TYPOLOGIES
DIFFICULTY

17 zile

MIN. AGE

1 Persoana

2380 USD + 670 Euro

Myanmar, Laos si plajă in Thailanda

Yangon – Bagan – Luang Prabang – Croazieră pe Râul Mekong – Ban Phanom –

Vientianne – Pakse – Platoul Bolaven – Tad Lo – Lao Teung – Wat Phu –

Insula Don Khong Don Khong – Ban Nakasang – Done Khone – Hua Hin

 

Vă propunem o aventură plină de exotism în două dintre țările Asiei de Sud-Est, prin Myanmar și Laos, un periplu prin tărâmuri pline de mister, aproape necunoscute lumii moderne, cu oameni calzi şi primitori, un amestec de culturi care se îmbină între fluvii şi râuri, între jungle şi plaje, printre temple și terasele de orez de pe pantele munților. Circuitul va începe cu Myanmar, “ţara de aur a mii şi mii de pagode şi temple”, unde convieţuiesc peste 135 de etnii cu obiceiuri şi tradiţii diferite, care vă vor uimi prin politeţea şi ospitalitatea lor și va continua cu exoticul şi misteriosul Laos, care păstrează romantismul tradiţiei și care se remarcă prin peisajele naturale spectaculoase, aproape neatinse de mâna omului, cu vârfuri muntoase calcaroase înconjurate de păduri tropicale și terase de orez. Și cum s-ar putea termina mai inedit acest periplu decât cu un mini sejur pe o plajă din Thailanda, mai precis în Hua Hin, o stațiune de pe litoralul din Golful Thailandei, unde familia regală thailandeză a construit aici palate de vară.

 

Perioada:  30.0916.10.2020

TARIF:  670 EURO + 2380 USD / loc în cameră dublă;  Supliment single: 650 USD

(tarif valabil pentru un grup minim de 15 turişti; pt. 10-15 turişti, tariful se va majora cu 190 usd/pers.)

HARTA

PROGRAM

Ziua 1 / 30.09.2020: Bucureşti – Doha

Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 22:30 (în faţa ghişeului de îmbarcare al companiei Qatar Airways).

Ziua 2 / 01.10.2020: Doha – Yangon

Plecare spre Doha cu compania Qatar Airways, zbor QR 220 (00:35 / 05:25), de unde se va pleca spre Yangon cu zborul QR 916 (08:25 / 18:25). După sosire, întâlnire cu ghidul local şi transfer pentru cină şi cazare la Hotel Taw Win Garden 4* (sau similar 4*).

Ziua 3 / 02.10.2020: Yangon

Mic dejun. Această zi va fi dedicată explorării Yangonului, fosta capitală a Birmaniei până în anul 2005, un amestec de influenţe culturale britanice, chineze, indiene şi birmaneze, recunoscut pentru arhitectura sa colonială, exemplu desăvârşit al unei capitale coloniale britanice din sec. al XIX-lea. Vom începe cu vizitarea pagodei Chauk Htat Gyi care adăpostește statuia impresionanta a lui Buddha culcat, lungă de 65 m și înaltă de 16 m. În continuarea zilei vom vedea Palatul Karaweik situat pe malul lacului Kandawgyi de unde se poate admira silueta pagodei Shwedagon. Spre seară, vom vizita Pagoda Shwedagon, una dintre cele mai monumentale pagode din Asia, considerată a fi una dintre marile valori religioase budiste din lume, principala atracţie a Myanmarului, care a devenit simbolul acestei ţări. Pagoda care domină oraşul de pe Dealul Singuttara este un imens complex, cu o cupolă uriaşă, acoperită cu 60 de tone de aur şi peste 5.000 de diamante. Cină și cazare la Hotel Taw Win Garden 4* (sau similar 4*).

Ziua 4 / 03.10.2020: Yangon – Bagan

Mic dejun la pachet. Transfer la aeroport pentru zborul către Bagan, situat pe Râul Irrawaddy, oficial cunoscut sub denumirea de Râul Ayeryarwaddy, oraş spectaculos datorită templelor sale care sunt răspândite pe o zonă considerabilă, care în sec. al XI-lea era considerat unul dintre cele mai mari oraşe ale lumii. Astăzi Baganul este cea mai importantă zonă arheologică a Asiei, deoarece se presupune că aici au fost construite peste 12.000 temple, dintre care descoperite şi încă “în picioare” sunt aprox. 2.200 temple, restul aşteptând arheologii pentru a le descoperi. După sosire vom porni într-un tur al Baganului, prilej de a vizita cele mai faimoase pagode și temple precum Pagoda Shwezigone, prototipul arhitecturii stupelor din Myanmar care marca iniţial capătul nordic al oraşului, Pagoda Lawkanandaw, Pagoda Ananda, capodoperă arhitecturală construită sub formă de cruce greacă, Pagoda Ahlowtawpyae, Templul Gubyuakgyi, care se mândreşte cu fresce reprezentând scene din Jataka, cartea sfântă a Buddhismului, Templul Gawdawpalin, Templul Dhamamayangyi cel mai masiv templu din oraş și Pagoda Thatbinnyu, cea mai înaltă din zonă. Transfer pentru cazare la Hotel Amata Garden Resort 4* (sau similar 4*). Spre seară vom putea admira un frumos apus de soare de la Pagoda Buu, după care ne vom plimba cu barca pe Râul Ayeryarwaddy. Cină și cazare la Hotel Amata Garden Resort 4* (sau similar 4*).

Ziua 5 / 04.10.2020: Bagan

Opţional, dimineaţa devreme, zbor cu balonul, prilej de a admira la răsăritul soarelui, complexul templelor din Bagan, o experiență recomandată, unică datorită magiei locurilor. Mic dejun. Vom continua explorarea zonei care va începe cu o vizită în pitoreasca piaţă locală Nyaung-U. Va urma vizitarea unei fabrici de lac, mărturie a tradiţiei birmaneze, după care ne vom îndrepta spre satul Queen Phwar Saw unde vom înțelege cultura localnicilor și modul lor de viață, precum și modul de preparare a sucului de palmier. De asemenea vom putea observa modul de fabricare manuală a țigaretelor și a uleiului natural din soia. După-amiază vom vizita Templul Manuha, Templul Sulamani, Templul Pyathatgyi, Templul Kyansitthar U Min și Pagoda Dhammayarzika. Spre seară vom putea admira un alt frumos apus de soare de la Pagoda Shwesandaw. Cină la un restaurant local. Cazare la Hotel Amata Garden Resort 4* (sau similar 4*).

Ziua 6 / 05.10.2020: Bagan – Yangon

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul spre Yangon. După sosire, întâlnire cu ghidul local alături de care ne vom îndrepta spre centrul vechi al orașului pentru a vedea vechile clădiri coloniale, știut fiind că Myanmarul are cele mai multe astfel de clădiri din Asia de Sud-Est. Vom face un tur panoramic, prilej de a admira exemplele remarcabile de clădiri coloniale, precum Primăria, Curtea Supremă cu Turnul Ceasului, precum şi alte clădiri magnifice din acea perioadă de pe Strada Strand. În continuare vom merge în principalul punct comercial al oraşului, Piaţa Bogyoke Aung San (Scotts), cea mai importantă piaţă de mirodenii, bijuterii şi pietre preţioase din Myanmar. După această experiență, vom vizita cartierele Little India și Chinatown, ne vom putea amesteca printre localnici și gusta din felurile de mâncare exotice. Transfer pentru cină și cazare la Hotel Taw Win Garden 4* (sau similar 4*).

Ziua 7 / 06.10.2020: Yangon – Luang Prabang

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul spre Luang Prabang, vechea capitală a Laosului. După sosire, întâlnire cu ghidul local şi transfer pentru cazare la Hotel Taw Win Garden 4* (sau similar 4*). Seara, vom putea vizita bazarul de noapte unde vom găsi interesante obiecte de artizanat local, sculpturi în lemn şi confecţii specifice zonei de munte din Laos. Cină la un restaurant local. Cazare la Hotel Santi Resort 4* (sau similar 4*).

Ziua 8 / 07.10.2020: Luang Prabang

Dimineaţa, la răsăritul soarelui, vom putea vedea interesantul spectacol oferit de sutele de călugări în robe de culoarea şofranului, înşiraţi pe strada Sisavang pentru a primi ofrandele din partea locuitorilor (în principal hrană), un spectacol unic generat de tradiţiile religioase din această ţară. Mic dejun. Zi dedicată descoperirii Luang Prabangului, cu cele 50 de temple, un oraş încărcat de cultură şi istorie, care a fost înscris pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO în anul 1995. Luang Prabang a devenit o destinaţie turistică cunoscută în întreaga lume pentru templele construite în perioada colonizării franceze, dar și pentru casele tradiționale din lemn, cu parter și etaj din centrul orașului vechi. Vom merge în Piața Phosi unde vom găsi pe lângă o varietate de produse alimentare și multe suveniruri, după care vom vizita Palatul Regal, devenit Muzeul Naţional, cu mozaicuri superbe realizate din sticlă colorată japoneză. Vom vizita apoi templele Wat Visoun, cel mai vechi templu protejat de Patrimoniul Mondial UNESCO, Wat Mai, cel mai important pentru localnici, Wat Aham, Wat Xieng, recent renovat şi pentru cei care se încumetă, Templul Wat Senaram, la care se ajunge urcând 329 trepte pe Colina Phousi, de unde veţi avea o frumoasă panoramă asupra oraşului şi împrejurimilor. Cină la un restaurant local. Cazare la Hotel Santi Resort 4* (sau similar 4*).

Ziua 9 / 08.10.2020: Luang Prabang – Croazieră pe Râul Mekong – Ban Phanom – Luang Prabang

Mic dejun. Dimineața ne vom îmbarca pe o croazieră pe Râul Mekong care ne va oferi posibilitatea de a admira viața liniștită din zona rurală. Vom face o oprire la Peșterile Pak Ou, adevărate sanctuare formate din două încăperi în care se află mii de imagini ale lui Buddha și în câteva sate, precum Ban Xanghai și Ban Muang Keo unde se produce vinul din orez. În continuarea zilei vom vizita satele unor minorități unde vom vedea cum trăiesc acești oameni “plini de culoare”, după care ne vom opri la Cascadele Khouang Si unde vom putea face baie în piscinele naturale de culoarea turcoazului sau să ne plimbăm pe potecile din apropiere. Traseul zilei va continua către Ban Phanom, un alt sat tradițional cu ateliere de țesătorie, după care ne vom întoarce în Lunag Prabang pentru a admira un apus de soare de la Wat Phabath. Cină la un restaurant local. Cazare la Hotel Santi Resort 4* (sau similar 4*).

Ziua 10 / 09.10.2020: Luang Prabang – Vientianne

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul spre Vientianne, capitala Laosului, oraș liniștit și pitoresc, cu o mare diversitate de temple și pagode. După sosire vom începe explorarea orașului care va include vizitarea templului Wat Sisaket construit în anul 1818, templu ce adăpostește un muzeu de artă religoasă, cu mai mult de 8000 de statuete înfățișându-l pe Buddha, dar și pe Buddha de Smarald. Vom vedea apoi Patuxay, Arcul de Triumf inspirat de cel de la Paris, construit cu elemente laotiene, pentru a comemora pe cei căzuți la datorie în timpul celui de-al Doilea Război Mondial și în războiul pentru independență asupra francezilor, ce a devenit în timp emblema orașului. Vom vizita în continuare Wat Ho Phakeo, un templu regal construit în anul 1565, ce a adăpostit inițial statuia lui Buddha de Smarald, cunoscut ca Stupa cea Mare Aurită, devenită simbol național. Vom fi apoi martorii unui alt apus de soare pe malurile Mekongului, după care ne vom îndrepta pentru cină la un restaurant local. Cazare la Hotel Green Park Boutique 4* (sau similar 4*).

Ziua 11 / 10.10.2020: Vientianne – Pakse – Platoul Bolaven – Tad Lo

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul spre Pakse, capitala provinciei Champasak din sudul Laosului, unde se întâlnesc râurile Mekong și Xe Don, al doilea oraș ca mărime din Laos și punctul de plecare pentru vizitarea platoului Bolaven. Întâlnire cu ghidul local alături de care ne vom îndrepta spre Platoul Bolaven din provincia Saravanh, cunoscut datorită faptului că aici se înregistrează cele mai scăzute temperaturi din Laos, dar și pentru impresionantele râuri care îl străbat și care se “prăbușesc” în pădurile luxuriante. Pe traseu vom face o scurtă pauză pentru un ceai și pentru a cunoaște câteva din aspectele vieții localnicilor, după care vom face o oprire la Cascada Tad Fan, de fapt două cascade gemene spectaculoase care cad într-un defileu acoperit de vegetație exotică. Excursia pe platou ne va permite să descoperim unele dintre zonele mai puțin cunoscute din Laos și să vedem cum sunt cultivate cafeaua, ceaiul, bananele și cardamonul. Vom ajunge în continuarea zilei în Tad Lo unde vom vizita câteva comunități ale minorităților etnice Alak, Nge și Katu. Cină și cazare în Tad Lo la Hotel Tadlo Lodge 3* (sau similar 3*).

Ziua 12 / 11.10.2020: Tad Lo – Lao Teung – Wat Phu – Insula Don Khong – Don Khong

Mic dejun. În prima parte a zilei ne vom îndrepta spre cascadele Pha Suam, după care vom cunoaște minoritățile satului Lao Teung. Traseul zilei ne va duce spre ruinele pre-angkoriene de la Wat Phu, protejate de Patrimoniul Mondial UNESCO, unele dintre cele mai impresionante ruine ale unui templu din Asia de Sud-Est, care datează din sec. al V-lea, situate la baza muntelui Phou Khao. Ne vom îndrepta apoi spre Insula Don Khong, cea mai mare insulă din partea sudică a râului Mekong, regiune cunoscută pentru cele peste 4000 de insule de aici, după care ne vom îndrepta spre Don Khong pentru cină și cazare la Hotel Pon Arena 3* (sau similar 3*).

Ziua 13 / 12.10.2020: Don Khong – Ban Nakasang – Done Khone

Mic dejun. Vom porni într-o plimbare cu barca prin regiunea Don Khone, prilej de a vedea clădiri cu arhitectură franceză veche și a admira cascadele Li Phi din “Coridorul Diavolului”. Vom debarca pentru a vizita satul pescăresc Ban Nakasang, după care ne vom îndrepta spre Cascada Khone Phapheng, cea mai mare cascadă ca volum din Asia de Sud-Est, care oferă o priveliște deosebită, înconjurată fiind de un un peisaj sălbatic sublim. Cină și cazare în Done Khone la Hotel Sala Done Khone 3* (sau similar 3*).

Ziua 14 / 13.10.2020: Done Khone – Pakse – Bangkok – Hua Hin

Mic dejun. Transfer la Pakse pentru zborul spre Bangkok, de unde vom fi transferați la Hua Hin pentru cină și cazare la Hotel Holiday Inn Resort Vana Nava Hua Hin 4* (sau similar 4*).

Ziua 15 / 14.10.2020: Hua Hin

Mic dejun. Timp liber pentru relaxare, plajă și alte activităţi individuale. Cină şi cazare în Hua Hin la Hotel Holiday Inn Resort Vana Nava Hua Hin 4* (sau similar 4*).

Ziua 16 / 15.10.2020: Hua Hin – Bangkok

Mic dejun. Timp liber pentru plajă și alte activităţi individuale. Camerele sunt disponibile pâna la ora 12:00 (există posibilitatea de a rezerva camera pentru “late check out”, contra cost, cu minim o lună înainte de începerea circuitului). Seara, transfer la aeroportul din Bangkok pentru zborul spre Doha.

Ziua 17 / 16.10.2020: Bangkok – Doha – Bucureşti

Plecare spre Doha cu compania Qatar Airways, zbor QR 837 (02:10 / 05:30), de unde vom pleca spre Bucureşti cu zborul QR 221 (06:50 / 11:55).


  FORMULAR DE COMANDA

  Nume si prenume:*

  Email:*

  Telefon:*

  Denumire Circuit:*

  Mesaj: