• 0729156199
  • info@circuitepremium.ro
  • NON STOP
TYPOLOGIES

CIRCUITE EXOTICE ORIENTUL MIJLOCIU

+ 4
DIFFICULTY

8 zile

MIN. AGE

1 Persoana

799 Euro

Liban – Perla Orientului Mijlociu

Beirut – Baalbek – Anjar – Byblos – Tyr – Sidon - Beit Ed Dine – Deir El Qamar

Transport avion TAROM  | 8 zile | de la  799 Euro

Date de plecare: 23 februarie, 15 martie, 03 mai

Tarife calculate pentru un grup de 25 platitori

  • 799 Euro adult loc in camera dubla
  • 759 Euro adult a 3-a persoana in camera dubla cu pat suplimentar

 

999 Euro adult loc in camera single

HARTA

PROGRAM

Ziua 1 | BUCURESTI – BEIRUT

Intalnire cu reprezentantul agentiei pe aeroportul Henri Coanda, la ora 22:50 pentru imbarcare pe zborul companiei Tarom RO167 cu destinatia Beirut. Decolare la ora 00:50.

Ziua 2 | CAPITALA LIBANULUI : BEIRUT

Sosire la Beirut la ora 02:50 si dupa formalitatile de viza de pe aeroport vom fi transferati pentru odihna la Hotel Gems 4* (sau similar). Beirut este cel mai mare oras si totodata cel mai important port al Libanului, o destinatie jumatate crestina, jumatate musulmana, cu o istorie incredibil de bogata, cu mancare delicioasa, o viata de noapte vibranta, peisaje si munti uluitori si, in plus, cu locuitori prietenosi care in cea mai mare parte vorbesc franceza, araba si engleza. Dupa micul dejun vom face un tur panoramic in care vom descoperi ca Beirut reprezinta ceva mai mult decat Parisul Orientului Mijlociu, fiind un oras cu adevarat fascinant, o capitala diversa si multiculturala. Vom vedea monumente istorice si culturale, cum ar fi Moscheea Mohammed Al-Amin, Catedrala Sfantul Gheorghe, Parlamentul, Piata Martirilor, Turnul cu ceas , Marele Serai, ruinele din epocile medievale, otomane, romane si bizantine. Vom face o vizita la Muzeul National unde se afla una din cele mai mari si mai importante colectii de artefacte arheologice din Orientul Mijlociu. Vom incheia cu celebra Stanca Porumbeilor si promenada de pe malul marii din Raouché care sunt probabil cele mai pitoresti atractii din Beirut si ofera un contrast puternic cu celelalte cartiere din oras. Dupa-amaiza timp liber pentru cumparaturi la Beirut Souks. Servirea cinei la hotel. Cazare hotel Midtown 4* (plecare 23.02) respectiv Hotel Gems 4* (plecari 15.03 si 03.05) sau similare Beirut.

Ziua 3 | ESTUL LIBANULUI : VALEA BEQAA - BAALBEK – KSARA - ANJAR

Mic dejun. Plecam spre Valea Beqaa din estul Libanului. La 85 km de Beirut vom vizita Baalbeck, oras fenician ce a cunoscut gloria in timpul Imperiului Roman atunci cand s-a numit Heliopolis. Ruinele acestuia sunt inscrise in patrimoniul mondial UNESCO. Templele sale, dedicate lui Jupiter, lui Bacchus si a lui Venus, au fost construite intre secolele I si III. In templul lui Jupiter, sase din cele 54 de coloane uriase care inconjurau initial sanctuarul au supravietuit pana astazi. Templul are un podium impresionant si o curte vasta dreptunghiulara unde s-au efectuat sacrificii. Sanctuarul este atins printr-o propilae (intrare monumentala) si curte hexagonala. Cum valea Beqaa este cea mai cunoscuta regiune viticola a acestei tari care produce vin din cele mai vechi timpuri, in continuare vom vizita cramele de la Ksara unde vom face o degustare de vinuri. La final vizita orasul Anjar, fondat de Califul Walid I la inceputul secolului 8. Ruinele dezvaluie un aspect foarte regulat, care aminteste de vechile orase-palate si reprezinta o marturie unica pentru planificarea urbana din vremea Califatului Omeiad. Intoarcere la Beirut. Servirea cinei la hotel. Cazare hotel Midtown 4* (plecare 23.02) respectiv Hotel Gems 4* (plecari 15.03 si 03.05) sau similare Beirut.

Ziua 4 | NORDUL LIBANULUI : PESTERILE JEITA – HARISSA - BYBLOS

Mic dejun. Astazi vom pleca spre nordul Libanului. Pentru inceput vom descoperirea Pesterilor Jeita, situate in valea verde a Nahr el-Kalb. Plimbare in aceste galerii pe aproximativ 700 de metri pentru a admira labirintul de stalactite si stalagmite. Galeria inferioara este traversata de un rau subteran si este vizitata cu barca. In continuare trecem prin Jounieh si vizitam Harissa, important loc de pelerinaj, unde ne intampina unul dintre cele mai frumoase monumente ale lumii, statuia cu numele „Doamna Libanului, sau „Notre Dame du Liban, ce domina peisajul de pe piedestalul sau de la 650 metri altitudine. Ajungem la Byblos, oras locuit permanent de 7000 de ani si locul de nastere al alfabetului fenician. Vizitam acest oras vechi construit in piatra cu ramasite fascinante trecutului:castelul cruciatilor construit in 1108, ruinele templului si amfiteatrului roman misterioasele morminte gebilitice si vechile souk-uri cu diversitatea de marfuri. Ne intoarcem la Beirut. Servirea cinei la hotel. Cazare hotel Midtown 4* (plecare 23.02) respectiv Hotel Gems 4* (plecari 15.03 si 03.05) sau similare Beirut.

Ziua 5 | MUNTII LIBANULUI : BECHARREH – CEDRII LIBANULUI - QADISHA

Mic dejun. Plecam spre nord si vom poposi la Becharreh. Vom vizita muzeul lui Khalil Gibran, mare poet, filozof si pictor, autor al Profetului. Urmeaza sa descoperim Padurea de cedri a Domnului, arbori mitici si emblema Libanului, astazi exista doar cateva sute, in timp ce odinioara acopereau toti muntii Libanului. Daca cedrul este simbolul Libanului ,Timp liber pentru pranz si continuam cu frumoasa vale sfanta Qadisha, inclusa in Patrimoniul Mondial UNESCO, ce ne invaluie cu atmosfera mistica si decorul verde al acestui spatiu de vietuire al primilor crestini din Orient, refugiul istoric al maronitilor. Dintre numeroasele manastiri istorice, vom vizita Mar Antonios Qozhaya. Intoarcere la Beirut. Servirea cinei la hotel. Cazare hotel Midtown 4* (plecare 23.02) respectiv Hotel Gems 4* (plecari 15.03 si 03.05) sau similare Beirut.

Ziua 6 | SUDUL LIBANULUI : ECHMOUN – SIDON - TYR

Mic dejun. Plecare spre sudul Libanului. Vom vizita ruinele templului fenician de la Echmoun, situate in cadrul natural al `Bustan al-Sheikh ( Gradina Seicului). Va urma descoperirea orasului Sidon (Saida) cu vestigiile sale din epoca cruciatilor : Castelul de la Mare, construit de cruciati langa port, muzeul traditional al sapunului, marea moschee (construita pe locul fostei biserici a cruciatilor) souk-ul si vechiul Khan El Franj caravanseraiul francezilor. Continuam la Tyr, inscris in Patrimoniului Mondial UNESCO. Timp liber pentru pranz si vizita vestigiile romane: necropola, impresionantul hipodrom, baile si Arcul de Triumf. In continuare Vom vizita biserica Fecioarei Maria Mantara din Maghdouche, cunoscut loc de pelerinaj situat pe locul unde Fecioara Maria L-ar fi asteptat („mantara inseamna „asteptare) pe Iisus, pe cand era plecat sa propovaduiasca in partile Tyr-ului si ale Sidon-ului. Retur la Beirut. Servirea cinei la hotel. Cazare hotel Midtown 4* (plecare 23.02) respectiv Hotel Gems 4* (plecari 15.03 si 03.05) sau similare Beirut.

Ziua 7 | CHOUF : BEIT ED DINE – DEIR EL QAMAR - BEIRUT

Mic dejun. Plecare spre o regiune bogata in traditii si una dintre cele mai verzi zone ale Libanului, Chouf. Vizita palatului Beiteddine, scaunul emirilor libanezi in perioada otomana si una din comorile culturale ale Libanului cu elaborata sa arhitectura, mozaicurile istorice si decoratiile de nepretuit. Apoi, descoperim satul pitoresc Deir El Qamar cu casele sale cu piatra rosie, cu stradutele sale mici si cu vechile sale palate cu ferestre mandaloun. Dupa-amiaza timp liber in Beirut pentru ultimele cumparaturi. Seara libaneza, cina tipica cu spectacol traditional. Cazare hotel Midtown 4* (plecare 23.02) respectiv Hotel Gems 4* (plecari 15.03 si 03.05) sau similare Beirut.

Ziua 8 | BEIRUT - BUCURESTI

Dupa miezul noptii, transfer la aeroportul din Beirut pentru imbarcare pe zborul Tarom RO168 cu decolare la 03:55 si sosire in Bucuresti la 06:20. Sfarsitul pachetului de servicii.


FORMULAR DE COMANDA

Nume si prenume:*

Email:*

Telefon:*

Denumire Circuit:*

Mesaj: