TYPOLOGIES

CIRCUITE EXOTICE AMERICA CENTRALA

+ 3
DIFFICULTY

15 zile

MIN. AGE

1 Persoana

2390 USD + 1370 Euro

Panama – Columbia – Ecuador – Galapagos

Panama City – Bogota – Cartagena – Quito – Monumentul Ecuatorial – Cotopaxi – Cuenca – Guayaquil – Galapagos

 

O adevărată aventură a cunoaşterii, cu un itinerar de invidiat pentru orice devorator de turism, destinaţii pereche menite să vă încânte şi să vă cucerească spiritul şi imaginaţia, care va începe cu spectaculosul Canal Panama, va continua cu Columbia, una dintre cele mai "fierbinţi" destinaţii din America de Sud, care se mândrește cu munţi maiestuoşi, zone de coastă şi junglă, situri arheologice impresionante şi care se va termina în Ecuador, o Elveţie tropicală cu peisaje incredibil de frumoase, care include Arhipelagul Galapagos, un loc unic în lume, faimos datorită bogăţiei faunei sălbatice de o diversitate uimitoare, principala sursă de inspiraţie pentru celebra “Origine a speciilor”, arhipelag despre care Charles Darwin spunea că “nici un epitet nu este suficient de grăitor pentru a descrie senzaţiile de delectare pe care le trăieşti aici”.

 

Perioada:  25.09 – 09.10.2020

TARIF:  1370 EURO + 2390 USD / loc în cameră dublă; Supliment single: 620 USD

(tarif valabil pentru un grup minim de 15 turişti, pt. 10-14 turişti, tariful se va majora cu 350 usd/pers.)

HARTA

PROGRAM

Ziua 1 / 25.09.2020: Bucureşti – Amsterdam – Panama City

Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 05:00 (în faţa ghişeului de îmbarcare al companiei KLM). Plecare spre Amsterdam cu compania KLM, zbor KL 1372 (07:00 / 08:55), de unde se va pleca spre Panama City, cu zborul KL 757 (12:55 / 16:45). Transfer pentru cazare la Hotel Eurostars Panama City 5* (sau similar 5*).

Ziua 2 / 26.09.2020: Panama City

Mic dejun. Dimineaţa vom tranzita Canalul Panama, element de legătură a două oceane, care separă totodată continentele. Transfer în oraşul Gamboa, de unde ne vom îmbarca pentru croaziera pe canal. Călătoria va începe în locul în care râul Chagres se varsă în Canalul Panama, după care va urma una dintre cele mai spectaculoase porţiuni, aceea în care vom observa pe o lungime de aprox. 13,7 km complexitatea lucrării inginereşti şi lucrările continue de prevenire a alunecărilor de teren. Canalul este în proces de extindere, astfel încât excursia va fi plină de elemente inedite. Vasul îşi va continua navigarea intrând în ecluza Pedro Miguel, unde va fi coborât 9 m. Va pătrunde apoi în Lacul Miraflores, un mic lac artificial care desparte cele două ecluze din zona Pacificului. Odată intrat în ecluza Miraflores, vasul va fi coborât 18 m în două etape, ajungând în Oceanul Pacific. Plimbarea se va încheia în Marina Flamenco, de unde vom putea admira Golful Panama. Vom porni apoi într-un tur panoramic şi pietonal al oraşului vechi Panama, cel mai mare oraş al ţării, cu peste 1 milion de locuitori, oraş modern, situat de-a lungul Coastei Pacificului, cu renumita Cause Way (paradisul magazinelor, restaurantelor şi barurilor) pe care UNESCO a inclus-o în Patrimoniul Mondial. Oprire în Piaţa Franceză pentru a admira clădirile cu arhitectură spaniolă, italiană şi franceză. Cazare. Opţional, cină la un restaurant tradiţional însoţită de un spectacol folcloric cu muzică şi dansuri panameze. Cazare la Hotel Eurostars Panama City 5* (sau similar 5*).

Ziua 3 / 27.09.2020: Panama City – Bogota

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul companiei Avianca, AV 8383 (09:16 / 10:50) spre Bogota, capitala Columbiei, cu 9 milioane de locuitori, situată la altitudinea de 2.640 m, în regiunea andină. Tur panoramic şi pietonal al capitalei columbiene care va include La Candelaria, partea veche a oraşului, cu parcuri pitoreşti, cu case coloniale pictate în culori pastelate, cu ferestre din oţel şi uşi solide din lemn. Vom admira Catedrala, Piaţa Bolivar, cu statuia lui Simon Bolivar, Palatul Nariño, Biserica El Sagrario, Capitoliul şi Biserica del Carmen. Vom vizita apoi Muzeul Aurului, care găzduieşte cea mai mare colecţie de artefacte pre-hispanice din lume, cu aprox. 38.000 de exponate, printre care şi o importantă colecţie de artă pre-columbiană a aurului. Cină şi cazare la Hotel Opera 4* (sau similar 4*).

Ziua 4 / 28.09.2020: Bogota – Cartagena

Mic dejun. Dimineaţa ne vom aventura într-un “zbor” cu telefericul, plutind deasupra oraşului până pe Cerro de Monserrate, situat la altitudinea de 3.190 m, cea mai bună ocazie de a admira panorama uimitoare a metropolei. Vom continua cu vizitarea Muzeului Botero care adăposteşte sculpturi şi tablouri ale artistului, precum şi lucrări ale altor artişti, cum ar fi Pablo Picasso, Miro, Degas Edgar sau Claude Monet. Timp liber pentru plimbări individuale şi cumpărături. Transfer la aeroport pentru zborul companiei Avianca, AV 8548 (19:28 / 20:59) spre Cartagena, oraş înscris pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, situat pe ţărmul Mării Caraibelor, în trecut fiind unul dintre primele sanctuare ale sclavilor eliberaţi din America. Transfer pentru cazare la Hotel Monterrey 3* (sau similar 3*).

Ziua 5 / 29.09.2020: Cartagena

Mic dejun. Tur panoramic al Cartagenei care va debuta cu vizitarea Fortului San Felipe, a cărui cetate puternică domină imaginea oraşului, după care vom face o plimbare în partea veche a oraşului pentru a admira conacele sale magnifice, aleile înguste, Biserica Iezuită şi Mănăstirea San Pedro Claver. Cină la un restaurant local şi cazare la Hotel Monterrey 3* (sau similar 3*).

Ziua 6 / 30.09.2020: Cartagena – Bogota – Quito

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru plecarea spre Bogota cu zborul companiei Avianca, AV 8557 (10:06 / 11:38), de unde se va pleca spre Quito, cea mai veche capitală sud americană, cu zborul AV 8373 (13:36 / 15:25). Sosire în Quito, oraş fondat în anul 1534 pe ruinele unei vechi aşezări incașe, situat la 2.800 m altitudine, primul oraş din lume intrat pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Oraşul aşezat la poalele vulcanului Pichincha, într-o vale mănoasă a Anzilor, păstrează aparenţa unui oraş colonial construit pe principiul unei pieţe centrale înconjurată de piaţete, grădini şi străduţe înguste pavate cu piatră. Arhitectura spaniolă în stilul baroc, caracteristică oraşului, este prezentă prin numeroase clădiri importante precum catedrala din sec. al XVII-lea, biserici şi mănăstiri străvechi. Întâlnire cu reprezentantul local şi transfer la hotel. Cină într-un restaurant local şi cazare la Hotel Mercure Alameda 4* (sau similar 4*).

Ziua 7 / 01.10.2020: Quito – Monumentul Ecuatorial – Cotopaxi

Mic dejun. Dimineaţa va debuta cu turul panoramic al oraşului Quito, care va include Biserica Guapulo, Gran Colombia Avenue, San Juan Mirador, de unde vom avea o minunată privelişte asupra oraşului, Piaţa Independenţei, de unde vom putea admira Catedrala, Palatul Guvernului, Palatul Arhiepiscopal şi statuia Mareşalului Sucre. Turul va continua cu vizitarea Bisericii Iezuite La Compañía, unul dintre cele mai bogate şi mai impresionante temple din America de Sud, un exemplu magnific de abilitate artistică a artizanilor ecuadorieni, care se reflectă în numeroase picturi şi basoreliefuri ale faimoasei Şcoli de Artă din Quito şi în sculpturile sofisticate ale altarelor, acoperite în întregime cu foiţe din aur. Vom trece apoi pe lângă Biserica San Francisco, construită în sec. al XVII-lea, după care vom urca pe Vârful Pancecillo, un “deal” de origine vulcanică, cu înălţimea de 3.000 m, unde se află statuia Fecioarei Maria. Ne vom deplasa în continuare către Monumentul Ecuatorial, situat la latitudinea de 00’.00’, care marchează poziţia geodezică a Ecuatorului, prilej unic de a ne afla în cele două emisfere în acelaşi timp. La distanţă de câteva minute este Ecuatorul real, aşa cum a fost măsurat prin Sistemul de Poziţionare Globală (GPS) şi tot aici vom vizita Muzeul în aer liber Ini Nan, loc în care vom putea participa la diferite experimente distractive, care pot avea loc numai aici, cum ar fi cel de a putea ţine în echilibru un ou pe vârfurile degetelor. Ne vom îndrepta apoi către cel mai nou punct de atracţie de aici, “Teleferico”, cu care vom face o “plimbare” deasupra oraşului şi împrejurimilor, ajungând până la altitudinea de 4.050 m. Din teleferic vom putea observa cele 14 vârfuri ale Anzilor numite şi “Magistrala Vulcanilor”. În finalul zilei ne vom îndrepta către micul orăşel Lasso, unde se află Vulcanul Cotopaxi, cel mai înalt vulcan activ din lume, cu o înălţime de 5.897 m. Cină şi cazare la Hotel La Cienega 4* (sau similar 4*).

Ziua 8 / 02.10.2020: Cotopaxi – Quito – Cuenca

Mic dejun. În această zi vom trăi o experienţă unică, încercând să ne apropiem cât mai mult de faimosul vulcan Cotopaxi. Călătoria va începe dimineaţa devreme către baza vulcanului Cotopaxi. Vom vizita Muzeul Sucre, unde vom afla lucruri interesante despre istoria locului. Dacă vremea va permite, drumul va continua până la altitudinea de 4.500 m, de unde se vede refugiul Jose Rivas, situat la o altitudine de 4.800 m, aceeaşi altitudine pe care o are Montblanc, cel mai înalt vârf din Europa. Întoarcere în Quito şi transfer la aeroport pentru zborul companiei Tame Linea Aerea Del Ecuador, EQ 175 (19:00 / 19:55) spre Cuenca, cel mai frumos oraş colonial al Americii de Sud, al treilea oraş ca mărime din Ecuador. Transfer pentru cină şi cazare la Hotel San Juan 4* (sau similar 4*).

Ziua 9 / 03.10.2020: Cuenca – Guayaquil

Mic dejun. Tur panoramic de oraş în Cuenca, oraş inclus pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, fondat de conchistadorul spaniol Ramirez Devalos pe ruinele înfloritorului oraş incaş Tumibamba, distrus în totalitate în timpul războiului civil incaş. În compensaţie, Cuenca are privilegiul de a fi poate singurul oraş din această zonă care nu a suferit distrugeri în urma cutremurelor şi care păstrează aproape intactă arhitectura spaniolă. Cuenca este vestit pentru înalta calitate a produselor manufacturiere: broderii, ceramică, şi faimoasele “pălării de Panama” (care aici se produc de fapt). Cu străduţele sale înguste pavate cu piatră cubică şi acoperişurile roşii ale clădirilor, cu muzeele şi piaţetele pline de flori, Cuenca are aerul fermecător al unui oraş de provincie. Vom face un tur care va include Piaţa San Sebastian, Casa Moderaţiei, stabiliment destinat tratamentului persoanelor alcoolice, oprire la un atelier unde sunt confecţionate manual faimoasele pălării de Panama, Piaţa de Flori, Catedrala, Curtea de Justiţie, Palatul Municipal, Palatul Guvernatorului şi Biserica El Sagrario. În continuarea zilei ne vom deplasa spre Guayaquil, capitala economică a Ecuadorului. Cină şi cazare la Hotel Galeria Man Ging 4* (sau similar 4*).

Ziua 10 / 04.10.2020: Guayaquil – Galapagos

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul companiei Tame Linea Aerea Del Ecuador, EQ 193 (10:40 / 11:30) către Galapagos, arhipelag format din 13 insule principale şi 6 insuliţe, situat la 1.000 km vest de continentul sud-american, care, împreună, cumulează aprox. 50.000 km² de ocean. Acest arhipelag este un loc unic în lume, faimos datorită bogăţiei faunei sălbatice de o diversitate uimitoare, care a stat la baza cercetărilor lui Darwin, materializate în Teoria Selecţiei Naturale. După aterizarea pe Insula Baltra vom fi conduşi în zona de tranzit unde vom prezenta paşapoartele şi vom achita taxa de 100 usd pentru intrarea în Parcul Naţional Galapagos (singura formă de plată acceptată este cash, la faţa locului). Întâlnire cu reprezentantul local şi transfer la hotelul din Puerto Ayora, cel mai important oraş din arhipelag. După dejun vom pleca spre cea mai frumoasă plajă din Galapagos, Tortuga Bay. Deplasare cu maşina până la intrarea în Tortuga Bay, urmată de o plimbare pe jos de aprox. 30 de minute (aprox. 2 km), timp în care ne vom bucura de peisajele exotice şi de diferitele specii de păsări existente în această zonă. Dacă norocul ne va surâde, vom putea admira pelicani, păsări flamingo şi iguane marine. Plaja cu nisip alb de aici este considerată de mulţi ca fiind cea mai frumoasă din întreg arhipelagul. Numele ei provine de la broaştele ţestoase care ajung aici pentru a-şi depune ouăle. Ne vom putea relaxa pe această plajă paradisiacă şi vom putea înota în apele limpezi ale golfului. Întoarcere la hotel pentru cină şi cazare la Hotel Mainao 3* (sau similar 3*).

Ziua 11 / 05.10.2020: Galapagos

Mic dejun. Dimineaţa vom vizita Centrul de Cercetare Charles Darwin, unde oamenii de ştiinţă din întreaga lume îşi desfăşoară cercetările în domeniul biologiei şi realizează proiecte de conservare a speciilor, aici fiind cel mai potrivit loc pentru a observa broaştele ţestoase de uscat. Dejun, cină şi cazare la Hotel Mainao 3* (sau similar 3*).

Ziua 12 / 06.10.2020: Galapagos

Plecare matinală către Insula Bartolome care oferă unele dintre cele mai frumoase peisaje din arhipelag. Mic dejun la bordul navei. Pe Insula Bartolome vom avea impresia că am ajuns pe Lună, deoarece această insulă este ostilă faţă de cele mai multe plante şi animale. Insula este formată dintr-un vulcan stins, cu o varietate de culori: roşu, portocaliu, verde şi formaţiuni vulcanice de un negru strălucitor. Conul vulcanic uşor de escaladat, oferă privelişti minunate asupra celorlalte insule. Tot aici se află Pinnacle Rock, cel mai reprezentativ reper din arhipelagul Galapagos. Vom putea face snorkerling cu pinguini, ţestoase marine şi peşti tropicali. Golful este de asemenea un loc excelent pentru a înota şi cu puţin noroc, vom putea fi alături de pinguini. Dejun la pachet la bord. Întoarcere pentru cină şi cazare la Hotel Mainao 3* (sau similar 3*).

Ziua 13 / 07.10.2020: Galapagos – Guayaquil – Amsterdam

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru plecarea spre Guayaquil cu compania Tame Linea Aerea Del Ecuador, zbor EQ 192 (12:30 / 15:20), de unde se va pleca spre Amsterdam, cu compania KLM, zbor KL 751 (18:35 / 13:15).

Ziua 14 / 08.10.2020: Amsterdam – Bucureşti

Sosire la Amsterdam la ora 13:15 de unde se va pleca spre Bucureşti cu zborul KL 1379 (20:55 / 00:35).

Ziua 15 / 09.10.2020: Bucureşti

Sosire la Bucureşti la ora 00:35.


  FORMULAR DE COMANDA

  Nume si prenume:*

  Email:*

  Telefon:*

  Denumire Circuit:*

  Mesaj: