TYPOLOGIES

CIRCUITE AVION POLONIA

+ 2
DIFFICULTY

7 zile

MIN. AGE

1 Persoana

695 Euro

Polonia: Cracovia-Varsovia

O lectie de istorie
Cracovia – Auschwitz Birkenau – Wieliczka – Jasna Gora – Varsovia
Plecari: 16.06, 18.08.2020 (7 zile / 6 nopti)
_________________________________
Polonia este o tara minunata, care a strabatut secole grele, pentru a ajunge in zilele noastre o natiune independenta si moderna. Cei care viziteaza Polonia ii descopera cu entuziasm cultura bogata, peisajele extraordinare, cladirile istorice și arhitectura impresionanta. Cracovia e capitala istorica a Poloniei, iar Varsovia e capitala sa actuala, inca din 1596. Ambele orase au Centrul vechi istoric inscris pe lista patrimoniului cultural UNESCO.
Cei mai multi au auzit de Nicolaus Copernicus - astronomul polonez care a avansat ipoteza conform careia planetele se rotesc in jurul Soarelui, de compozitorul din perioada romantismului Frederic Chopin, de Marie Curie, savanta dublu laureata a Premiului Nobel sau de Papa Ioan Paul al II-lea, nascut aici.
Va invitam sa descoperim impreuna toate aceste simboluri poloneze!

PRET/persoana: 695 EURO
(loc in camera dubla, taxe incluse)
Supliment camera single: 195 EURO
A treia persoana (adult sau copil) in camera dubla: 675 EURO

ORAR INFORMATIV DE ZBOR (ore locale):
Plecare 16.06.2020
16.06: Bucuresti 05:35 – Varsovia 06:25 durata zbor 1h 50min
16.06 Varsovia 07:30 - Cracovia 08:25 durata zbor 0h 55min
22.06: Varsovia 14:30 – Bucuresti 17:20 durata zbor 1h 50min
Plecare 18.08.2020
18.08: Bucuresti 14:50 – Varsovia 15:35 durata zbor 1h 45min
18.08: Varsovia 16:30 - Cracovia 17:25 durata zbor 0h 55min
24.08: Varsovia 14:30 – Bucuresti 17:20 durata zbor 1h 50min

HARTA

PROGRAM

POLONIA: CRACOVIA-VARSOVIA

Ziua 1: BUCURESTI – CRACOVIA (tur de oras)

Intalnire cu insotitorul de grup la ora 03:30 (plecarea din 16.06), respectiv 12:50 (plecarea din 18.08) la Aeroportul OTOPENI pentru imbarcare pe cursa LOT Polish Airlines spre Cracovia (via Varsovia). Sosire in Cracovia si transfer in centrul orasului sau catre hotel, in functie de detaliile de zbor. Turul cu ghid local al Cracoviei va avea loc in ziua sosirii pentru grupul din 16.06, respectiv a doua zi pentru grupul din 18.08. Centrul vechi istoric din Cracovia a fost inscris in anul 1978 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO. Turul de oras panoramic (fara intrari) cu ghid local ne va dezvalui Piata centrala aflata in mijlocul orasului, care este una dintre cele mai mari piete medievale, Biserica Sfanta Maria (constructie gotica cu doua turnuri), Sukiennice (hala postavarilor), Collegium Maius al Universitatii Jagiellona si Rynek (Piata Mare) cu Turnul Primariei, Castelul Wawel (locul de veci al regilor si eroilor Poloniei) pe care il vom vizita si in interior. In vecinatatea castelului este Catedrala Wawel, locul de incoronare al tuturor monarhilor Poloniei. Cracovia a adunat in lunga sa istorie regala adevarate comori de arhitectura si arta in palatele regale si aristocratice, in marile biserici, catedrale si sinagogi. Prin Universitatea Jagiellona, infiintata cu 650 de ani in urma, a dat Europei timp de secole mai multi invatati si intreaga elita intelectuala poloneza. Orasul a scapat neatins in Al Doilea Razboi Mondial iar centrul medieval a ramas intact, nu insa si prospera comunitate de evrei care a pierit in ghetoul din Cracovia sau a fost deportata in lagarele naziste. Cazare la hotel Best Western Efekt Express 4* sau Best Western Premier 4* (sau similar) in Cracovia

Ziua 2: CRACOVIA – AUSCHWITZ (excursie optionala) =

Ziua 3: CRACOVIA – MINA DE SARE WIELICZKA (excursie optionala)

Mic dejun. Astazi va propunem o excursie optionala la mina de sare Wieliczka (aflata la 13 km de Cracovia), renumita pentru candelabrele sale realizate din sare, fiind una dintre cele mai spectaculoase mine din lume. Este inclusa in patrimoniul UNESCO inca din anul 1978 (tarif informativ valabil pentru 20 de persoane participante: 70 EURO/persoana). Dupa amiaza ne intoarcem in Cracovia unde avem timp liber. Se poate face apoi o vizita la fabrica-muzeu Oskar Schindler. Aceasta este situata in apropierea cartierului evreiesc Kazemiers. Oskar Schindler a fost un antreprenor german care, in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, a angajat aproximativ 1200 de evrei la fabrica sa de vase emailate din Cracovia si i-a protejat constant de compatriotii sai, salvandu-i astfel de la exterminare. Muzeul prezinta viata polonezilor in timpul ocupatiei naziste din perioada 1939- 1945, viata orasului si soarta evreilor din Cracovia in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial.

Ziua 4: CRACOVIA – JASNA GORA – VARSOVIA (350 km)

Mic dejun. Plecam catre Manastirea Jasna Gora („Muntele luminos”) pe care o vom vizita si care se afla in Czestochowa. Este cel mai mare loc de pelerinaj din tara, unde se gaseste faimosul altar dedicat Maicii Domnului. Manastirea Jasna Gora a fost ridicata in anul 1382, de catre calugarii paulini veniti din Ungaria la invitatia Ducelui Wladyslaw de Opole. Importanta manastirii a crescut repede, aceasta devenind un loc de pelerinaj foarte cautat, timp de sute de ani, incepand cu Evul Mediu si pana in prezent. Aici se afla o comoara inestimabila: icoana cea mai importanta a Fecioarei Maria din aceasta parte a Europei. Faimoasa icoana o reprezinta pe Fecioara Maria cu pruncul Iisus, intr-un mod inedit: amandoi au infatisarea neagra! Icoana Manastirii Jasna Gora este cunoscuta si sub numele de Madona Neagra de la Czestochowa. In decursul vremii, icoanei i s-au atribuit puteri miraculoase, fiind socotita facatoare de minuni. Continuam drumul catre Varsovia unde sosim in cursul serii. Cazare la hotel Holiday Inn Warsaw City Center 4* (sau similar) in Varsovia.

Ziua 5: VARSOVIA – TUR DE ORAS

Mic dejun. In prima parte a zilei avem tur de jumatate de zi cu ghid local a capitalei Poloniei. Turul panoramic al orasului Varsovia incepe cu admirarea obiectivelor turistice din orasul vechi (atractii reconstruite dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial dupa planurile originale, monument aflat in Patrimoniul UNESCO), Palatul Culturii si al Stiintei (cea mai inalta structura a orasului). Continuam cu piata centrala, din care stradute inguste duc la zidurile de aparare Barbican, Catedra Sfantul Ioan, Castelul Regal sau Parcul Lazienki (complex arhitectural datand din secolul al XVII-lea). De asemenea, ne vom plimba pe stradutele ticsite cu cafenele, restaurante si magazine. Cazare

Ziua 6: VARSOVIA – ZELAZOWA WOLA (excursie optionala)

Mic dejun. In prima parte a zilei va propunem o excursie optionala la Zelazowa Wola, un mic orasel situat la 50 km de capitala, unde in anul 1810 s-a nascut compozitorul si eroul national Frederic Chopin. Casa natala este acum transformata in muzeu inconjurat de un parc cu peste 500 de specii de arbori si arbusti (tarif informativ valabil pentru 20 de persoane participante: 35 euro/persoana). Dupa amiaza ne intoarcem in Varsovia si vom avea timp liber. Se poate vizita Muzeul Polin, dedicat istoriei comunitatii evreiesti, sau Muzeul Insurectiei - un omagiu adus celor care au luptat si au murit pentru libertatea Poloniei. Expozitia prezinta lupta insurectionistilor aratand complexitatea situatei din acea perioada. Cazare

Ziua 7: VARSOVIA – BUCURESTI

Mic dejun. Timp liber pana in jurul orei 11:30 cand avem programat transferul catre aeroportul din Varsovia. Decolare la ora locala 14:30. Sosire in Bucuresti la ora 17:20.


  FORMULAR DE COMANDA

  Nume si prenume:*

  Email:*

  Telefon:*

  Denumire Circuit:*

  Mesaj: