2960 Usd + 690 Euro

MEXIC – GUATEMALA – HONDURAS – BELIZE

Mexico City – Teotihuacan – Cuernavaca – Taxco – Acapulco – Guatemala City – Antigua Guatemala – Chichicastenango – Copan – Quirigua – Flores – Tikal – Belize City – Lamanai – Cerros – Chetumal – Tulum – Cancun

 

Vă invităm într-un periplu prin străvechile civilizații aztecă și mayașă, într-o lume plină de misterul vechilor civilizații mesoamericane, de culoarea locală a haciendelor coloniale, de ritmurile alegre și pline de veselie ale mariachilor, toate în mijlocul unui peisaj mirific, cu munți invadați de vegetație luxuriantă, cu deșerturi aride “colorate” de cactuși imenși, cu lagune de mangrove și nu în ultimul rând, cu plajele de nisip auriu de pe litoralul Mării Caraibelor. Veți putea admira minunile turistice ale Americii Centrale, o destinație care fascinează atât pasionații de istorie, cât și iubitorii de natură. Vom pătrunde treptat în zona de vegetație spectaculoasă din climatul subtropical, un peisaj exotic, dominat de grandoarea vulcanilor legendari Popocatepetl și Iztaccihuatl din Mexic sau Atitlan, San Pedro și Toliman din Guatemala. Ne vor întâmpina la tot pasul diversitatea stilurilor artei populare și abundența de culori, ritmuri trepidante, arome și gusturi savuroase. Vom descoperi panorama culturilor precolumbiene uluitor de vastă, revelată nouă printr-o succesiune de situri de conservare, cu vestigii istorice extrem de evocatoare. Acestea alcătuiesc un adevărat curs exhaustiv de civilizație Maya, completat cu momente de reverie în timpul micilor croaziere sau în plimbările prin centrele istorice coloniale din țările vizitate.

TARIF:  690 EURO + 2960 USD / loc în cameră dublă; Supliment single: 890 USD

(tarif valabil pentru un grup minim de 15 turişti; pt. 10-14 turişti, tariful se va recalcula)

Servicii Incluse

transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucureşti – Amsterdam – Mexico City cu compania KLM şi Cancun – Paris – Bucureşti cu compania Air France

transport continental cu avionul: Acapulco – Guatemala City

transport intern pe toată durata circuitului cu vehicul dotat cu aer condiţionat, adaptat la nr. de turişti

13 nopţi cazare în hoteluri de 5*, 4*, 3*+ și 3*

mesele menţionate în program: 13 mic dejunuri, 3 dejunuri, 8 cine și 2 zile cu mese în regim All Inclusive în Cancun

cină festivă de Revelion la restaurantului hotelului din Acapulco

tur panoramic de oraș în Mexico City, Cuernavaca, Guatemala City Antigua Guatemala și Belize City

vizitarea siturilor arheologice Teotihuacan, Copan, Quirigua, Tikal, Lamanai, Cerros și Tulum

plimbare cu barca pe Lacul Atitlan

transferurile, tururile şi excursiile menţionate în program

taxele de intrare la obiectivele menţionate în program

ghizi locali

conducător român de grup

asigurare în caz de insolvabilitate / faliment al agenţiei de turism

BONUS: PACHET TURIST PLUS PREMIUM GENERALI care include Asigurare medicală, pe întreaga durată a programului, care acoperă o sumă maximă de 30.000 euro/pers. (cheltuieli medicale de urgență și/sau repatriere, însă care nu este menită a acoperi complicațiile sau recidivele bolilor/afecțiunilor de care dumneavoastră suferiți anterior începerii călătoriei) și Asigurarea STORNO de călătorie, care acoperă pierderile financiare cauzate de anulare, contracarând efectul penalizărilor aplicate, a cărei valoare storno acoperă până la 2000 euro/persoană (cu franșiză de 10%); acest mijloc de protecție financiară acoperă cele mai frecvente evenimente ce cauzează anularea călătoriei; se poate încheia turiștilor cu vârsta maximă de 74 ani împliniți

Servicii Neincluse

taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru zborurile intercontinentale: aprox. 495 euro/pers. şi pentru zborul continental: aprox. 60 euro/pers, care se plătesc odată cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exactă fiind cunoscută la data emiterii biletelor de avion)

taxe de ieşire de pe aeroporturi şi taxe de oraş şi hoteliere (în cazul în care se aplică)

bacşişuri: 50 euro/pers. pentru ghizi şi şoferi, mai puţin pentru bagajişti (se vor achita conducătorului de grup cel târziu la sosire); bacşişurile nu se referă şi la excursiile opţionale

alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi (cu excepţia hotelurilor din Cancun, unde regimul de masă este All Inclusive)

excursiile opţionale care se pot realiza cu un număr minim de participanţi, precizat de partenerii externi, tarifele acestora fiind informative; în funcţie de timpul disponibil, la faţa locului, se mai pot organiza şi alte excursii opţionale propuse de partenerul local

plimbare cu catamaranul în Golful Acapulco: aprox. 55 usd/pers.

spectacolul Los Clavadistas de la Quebrada: aprox. 10 usd/pers.

excursie din Cancun la Chichen Itza: aprox. 150 usd/pers.

HARTA

PROGRAM

MEXIC – GUATEMALA – HONDURAS – BELIZE

Ziua 1 / 29.12.2019: Bucureşti – Amsterdam – Mexico City

Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 04:00 (în faţa ghişeului de îmbarcare al companiei KLM). Plecare spre Amsterdam cu compania KLM, zbor KL 1372 (06:00 / 08:05), de unde se va pleca spre Mexico City cu zborul KL 685 (14:35 / 19:25). Orașul este considerat unul dintre cele mai mari din lume, fiind inițial construit pe Insula lacului Texcoco de către azteci în anul 1325 sub numele de Tenochtitlan, care a fost aproape distrus în asediul din anul 1521 și ulterior reproiectat și reconstruit în conformitate cu standardele spaniole urbane. Întâlnire cu reprezentantul local şi transfer pentru cină și cazare la Hotel Galeria Plaza Reforma 4* (sau similar 4*).

Ziua 2 / 30.12.2019: Mexico City – Teotihuacan – Mexico City

Mic dejun. Dimineaţa vom face un tur panoramic de oraş în timpul căruia vom vizita centrul istoric, locul unde trecutul exploziv al Mexicului este zugrăvit în cel mai elocvent mod: Zocalo - partea centrală a oraşului cu Plaza de la Constitucion, Palatul Naţional (El Granda) construit pe ruinele unui palat aztec, cu faimoasele picturi murale ale lui Diego Rivera, Catedrala Metropolitană (construită după modelul celor din Toledo şi Granada) şi vestigiile pre-hispanice ale Marelui Templu - Templo Mayor. Ne vom deplasa apoi spre Teotihuacan, unul dintre cele mai impresionante oraşe ale lumii străvechi, ridicat de azteci în anul 100 î.Hr. pe o suprafaţă de 30 km2 şi care număra în perioada pre-hispanică peste 200.000 de locuitori. Vom vizita Piramida Soarelui (a treia ca mărime din lume) înaltă de 63 m, Piramida Lunii, de unde vom avea cea mai bună panoramă asupra sitului arheologic, Piramida Şarpelui cu Pene, Calea Morţilor (Calle de los Muertos), iniţial cu o lungime de 4 km, flancată de temple, palate şi pieţe, Piramida Jaguarilor, Palatul Quetzal, Tepantitla şi Templul Quetzlcoaltl. Dejun la un restaurant local. Pe drumul de întoarcere către Mexico City, vom face o oprire la Bazilica Fecioarei din Guadalupe, sfânta patroană a Mexicului, celebru loc de pelerinaj pentru întreaga Americă Latină, situat pe colina Tepeyac din nordul orașului. Cazare la Hotel Galeria Plaza Reforma 4* (sau similar 4*).

Ziua 3 / 31.12.2019: Mexico City – Cuernavaca – Taxco – Acapulco

Mic dejun. Plecare spre Acapulco, renumita perlă autentică a plajelor mexicane. Pe traseu vom vizita Cuernavaca, capitala statului Morelos, numit și orașul eternei primăveri, stațiunea fiind locul de vilegiatură și odihnă al regilor azteci, înainte de sosirea conchistadorilor spanioli. Hernan Cortez a construit aici un palat, astăzi, muzeu de istorie și o catedrală splendidă. În continuarea zilei vom trece prin Taxco, un vechi centru colonial, celebru centru al argintului. Cele mai importante repere ale orașului Taxco pe care le vom vedea sunt Biserica Santa Prisca și Plaza Borda, piața centrală a orașului care a luat numele minereului care a finanțat construcția bisericii. Sosire în Acapulco și cazare la Hotel Calinda Beach Acapulco Mountain View 3*+ (sau similar 3*+). Cină festivă de Revelion inclusă în cadrul hotelului. LA MULŢI ANI 2020!

Ziua 4 / 01.01.2020: Acapulco

Mic dejun. În prima zi a noului an vom avea timp liber la dispoziţie pentru plajă, relaxare, cumpărături sau alte activități opționale. Cină și cazare la Hotel Calinda Beach Acapulco Mountain View 3*+ (sau similar 3*+).

Ziua 5 / 02.01.2020: Acapulco

Mic dejun. Timp liber pentru relaxare și plajă. După-amiază opțional plimbare cu catamaranul în Golful Acapulco, prilej cu care veți putea admira casele marilor nume mondiale ale cinematografiei și nu numai. Seara veți putea participa opțional la celebrul spectacol al săritorilor de pe stânci, Los Clavadistas de la Quebrada. Cină și cazare la Hotel Calinda Beach Acapulco Mountain View 3*+ (sau similar 3*+).

Ziua 6 / 03.01.2020: Acapulco – Guatemala City

Mic dejun. În prima parte a zilei ne vom întoarce la aeroportul din Mexico City pentru plecarea spre Guatemala City cu zborul companiei Aeromexico, AM 678 (16:00 / 18:10). Odată ajunși în capitala Guatemalei vom face un scurt tur panoramic al capitalei, care va include Piaţa Constituţiei, Palatul Naţional, Catedrala Metropolitană, Centrul Cultural Miguel Angel Asturias, după care vom străbate Sexta Avenida. Cină și cazare la Hotel Barcelo 4* (sau similar 4*).

Ziua 7 / 04.01.2020: Guatemala City – Chichicastenango – Antigua Guatemala

Mic dejun. Plecare spre Chichicastenango, oraşul aborigen cunoscut pentru cultura K‘iche‘ Maya păstrată cu credință şi dedicație de locuitorii din regiune. Vom vizita Biserica Santo Tomas veche de peste 400 de ani, unde şamanii mai practică şi astăzi diverse ritualuri, jertfind uneori păsări în cinstea zeilor. În continuarea zilei ne vom îndrepta spre Lacul Atitlan, situat într-o regiune cu peisaje vulcanice impresionante și sate mayașe pline de culoare, considerat de scriitorul Aldous Huxley cel mai frumos lac de pe pământ, unde vom face o plimbare cu barca. Format în urmă cu mai bine de 80.000 de ani după o erupție vulcanică, lacul are un crater de 130 km² înconjurat de vârfurile vulcanilor inactivi Atitlan (3.537 m), Toliman (3.158 m) și San Pedro (3.020 m). Itinerariul zilei va continua spre Antigua Guatemala, care a servit drept capitala Americii Centrale din anul 1543 până în anul 1773, capitala mutându-se ulterior la 45 km distanţă, în locaţia actuală. Centrul vechi al oraşului a intrat pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO din anul 1979, datorită frumoaselor clădiri din sec. XVII – XVIII şi a numeroaselor biserici care, spre încântarea turiştilor, se îmbină armonios cu arhitectura modernă a noilor construcţii. Clima sa de eternă primăvară, deşi se află la 1530 m altitudine, îl face deosebit de atractiv pentru vizitatori. Cină şi cazare la Hotel Camino Real Antigua 4* (sau similar 4*).

Ziua 8 / 05.01.2020: Antigua Guatemala – Copan

Mic dejun. Dimineața vom face un tur pietonal în Antigua Guatemala, care va include printre altele Biserica San Francisco El Grande, Catedrala, Parcul Central, Biserica La Merced, Universitatea San Carlos şi Muzeul Jadului. În continuarea zilei ne vom îndrepta spre Honduras pentru a vizita faimosul sit arheologic al civilizației mayașe, Copan. Cină și cazare la Hotel Clarion Copan Ruinas 4* (sau similar 4*).

Ziua 9 / 06.01.2020: Copan – Quirigua – Flores

Mic dejun. În prima parte a zilei vom vizita situl arheologic Copan, fosta capitală a unui important regat mayaș, unul dintre cele mai mari și impresionante centre maya descoperite până acum, declarat Patrimoniu Mondial UNESCO în anul 1980. Vom admira construcțiile cele mai cunoscute, care aparțin perioadei clasice, ce datează din sec. V - IX și dezvăluie cele mai elaborate decorațiuni, reprezentând toate orașele mayașe. Marea Piață este faimoasă pentru altarele sale care sunt răspândite în jurul ei, multe dintre acestea având o formă zoomorfă. Aici se află cel mai lung text cunoscut, lăsat moștenire de către antica civilizație mayașă. După dejun (inclus) ne vom întoarce în Guatemala, unde vom face o oprire la Quirigua, un vechi cimitir ascuns în Valea Rio Montagua, cu stele funerare zoomorfe, înalte de peste 10 m. În continuarea zilei ne vom îndrepta spre Flores, oraş situat în provincia Peten, centrul civilizaţiei mayașe din Guatemala. Cazare în Flores la Hotel Camino Real Tikal 4* (sau similar 4*).

Ziua 10 / 07.01.2020: Flores – Tikal – Belize City

Mic dejun. În decursul dimineții vom vizita situl arheologic Tikal, considerat cel mai mare centru urban al civilizaţiei mayaşe, vechi centru de ceremonii antice, care în epoca sa de glorie dintre anii 200 – 900, a dominat politic regiunile mayaşe. Ruinele Tikal au fost descoperite în anul 1848, redescoperite în anul 1955 şi incluse pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO în anul 1979 datorită excepţionalei valori naturale şi culturale. Parcul Naţional, acoperit de păduri tropicale, are 576 km² şi cuprinde peste 3000 de structuri printre care Palatul Regal, Piaţa celor 7 Temple, Piaţa Centrală, unde se află faimosul Templu Marele Jaguar, Templul Măştilor, Acropolisul din Nord şi Complexul Piramidelor. După dejun (inclus) vom pleca spre Belize și după formalitățile vamale ne vom îndrepta spre Belize City, capitala țării, așezată pe litoralul cu ape turcoaz al Mării Caraibelor. Cină și cazare la Hotel Best Western Belize Biltmore Plaza 3* (sau similar 3*).

Ziua 11 / 08.01.2020: Belize City – Lamanai – Cerros – Chetumal

Mic dejun. Scurt tur panoramic în Belize City, prilej cu care vom descoperi frumoasele clădiri coloniale ale orașului, după care vom pleca spre faimosul sit Lamanai. Ne vom deplasa cu barca pe New River Lagoon, spre ruinele orașului Lamanai, unul dintre cele mai importante centre ceremoniale din Belize, situat în pădurea tropicală, în mijlocul unui peisaj feeric, o veritabilă experiență în bio-diversitatea junglei din această parte a lumii. Situl Lamanai dispune de a doua structură ca mărime din lume care aparține perioadei pre-clasice mayașe, orașul fiind în mare parte construit în straturi succesive, fiind ocupat continuu peste 3.000 de ani. În continuarea zilei ne vom îndrepta spre situl arheologic mayaș Cerros, situat pe țărmul Golfului Corozal, un important centru comercial din timpul perioadei pre-clasice, cu diferite structuri, cel mai înalt templu având 21 de metri, iar casele rezidențiale fiind în prezent parțial acoperite de apele mării. După această ultimă vizită în Belize, vom traversa granița cu Mexicul, îndreptându-ne spre Chetumal. Cină și cazare în Chetumal la Hotel Fiesta Inn Chetumal 4* (sau similar 4*).

Ziua 12 / 09.01.2020: Chetumal – Tulum – Cancun

Mic dejun. Plecare spre Tulum, situat pe stâncile abrupte deasupra mării, ale cărui ruine mayașe în contrast cu albastrul turcoaz al apei creează un tablou dramatic. Pe parcurs însă, vom avea prilejul de a admira laguna celor 7 culori de la Bacalar, de a face o plimbare cu barca, iar doritorii vor putea înota într-un cenote, care face parte dintr-una din cele mai mari rețele de ape subterane din lume. În continuarea zilei vom ajunge la Tulum, celebrul sit, care până în anul 1960 avea acces doar dinspre mare. Vom vizita situl arheologic ale cărui ruine sunt situate pe stânci înalte de 12 m, un loc popular pentru turiști, datorită panoramei spectaculoase. Ne vom îndrepta apoi spre Cancun, poarta de intrare în Peninsula Yucatan, oraşul de unde începe celebra Rivieră Maya, locul ideal pentru a ne relaxa după atâtea zile de aventură. Cazare şi masă în regim All Inclusive la Hotel Fiesta Americana Condesa Cancun 5* (sau similar 5*).

Ziua 13 / 10.01.2020: Cancun

Mic dejun. Zi liberă pentru a ne bucura de plajele cu nisip alb şi de marea cu nuanţe de turcoaz ale celebrei staţiuni. Posibilitate de excursii opţionale la Insula Femeilor, în parcul tematic Xcaret, unde veţi afla mai multe amănunte despre cultura mexicană şi istoria civilizaţiei Maya sau la acvariul natural de la Xe-Ha. Deasemenea, veți putea opta pentru o excursie opțională la Chichen Itza, cel mai renumit oraş maya din Mexic. Situl arheologic este divizat în trei părţi principale: partea de nord, construită în stil arhitectural toltec, partea centrală, care pare a fi cea mai recent construită şi partea de sud, cunoscută sub numele de Old Chichen. Situl vă va dezvălui cunoştinţele avansate în domeniul arhitecturii şi astronomiei ale civilizaţiei Maya. Acesta este compus dintr-o serie de clădiri, dintre care cea mai importantă este piramida Kukulcan (cu tronul de piatră din interior realizat în formă de jaguar cu ochii de jad), numită şi Castelul, urmată de Templul Războinicilor, Observatorul, Piaţa celor 1.000 de coloane, Cenote – locul unde erau aruncate victimele sacrificate zeului Chac, toate acestea fiind principale atracţii ale Chichen Itzei. Cazare şi masă în regim All Inclusive la Hotel Fiesta Americana Condesa Cancun 5* (sau similar 5*).

Ziua 14 / 11.01.2020: Cancun – Paris

Mic dejun. Până la ora 12:00 când se vor elibera camerele, vă veți putea bucura de timp liber pentru plajă, plimbare sau cumpărături (există posibilitatea de a rezerva camera pentru late check out, contra cost, cu minim o lună înainte de începerea circuitului). Transfer la aeroportul din Cancun pentru plecarea spre Paris cu compania Air France, zbor AF 651 (19:35 / 11:10).

Ziua 15 / 12.01.2020: Paris – București

Sosire la Paris la ora 11:10, de unde se va pleca spre Bucureşti cu zborul AF 1088 (18:20 / 22:10).


  FORMULAR DE COMANDA

  Nume si prenume:*

  Email:*

  Telefon:*

  Denumire Circuit:*

  Mesaj: