DIFFICULTY

.

MIN. AGE

1 Persoana

2450 Euro

Japonia – cireşilor în floare

Esența tradiţiilor şi modernismului în Țara Soarelui Răsare cu cazări numai în Osaka și Tokyo, în hoteluri de 4*!

 

Japonia – cireşilor în floare

Osaka – Nara – Kyoto – Himeji Kobe Miyajima –

Hiroshima Atami – Hakone – Kamakura – Tokyo – Nikko 

 

Am auzit cu toţii poveşti despre samurai, shoguni, gheişe şi temple zen. Ne-am imaginat femei misterioase îmbrăcate în kimonouri sau luptători pentru care onoarea reprezintă idealul suprem. Am citit cărţile lui James Clavell, Arthur Golden sau poate ale lui Haruki Murakami. Dar Japonia reprezintă încă pentru mulţi dintre noi un tărâm necunoscut, învăluit în mister. O ţară unde noul se îmbină în mod armonios cu vechiul, un loc unde tehnologia de vârf este folosită alături de ritualuri a căror origine se pierde în negura timpului. Vă invităm să înţelegeţi sufletul ascuns al Japoniei, să descoperiţi simbolismul unei grădini japoneze, calmul transmis de o ceremonie a ceaiului şi estetica care te însoţeşte la fiecare pas în Ţara Soarelui Răsare.  De la Tokyo până la Hiroshima, poposind în Kobe, Osaka, Nara, Nikko, vizitând castele încărcate de istorie şi grădini în care fiecare detaliu este important, vă invităm să înţelegeţi şi să vă bucuraţi de frumuseţea ascunsă a Japoniei.

Perioada:  26.03 – 05.04.2020

TARIF:  2450 EURO / loc în cameră dublă; Supliment single: 490 EURO 

(tarif valabil pentru un grup minim de 25 turişti; pt. 24 - 20 turişti, tariful se va majora cu 130 euro/pers.)

 

HARTA

PROGRAM

Japonia – cireşilor în floare

Ziua 1 / 26.03.2020: Bucureşti – Amsterdam – Osaka

Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 04:00 (în fața ghişeului de îmbarcare al companiei KLM). Plecare spre Amsterdam cu compania KLM, zbor KL 1372 (06:00 / 08:05), de unde se va pleca spre Osaka cu zborul KL 867 (14:25 / 09:30).

Ziua 2 / 27.03.2020: Osaka

După sosirea în Osaka, ne vom întâlni cu reprezentantul local pentru explorarea celui de-al doilea oraş ca mărime din Japonia, important pilon al economiei japoneze, numit şi Veneţia Japoniei sau Manchester-ul Orientului, un oraş viu, animat, plin de culoare şi dinamism situat pe insula principală, Insula Honshu. Vom vizita una dintre principalele atracţii turistice ale oraşului, Castelul Osaka, cel mai mare castel construit în Japonia medievală, reconstruit în anul 1583 pe locul Templului Honganji de către Toyotomi Hideyoshi, un general în armata japoneză a sec. al XVI-lea, care a cucerit castelul şi care a dorit ca acesta să fie centrul şi simbolul unei noi Japonii unificate sub conducerea sa. În prezent, în interiorul castelului există şi un muzeu unde cei interesaţi pot cerceta documente despre viaţa lui Toyotomi Hideyoshi şi despre istoria castelului. În continuare vom vizita Doton-bori, stradă celebră în Osaka, în trecut o stradă a plăcerii, faimoasă pentru teatrele sale istorice (distruse în prezent), pentru magazine, restaurante, dar şi pentru panourile publicitare luminoase. A venit momentul să vedem cu proprii ochi cum arată de la înălţime una dintre cele mai mari aglomeraţii urbane din lume, prefectura Osaka a cărei populaţie, conform ultimului recensământ, a depăşit 9 milioane. Pentru aceasta vom urca până la platforma de observaţie a clădirii Abeno Harukas care, măsurând 300 m, este cea mai înaltă clădire din Japonia, de unde vom vedea o privelişte cu totul deosebită asupra marii metropole japoneze. Ultima atracţie a zilei o va constitui o plimbare pietonală prin cartierul Shinsenkai a cărui vizită ne va introduce în atmosfera culturală diferită a oraşului Osaka. Transfer pentru cazare la Hotel Granvia Osaka 4* (sau similar 4*).

Ziua 3 / 28.03.2020: Osaka – Nara – Osaka

Mic dejun. Deplasare cu trenul la Nara, oraş care întruchipează un amestec de stiluri, chinezesc, coreean şi central-asiatic, prima capitală a Japoniei şi a doua atracţie turistică importantă din regiunea Kansai, după Kyoto, veche capitală japoneză care datează din sec. al VIII-lea. Odată ajunşi la Nara vom vizita Templul Todai-ji (Marele Buddha), aflat pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, cea mai mare clădire din lemn din lume, care adăposteşte o imensă statuie din bronz reprezentându-l pe Buddha Variocana, Buddha Adevărului Absolut, Altarul Kasuga, cu cele 4 săli principale, dintre care 3 sunt dedicate războinicilor civili şi una dedicată strămoşilor zeificaţi şi minunatul Parc al Căprioarelor, unde sunt adăpostite peste o mie de exemplare de căprioare sacre, pe care, respectând o tradiţie religioasă shinto veche de secole, le vom putea hrăni personal (deplasarea între obiectivele turistice se realizează cu mijloace de transport în comun). Întoarcere cu trenul în Osaka pentru cazare la Hotel Granvia Osaka 4* (sau similar 4*).

Ziua 4 / 29.03.2020: Osaka – Kyoto – Osaka

Mic dejun. Deplasare cu autocarul la Kyoto, vechea capitală a Japoniei între anii 794 şi 1868, denumită şi capitala liniştii şi păcii datorită numeroaselor grădini Zen, faimoasă pentru vechii meşteşugari care modelează bronzul, care creează obiecte incredibile din porţelan, care fac minuni din firele de mătase, dar faimoasă şi pentru echipamentele electronice performante, oraşul fiind astfel locul de întâlnire între cultura japoneză şi cea internaţională. Aici vom descoperi Japonia tradiţională, inima sa culturală, cu case vechi, cu peste 2.000 de temple şi altare, un loc de pelerinaj şi în acelaşi timp un muzeu în aer liber unde nu mai puţin de 17 locaţii din oraş şi din împrejurimi au intrat pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Vom face un tur panoramic cu autocar și ghid local în orașul proiectat geometric după modelul marilor oraşe chinezeşti, impresionant şi datorită frumosului peisaj creat de munţii acoperiţi de păduri de arţar. Turul va include Templul Kiyomizu, dedicat zeităţii budiste cu 11 fețe Kannon, celebru pentru platforma sa sprijinită pe piloni imenşi de lemn, Templul Kinkakuji, numit Pavilionul Aurit, un templu acoperit cu foiţă de aur, care se oglindeşte pitoresc în iazul din faţa sa, Castelul Nijo, fost palat al familiei shogunului Tokugawa, construit între anii 1603 – 1626, inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO, Altarul Fushimi Inari, celebru pentru multitudinea de porți Torii şi Templul de argint – Templul Ginkakuji înconjurat de o frumoasă grădină japoneză în apropierea căruia se află o altă atracţie a oraşului, Aleea Filozofului sau Tetsugaku unde ne vom putea bucura de frumuseţea primăverii japoneze. În finalul turului vom explora Gion-ul, cu gheişe şi actori kabuki, trecutul reflectându-se intens în această zonă care reuşeşte să păstreze vechea ambianță istorică. Vom întâlni probabil vestitele Maiko, păpușile arătoase cu fețe vopsite în alb ce se plimbă în cartierul vechi de distracţii și gheișe care parcă alunecă în îmbrăcămintea lor fină de mătase, cu nonșalanța regală. Întoarcere cu autocarul la Osaka pentru cazare la Hotel Granvia Osaka 4* (sau similar 4*).

Ziua 5 / 30.03.2020: Osaka – Himeji – Kobe – Osaka

Mic dejun. Timp liber pentru activități individuale sau excursie opţională cu autocarul la Himeji și Kobe. La Himeji veți vizita Castelul Himeji (Hakuro-ro) supranumit Castelul Egretei Albe datorită culorii sale albe, un exemplu de fortificaţie japoneză tipică începutului perioadei Edo (1603-1867) care în anul 1993 a fost inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO. Tot în Himeji veți vizita şi Grădina Koko-en, numită uneori și Himeji Koko-en, o grădină în stil japonez tradițional, situată la vest de Castelul Himeji, inaugurată în anul 1992 pentru a comemora 100 de ani de la înființarea municipalității Himeji. Situată pe locul fostelor domenii feudale Nishi-Oyashiki, grădina se întinde pe o suprafață de aprox. 3,5 ha și este compusă din nouă grădini diferite, separate între ele prin Tsuiji bei, garduri care înconjurau fiecare reședință a samuraiurilor, proiectate în diverse stiluri și tehnici horticole din epoca Edo a shogunatului (perioada anilor 1600 – 1860). Vă veți îndrepta apoi spre Kobe unde veți vizita cartierele Chinatown şi Kitano-cho, locurile unde după deschiderea graniţelor Japoniei de la sfârşitul sec. XIX-lea, s-au stabilit majoritatea comercianţilor şi misiunile diplomatice aferente ţărilor din care proveneau. Întoarcere cu autocarul la Osaka pentru cazare la Hotel Granvia Osaka 4* (sau similar 4*).

Ziua 6 / 31.03.2020: Osaka – Miyajima – Hiroshima – Osaka

Mic dejun. Plecare cu trenul spre Hiroshima, unde ne va prelua autocarul care ne va duce în port pentru traversarea cu ferry-boat-ul la Insula Miyajima, supranumită Insula Altarelor, una dintre cele mai frumoase zone peisagistice ale Japoniei, considerată insulă sfântă, unde vom vizita Altarul Itsukushima, dedicat zeităţilor mării şi care astăzi face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO, celebru pentru Poarta Torii de culoare roşie care pare a fi inundată de apele fluxului. Grand Torii, înaltă de 17 m, este ridicată în largul mării, special cu scopul de a demarca spaţiul exterior profan de cel interior sacru şi a devenit un bine cunoscut simbol al Japoniei. În timpul vizitei vom vedea cum se desfăşoară ceremoniile de purificare şi cum sunt onoraţi kami (zeii) găzduiţi într-un altar shintoist. De altfel, budismul şi shintoismul sunt religii care coexistă în mod paşnic, aşa că în apropierea unui altar shinto vom vedea adeseori şi un templu budist. În continuarea zilei ne vom întoarce la Hiroshima, oraş reconstruit din temelii în zilele noastre, denumit după război „Altarul Internaţional al Păcii, intrat în istoria omenirii ca fiind primul oraş distrus de o armă nucleară. S-a hotărât ca Flacăra Păcii, Heiwa-no-To, nu se va stinge până ce nu va fi distrusă și ultima armă nucleară. Vom face un tur panoramic cu autocarul pentru a vedea oraşul reconstruit din temelii după război. Vom vizita Muzeul Memorial al Păcii ridicat în anul 1949 în memoria victimelor bombardamentului atomic exact în locul în care a explodat bomba nucleară Little Boy, Parcul Memorial al Păcii de unde vom putea vedea celebrul Dom Atomic, de fapt Clădirea Camerei de Industrie, singura construcţie care a rezistat exploziei atomice. Întoarcere cu trenul la Osaka pentru cazare la Hotel Granvia Osaka 4* (sau similar).

Ziua 7 / 01.04.2020: Osaka – Atami – Hakone – Kamakura – Tokyo

Mic dejun. Transfer cu autocarul la gara din Osaka unde ne vom îmbarca în trenul de mare viteză Shinkansen care în aproximativ două ore ne va duce în Atami, unde ne va aștepta un autocar local. De aici vom începe să explorăm zona vulcanică din jurul Muntelui Fuji, îndreptându-ne spre Hakone, care împreună cu stațiunile din zonă, cu văile fumegânde, cu peisajele celor cinci lacuri Fuji din arealul apropiat și vegheat de Fuji-san însuși, fac ca aceasta să fie una dintre cele mai căutate zone de recreere și relaxare din Japonia. Având o înălţime de 3776 m, Fuji-san domină cu statura sa impresionantă întreaga regiune, fiind cunoscut tuturor prin vârful său de o perfecţiune geometrică rară, pe care budiştii şi adepţii şintoismului îl consideră un loc sfânt. Ne vom îmbarca pe un vas cu care vom face o minunată croazieră pe Lacul Ashi, unul dintre mulțimea de lacuri formate în craterele vulcanilor stinşi. Vom urca cu telecabina pe Vârful Komagatake al Muntelui Hakone de unde în zilele senine perspectiva este deosebită, putându-se admira atât Muntele Fuji, Lacul Ashi cât şi Peninsula Izu cunoscută din povestirile lui Yasunari Kawabata. Vom pleca apoi către Kamakura, de facto capitala Japoniei între secolele XII – XIVl, loc unde şi-au stabilit pentru prima dată puterea militară shogunii, înfiinţând o formă de guvernare ce avea să devină specifică Japoniei până în Epoca Meiji. Datorită numărului mare de temple şi de altare, Kamakura este frecvent comparată cu oraşul Kyoto. Vom vizita Templul Kotokuin unde se află statuia care-l reprezintă pe Amida Buddha (Buddha ceresc în budismul Mahayana), o statuie care are o vechime de peste 750 ani, care este a doua ca mărime din Japonia după cea din Nara. Vom vedea apoi Templul Hase Dera care aparţine sectei budiste Jodo şi care găzduieşte statuia zeiţei îndurării Kannon. Având o înălţime de aproape 10 m, sculptura poleită cu aur este considerată una dintre cele mai mari statui din lemn din Japonia. Vom părăsi Kamakura deplasându-ne în continuarea zilei prin vestul golfului Tokyo către cea mai mare metropolă a Japoniei, Tokyo. Cazare în Tokyo la Hotel Shinagawa Prince 4* (sau similar 4*).

Ziua 8 / 02.04.2020: Tokyo

Mic dejun. Zi dedicată explorării cu autocarul a oraşului Tokyo, capitala niponă din anul 1868 după ce dinastia Tokugawa a fost detronată, una dintre cele mai dens populate metropole din lume, cu peste 30 milioane de locuitori. Tokyo-to sau Metropola Tokyo constă în 23 de cartiere speciale, 33 de oraşe şi 8 suburbii, o împletire a civilizaţiei şi culturii moderne, cu obiceiuri şi tradiţii milenare. Turul va debuta cu vizitarea Templului Senso-ji, aflat în districtul Asakusa o zonă plină de culoare şi obiceiuri tradiţionale. Templul, în curtea căruia se află un cazan uriaş din bronz plin cu tămâie aprinsă, îmbină armonios aspectele spirituale cu cele mai pământeşti, o atracţie constituind-o zonă comercială care funcţionează încă dinainte de cel de-al Doilea Război Mondial, Nakamise Shopping Arcade (galerie comercială foarte veche) aflată chiar în faţa acestuia. Va urma o croazieră pe Râul Sumida, care la final ne va aduce în apropierea cartierului exclusivist Ginza, loc unde cele mai renumite branduri mondiale îşi dispută fiecare metru pătrat de teren construit. De aici ne vom îndrepta spre zona care ascunde Palatul Imperial, urmând să facem o oprire pentru fotografii pe platforma care se află în fața podurilor de acces. Vom vedea apoi Altarul Meiji Jingu, cel mai vechi şi cel mai mare loc sfânt din Tokyo, care îl comemorează pe Împăratul Meiji, cel care a modernizat Japonia după căderea regimului shogunal. Vom continua apoi cu vizitarea Muzeului Edo, muzeu de istorie din perioada Edo. În încheierea zilei vom admira o spectaculoasă panoramă a întregului oraş din Observatorul Metropolitan, cea mai înaltă clădire din Tokyo unde în mai puțin de un minut vom ajunge la platforma de observație situată la 202 m înălțime. Cazare la Hotel Shinagawa Prince 4* (sau similar 4*).

Ziua 9 / 03.04.2020: Tokyo – Nikko – Tokyo

Mic dejun. Timp liber pentru activități individuale sau excursie opţională cu trenul la Nikko (deplasarea de la hotel la gara din Tokyo şi înapoi se realizează cu mijloc de transport în comun), situat într-o zonă deosebit de pitorească, cu peisaje splendide, alcătuite din munţi, lacuri, cascade şi drumuri presărate cu temple budiste, unde veţi vizita unul dintre cele mai frumoase altare japoneze: Altarul Toshogu, cel mai extravagant templu shinto al Japoniei, construit la începutul sec. XVI-lea. Acesta face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO şi este locul unde se află urna funerară a shogunului Tokugawa Ieyasu, personaj foarte important în istoria Japoniei, cunoscut sub numele de Toranaga în romanul lui James Clavel, Shogun. Veți vizita apoi un alt templu impresionant, Templul Taiyuinbyo, de fapt mausoleul celui de-al treilea shogun al dinastiei Tokugawa, Iemitsu, nepotul lui Tokugawa Ieyasu, o construcţie care a fost ridicată din respect la o scară mai mică decât cea dedicată lui Ieyasu, dar care, de asemenea vă va uimi prin bogăţia decoraţiilor. În continuare vă veți îndrepta spre Vila Imperială Tamozawa, construită în anul 1899 pentru Împăratul Taisho, vilă compusă din trei părţi care datează din perioadele Edo, Meiji şi respectiv Taisho, care a fost folosită drept reşedinţă de vară de către familia imperială până în anul 1947. Întoarcere în Tokyo, unde veţi avea timp liber pentru ultimele cumpărături. Cazare la Hotel Shinagawa Prince 4* (sau similar 4*).

Ziua 10 / 04.04.2020: Tokyo – Amsterdam – Bucureşti

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru plecarea spre Amsterdam cu compania KLM, zbor KL 862 (10:25 / 15:05), de unde vom pleca spre Bucureşti cu zborul KL 1379 (20:55 / 00:35).

Ziua 11 / 05.04.2020: Bucureşti

Sosire la Bucureşti la ora 00:35.


  FORMULAR DE COMANDA

  Nume si prenume:*

  Email:*

  Telefon:*

  Denumire Circuit:*

  Mesaj: