PORTUGALIA Revelion in tara navigatorilor

Bucuresti – Lisabona – Obidos – Alcobaca – Batalha – Porto

Perioada: 30.12.2019 – 06.01.2020 (8 zile/ 7 nopti)

Portugalia este cunoscuta si sub numele de tara celor 3 de F: fotbal, orasul Fatima – unul dintre cele mai importante orase de pelerinaj ale crestinatatii si renumita muzica Fado. Dincolo de aceste trei simboluri nationale, Portugalia este renumita in lumea intreaga pentru vinul de Porto, pentru cetatile sale medievale, pentru o istorie fascinanta dar si pentru cele doua zone insulare de un exotism greu de egalat, Azore si Madeira precum si regiunea Algarve, renumita pentru frumusetea ei. Peisajele Portugaliei sunt pictate in culori vii, pastelate. Indiferent cat vei sta aici, timpul ti se va parea insuficient. Oamenii sunt vestiti pentru ospitalitatea lor, orasele mari oferta turistului tot felul de posibilitati de petrecere a timpului liber, satele traditionale, vechi, iti incanta privirea, viata culturala se afla aici ca la ea acasa, iar plajele enorme la Atlantic te vor fascina. Daca vrei o vacanta care sa le includa pe toate acestea, destinatia iti este deja cunoscuta.

PRET/persoana: 995 EURO (loc in camera dubla, taxe incluse)

Pret a treia persoana in camera dubla (adult/copil): 975 EURO

Supliment camera single: 315 EURO

ORAR INFORMATIV DE ZBOR (ore locale):

30.12     Bucuresti 13:55 – Amsterdam 15:55                                                         durata zborului: 3h

Amsterdam 21:10 – Lisabona 23:10                                                          durata zborului: 2h

06.01     Porto 11:15 – Amsterdam 14:55                                                                 durata zborului: 3h40minute

Amsterdam 20:45 – Bucuresti 00:30 (in noaptea de 06/07.01)      durata zborului: 2h45minute

GRUP MINIM:

25 persoane. Pentru grup 20 - 24 persoane, pretul se majoreaza cu 30 EURO/ persoana. Pentru un numar mai mic de 20 participanti pretul se recalculeaza sau circuitul se anuleaza. De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul rezervat pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.

Servicii Incluse

transport cu avionul Bucuresti – Lisabona si Porto – Bucuresti cu compania AIRFRANCE KLM (schimbarea curselor la Amsterdam);

7 nopti cazare cu mic dejun: 4 nopti in Lisabona la hotel Marriott Lisbon 4* (sau similar) si 3 nopti in Porto la hotel Axis Porto Business & Spa 4* (sau similar);

cina la un restaurant local in seara de 31.12;

transferuri aeroport – hotel – aeroport cu autocarul;

transport pe teritoriul Portugaliei cu autocar aer conditionat;

tururi de oras cu autocar si ghizi locali in Lisabona si Porto;

vizita Batalha – Alcobaca – Nazare – Obidos cu insotitorul de grup;

insotitor roman de grup;

taxele de aeroport si catering (pot suferi modificari).

 

Nota: Taxele de aeroport incluse in pret sunt cele valabile la data lansarii programului, respectiv luna aprilie 2019. In situatia majorarii acestor taxe de catre compania aeriana pana la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica pretul excursiei conform cu noile valori ale acestor taxe.

Servicii Neincluse

asigurarea medicala de calatorie (optionala);

asigurarea storno (optionala), se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice, in pachet cu asigurarea medicala de calatorie;

bacsisuri pentru prestatorii locali (ex: soferi, personal hotelier, ghizi): 25 EURO/persoana – se practica in Portugalia, se achita la sosirea in tara de destinatie;

taxa municipala impusa de primaria orasului Lisabona si a orasului Porto (se achita personal, la receptia hotelului 2 Euro/persoana/noapte Lisabona, 2 Euro/persoana/noapte Porto)

excursiile optionale si intrarile la obiectivele turistice, altele decat cele mentionate ca fiind incluse;

bauturile alcoolice sau racoritoare la mesele incluse in program.

HARTA

PROGRAM

PORTUGALIA Revelion in tara navigatorilor

Ziua 1 (30.12.2019): BUCURESTI – AMSTERDAM – LISABONA

Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 12:00 pentru imbarcare pe cursa AIRFRANCE KLM cu destinatia Lisabona. Schimbarea cursei la Amsterdam. Sosire la Lisabona la ora locala 23:10. Transfer si cazare la hotel Marriott Lisbon 4* sau similar.

Ziua 2 (31.12.2019): LISABONA - TUR DE ORAS

Mic dejun. Astazi avem programat un tur cu ghid local al orasului Lisabona. Se viziteaza cele mai importante obiective turistice ale orasului: cartierul Belem, un loc puternic legat de descoperirile maritime potugheze cu Biserica Dos Jeronimos (exterior), o adevarata bijuterie a artei manueline, Turnul Belem si Padrao dos Descobrimentos monument modern dedicat descoperirilor maritime ale Portugaliei. Vom vedea apoi Piata Marques de Pombal, Avenida da Liberdade, Piata Restauradores si Piata Rossio. Dupa amiaza timp liber in oras. La ora 19:00 transfer la un restaurant local pentru cina. Dupa cina, participare la petrecerile din pietele publice. Revenim la hotel cu mijloacele de transport in comun sau cu taxi. Cazare la hotel 4* in Lisabona.

Ziua 3 (01.01.2020): LA MULTI ANI 2020! LISABONA – EXCURSIE OPTIONALA ARRABIDA – SESIMBRA – SETUBAL

Mic dejun. Timp liber pentru odihna. In a doua parte a zilei va propunem o excursie optionala la Arrabida, Sesimbra si Setubal. Drumul ne va purta prin muntii Arrabida zona declarata Parc Natural, vom vedea apoi Sesimbra un oras pescaresc tipic, strajuit de castelul medieval. Se continua drumul spre orasul Setubal, vor putea fi admirate privelisti superbe ale oceanului si ale celor mai inalte stanci de pe coasta portugheza. Vom face si o scurta oprire la Sao Simao de Arte unde se produc celebrele azulejos. Ne vom intoarce in Lisabona traversand al doilea pod peste raul Tagus numit Vasco da Gama. (pret informativ valabil pentru minim 25 persoane participante: 45 EURO/ persoana). Cazare la hotel 4* in Lisabona.

Ziua 4 (02.01.2020): LISABONA – EXCURSIE OPTIONALA SINTRA – CABO DA ROCA – CASCAIS – ESTORIL

Mic dejun. Va propunem excursie optionala de o zi la Sintra, fosta resedinta de vara a familiei regale portugheze. Datorita valorii sale istorice a fost declarata de catre UNESCO patrimoniu universal. Vom putea vizita Palatul National, unul dintre cele mai importante exemple de arhitectura portugheza, construit si extins in secolele XIV – XVI; timp liber in centrul orasului Sintra. Plecare spre Cabo Da Roca, cel mai vestic punct al Europei continentale. Despre acest loc special, poetul portughez Luis de Camoes scria: „In acest loc se termina pamantul si incepe marea. Se continua drumul spre Boca do Inferno si Cascais, un fost sat pescaresc care de-a lungul timpului s-a transformat intr-un veritabil centru turistic. Drumul de intoarcere spre Lisabona trece prin Estoril, renumita statiune de litoral unde se afla cel mai mare cazinou din Europa (pret informativ valabil pentru minim 25 persoane participante: 70 EURO/ persoana). Seara putem opta pentru cina festiva la hotel sau pentru petrecerile din pietele publice. Cazare la hotel 4* in Lisabona. Seara o putem petrece optional intr-un restaurant cu specific portughez unde vom putea asculta muzica fado. Fiind la origine o muzica populara ce s-a dezvoltat in cadrul oraselor, ea este adanc înradacinata in constiinta oamenilor, constituindu-se metaforic in insusi destinul (fado) lor.

Ziua 5 (03.01.2020): LISABONA – OBIDOS – BATALHA – PORTO (300 km)

Mic dejun. Plecare spre Obidos. Se viziteaza Obidos, un oras medieval ce se intinde in partea de nord a Lisabonei si este, fara indoiala una dintre cele mai clasice asezari fortificate din Portugalia. Vizitatorii pot admira plimbandu-se printre metereze: morile de vant, viile si fermele din imprejurimi. Magazinele sunt pline cu diverse obiecte mestesugaresti. Se continua turul cu vizitarea Manastirii Alcobaca (nu este inclusa intrarea), deasemenea obiectiv UNESCO este una din cele mai importante din Europa, fondata in 1153 ca dar al Regelul Afonso Henriques catre Bernard de Clairvaux. Urmeaza apoi Nazare, un pitoresc sat de pescari unde dupa vizita la Sitio – un deosebit punct de panorama asupra Oceanului Atlantic, vom avea timp liber pentru o plimbare pe plaja sau masa de pranz cu specific pescaresc. Continuam apoi cu Manastirea Batalha declarata patrimoniu UNESCO ce dateaza din secolul al XV-lea. Seara ajungem in Porto. Cazare la hotel Axis Porto Business & Spa 4* sau similar.

Ziua 6 (04.01.2020): PORTO TUR DE ORAS

Mic dejun. In prima parte a zilei avem programat un tur al orasului Porto. Incepem cu Avenida da Boavista catre Castelo do Queijo si Foz, urcam apoi pe Avenida dos Aliados, indreptandu-ne catre catedrala in stil romanesque/gotic ce dateaza din secolul al XII-lea, apoi catre biserica St. Francis si Palatul Stock Exchange. Vom avea putin timp liber in zona Ribeira pentru fotografii. In a doua parte a zilei timp liber in Porto. Vom avea autocarul la dispozitie pentru transfer la hotel. Cazare la hotel 4* in Porto.

Ziua 7 (05.01.2020): EXCURSIE OPTIONALA IN ZONA MINHO

Mic dejun. Excursie optionala de o zi in regiunea Minho. Dimineata plecam spre Braga, capitala regiunii Minho, care in timpul romanilor era capitala Galiciei. Vizita incepe pe dealul pe care se afla biserica si sanctuarul lui Iisus. Pentru a putea intelege de ce Braga a fost si este un prosper centru al crestinismului va sugeram sa vizitati catedrala din oras cunoscuta pentru modul in care sunt sculptate treptele, ele aparand ca niste biserici in miniatura. Fiecare din ele simbolizeaza pasii facuti de Mantuitor pe drumul crucii. Continuam excursia noastra catre Ponte de Lima, apoi catre Viana do Castelo sau Printesa Raului Lima, un activ port pescaresc si cu puternice traditii in navigatie. Aici vizitam dealul Santa Luiza de unde vom avea o panorama deosebita asupra orasului si a portului. In centrul vechi al orasului mai putem vedea si biserica Misericordia inconjurata de o eleganta fantana. Seara ne intoarcem in Porto (pret informativ pentru minim 25 persoane participante: 70 EURO/ persoana). Cazare in Porto.

Ziua 8 (06.01.2020): PORTO – AMSTERDAM – BUCURESTI

Mic dejun. La ora 08:30 transfer la aeroport pentru imbarcare pe cursa AIRFRANCE KLM cu destinatia Bucuresti. Schimbarea cursei la Amsterdam. Sosire la Bucuresti la ora 00:30 (in noaptea de 06/07.01).


  FORMULAR DE COMANDA

  Nume si prenume:*

  Email:*

  Telefon:*

  Denumire Circuit:*

  Mesaj: