, unde vom afla mai multe despre importanţa ceremoniei ceaiului în cultura japoneză. În continuarea zilei ne vom deplasa prin zona Alpilor Japonezi unde ne vom bucura de peisajul deosebit oferit de munţii care depăşesc pe alocuri 3000 m. În inima acestei regiuni vom descoperi Shirakawa-go, un mic sat perfect conservat, faimos pentru casele tradiţionale, gassho-zukuri cu acoperişuri de stuf, ce au o vechime de peste 250 de ani, fiind listat din anul 1995 în Patrimoniul Mondial UNESCO. Plecare spre Takayama unde vom înnopta într-un hotel tradiţional japonez (ryokan) şi unde ne vom bucura de o cină tradițională. Cazare la Hotel Takayama Kanko 4* (sau similar 4*).

Ziua 9 / 11.04.2020: Takayama – Matsumoto – Gotemba

Mic dejun. Dimineaţa vom vizita Takayama, oraş renumit datorită calităţii lemnului şi a îndemânării meşteşugarilor care au locuit aici şi au contribuit la construcţia principalelor temple şi palate din Kyoto şi din Nara. Împreună cu ghidul local vom face un tur pietonal care ne va da posibilitatea de a ne integra pentru scurt timp în atmosfera acelor vremuri, prilej cu care vom înțelege de ce orașul mai este numit “Micul Kyoto”. Vom vedea Pieţele matinale în aer liber, partea veche a oraşului care şi-a conservat în mod admirabil clădirile din perioada Edo, precum fosta primărie Jinya House şi ne vom plimba pe faimoasa stradă pietonală Kamisannomachi. După această vizită ne vom îndrepta spre Matsumoto, al doilea oraş ca mărime din prefectura Nagano. Condus de clanul Ogasawara în perioada secolelor XIV – XV și preluat de Ishikawa în sec. al XVI-lea, Matsumoto era o așezare din jurul Castelului Matsumoto pe care îl vom vizita alături de ghidul local. Numit şi Castelul Corbului, din cauza culorii negre cu care este vopsit la exterior, castelul face parte din cele patru castele desemnate “Comori Naționale ale Japoniei”. Prin ferestrele înguste din lemn, folosite în trecut de arcașii înarmați, vom avea o uimitoare panoramă asupra orașului și a Alpilor Japonezi. Vom descoperi în continuarea zilei o tradiţie culinară japoneză şi anume fabricarea pastei miso, întâlnită în multe preparate tradiţionale, care se obţine prin fermentarea boabelor de soia printr-un procedeu specific, pe care îl vom vedea cu ocazia vizitei la Ishii Miso Brewery. Traseul zilei va continua prin acelaşi cadru natural deosebit, înconjuraţi de munţi înalţi şi de văi abrupte, însă ceea ce va adăuga un plus peisajului, va fi panorama asupra Muntelui Fuji, cel mai înalt şi venerat munte al Ţării Soarelui Răsare, aflat la o distanţă de numai 96 km de Tokyo, care va fi vizibil pe măsură ce ne vom apropia de coasta de est a Japoniei. Spre seară vom ajunge în Gotemba unde ne vom caza la Hotel Clad 4* (sau similar 4*).

Ziua 10 / 12.04.2020: Gotemba – Hakone – Kamakura – Tokyo

Mic dejun. În prima parte a zilei vom explora zona vulcanică din jurul Muntelui Fuji, îndreptându-ne spre Hakone, care împreună cu stațiunile din zonă, cu văile fumegânde, cu peisajele celor cinci lacuri Fuji din arealul apropiat și vegheat de Fuji-san însuși, fac ca aceasta să fie una dintre cele mai căutate zone de recreere și relaxare din Japonia. Având o înălţime de 3776 m, Fuji-san domină cu statura sa impresionantă întreaga regiune, fiind cunoscut tuturor prin vârful său de o perfecţiune geometrică rară, pe care budiştii şi adepţii şintoismului îl consideră un loc sfânt. Ne vom îmbarca pe un vas cu care vom face o minunată croazieră pe Lacul Ashi, unul dintre mulțimea de lacuri formate în craterele vulcanilor stinşi. Vom urca cu telecabina pe Vârful Komagatake al Muntelui Hakone de unde în zilele senine perspectiva este deosebită, putându-se admira atât Muntele Fuji, Lacul Ashi cât şi Peninsula Izu cunoscută din povestirile lui Yasunari Kawabata. Vom pleca apoi către Kamakura, de facto capitala Japoniei între secolele XII – XIVl, loc unde şi-au stabilit pentru prima dată puterea militară shogunii, înfiinţând o formă de guvernare ce avea să devină specifică Japoniei până în Epoca Meiji. Datorită numărului mare de temple şi de altare, Kamakura este frecvent comparată cu oraşul Kyoto. Vom vizita Templul Kotokuin unde se află statuia care-l reprezintă pe Amida Buddha (Buddha ceresc în budismul Mahayana), o statuie care are o vechime de peste 750 ani, care este a doua ca mărime din Japonia după cea din Nara. Vom vedea apoi Templul Hase Dera care aparţine sectei budiste Jodo şi care găzduieşte statuia zeiţei îndurării Kannon. Având o înălţime de aproape 10 m, sculptura poleită cu aur este considerată una dintre cele mai mari statui din lemn din Japonia. Vom părăsi Kamakura deplasându-ne în continuarea zilei prin vestul golfului Tokyo către cea mai mare metropolă a Japoniei, Tokyo. Cazare la Hotel Sunshine City Prince 4* (sau similar 4*).

Ziua 11 / 13.04.2020: Tokyo

Mic dejun. Zi dedicată explorării oraşului Tokyo, capitala niponă din anul 1868 după ce dinastia Tokugawa a fost detronată, una dintre cele mai dens populate metropole din lume, cu peste 30 milioane de locuitori. Tokyo-to sau Metropola Tokyo constă în 23 de cartiere speciale, 33 de oraşe şi 8 suburbii, o împletire a civilizaţiei şi culturii moderne, cu obiceiuri şi tradiţii milenare. Alături de ghidul local vom vizita Parcul Shinjuku Gyoen, pentru a ne lăsa vrăjiți încă o dată de frumusețea cireșilor înfloriți, după care vom face un tur panoramic de oraș cu autocarul, pe parcursul căruia vom vizita Templului Senso-ji, aflat în districtul Asakusa o zonă plină de culoare şi obiceiuri tradiţionale. Templul, în curtea căruia se află un cazan uriaş din bronz plin cu tămâie aprinsă, îmbină armonios aspectele spirituale cu cele mai pământeşti, o atracţie constituind-o zona comercială care funcţionează încă dinainte de cel de-al Doilea Război Mondial, Nakamise Shopping Arcade (galerie comercială foarte veche) aflată chiar în faţa acestuia. Turul panoramic va continua cu vestitul cartier exclusivist Ginza, loc unde cele mai renumite branduri mondiale îşi dispută fiecare metru pătrat de teren construit. De aici ne vom îndrepta spre zona care ascunde Palatul Imperial, urmând să facem o oprire pentru fotografii pe platforma care se află în fața podurilor de acces. Vom vizita în continuare Muzeul Edo, muzeu de istorie din perioada Edo, după care vom vedea Altarul Meiji Jingu, cel mai vechi şi cel mai mare loc sfânt din Tokyo, care îl comemorează pe Împăratul Meiji, cel care a modernizat Japonia după căderea regimului shogunal. În încheierea zilei vom admira o spectaculoasă panoramă a întregului oraş din Observatorul Metropolitan, cea mai înaltă clădire din Tokyo unde în mai puțin de un minut vom ajunge la platforma de observație situată la 202 m înălțime. Cazare la Hotel Sunshine City Prince 4* (sau similar 4*).

Ziua 12 / 14.04.2020: Tokyo – Amsterdam – Bucureşti

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru plecarea spre Amsterdam cu compania KLM, zbor KL 862 (10:25 / 15:05), de unde vom pleca spre Bucureşti cu zborul KL 1379 (20:55 / 00:35).

Ziua 13 / 15.04.2020: Bucureşti

Sosire la Bucureşti la ora 00:35.


  FORMULAR DE COMANDA

  Nume si prenume:*

  Email:*

  Telefon:*

  Denumire Circuit:*

  Mesaj: