TYPOLOGIES

CIRCUITE AVION GERMANIA

+ 2
DIFFICULTY

12 zile

MIN. AGE

1 Persoana

940 Euro

Marele circuit al Germaniei

Frankfurt – Croazieră pe Rin – Bonn – Koln – Hamelin – Bremen – Hamburg – Lübeck – Wismar – Rostock – Berlin – Potsdam – Dresda – Leipzig – Weimar – Coburg – Nürnberg – Rottingen Rothenburg – Dinkelsbühl – Nordlingen – Donauworth – Munchen

 

Prima carte printată din lume, 81 de milioane de locuitori, 2100 de castele, 1500 de mărci de bere, 1000 de tipuri de cârnați, 65% din autostrăzi fără limită de viteză și cele mai multe grădini zoologice din lume: 400 la număr. Sunt doar câteva dintre cifrele care fac Germania interesantă dincolo de istoria sa tumultuoasă și rolul asumat de actor principal pe scena politică a Europei. Veți fi surprinși de poveștile castelelor, alianțelor secrete și orașelor idilice medievale, care vă vor purta în trecut, într-o incursiune fascinantă în vremurile demult apuse, unde străzile spun povești, muzeele expun comori și bisericile ascund confesiuni străvechi. Vă invităm să le vizităm împreună, să ne bucurăm de zonele viticole de la poalele Alpilor, de catedralele gotice, renascentiste şi baroce, majoritatea înscrise în Patrimoniul Mondial UNESCO, de clădiri istorice, fortăreţe şi castele care găzduiesc și astăzi festivaluri medievale. Nu vom omite nici orașele cosmopolite care exultă de viață și de atracții culturale, într-un circuit complet al unei țări pe care o poți iubi, sau o poți urî, dar cu siguranță nu o poți ignora!

 

Perioada:  27.08 – 07.09.2020

TARIF:  940 EURO / loc în cameră dublă;  Supliment single: 350 EURO

(tarif valabil pentru un grup minim de 25 turişti; pentru 20-24 turişti, tariful se va majora cu 90 euro/persoana)

HARTA

PROGRAM

Ziua 1 / 27.08.2020: Bucureşti – Frankfurt – Valea Rinului – Bonn (225 km)

Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă la ora 04:15 (în fața ghișeului de îmbarcare al companiei Lufthansa). Plecare spre Frankfurt cu compania Lufthansa, zbor LH 1423 (06:15 / 07:40). Odată sosiți în Frankfurt vom face un scurt tur panoramic al orașului, principalul centru financiar al Germaniei, care are o importanță istorică deosebită, fiind creat de Napoleon, în timpul căruia a înflorit mai mult ca niciodată. În timpul turului vom avea prilejul de a admira Primăria, locul marilor încoronări, Historische Otzeile, un adevărat muzeu în aer liber al arhitecturii tradiționale unde vom vedea cartierul Römerberg distrus în timpul bombardamentelor din anul 1944 și care a fost reconstruit după război păstrând arhitectura originală și vom admira un șir de case medievale din lemn, etc. În continuarea zilei ne vom îndrepta spre St. Goar, de unde vom porni într-o minunată croazieră de-a lungul văii Rinului, prilej de a admira dealurile abrupte acoperite cu viţă de vie, aşezări romantice, castele medievale bine conservate şi vestita stâncă Lorelei care, conform legendei, ademenea prin cântecele sale ambarcaţiuni ai căror marinari sfârşeau în mod tragic izbindu-se de stâncă. Vom debarca la Boppard, loc în care ne va aștepta autocarul pentru continuarea călătoriei către Bonn, unde vom vedea clădirea primăriei construită în anul 1737, Basilica din Bonn, una dintre cele mai vechi biserici din Germania și casa natala a lui Beethoven (exterior). Cazare în Bonn.

Ziua 2 / 28.08.2020: Bonn – Köln – Hamelin – Bremen – Hamburg (615 km)

Ziua 3 / 29.08.2020: Hamburg – Lübeck – Schwerin (135 km)

Ziua 4 / 30.08.2020: Schwerin – Wismar – Rostock (95 km)

Mic dejun. Plecare spre Wismar, a cărui istorie a fost înregistrată încă din sec. al XII-lea, care în diferite momente, a făcut parte din Mecklenburg, Suedia sau Germania, inclusiv din Germania de Est. Cu construcții gotice și numeroase case de patrimoniu patrician, Wismarul a fost inclus în lista UNESCO a Patrimoniului Mondial din anul 2002. Clădirile din cărămidă dar și bisericile care păstrează stilul gotic, cu fațade din cărămidă, sunt particularitatea orașului, un stil architectural tipic pentru nordul Germaniei. Ne vom plimba prin centrul vechi, admirând când o biserică, când o construcție din cărămidă roșie, vom intra în biserica Sfânta Maria, ca în final să ajungem într-o piață imensă, al cărui punct central este Wasserkunst, o fântână elaborată din fier forjat importată din Olanda. Ne vom îndrepta apoi spre Rostock, oraș situat pe Fluviul Warnow, care se mândrește cu Universitatea întemeiată în anul 1419, prima universitate din orașele baltice. Vechiul Rostock este caracterizat de clădirile din cărămidă roşie din perioada Ligii Hanseatice și de fortificaţiile oraşului. În interiorul zidurilor oraşului se află trei dintre cele patru biserici monumentale de odinioară. Vom admira cea mai mare dintre ele, biserica gotică Sf. Maria, cu pereții exteriori din cărămidă în două culori, care datează din sec. al XIII-lea, iar în Piaţa Veche, acolo unde s-a format odinioară oraşul Rostock vom vedea biserica Sf. Petru, din al cărei turn vom putea avea o frumoasă panoramă asupra oraşului şi a Mării Baltice. Vom admira case frumos renovate care datează din secolele XV - XVI, Primăria, o clădire gotică roz cu faţadă barocă adăugată ulterior, casa Hausbaumhaus construită în stil gotic târziu şi Ständehaus, construită în stilul neogotic. Cazare în Rostock.

Ziua 5 / 31.08.2020: Rostock – Berlin (255 km)

Mic dejun. Plecare spre Berlin, capitala țării, un oraș verde, cu parcuri înconjurate de păduri și canale, cu numeroase palate, peste 170 de muzee și galerii de artă, teatre, opere, restaurante și pub-uri. Vom face un tur panoramic al orașului care va include celebrul bulevard Unter den Linden, conceput inițial ca un drum de călărie între palatul Berliner Schloss și terenurile regale de vânătoare din Tiergarten și transformat apoi într-o splendidă esplanadă regală de regii prusaci în sec. al XVIII-lea, Poarta Brandenburg, simbolul orașului, care a fost realizată în anul 1788 în stilul în care este construit Acropole din Atena; după cel de-Al doilea Razboi Mondial, aceasta a despărțit Berlinul de est de zona de vest până în anul 1989. Vom continua cu cartierul Sf. Nicolas, Reichstag (sediul Parlamentului), celebrul palat baroc Schloss Charlottenburg (exterior) care este o splendidă și elegantă operă de artă arhitecturală, completată de prezența riguroaselor și elegantelor grădini englezești, construită de către Frederick I pentru soția sa Sophie-Charlotte, Piața Gendarmenmarkt și Insula Muzeelor care adăpostește 5 muzee: Muzeul Pergamon, Muzeul Bode, Muzeul Vechi, Muzeul Nou și Vechea Galerie Națională. Vom face o oprie în Alexanderplatz unde vom admira Turnul Televiziunii, după care ne vom îndrepta spre Checkpoint Charlie, unul dintre cele trei puncte de control construite în diferite puncte ale zidului Berlinului de către forțele americane, la ordinul președintelui John F. Kennedy, prin care corpurile diplomatice și forțele aliate puteau intra în Berlinul de Vest. Istoria dramatică a zidului Berlinului ridicat în anul 1961 de către guvernul est german, este documentată la Muzeul Porții de control Charlie, construită în anul 1963, prin fotografii și documente originale. Cazare în Berlin.

Ziua 6 / 01.09.2020: Berlin – Potsdam – Berlin (85 km)

Mic dejun. Timp liber pentru activități individuale sau opțional, excursie de o jumătate de zi la Potsdam capitala landului Brandenburg, situată pe Râul Havola, unul dintre cele mai frumoase orașe ale Germaniei. Veți descoperi, împreună cu însoțitorul de grup, istoria fascinantă a locurilor create de cele trei secole de regat prusac, faimoasele castele și palate, înconjurate de păduri și lacuri, care au făcut ca orașul Potsdam să fie înscris pe lista Patrimoniului Mondial Cultural UNESCO. Veți putea admira renumitul Palat Sanssouci, situat în parcul cu același nume, una dintre cele mai cunoscute reședințe ale familiei Hohenzollern, cu fascinantele sale fântâni arteziene, statui și grădini terasate. Palatul Sanssouci, al cărui nume poate fi tradus prin „fără griji”, a fost construit de regele Prusiei, Frederic al II-lea, care și-a dorit un loc unde să se poată retrage departe de obligațiile curții, dedicându-se muzicii, discuțiilor și dezbaterilor filozofice cu învățații vremii. Întoarcere în Berlin pentru cazare.

Ziua 7 / 02.09.2020: Berlin – Dresda – Leipzig (325 km)

Mic dejun. Plecare spre Dresda, capitala Saxoniei, care se autointitulează cu mândrie “Florența de pe Elba”. Vom remarca frumusețea orașului care a renăscut din propria-i cenușă precum legendara pasăre Pheonix după bombardamentele din anul 1945. Vom face un tur panoramic și pietonal care va include Biserica Doamnei Noastre, Kreuzkirche, importantă deoarece deține un fragment din Sfânta Cruce, Primăria, Palatul Zwinger - capodoperă a stilului baroc german, Opera, Castelul Dresda - reședință a regilor Saxoniei, un amestec de stiluri renascentist, baroc și clasic. Vom remarca de asemenea atmosfera specială din oraș caracterizată prin contradicția dintre stilul de viață boem, aproape convențional al unei capitale - reședință regală și centru cultural cosmopolit, care a atras și inspirat nenumărați poeți și pasionați de literatură din întreaga lume. Ne vom deplasa în continuarea zilei spre Leipzig, cel mai mare oraș din Saxonia, unde vom face un tur panoramic și pietonal care va include Monumentul Bătăliei Națiunilor, dedicat victoriei împotriva armatei lui Napoleon, clădirea Universității, clădirea vechii primării, realizată în stil renascentisc, care găzduiește muzeul de istorie al orașului, Biserica Sf. Thomas, unde se află mormântul lui Johann Sebastian Bach și Biserica Sf. Nicolae, ce îmbină într-un mod inedit arhitectura stilului romanic cu cea gotică și barocă. Cazare în Leipzig.

Ziua 8 / 03.09.2020: Leipzig – Weimar – Coburg – Nürnberg (390 km)

Mic dejun. Itinerarul zilei ne va duce spre Weimar, oraș așezat la poalele Pădurii Turingiene, care a fost scena Republicii de la Weimar. Deși repartizat în Germania Democrată, acesta nu a fost “înlocuit” cu un oraș nou, cu arhitectură comunistă, pătrățoasă și inexpresivă. Vom vedea că astăzi, multe clădiri din centrul orașului, precum Casa Goethe, Casa Schiller și Palatul Belvedere, Biserica Sf. Petru și Pavel, clădirea Universității Bauhaus și multe altele au fost incluse în Patrimoniul Cultural Universal UNESCO. Atât numele lui Goethe cât și al lui Schiller, precum și marea epocă literară, cunoscute sub numele de Clasicismul din Weimar, sunt asociate cu numele orașului. În afară de Martin Luther mulți alții și-au mai legat numele și carierele de acest oraș: Bach, Richard Strauss, Berlioz, List, Schopenhauer, Nietzsche, Wagner, Johann Gottfried Herder care a dat numele cunoscutului premiu Herder și, nu în ultimul rând, Carl Zeiss. În timpul turului pietonal vom vedea că orașul și-a renovat clădirile istorice, iar când vom intra în celebra Markt, piața mare a orașului, ne vom întreba de ce vedem vestimentația zilelor noastre. Ne vom îndrepta apoi spre Coburg, o urbe modernă ancorată în tradiţie, unde în adevăratul sens al „spiritului german”, locuitorii au grijă ca moştenirea medievală a Coburgului să nu se rătăcească în modernitate. Vom vedea că între dealul cu Fortăreaţa şi Râul Itz, casele pe jumătate acoperite cu bârne din lemn au aceleaşi faţade dichisite ca atunci când meşteşugarii le-au ridicat pentru familiile lor, acum 500-600 de ani. Vom vedea Piaţa Centrală şi străzile din jurul ei care formează zona istorică a oraşului, „Casa de piatră”, cea mai veche clădire din Coburg, cea mai „bătrână” casă decorată cu bârne din lemn, fostă monetărie, fostul sediu al Arhivelor, care ocupă latura dinspre nord a pieţei, construit în stil renascentist germanic, exprimat în ornamente bogate, statuia Prinţului Albert, faţada Primăriei, care aduce şi ea în decorul arhitectural elemente renascentiste, cu statuia Sf. Mauritius, patronul oraşului, aflată la înălţimea acoperişului și prima farmacie oficială a ducatului de Saxonia – Coburg şi Ghota, înfiinţată în anul 1543, care încă îşi deschide uşile spre piaţa centrală, sub protecţia unei statui delicate, Madona cu pruncul. Cei care doresc pot vizita Veste Coburg (Fortăreaţa Coburg), gardianul medieval al oraşului, cocoțată pe un deal împădurit. Fortificaţii puternice înconjoară cele câteva aripi ale castelului transformat azi într-un muzeu de excepţie. Trofeele de vânătoare, colecţiile de picturi şi porţelanuri, bijuteriile şi decoraţiile princiare, expoziţia de sănii şi trăsuri, mobilierul de epocă şi tapiţeriile schimbă designul auster al sălilor spaţioase, boltite, cândva locuite de cavaleri cu armuri strălucitoare. După-amiază ne vom îndrepta către Nürnberg, unde ne vom caza.

Ziua 9 / 04.09.2020: Nürnberg – Rottingen – Rothenburg (455 km)

Mic dejun. Vom porni într-un tur panoramic și pietonal al orașului Nürnberg, binecunoscut pentru procesele care s-au desfășurat aici la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, dar și pentru renumele său de vechi oraș imperial aflat în umbra cetății Kaiserburg, în care au trăit împărații romani. Împărțit de Râul Pegnitz în Orașul Vechi și Lorenzerstadt, orașul este înconjurat de un puternic zid de apărare ridicat în sec. al XIII-lea. Vom găsi urme ale epocilor de altădată vizitând partea medievală a orașului unde vom simți magia timpurilor trecute. În timpul turului vom vedea Castelul Imperial (exterior), Frauenkirche (Biserica Doamnei noastre), casa memorială a celebrului artist Albrecht Durer, Biserica Sf. Sebald, o basilică cu coloane în stil romantic târziu din anul 1256, fântâna gotică Schöner Brunnen unde veți putea răsuci inelul de aur pentru ca norocul să fie în continuare de partea dumneavoastră şi veți putea să degustați una dintre specialităţile locale - Lebkuchen - cornuleţele cu ginger. În continuarea zilei ne vom îndrepta spre Rottingen, bine cunoscut pentru cei 2 km de cadrane solare, unica “cale” cu 25 de mecanisme ale ceasurilor solare. Vom ajunge apoi în frumosul orăşel medieval Rothenburg, oraşul lui Moş Crăciun, devenit întruchiparea trecutului romantic al Germaniei, fiind situat pe celebrul Drum Romantic. Acesta este unul dintre cele mai renumite oraşe medievale, cu străduțe înguste pe care sunt aliniate casele tradiționale și magazinele cu tot felul de suveniruri, un adevărat muzeu în aer liber pe care Walt Disney l-a folosit ca sursă de inspiraţie pentru oraşul lui Pinocchio. Vom admira Biserica Sf. Iacob din sec. XIV-XV, Piaţa Centrală cu Primăria (combinaţie de stiluri renascentist și gotic), cel mai îndrăgit şi fotografiat loc, Plonlein, situat într-o intersecție pitorească şi, nu în ultimul rând, Muzeul Crăciunului. Vă recomandăm pentru dejun specialităţile franconiene, stropite cu un vin specific zonei. Cazare în Rothenburg.

Ziua 10 / 05.09.2020: Rothenburg – Dinkelsbühl – Nordlingen – Donauworth – Munchen (615 km)

Mic dejun. Itinerarul zilei va trece prin frumoasele orăşele presărate de-a lungul Drumului Romantic. Prima oprire va fi în Dinkelsbühl, care pare “împietrit” din epoci apuse, înconjurat de ziduri întrerupte de nu mai puţin de 16 turnuri. Casele din oraşul medieval sunt mici, cu străzi pietruite înguste, pline de cârciumi. În fiecare lună august, pe un câmp de lângă Dinkelsbühl se desfăşoară Summer Breeze, unul dintre cele mai mari festivaluri de rock. Vom ajunge apoi în oraşul Nordlingen, care pe lângă farmecul său istoric medieval incontestabil, are şi o poziţie care atrage ca un magnet fiind situat în interiorul craterului Ries, un crater cu diametrul de 25 km, format în urma căderii unui meteorit în urmă cu aprox. 15 milioane de ani. Din turnul înalt de 90 m al Bisericii Sf. Gheorghe se zăreşte tot craterul cu cele aproape 100 de aşezări. În anul 1970, NASA a decis ca toţi cei 14 astronauţi ai misiunii Apolo 14 să vină aici pentru acomodarea cu peisajul parcă desprins de pe Lună. Ne vom îndrepta apoi către „Perla Dunării bavareze”, Donauworth, unul dintre cele mai mari oraşe din Bavaria care se află la jumătatea Drumului Romantic, într-un cadru medieval unic, de o frumuseţe izbitoare. În finalul zilei vom ajunge la Munchen unde ne vom caza.

Ziua 11 / 06.09.2020: Munchen – București (80 km)

Mic dejun. În această zi vom descoperi Munchenul, unul dintre cele mai frumoase orașe din Germania, numit și “capitala secretă” a Germaniei, aflat la nord de Alpii Bavarezi, pe Râul Isar, al treilea oraș ca mărime al Germaniei. După eliberarea camerelor și depozitarea bagajelor, vom porni împreună cu însoțitorul de grup într-un tur pietonal care va include Marienplatz, numită așa după coloana cu statuia Fecioarei Maria din centrul piațetei, noua și vechea primărie, atrăgătoare prin turnul principal al primăriei noi unde este adăpostit mecanismul – ceas, acționat la anumite ore, cu statuete și clopoței, care mișcă aceste figurine antrenate în scene medievale. Turul va include și Peterskirche, cea mai veche biserică din centrul Munchenului și cea mai frumoasă catedrală din centrul orașului, Frauenkirche, faimoasă prin arhitectura sa spectaculoasă medievală din sec. al XV-lea. În jurul orei 18:00, transfer la aeroportul din Munchen pentru plecarea spre București cu compania Lufthansa, zbor LH 1654 (21:45 / 00:45).

Ziua 12 / 07.09.2020: București

Sosire la București la ora 00:45.


  FORMULAR DE COMANDA

  Nume si prenume:*

  Email:*

  Telefon:*

  Denumire Circuit:*

  Mesaj: