TYPOLOGIES

CIRCUITE EXOTICE ASIA

+ 2
DIFFICULTY

12 zile

MIN. AGE

1 Persoana

1690 Euro

Malaezia si Insula Langkawi

Kuala Lumpur – Parcul Național Taman Negara Cameron Highlands – Penang – Langkawi

 

Vă invităm în Malaezia, unul dintre “tigrii asiatici”, un mix de culturi eterogene, o îmbinare fericită între exotic și modern, unde veți trăi una dintre cele mai frumoase experiențe turistice. Păduri tropicale și recife colorate, munți semeți și minarete, zgârie-nori impozanți și sampane, toate într-un singur loc, în Malaezia, cu adevărat o parte vie a Asiei. Veți avea prilejul de a vizita cosmopolita capitală Kuala Lumpur, monument al ingeniozităţii și determinării malaeziene, veți admira ținuturile înalte Cameron Highlands, care încă păstrează farmecul englezesc, veți ajunge în faimosul oraș George Town, recunoscut de UNESCO ca fiind unul dintre cele mai bine conservate orașe coloniale și veți petrece câteva zile de relaxare într-un sejur de vis, pe plajele idilice ale exoticului arhipelag malaezian Langkawi, unde frumusețea naturală și sălbăticia locurilor vă vor cuceri. Toate acestea vor alcătui un veritabil colier de amintiri, în albumul dumneavoastră cu fotografii!

 

Perioada:  18.06 – 29.06.2020

TARIF:  1690 EURO / loc în cameră dublă; Supliment single: 380 EURO

(tarif valabil pentru un grup minim de 20 turişti; pt. 15-19 turiști, tariful se va majora cu 200 euro/pers.)

 

HARTA

PROGRAM

Ziua 1 / 18.06.2020: Bucureşti – Doha – Kuala Lumpur

Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 11:00 (în fața ghişeului de îmbarcare al companiei Qatar Airways). Plecare spre Doha cu zborul companiei Qatar Airways, zbor QR 222 (12:55 / 17:40), de unde se va pleca spre Kuala Lumpur cu zborul QR 844 (19:30 / 08:25).

Ziua 2 / 19.06.2020: Kuala Lumpur

Sosire la ora 08:25 în Kuala Lumpur, capitala Malaeziei, unde modernul coabitează în mod inedit cu tradiţionalul, zgârie-nori impresionanţi înălţându-se falnic lângă temple şi clădiri istorice, palmierii şi vegetaţia luxuriantă dându-i un farmec exotic aparte, iar mall-urile în care am putea să petrecem zile întregi, reprezintă o atracție irezistibilă. Întâlnire cu ghidul local, alături de care vom explora orașul Kuala Lumpur, ale cărui principale atracții turistice se concentrează în două mari zone de interes: Centrul Orașului și Triunghiul de Aur. Tur panoramic de oraș, cu dejun inclus, prilej cu care vom vedea Piața Independenței – Dataran Merdeka, Monumentul Naţional – Tugu Negara, construit în memoria soldaţilor căzuţi în timpul luptei pentru independenţa Malaeziei, Curtea Federală, construită în stil maur, Moscheea Masjid Negara, una dintre cele mai mari din Asia de sud-est, Poarta Palatului Regal, Gara Centrală, construită conform arhitecturii mahomedane și desigur, Turnurile Gemene Petronas, înalte de 452 m, cele mai reprezentative construcții de artă modernă și postmodernă, până nu demult cele mai înalte din lume, depășite în prezent de “Taipei 101 Tower” și Burj Dubai (intrarea nu este inclusă). Cazare la Hotel Istana Kuala Lumpur 5* (sau similar 5*).

Ziua 3 / 20.06.2020: Kuala Lumpur – Peșterile Batu – Kuala Lumpur

Mic dejun. Deplasare spre Peșterile Batu, o populară atracție turistică, aflată la o distanță de 13 km nord de oraș. În peștera principală vom vedea un templu hindus, la care vom putea ajunge urcând 272 de trepte, iar într-o peșteră mai mică, aflată la baza dealului, vom vedea o interesantă expoziție despre mitologia malaeziană. Întoarcere în Kuala Lumpur și timp liber la dispoziţie pentru plimbări individuale şi cumpărături. Ne vom convinge curând cât de reală este afirmația: Kuala Lumpur este un oraş în care oricât de mult ai sta, nu poţi spune că ai văzut totul. Cazare la Hotel Istana Kuala Lumpur 5* (sau similar 5*).

Ziua 4 / 21.06.2020: Kuala Lumpur – Parcul Național Taman Negara

Mic dejun. Plecare spre Parcul Național Taman Negara, o pădure tropicală care există de peste 130 milioane de ani, fiind cea mai veche din lume. Cercetările au arătat că această pădure nu a fost niciodată influențată de epoca de gheață și de alte mari schimbări în timp. Cu peste 4000 de km², este cel mai mare parc național din Malaezia, fiind distribuit pe trei regiuni din Malaezia peninsulară: Pahang, Terengganu și Kelantan. Pe parcusul drumului ne vom opri la Sanctuarul elefanților Kuala Gandah, un centru educativ și distractiv, care adăpostește elefanți endemici salvați din sălbăticie. Sosire în parc și cazare la Mutiara Taman Negara Resort 4* (sau similar 4*). După cină (inclusă), vom participa la un tur de noapte pentru a surprinde anumite animale, precum cerbi sau porci spinoși și vom afla mai multe despre plantele și insectele nocturne.

Ziua 5 / 22.06.2020: Parcul Național Taman Negara – Cameron Highlands

Mic dejun. Dimineața, însoțiți de ghidul local, vom face o plimbare prin junglă, vom merge pe Taman Negara Canopy Walk, cel mai lung pod suspendat (530 de m lungime, aflat la 50 de m înălțime), ne vom bucura de priveliști spectaculoase și după aceea vom ajunge la Dealul Teresek, de unde vom putea admira Muntele Tahan. După dejun, ne vom îndrepta spre Cameron Highlands, cea mai mare zonă de plantații de ceai din Malaezia, situată la 1542 m înălțime, care oferă peisaje superbe de culoarea smaraldului și o climă mai rece decât în restul țării, fiind printre cele mai populare destinații turistice. Odată ajunși în ținuturile muntoase, ne vom caza la Hotel Strawberry Park Resort 4* (sau similar 4*).

Ziua 6 / 23.06.2020: Cameron Highlands – Penang

Mic dejun. Zona muntoasă Cameron a fost numită după William Cameron, un explorator britanic care a descoperit locul în anul 1885, ulterior acesta devenind un punct de interes pentru coroana britanică pentru cultivarea ceaiului. Vom vizita o plantație și o fabrică de ceai, după care vom merge la piața locală. Traseul zilei va continua spre Penang, însă pe parcurs vom vizita Templul Ipoh Cave, cel mai mare templu din țară construit într-o peșteră, care adăpostește diferite statui ale lui Buddha ce pot fi descoperite printre stalactite și stalagmite. După dejun ne vom deplasa spre orașul Kuala Kangsar, unde vom face un tur de oraș, prilej cu care vom vedea Moscheea Ubudiah, Palatul Iskandariah și Istana Kenanga (vizite exterioare), după care vom pleca spre Penang, traversând al patrulea cel mai lung pod din lume. Supranumită în prima jumătate a secolului trecut “Perla Orientului”, aceasta este una dintre cele mai faimoase insule ale Asiei, frumusețea sa naturală și patrimoniul istoric atrăgând vizitatori din toate colțurile lumii. Vom ajunge în George Town unde vom sesiza cum noul și vechiul se completează și creează armonie în acest port vibrant, care este în egală măsură și oraș istoric. Cazare la Hotel Bayview Georgetown Penang 4* (sau similar 4*).

Ziua 7 / 24.06.2020: Penang

Mic dejun. Întâlnire cu ghidul local, alături de care vom face turul panoramic al capitalei insulei, George Town, oraș aflat pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO datorită clădirilor sale coloniale bine conservate. Vom vedea Fortul Cornwallis, cel mai bine conservat fort din Malaezia, unde căpitanul Francis Light și echipajul său au debarcat în anul 1786, Turnul cu ceas Regina Victoria, Clan Jetty, așezările tradiționale ale imigranților chinezi stabiliți pe insulă, Templul Wat Chayamangkalaram, unde se găsește a patra cea mai mare statuie a lui Buddha întins din lume și Templul birmanez Dhammikaram. Vom vizita un magazin local cu ciocolată, ne vom opri pentru fotografii pe faimoasa Stradă a Artei, intrată în Patrimoniul Mondial UNESCO și ne vom plimba pe Strada Armoniei, unde moschei, biserici vechi de sute de ani, temple chinezești și indiene care stau unele lângă altele, completează tabloul multicultural al insulei. După dejun vom vizita Rezervația Pantai Acheh, unde maimuțele parcă zboară din copac în copac, vulturii de mare stau de pază, iar broaștele țestoase Hawksbill își urmează răbdătoare drumul către apa oceanului. Vom afla în continuare legenda Templului Șerpilor, conform căreia se spune că templul a fost închinat unui preot vindecător budist, fiind „vizitat” de șerpii care veneau din junglă în fiecare noapte a celebrării templului. Cazare la Hotel Bayview Georgetown Penang 4* (sau similar 4*).

Ziua 8 / 25.06.2020: Penang – Insula Langkawi

Mic dejun. Dimineața ne vom îndrepta spre port pentru o călătorie de aprox. 2,5 ore cu ferry-boat-ul, cu destinația Langkawi, unde vom descoperi o vegetație luxuriantă tropicală, cu mangrove și uimitoare peșteri în care de-a lungul timpului apa a creat impresionante figurine în formațiunile calcaroase, păduri tropicale fascinante și sate neobișnuite. Arhipelagul care cuprinde aprox. 100 de insule în Marea Andaman, este situat în partea de nord a peninsulei Malaezia, fiind o combinație de lux, frumusețe naturală și sălbăticie, îmbinate artistic parcă de mâna naturii însăși, într-o manieră elegantă. La 1 iunie 2007 Langkawi a primit statutul de World Geopark de la UNESCO. Deși doar 2 insule sunt locuite, respectiv Langkawi și Tuba, acestea sunt reprezentative și delectează iubitorii de natură, care se pot bucura de zone muntoase, cu junglă bogată și plaje cu nisip alb, scăldate de valurile unei mări turcoaz. Numele arhipelagului poate fi tradus ca “Tărâmul vulturilor”, deoarece și astăzi se mai poate vedea aici vulturul-pescar African cu piept alb. Totuși, traducerea cea mai cunoscută este “Insulele legendelor”, cea mai populară dintre ele fiind legenda lui Mahsuri, o femeie frumoasă care a blestemat insula pentru șapte generații, fiind acuzată pe nedrept de adulter și ucisă din acest motiv. Sosire pe insula principală, unde ne vom întâlni cu ghidul local, alături de care vom face un tur panoramic, care va include Piața Vulturilor, Mormântul prințesei Mahsuri, plaja Black Sand, vechiul debarcader de pescuit și o sesiune de cumpărături la Kuah Town. Transfer pentru cazare la Hotel Holiday Villa Beach Resort 4* (sau similar 4*) camere superioare.

Ziua 9 / 26.06.2020: Insula Langkawi

Mic dejun. Timp liber la dispoziție pentru plajă sau alte activități individuale. Opțional excursie la Parcul Payar Marine situat la o distanță de 35 km sud de Langkawi, cu dejun inclus. Acest parc marin este alcătuit din mai multe insulițe, bogate în recifuri de corali și viață marină frumos colorată. Insula principală, Payar este renumită pentru apele sale calme și limpezi, o încântare pentru cei care doresc să facă snorkeling (echipament inclus), în timp ce în restul insulelor se pot face scufundări. Aici vă veți putea bucura de întâlniri palpitante cu peștele de coral neon, care înoată jucăuș între gleznele persoanelor de lângă țărm. Cei care nu doresc să se scufunde sau să facă snorkeling, se pot bucura de spectacolul marin de pe o platformă plutitoare, construită cu o cameră tip tunel, situată la baza platformei, la mai mult de 3 m sub nivelul mării. Platforma este dotată de asemenea cu o zonă de luat masa, un snack bar și o terasă pentru plajă. Întoarcere pentru cazare la Hotel Holiday Villa Beach Resort 4* (sau similar 4*) camere superioare.

Ziua 10 / 27.06.2020: Insula Langkawi

Mic dejun. Timp liber la dispoziție pentru plajă sau alte activități individuale. Opțional excursie de jumătate de zi cu dejun inclus, în care veți explora mangrove și peșteri. Ziua va debuta cu o călătorie cu barca pentru a descoperi labirintul de formațiuni calcaroase de 450 de milioane de ani și mangrovele încâlcite care constituie Parcul Geoforest Kilim, care adăpostește unul dintre cele mai bine păstrate secrete ale naturii. Cu puțin noroc veți putea zări crabi, libelule, șopârle, maimuțe, vidre și vulturi. Urmează apoi vizitarea Peșterii Liliecilor și timp liber pe o plajă retrasă înconjurată de stânci abrupte formate după secole de eroziune. Cazare la Hotel Holiday Villa Beach Resort 4* (sau similar 4*) camere superioare.

Ziua 11 / 28.06.2020: Insula Langkawi – Doha

Mic dejun. Dimineața timp liber pentru plajă și răsfăț la soare. După-amiază transfer la aeroport pentru plecarea spre Doha cu Qatar Airways, zbor QR 867 (19:00 / 00:05).

Ziua 12 / 29.06.2020: Doha – Bucureşti

Sosire la Doha la ora 00:05. Opțional, se poate rezerva cu minim o lună înainte de începerea circuitului cazare la hotelul din aeroport. Plecare spre Bucureşti cu zborul QR 221 (06:50 / 11:55).


  FORMULAR DE COMANDA

  Nume si prenume:*

  Email:*

  Telefon:*

  Denumire Circuit:*

  Mesaj: