MEXIC Vacanta de Paste

Mexico City – Puebla – Veracruz – Tuxtla Gutierrez – San Cristobal de Las Casas – Palenque – Campeche – Merida – Cancun  

Perioada: 09.04 – 22.04.2020

(14 zile/12 nopti)

“Desi toata lumea pare sa stie cate ceva despre aceasta tara, Mexicul este mult mai greu de inteles din cauza diversitatii sale. Invadatorii spanioli, imigrantii europeni si populatia indigena, cu o mare varietate de traditii etnice, au creat, de-a lungul secolelor, un caracter national complex si un lexicon cultural. Din aceasta diversitate au aparut arta si muzica populara, pictura si poezia.”

PRET/persoana: 2490 EURO

(loc in camera dubla)

Supliment camera single: 530 EURO / persoana

Pret pentru a treia persoana in camera dubla (adult sau copil, pat suplimentar):  2440 EURO

(nu exista camere cu trei paturi, ci doua din care unul dublu si unul simplu)

ORAR INFORMATIV DE ZBOR (ore locale):

09.04: Bucuresti 06:05 – Paris 08:20              durata zborului: 3h15min

09.04: Paris 12:00 – Mexico City 16:55          durata zborului: 11h55min

21.04: Cancun 19:30 – Paris 12:15 (22.04)  durata zborului: 9h45min

22.04: Paris 14:30 – Bucuresti 18:25              durata zborului: 2h55min

Servicii Incluse

transport cu avionul Bucuresti – Mexico City si Cancun – Bucuresti cu compania Air AIR FRANCE – KLM (schimbarea curselor la Paris);

12 nopti cazare la hoteluri de 4* standard local: 2 nopti in Mexico City, 1 noapte in Puebla, 1 noapte in Veracruz, 1 noapte in Chiapa de Corzo, 1 noapte in San Cristobal de las Casas, 1 noapte in Palenque, 1 noapte in Campeche, 1 noapte in Merida, 3 nopti in Cancun;

masa in regim All Inclusive in timpul mini-sejurului din Cancun;

mic dejun zilnic;

5 mese de pranz in: Teotihuacan, Puebla, Aqua Azul/Palenque, Uxmal, Chichen-Itza;

transport cu autocar local pe intreg circuitul;

tururi de oras cu ghid local in Mexico City, Puebla, Veracruz, Catemaco, San Cristobal de Las Casas, Palenque, Uxmal;

excursii la Chichen Itza, San Cristobal, Chiapa de Corzo, Teotihuacan, cu autocar si ghid local;

intrarile la obiectivele mentionate in program;

insotitor roman de grup;

taxele de aeroport si catering (pot suferi modificari).

Nota: Taxele de aeroport incluse in pret sunt cele valabile la data lansarii programului, respectiv luna august 2019. In situatia majorarii de catre compania aeriana a acestor taxe pana la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica pretul circuitului conform cu noile valori ale acestor taxe.

Servicii Neincluse

asigurarea medicala de calatorie (optionala, dar recomandata);

asigurarea storno (optionala), se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice, in pachet cu asigurarea medicala de calatorie;

bacsisuri pentru prestatorii locali (ex: soferi, personal hotelier, ghizi): 45 EURO/persoana – se practica in Mexic, se achita la sosirea in tara de destinatie;

excursiile optionale si intrarile la obiectivele turistice, altele decat cele mentionate ca fiind incluse.

HARTA

PROGRAM

MEXIC Vacanta de Paste

ZIUA 1 (09.04): BUCURESTI – PARIS – MEXICO CITY

Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 04:00 pentru imbarcare pe cursa AIR FRANCE cu destinatia Mexico City. Decolare la ora 06:05. Sosire in Paris la ora locala 08:20. Plecare spre Mexico City la ora locala 12:00. Sosire in Mexico City la ora locala 16:55. Transfer si cazare la Hotel Plaza Florencia 4* sau similar in Mexico City.

ZIUA 2 (10.04): MEXICO CITY – tur de oras; piramidele de la TEOTIHUACAN

Mic dejun. Aceasta zi va fi dedicata turului de oras. Ca un enorm muzeu, fiind una dintre cele mai mari metropole de pe planeta, Mexico City fascineaza prin faptul ca este si cea mai veche asezare urbana din Emisfera Vestica, denumita pe vremea aztecilor Tenochtitlan. In piata centrala Zocalo amprenta straveche a aztecilor dainuie si astazi. Exista inca multe cladiri din vremea coloniala si monumente precum Templul Mayor. Ziua continua cu vizitarea piramidelor de la Teotihuacan, unde vom servi si masa de pranz. Impresionantul sit arheologic se gaseste la o distanta de 50 km spre nord-est. Intoarcere in Mexico City. Cazare la Hotel Plaza Florencia 4* in Mexico City sau similar.

ZIUA 3 (11.04): MEXICO CITY – PUEBLA (110 km)

Dupa micul dejun incepem calatoria spre Puebla, un oras in partea central-estica a Mexicului, cunoscut pentru istoria culinara, arhitectura coloniala si ceramica. Tur de oras Puebla, apoi vom servi si masa de pranz. Cazare la Hotel Colonial Puebla 4* sau similar in Puebla.

ZIUA 4 (12.04): PUEBLA – VERACRUZ (275 km)

Dupa micul dejun (matinal) incepem calatoria spre Veracruz, unde vom ajunge in cursul dupa amiezii. Veracruz este orasul-port al Mexicului, cunoscut si sub denumirea de ‘Heroica Veracruz’, un oras plin de viata si de istorie. Sosind in Veracruz, avem prevazut un tur panoramic de oras, in cadrul caruia vom trece in revista principalele obiective ale orasului: Fortareata San Juan de Ulua, Acvariul, Muzeul Naval, Piata Centrala Zocala - o piata plina de veselie si istorie, unde puteti descoperi strazi cu baruri si restaurante traditionale, magazine, muzicieni in plina strada si cladiri istorice. Printre cele mai impunatoare edificii ale pietei se numara Catedrala Nuestra Senora de Asuncion si Fototeca de Veracruz care gazduieste expozitii de fotografie, frumos prezentate, oferindu-va o dupa amiaza placuta si relaxanta. Cazare in Veracruz la Hotel Veracruz Centro 4* sau similar.

ZIUA 5 (13.04): VERACRUZ – CATEMACO – TUXTLA GUTIERREZ (CHIAPA DE CORZO) (550 km)

Mic dejun matinal. Vom porni intr-o calatorie mai lunga spre Tuxtla Gutierrez. Vom opri pentru o scurta vizita a orasului Catemaco, oras situat in partea de sud a statului mexican din Veracruz. Catemaco este situat pe malul Lacului Catemaco. Continuam drumul catre Tuxtla Gutierrez. Datorita distantei mai mari de parcurs si a numeroaselor limitari de viteza (valabile pentru intreg teritoriul tarii, nu numai pentru aceasta portiune de drum), vom ajunge in Chiapa de Corzo in cursul serii. Cazare in Chiapa de Corzo la Hotel La Ceiba 4* sau similar.

ZIUA 6 (14.04): TUXTLA GUTIERREZ (CHIAPA DE CORZO) – SAN CRISTOBAL DE LAS CASAS (65 km)

Mic dejun. Vom porni in calatorie spre orasul San Cristobal de las Casas. Vom face un mic popas pentru a vizita centrul orasului Tuxtla Gutierrez. Ne indreptam apoi spre orasul Chiapa de Corzo, situat de-a lungul raului Grijalva (langa Tuxtla Gutierrez). Dupa amiaza vom ajunge in San Cristobal de las Casas, care ne incanta cu peisaje pitoresti, pline de culoare. In centrul oraselului troneaza Catedrala, la mica distanta se afla Biserica Dominicana Templo de Santo Domingo si putin mai in fata, tarabele indienilor cu suveniruri de tot felul. Cazare in San Cristobal de las Casas la Hotel Casa Mexicana 4* sau similar.

ZIUA 7 (15.04): SAN CRISTOBAL DE LAS CASAS – PALENQUE (220 km)

Mic dejun. Plecam catre Palenque. In drum vom face o mica oprire pentru a vizita centrul orasului San Cristobal de las Casas si satele indiene Chamula si Zinacantan, unde vom putea observa ca localnicii si-au pastrat traditiile, obiceiurile, credinta si structura sociala. Ne continuam drumul catre Palenque, cu o mica oprire pentru a admira Cascadele Aqua Azul, fiind una dintre cele mai importante atractii naturale din Mexic, localizate pe raul Xanil in sudul statului mexican Chiapas. Sunt recunoscute si datorita nuantelor de turcoaz ale apei. Vom face un mic popas pentru a servi si masa de pranz la unul din restaurantele traditionale. In cursul serii vom ajunge in Palenque. Cazare la Hotel Villa Mercedes Palenque 4* sau similar in Palenque.

ZIUA 8 (16.04): PALENQUE – CAMPECHE (360 km)

Mic dejun. Ne vom petrece cateva ore vizitand situl din Palenque, printre vestigiile unei civilizatii care a atins apogeul in perioada 500-700 d.Hr., a avut aproximativ 1.500 de structuri - locuinte, palate si temple renumite pentru structura lor sofisticata si pentru sculpturile cu care sunt impodobite, apreciate pentru cantitatea imensa de informatii aflata in inscriptiile de pe pereti si de pe pietrele decorative. Ne indreptam apoi spre Campeche, oras localizat in Golful Mexicului, la aproximativ 360 km distanta. Ruina fostei fortarete a orasului dainuie inca aproape intacta, fiind gazda unui dramatic spectacol de sunet si lumini ce reinvie povestile piratilor. Cazare in Campeche la Hotel Plaza Campeche 4* sau similar.

ZIUA 9 (17.04): CAMPECHE – MERIDA (180 km)

Mic dejun. Astazi ne intoarcem din nou in trecut, printr-o excursie la situl arheologic maias Uxmal. Traducerea din maiasa pentru Uxmal este construit de trei ori si face referire la cea mai inalta structura din cadrul acestui sit: Piramida Magicianului. In timpul zilei, vom lua masa de pranz in Uxmal. Dupa amiaza, ne indreptam catre Merida. Cazare in Merida la Hotel El Conquistador 4* sau similar.

ZIUA 10 (18.04): MERIDA – CHICHEN ITZA – CANCUN (310 km)

Mic dejun. Plecam spre situl arheologic precolumbian Chichen-Itza, unde vom servi si masa de pranz. Supranumit si ‘Taramul fagaduintei’, renumitul sit este unul dintre cele mai importante dovezi ale civilizatiei maiase. In plus, intriganta colectie de monumente se numara si printre Cele 7 Noi Minuni ale Lumii. Nu se stie nici astazi din ce motiv, Chichen-Itza a fost abandonat in secolul X d.Hr. iar jungla a pus imediat stapanire pe cladirile monumentale. Printre punctele de maxim interes vom vedea Piramida Kukulcan, denumita si Templul Sarpelui pentru ca la fiecare echinox o umbra lunga serpuieste pe Marea Piramida. Dupa amiaza ne continuam drumul catre Cancun. Cazare la Hotel Park Royal Cancun 4* (All Inclusive) in Cancun sau similar.

ZIUA 11 (19.04): CANCUN – TULUM (optional) (131 km)

ZIUA 11 (19.04): CANCUN – TULUM (optional) (131 km) Mic dejun. Timp liber pentru plaja sau, optional, excursie de jumatate de zi la Tulum. Dupa micul dejun vom pleca in partea de sud a Marii Caraibelor catre unul din cele mai spectaculoase situri arheologice: Tulum, construit pe un mic recif. Pret informativ: 75 EURO/ persoana, minim 20 participanti. Dupa amiaza, ne vom intoarce in Cancun. Cazare la Hotel Park Royal Cancun 4* (All Inclusive) in Cancun sau similar.

ZIUA 12 (20.04): CANCUN

Timp liber la dispozitia fiecaruia. Cancun este locul ideal pentru a ne relaxa. Toate simturile ne vor fi incantate de atmosfera acestei oaze de relaxare cu plaje magnifice si ape de cristal, dar unde vom cunoaste si minunatiile vietii exotice si tainele trecutului prin ruinele maiase. Cazare la Hotel Park Royal Cancun 4* (All Inclusive) in Cancun sau similar.

ZIUA 13 (21.04): CANCUN – PARIS

Mic dejun. Azi ne vom rupe de misterele trecutului si de atmosfera exotica pentru a ne pregati de plecare. Eliberarea camerelor se va face cel mai tarziu la ora 12:00. Transferul catre aeroportul din Cancun. Decolare catre Paris la ora 19:30. Vom zbura pe ruta Cancun – Paris.

ZIUA 14 (22.04): PARIS – BUCURESTI

Sosire la Paris la ora locala 12:15. Imbarcarea pe ruta Paris – Bucuresti cu decolare la ora locala 14:30. Sosire in Bucuresti la ora locala 18:25.


  FORMULAR DE COMANDA

  Nume si prenume:*

  Email:*

  Telefon:*

  Denumire Circuit:*

  Mesaj: