TYPOLOGIES

CIRCUITE EXOTICE AMERICA DE NORD

+ 3
DIFFICULTY

15 zile

MIN. AGE

1 Persoana

2350 USD + 690 Euro

Mexic – Guatemala – Honduras – Belize

Mexico City – Teotihuacan – Cuernavaca – Taxco – Acapulco – Guatemala City – Chichicastenango Antigua Guatemala – Copan – Flores – Tikal – Belize City – Lamanai – Chetumal – Tulum – Playa del Carmen – Coba – Cancun

 

Vă invităm într-o incursiune în străvechile civilizații aztecă și mayașă, într-o lume plină de misterul vechilor civilizații mesoamericane, de culoarea locală a haciendelor coloniale, de ritmurile alegre și pline de veselie ale mariachilor, toate în mijlocul unui peisaj mirific, cu munți invadați de vegetație luxuriantă, cu deșerturi aride “colorate” de cactuși imenși, cu lagune de mangrove, cu plajele de nisip auriu de pe litoralul Mării Caraibelor. Veți putea admira minunile turistice ale Americii Centrale, o destinație care fascinează atât pasionații de istorie, cât și iubitorii de natură. Vom pătrunde treptat în zona de vegetație spectaculoasă din climatul subtropical, un peisaj exotic, dominat de grandoarea vulcanilor legendari Popocatepetl și Iztaccihuatl din Mexic sau Atitlan, San Pedro și Toliman din Guatemala. Ne vor întâmpina la tot pasul diversitatea stilurilor artei populare și abundența de culori, ritmuri trepidante, arome și gusturi savuroase. Panorama culturilor precolumbiene este uluitor de vastă, revelată nouă printr-o succesiune de situri de conservare, cu vestigii istorice extrem de evocatoare, pe care le vom explora împreună. Acestea alcătuiesc un adevărat curs exhaustiv de civilizație Maya, completat cu momente de reverie în timpul micilor croaziere sau în plimbările prin centrele istorice coloniale din țările vizitate.

 

Perioada:  25.0909.10.2020

TARIF:  690 EURO + 2350 USD / loc în cameră dublă; Supliment single: 790 USD

(tarif valabil pentru un grup minim de 20 turişti; pt. 15-19 turişti, tariful se va majora cu 90 euro/pers.)

HARTA

PROGRAM

Ziua 1 / 25.09.2020: Bucureşti – Paris – Mexico City

Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 04:00 (în faţa ghişeului de îmbarcare al companiei Air France). Plecare spre Paris cu compania Air France, zbor AF 1089 (06:05 / 08:20), de unde se va pleca spre Mexico City cu AF 178 (12:00 / 16:55). Orașul este considerat unul dintre cele mai mari din lume, fiind inițial construit pe Insula Lacului Texcoco de către azteci în anul 1325 sub numele de Tenochtitlan, care a fost aproape distrus în asediul din anul 1521 și ulterior a fost reproiectat și reconstruit în conformitate cu standardele spaniole urbane. Întâlnire cu reprezentantul local şi transfer pentru cină și cazare la Hotel Barcelo Reforma 4*+ (sau similar 4*+).

Ziua 2 / 26.09.2020: Mexico City – Teotihuacan – Mexico City

Mic dejun. Dimineaţa vom face un tur panoramic de oraş în timpul căruia vom vizita centrul istoric, locul unde trecutul exploziv al Mexicului este zugrăvit în cel mai elocvent mod: Zocalo - partea centrală a oraşului cu Plaza de la Constitucion, Palatul Naţional (El Granda) construit pe ruinele unui palat aztec, cu faimoasele picturi murale ale lui Diego Rivera, Catedrala Metropolitană (construită după modelul celor din Toledo şi Granada) şi vestigiile pre-hispanice ale Marelui Templu - Templo Mayor. Ne vom deplasa apoi spre Teotihuacan, unul dintre cele mai impresionante oraşe ale lumii străvechi, ridicat de azteci în anul 100 î.Hr. pe o suprafaţă de 30 km2 şi care număra în perioada pre-hispanică peste 200.000 de locuitori. Vom vizita Piramida Soarelui (a treia ca mărime din lume) înaltă de 63 m, Piramida Lunii, de unde vom avea cea mai bună panoramă asupra sitului arheologic, Piramida Şarpelui cu Pene, Calea Morţilor (Calle de los Muertos), iniţial cu o lungime de 4 km, flancată de temple, palate şi pieţe, Piramida Jaguarilor, Palatul Quetzal, Tepantitla şi Templul Quetzalcoaltl. Dejun la un restaurant local. Pe drumul de întoarcere către Mexico City, vom face o oprire la Bazilica Fecioarei din Guadalupe, sfânta patroană a Mexicului, celebru loc de pelerinaj pentru întreaga Americă Latină, situat pe colina Tepeyac din nordul orașului. Cazare la Hotel Barcelo Reforma 4*+ (sau similar 4*+).

Ziua 3 / 27.09.2020: Mexico City – Cuernavaca – Taxco – Acapulco

Mic dejun. Plecare spre Acapulco, renumita perlă autentică a plajelor mexicane. Pe traseu vom vizita Cuernavaca, capitala statului Morelos, numit și “orașul eternei primăveri”, stațiunea fiind locul de vilegiatură și odihnă al regilor azteci, înainte de sosirea conchistadorilor spanioli. Hernan Cortez a construit aici un palat, astăzi, muzeu de istorie și o catedrală splendidă. În continuare ne vom îndrepta spre Taxco, un vechi centru colonial, celebru centru al argintului. Cele mai importante repere ale orașului Taxco pe care le vom vedea sunt Biserica Santa Prisca și Plaza Borda, piața centrală a orașului care poartă numele minereului care a finanțat construcția bisericii. În finalul zilei vom ajunge în Acapulco pentru cină și cazare la Hotel Emporio Acapulco 4* (sau similar 4*).

Ziua 4 / 28.09.2020: Acapulco

Mic dejun. Timp liber pentru relaxare, plajă sau alte activități opționale. După-amiază opțional plimbare cu catamaranul în Golful Acapulco, prilej cu care veți putea admira casele marilor nume mondiale ale cinematografiei și nu numai. Seara veți participa opțional la celebrul spectacol al săritorilor de pe stânci, Los Clavadistas de la Quebrada. Cină și cazare la Hotel Emporio Acapulco 4* (sau similar 4*).

Ziua 5 / 29.09.2020: Acapulco – Guatemala City

Mic dejun la pachet. În prima parte a zilei ne vom întoarce la aeroportul din Mexico City pentru plecarea spre Guatemala City cu zborul companiei Aeromexico, AM 678 (16:45 / 17:50). Odată ajunși în capitala Guatemalei vom face turul panoramic de oraș, care va include Piaţa Constituţiei, Palatul Naţional, Catedrala Metropolitană, Centrul Cultural Miguel Angel Asturias, după care vom străbate Sexta Avenida. Cină la un restaurant local și cazare la Hotel Barceló 4*+ (sau similar 4*+).

Ziua 6 / 30.09.2020: Guatemala City – Chichicastenango – Antigua Guatemala

Mic dejun. Plecare spre Chichicastenango, oraşul aborigen cunoscut pentru cultura K‘iche‘ Maya păstrată cu credință şi dedicație de locuitorii din regiune. Vom vizita Biserica Santo Tomas veche de peste 400 de ani, unde şamanii mai practică şi astăzi diverse ritualuri, jertfind uneori păsări în cinstea zeilor. În continuarea zilei ne vom îndrepta spre Lacul Atitlan, situat într-o regiune cu peisaje vulcanice impresionante și sate mayașe pline de culoare, considerat de scriitorul Aldous Huxley cel mai frumos lac de pe pământ, unde vom face o plimbare cu barca. Format în urmă cu mai bine de 80.000 de ani după o erupție vulcanică, lacul are un crater de 130 km² înconjurat de vârfurile vulcanilor inactivi Atitlan (3.537 m), Toliman (3.158 m) și San Pedro (3.020 m). La finalul zilei vom ajunge în Antigua Guatemala, care a servit drept capitala Americii Centrale din anul 1543 până în anul 1773, capitala mutându-se ulterior la 45 km distanţă, în locaţia actuală. Centrul vechi al oraşului a intrat pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO din anul 1979, datorită frumoaselor clădiri din sec. XVII – XVIII şi a numeroaselor biserici care, spre încântarea turiştilor, se îmbină armonios cu arhitectura modernă a noilor construcţii. Clima sa de “eternă primăvară”, deşi se află la 1530 m altitudine, îl face deosebit de atractiv pentru vizitatori. Cină la un restaurant local şi cazare în Antigua Guatemala la Hotel Camino Real Antigua 4*+ (sau similar 4*+).

Ziua 7 / 01.10.2020: Antigua Guatemala – Guatemala City – Copan

Mic dejun. Dimineața vom face un tur pietonal în Antigua Guatemala, care va include printre altele Biserica San Francisco El Grande, Catedrala, Parcul Central, Biserica La Merced, Universitatea San Carlos şi Muzeul Jadului. În continuarea zilei ne vom îndrepta spre Honduras pentru a vizita faimosul sit arheologic al civilizației mayașe, Copan. Cină și cazare la Hotel Clarion Copan 4* (sau similar 4*).

Ziua 8 / 02.10.2020: Copan – Flores

Mic dejun. Vizitarea sitului arheologic Copan, fosta capitală a unui important regat mayaș, unul dintre cele mai mari și impresionante centre maya descoperite până acum, declarat Patrimoniu Mondial UNESCO în anul 1980. Vom admira construcțiile cele mai cunoscute, care aparțin perioadei clasice, ce datează din sec. V - IX și dezvăluie cele mai elaborate decorațiuni, reprezentând toate orașele mayașe. Marea Piață este faimoasă pentru altarele sale care sunt răspândite în jurul ei, multe dintre acestea având o formă zoomorfă. Aici se află cel mai lung text cunoscut, lăsat moștenire de către antica civilizație mayașă. Dejun la pachet. Ne vom întoarce în Guatemala și ne vom îndrepta spre Flores, oraş situat în provincia Peten, centrul civilizaţiei mayașe din Guatemala. Cazare la Hotel Camino Real Tikal 4* (sau similar 4*).

Ziua 9 / 03.10.2020: Flores – Tikal – Belize City

Mic dejun. În decursul dimineții vom vizita situl arheologic Tikal, considerat cel mai mare centru urban al civilizaţiei mayaşe, vechi centru de ceremonii antice, care în epoca sa de glorie dintre anii 200 – 900, a dominat politic regiunile mayaşe. Ruinele Tikal au fost descoperite în anul 1848, redescoperite în anul 1955 şi incluse pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO în anul 1979 datorită excepţionalei valori naturale şi culturale. Parcul Naţional, acoperit de păduri tropicale, are 576 km² şi cuprinde peste 3000 de structuri printre care Palatul Regal, Piaţa celor 7 Temple, Piaţa Centrală, unde se află faimosul Templu Marele Jaguar, Templul Măştilor, Acropolisul din Nord şi Complexul Piramidelor. Dejun inclus, după care vom pleca spre spre Belize City, capitala țării, situată pe litoralul cu ape turcoaz al Mării Caraibelor. Cină și cazare la Hotel Best Western Belize Biltmore Plaza 3* (sau similar 3*).

Ziua 10 / 04.10.2020: Belize City – Lamanai – Chetumal

Mic dejun. Scurt tur panoramic în Belize City, prilej cu care vom descoperi frumoasele clădiri coloniale ale orașului, după care vom pleca spre faimosul sit Lamanai. Ne vom deplasa cu barca pe New River Lagoon, spre ruinele orașului Lamanai, unul dintre cele mai importante centre ceremoniale din Belize, situat în pădurea tropicală, în mijlocul unui peisaj feeric, o veritabilă experiență în bio-diversitatea junglei din această parte a lumii. Situl Lamanai dispune de a doua structură ca mărime din lume care aparține perioadei pre-clasice mayașe, orașul fiind în mare parte construit în straturi succesive, fiind ocupat continuu peste 3.000 de ani. După această vizită vom traversa granița cu Mexicul, îndreptându-ne spre Chetumal pentru cină și cazare la Hotel Fiesta Inn Chetumal 4* (sau similar 4*).

Ziua 11 / 05.10.2020: Chetumal – Tulum – Playa del Carmen

Mic dejun. Plecare spre Tulum, situat pe stâncile abrupte deasupra mării, ale cărui ruine mayașe în contrast cu albastrul turcoaz al apei creează un tablou dramatic. Pe parcurs însă, vom avea prilejul de a admira laguna celor 7 culori de la Bacalar și de a face o plimbare cu barca după care ne vom continua traseul spre Tulum, celebrul sit ale cărui ruine sunt situate pe stânci de 12 m, la care până în anul 1960 exista acces doar dinspre mare, îl vom vizita și vom avea timp liber pentru plajă și baie în apele azurii ale Mării Caraibelor. Doritorii vor putea înota într-un “cenote”, care face parte dintr-una din cele mai mari rețele de ape subterane din lume. Cazare în Playa del Carmen în regim All Inclusive la Hotel The Reef Playacar 4* (sau similar 4*).

Ziua 12 / 06.10.2020: Playa del Carmen – Coba – Cancun

Mic dejun. În prima parte a zilei vom ajunge la Coba, un sit mayaș unic, situat în jungla peninsulei Yucatan, în care din cele 6.500 de structuri, au fost excavate numai câteva, care impresionează prin grația lor. Este greu de imaginat că în acest loc liniștit și retras, a locuit una dintre cele mai numeroase populații ale unui oraș antic mayaș. Efortul de a urca cele 120 de trepte până în vârful Marii Piramide ne va fi răsplătit de peisajul mirific oferit de împrejurimi. Una dintre legendele locale spune că o regină mayașă s-a căsătorit aici cu un preot din Tikal, au construit piramida de la Coba și de aceea, această structură seamănă cu cea de la Tikal, fapt de care vom avea prilejul de a ne convinge. Ne vom îndrepta apoi spre Cancun, poarta de intrare în Peninsula Yucatan, oraşul de unde începe celebra Rivieră Maya, locul ideal pentru a ne relaxa după atâtea zile de aventură. Cazare şi masă în regim All Inclusive la Hotel Fiesta Americana Condesa Cancun 5* (sau similar 5*).

Ziua 13 / 07.10.2020: Cancun

Mic dejun. Zi liberă pentru a ne bucura de plajele cu nisip alb şi de marea cu nuanţe de turcoaz ale celebrei staţiuni. Posibilitate de excursii opţionale la Insula Femeilor, în parcul tematic Xcaret, unde veţi afla mai multe amănunte despre cultura mexicană şi istoria civilizaţiei Maya sau la acvariul natural de la Xe-Ha. De asemenea, puteți opta pentru excursie opțională la Chichen Itza, cel mai renumit oraş maya din Mexic. Situl arheologic este divizat în trei părţi principale: partea de nord, construită în stil arhitectural toltec, partea centrală, care pare a fi cea mai recent construită şi partea de sud, cunoscută sub numele de Old Chichen. Situl vă va dezvălui cunoştinţele avansate în domeniul arhitecturii şi astronomiei ale civilizaţiei Maya. Acesta este compus dintr-o serie de clădiri, dintre care cea mai importantă este piramida Kukulcan (cu tronul de piatră din interior realizat în formă de jaguar cu ochii de jad), numită şi “Castelul”, urmată de Templul Războinicilor, Observatorul, Piaţa celor 1.000 de coloane, Cenote – locul unde erau aruncate victimele sacrificate zeului Chac, toate acestea fiind principale atracţii ale Chichen Itzei. Cazare şi masă în regim All Inclusive la Hotel Fiesta Americana Condesa Cancun 5* (sau similar 5*).

Ziua 14 / 08.10.2020: Cancun – Paris

Mic dejun. Până la ora 11:00 când se vor elibera camerele, vă veți putea bucura de timp liber pentru plajă, plimbare sau cumpărături (există posibilitatea de a rezerva camera pentru “late check-out”, contra cost, cu minim o lună înainte de începerea circuitului). Transfer la aeroportul din Cancun pentru plecarea spre Paris cu compania Air France, zbor AF 651 (18:25 / 11:15).

Ziua 15 / 09.10.2020: Paris – București

Sosire la Paris la ora 11:15, de unde se va pleca spre Bucureşti cu zborul AF 1588 (15:15 / 19:10).


  FORMULAR DE COMANDA

  Nume si prenume:*

  Email:*

  Telefon:*

  Denumire Circuit:*

  Mesaj: